HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
24 Ağustos 2015 Pazartesi - 09:50

İzmir’in çocukları tatilde spora doyuyor!

Kentin 26 farklı bölgesinde çok amaçlı salonlar açan İzmir Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği ücretsiz spor kurslarıyla çocuklara hem keyifli hem de sağlıklı bir tatil olanağı sunuyor.

İzmir’in çocukları tatilde spora doyuyor!

Geleceğin şampiyonlarının yetişmesi için açtığı spor okullarıyla binlerce gencin spor yapmasına olanak sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in çevre ilçelerini de unutmuyor. Çocukların spor yapması için kırsal bölgelerde 26 çok amaçlı salon açan Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği ücretsiz spor kurslarıyla büyük ilgi görüyor.
 
Torbalı’nın Çaybaşı mahallesinde yenilenen Çok Amaçlı Salonu, en çok ilgi gören yerlerin başında geliyor. Büyükşehir belediyesi tarafından düzenlenen basketbol, voleybol ve taekvando kurslarına katılan çocuklar, uzman eğitmenler eşliğinde spor yapmanın keyfini çıkarıyor. Forma, ayakkabı ve spor malzemeleri Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan kurslar, veliler tarafından da büyük beğeni topluyor. Eğitmenler eşliğinde spor yapmaktan oldukça memnun olan çocuklar ise, “Yaz aylarında güneş altında spor yapmak zorunda kalıyorduk. Salonda spor yapmak çok güzel. Hocalarımız basketbol, voleybol ve taekvandonun inceliklerini öğretiyor. Daha bilinçli şekilde spor yapıyoruz” şeklinde konuşuyor.


 
SIRADA KEMALPAŞA VE BAYINDIR VAR
Kemalpaşa ve Bayındır’daki çok amaçlı salonlarda da spor kursu açacaklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Şube Müdürü Ganime Nalbantoğlu, “Kırsal alandaki çocuklarımızın yaz tatillerini spor yaparak değerlendirmeleri için Çaybaşı Çok Amaçlı Salonu’nda spor kursu başlattık. Çocuklarımıza sportif malzeme desteği verdik, aynı zamanda su ve meyve suyu desteği de sağlıyoruz. Herkes çok memnun ki, kış aylarında da devam etmesini istiyorlar. Onlardan talep geldiği sürece devam ettireceğiz. Kemalpaşa Ulucak ile Bayındır Çırpı ve Canlı çok amaçlı salonlarında da 1 Ekim tarihinden itibaren ücretsiz spor kursları açacağız. Bütün çocuklarımızı bekliyoruz” dedi.
 
27. SALON DA YAPILIYOR
Küçük yerleşimlerin sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılamak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen çok amaçlı salonlar, “açılıp kapanabilen” tribünleri sayesinde sahne ve spor salonunu birlikte barındırıyor. Hazırlanan mimari projeye göre prefabrik yapıdan oluşan çok amaçlı salonlar, ortalama 1.345 metrekarelik kapalı alana sahip. Spor ve servis alanları olmak üzere iki bölümden oluşan yapının 700 metrekarelik alanında spor salonu bulunuyor. Burada açılıp kapanabilen 168 kişilik teleskopik tribün yer alıyor. Spor salonunun diğer bölümünde ise 170 metrekarelik sahne var. Düğün törenlerinde teleskopik tribünler kapatılarak sahne ve spor salonu birlikte değerlendirilebiliyor. Salon ayrıca tiyatro gösterileri ve konserlerde de kullanılabiliyor.
 
İlçelere 26 adet çok amaçlı salon kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, 27. çok amaçlı salonun temelini Gaziemir’de attı. Gaziemir Belediyesi ile ortak hizmet protokolü kapsamında yapımı devam eden salon önümüzdeki aylarda hizmete alınacak.

 
Teleferikte mola bitti, keyfe devam!
 
PKK’dan Demirtaş'ın 'amasız silah bırak' çağrısına yanıt!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Teleferikte mola bitti, keyfe devam!
Aşırı sıcaklar ve kısa sürede beklentilerin çok üzerinde yolcu taşınması ...
Hayata Büyükşehir'in halatıyla tutundu!
Yangınlarda hayat kurtarırken görmeye alışık olduğumuz İzmir Büyükşehir ...
İzmir Üniversitesi’nden Selvitopu’na teşekkür ziyareti
Karabağlar ilçesinin tek üniversitesi olan İzmir Üniversitesi’nin Mütevelli ...
 
Bornova’da daha iyi hizmet için eğitim mesaisi
Bornova Belediyesi, personeli arasında yaptığı ankette en çok istenen ...
Karşıyaka İzmir Fuarı’na hazır
Bu yıl 84. kez kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı'na iddialı ...
Buca Zabıtası’ndan mazgal operasyonu!
İlçede mazgal ve kanalizasyon kapaklarının kaybolması üzerine harekete ...
 
Kocaoğlu’ndan ‘kur’ mesajı: Dolar borcumuz yok!
Türk lirasının ABD doları karşısında yılbaşından bugüne kadar yüzde 25 ...
Büyükşehir otistik çocuklara umut olacak
Anadolu Otizm Vakfı ile işbirliği protokolü yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
Karabağlar Kent Konseyi yeni başkanını seçti
Sağlık sorunları nedeniyle görevini bırakan Karabağlar Kent Konseyi Başkanı ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva