HABERLER>SAĞLIK
19 Temmuz 2012 Perşembe - 15:01

İzmir’in 5’inci tıp fakültesinde hedef büyük

İzmir Üniversitesi ile Medical Park İzmir Hastanesi işbirliğiyle kurulan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi 2012-2013 akademik yılında ilk öğrencilerini almaya başlayacak. Hedef Türkiye’de ses getiren, talep edilen bir üniversite olmak.

İzmir’in 5’inci tıp fakültesinde hedef büyük

EGEDESONSÖZ - Medical Park Hastanesi’nde düzenlenen basın toplantısında kurulan fakültenin detayları anlatıldı. İlk etapta 60 öğrencinin eğitim alacağı fakülte aynı zamanda İzmir'in 5'inci Tıp Fakültesi olacak. Uzman kadrosu ve son teknolojiye sahip cihazlarla geleceğin bilim adamlarını yetiştirecek fakültede 70' e yakın öğretim üyesi görev yapacak. Medical Park Hastanesi'nin ev sahipliğinde yapılan basın toplantısında konuşan İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Necdet Doğanata, ‘'Tıp fakültemizi kurarak Türkiye çapında bir üniversite olma yolunda dev bir adım attık. Ancak bu adımları daha önce de atabilirdik. 15 yıl önce üniversitemizi kurmak için girişimlere başvurdum. Ama niye geciktirildi, yasal imkan sağlanmadı anlamak mümkün değil. Biz bu fakültemizi çok daha önceden açabilirdik. Bunların hesabı sorulmalı'' dedi.

POTANSİYEL BÜYÜK
Türkiye'nin gelişiminin eğitiminin gelişmesiyle paralel olduğunu ve ellerinde büyük bir potansiyelin olduğunu vurgulayan Doğanata şöyle devam etti: ‘'Kurulduğumuz günden itibaren geçen yıllık dönemde İzmir'e ve Türkiye'ye büyük farklılıklar getirdik. Yakında Türkiye dışına çıkarak hudutları aşacağız. Ülke olarak gelişmemiz için yeni buluşlar ortaya koymak zorundayız. Türkiye'de bu potansiyel var. Ancak niye bu potansiyel kullanılmıyor. Tıp alanında ülkemizde ve dünyada muazzam adımlar atılıyor. Medical Park Hastanesi İzmir'deki en kaliteli en üst seviyedeki hastanedir ve diğer hastanelerinde kendini geliştirmesi için bir tahrik unsurudur. Biz bu işbirliğinden mutluyuz. Tıp fakültemizde eğitim görecek öğrencilerimiz çok şanslı. Onlar 5-6 yıl sonra Türkiye'nin hedefi olan seviyede birer doktor olacak. Türkiye'ye yeni buluşlar getirecek‘' diye konuştu.

BURS ORANI YÜKSEK
İzmir Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyes ise kültürel olanakları, akademik kadrosu ve son teknolojiye sahip cihazlarıyla İzmir Üniversitesi'nin eğitim için uygun bir zemin hazırladığını söyledi. Tıp fakültesi dışında Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü öğrencilerini de bu seneden itibaren üniversite bünyesine katacaklarını belirten Erciyes, ‘'21 ön lisans ve lisans, 5 yüksek lisans ve 1 doktora programı ile akademik dünyaya hizmet ediyoruz. Ayrıca öğrencilerimize akademik başarılarına göre yüzde 100'e varan bur imkanları veriyoruz. Üniversitemizdeki 3 kişiden 1'i burslu. Bu çok ciddi bir oran. Eğitimi herkese ulaştırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.'' şeklinde konuştu.

ORGAN NAKLİ ÜNİTESİ DE GELİYOR
Medical Park İzmir Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Zafer Beken ise, geçen yıl İzmir Üniversitesiyle afiliasyon yaptıklarını ifade ederek, ‘'YÖK onayı geldi ve tıp fakültemizde eğitim-öğretim sürecimiz yakında başlayacak. Bu işbirliğinden büyük mutluluk duyuyoruz. Geleceğin bilim adamlarının yetişmesine vesile olacağız. Önümüzdeki süreçte organ nakli ünitesini de açacağız.'' diye konuştu.

ORTADOĞU'DA BÜYÜK HEDEF
Toplantı sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Necdet Doğanata, Türk hastanelerinin ilerleyen dönemde özellikle Ortadoğu'da etkinliğini arttıracağına inandığını söyleyerek, '' Gelecekte Türk hastaneleri Ortadoğu'da Amerikan Hastaneleri'nin yerini alacak. Bizde bunun başaracak güç var. Önümüzde yetişemeyeceğimiz kadar hizmet vereceğimiz alan var. Yeter ki bürokratik engeller aşılsın'' şeklinde konuştu. Yabancı öğrencilerden Türk üniversitelerine büyük ilgi olduğunu vurgulayan Doğanata, '' Geçen yıla kadar yabancı öğürencilerin okullarımızda eğitim almasın konusunda bir takım sıkıntılar vardı. Yabancı öğrenciler göz kontrolüne tutulurdu. Ancak bu geçen tıl kalktı. Bundan itibaren üniversitelerimizde yabancı sayısı giderek artacaktır.'' dedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali 19 Temmuz 2012 Perşembe 20:22

Emine Hanımın katkıları kurulum aşamasında çok oldu.Allahın izniyle daha iyi yerlere gelecek Işık hanım,sizlerinde hizmetindeyiz.

Yorumu oyla      12      7  
Işık Dikicigil 19 Temmuz 2012 Perşembe 15:54

EMİNE ERDOĞAN, BU HASTANEYE ORTAK MI? BUNU BİLMEK VATANDAŞIN HAKKI DEĞİL Mİ?

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ramazan’da bol bol ayran için
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi ...
Tam gün yasasına Anayasa iptali
Anayasa Mahkemesi CHP’nin başvurusu üzerinde sağlık alanında yapılan tam ...
Ramazan’da doğru beslenme nasıl olmalı?
Park Sima Genel Müdürü Gülşen Altın Ramazan’da doğru beslenmeyle ilgili bilgiler verdi.
 
'Çocuğa her gün dondurma yedirin'
Çocukların yaz aylarında daha az süt tükettikleri için kalsiyum ihtiyaçlarını ...
Sağlık Bakanlığı'ndan okyanus ötesi operasyon!
Orta Amerika ülkesi Trinidad-Tobago’da beyin kanaması geçiren Türk turizmci ...
Ramazan'da oruç tutmadan önce bir doktora görünün
Meteoroloji Bölge Müdürlüğü bu hafta Ege Bölgesi'nde etkisini gösteren ...
 
İşin uzmanı konuştu! Zayıflatan ‘mucize ürün’ var mı?
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Saim Kerman, “mucize” diye ...
Sağlık için Lazca-Kürtçe slogan yolda
Toplumu tehdit eden en büyük ilk 3 tehlikeyi, “Birinci sigara, ikinci ...
SGK'dan diyabet hastalarını rahatlatan karar
SGK, diyabet hastalarının 3 aylık ihtiyacının karşılığı olan 25 şeker ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva