HABERLER>SAĞLIK
28 Ekim 2014 Salı - 12:18

İzmir’in büyük üniversite hastanesinde hemşire isyanı!

Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi hemşireleri süregelen sorunlara dikkat çekmek için dayanışma eylemi başlattı.

İzmir’in büyük üniversite hastanesinde hemşire isyanı!

Dokuz Eylül Üniversite Hastanesi hemşireleri uzun süredir yaşanan sorunlarına dikkat çekmek için dayanışma eylemleri başlattılar.

Hemşireler haftanın ilk günü hastane bahçesinde çadır kurmak istedi ancak yönetimin engeliyle karşılaştı. Hastane yönetimi ile Sağlık Emekçileri Sendikası arasında kısa süreli gerginliğe yol açan eylem sonrası ‘masa izni’ çıkınca hemşireler dayanışma eylemlerini başlatmış oldu.
 
Dokuz Eylül Üniversitesi SES İşyeri temsilciliği Hemşire Komisyonunun öncülüğünde başlatılan hemşire sorunlarına yönelik çalışmalar sendikalı/ sendikasız ya da farklı sendikalara üye olan tüm hemşireleri kapsama amacıyla DEÜTF Hastanesi Hemşire Dayanışma Platformu adıyla yürütülüyor.

Platform kendi içinde ve hastanenin Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğüyle bir dizi toplantılar yaptıktan sonra hastane bahçesinde süresi olarak kurulacak bir çadırla hem hastane çalışanlarını hem hasta ve hasta yakınlarını bilgilendirmeyi, bu yolla kamuoyu oluşturarak Maliye Bakanlığı’nın 657/ 4A kadrolu hemşire alımı için vize vermesini sağlamayı amaçlıyor.
 
Uzun süredir artarak devam eden hemşire sıkıntısı kadrolu hemşire alımı yapılamaması, 4B’li atanan hemşirelerin yoğun çalışma temposuna dayanamayıp istifa ederek hastaneden ayrılması; hatta 4A lı hemşirelerin de tayin/atama/istifa ile hastaneden ayrılmaya başlamasıyla giderek derinleşti. 70 civarında yatağın kapatılması ya da TSM lerden görevlendirilen hemşire ve ebelerle sorun çözülemedi; hemşirelerin iş yükü giderek artmaya devam ediyor. Yoğun bakımlarda yatak kapatılması nedeniyle klinikerde entübe (solunum cihazına bağlı) hasta bakılma sıklığı arttığı gibi; aylık yapılan nöbet listelerinin sık sık değişmesi, izin günlerinde nöbete çağrılma, farklı kliniklere destek verme amaçlı çekilmenin rutin haline gelmesi, fazla çalışmaların karşılığının nöbet ücreti olarak yatırılması (ki bu ücrette tatmin edici değildir) izin olarak kullandırılamaması; yeterli dinlenememe sonucunu getirdi ve hemşireler artık çok yorulduklarını, tükenmişlik yaşadıklarını, geleceğe de umutla bakamadıklarını ifade ederek öncelikle istifaların durdurulması için çalışma koşullarının düzeltilmesini, kadrolu hemşire alımının bir an önce gerçekleşmesini talep ediyorlar.
 

Hemşire sayısı yeterli hale getirilmeden hemşirelerin yaşadığı sorunların çözülemeyeceğini belirten hemşireler bedensel, ruhsal ve sosyal sorunlar yaşadıklarını, aile yaşamlarını mutlu, huzurlu sürdürmekte zorlandıklarını anlatırken bu durumun hasta bakımına da yansıyabileceğini; yoğun ve motivasyonsuz çalışmanın; özellikle de farklı kliniklere destek amaçlı gidildiği durumlarda hata yapma ihtimalinin de arttığını ifade ediyorlar.

Tüm hastane çalışanlarını, hasta ve hasta yakınlarını dayanışma masalarına destek vermeye çağıran hemşireler diğer hastanelerde çalışan hemşirelerin de benzer sorunlar yaşadığını bu dayanışmanın büyütülmesi gerektiğini savunuyorlar.

Hastane bahçesinde açılan masa hemşirelerin dönüşümlü nöbetleriyle sürdürülecek; sonraki günler için kitlesel basın açıklamaları, müzik, tiyatro etkinlikleri ile masanın güçlendirilmesi planlanıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uyku bozukluğu ciddi risk
Zirve Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Nilgün Ulutaşdemir, uzun süren uyku ...
Bozyaka’da feci kemoterapi kazası
İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan bir hemşerenin ...
Sağlık Bakanlığı’ndan ‘sarı toz’la ilgili kritik açıklama
İstanbul'da geçtiğimiz hafta başkonsolosluklara zarf içinde gönderilen ...
 
Hafıza kaybına çözüm umudu: Kakao
ABD’de yapılan bilimsel çalışma, kakaodan elde edilen flavanol adlı maddenin ...
ABD’de 21 günlük zorunlu karantina!
ABD'nin New York ve New Jersey eyaletlerindeki yetkililer, Batı Afrika ...
Güneş ışığı kilo almayı 'yavaşlatabilir'
Fareler üzerinde yapılan yeni bir araştırmaya göre, güneş ışığı kilo alımını ...
 
İzmir’deki Ebola alarmında flaş gelişme
İzmir’de ateş ve öksürük şikayetiyle gittiği hastaneden ebola virüsü taşıyor ...
Zehirli mantar uyarısı: Nasıl ayrılır?
Türkiye'de, son günlerde yurdun farklı yerlerinde yedikleri mantardan ...
Dokuz Eylül’de hemşire krizi: 70 yatak kapandı!
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde yaşanan hemşire sıkıntısı nedeniyle, ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva