HABERLER>GÜNCEL
31 Aralık 2016 Cumartesi - 09:10

İzmir’in 1 yılı: 2016’ya hangi olaylar damga vurdu?

Türkiye çok sayıda terör saldırısı ve FETÖ’cü darbe girişimiyle sarsıldığı kabus gibi bir yılı geride bırakırken, İzmir’de de 12 ay boyunca gündeme damga vuran çok sayıda gelişme yaşandı.

İzmir’in 1 yılı: 2016’ya hangi olaylar damga vurdu?

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ -  Türkiye çok sayıda terör saldırısı ve FETÖ’cü darbe girişimiyle sarsıldığı kabus gibi bir yılı geride bırakırken, İzmir’de de 12 ay boyunca gündeme damga vuran çok sayıda gelişme yaşandı.

CHP Kurultayı ve akabinde yeni üst yönetime İzmir’in damga vurmasıyla başlayan yıl, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın ziyareti ve tramvay müjdesiyle kapandı.

OCAK


YENİ A TAKIMI'NA İZMİR DAMGASI
CHP 35’inci kurultayını gerçekleştirdi.  Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı aday olmak isteyen İzmir Milletvekili Balbay 92 imzada kalarak yarışa giremedi. Kongre sonrasında gözler İzmir’den kaç kişinin MYK’da yer alacağına çevrildi. CHP Lideri Kılıçaroğlu bir kez daha genel başkan seçilmesinin ardından, CHP İzmir milletvekilleri Selin Sayek Böke, Zeynep Altıok, Kamil Okyay Sındır ve İzmir eski milletvekili Erdal Aksünger’i A takımına aldı.



ALSANCAK STADI İÇİN KRİTİK KARAR

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Alsancak Stadı alanı içinde yer alan belediye arazinin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne bedelsiz devrine şartlı onay verdi.  Meclisten belediyeye ait 4 bin 239 metrekarelik arsanın 25 yıl süreyle bedelsiz devri için oy birliğiyle şartlı muvafakat kararı çıktı.

ŞUBAT



İZBAN TORBALI’YLA BULUŞTU

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD ortaklığında hayata geçirilen, Aliağa ile Torbalı ilçeleri arasındaki 111 kilometrelik hat üzerinde 2010 yılından bu yana hizmet veren İZBAN’da genişletme yapıldı. Türkiye’nin en büyük kent içi banliyö sisteminin 30 kilometrelik Torbalı hattında ilk seferleri 6 Şubat tarihinde saat 05:25’te Tepeköy ile Cumaovası istasyonlarından karşılıklı olarak başladı.

ASKERİ KARAKOLA SALDIRI

İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’nde akşam saatlerinde Jandarma Karakol Komutanlığı’na teröristler roketatarla saldırdı. Yetkililer roketin, içinde lojman da bulunan iki katlı Karakol Komutanlığı'na isabet etmediğini, yakındaki bir binanın cephesine çarptığını bildirdi. Yetkililer, Jandarma personeli veya vatandaşlardan yaralanan olmadığını bildirdi. Saldırıyı yaptığı tespit edilen H.D. Kasım ayında Bornova’da terör, istihbarat ve özel harekat polislerinin düzenlediği ortak operasyonla sahte kimliğiyle yakalandı.

MART



ÇİPRAS’TAN İZMİR ZİYARETİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras İzmir’de tarihi bir zirveye imza attı. Tam 95 yıl sonra ilk kez bir Yunan Lider kente gelirken, ikili 6 saat süren zirvede iki ülke arasında sorunların çözümü ve işbirliğini artırma adına çok önemli kararlara imza attı.

İZMİR’DE HDP’Lİ BAŞKANLAR TUTUKLANDI
PKK'nın propagandasını yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan aralarında İzmir İl Eş Başkanları Cavit Uğur ile Dilek Aykan'ın bulunduğu 10 kişi tutuklandı. Uğur, Aykan ve 10 kişi Mayıs ayında serbest bırakıldı. Mahkeme, partililerin tutuksuz yargılanmasına karar vererek adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

NİSAN

CHP VE AK PARTİ TEKME TOKAT KAVGA ETTİ
CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu partisinin haftalık grup toplantısında yaptığı konuşma kentte gündem oldu. Kılıçdaroğlu kamuoyunun tartıştığı çocuk tacizi olaylarıyla ilgili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu sert sözlerle eleştirerek, “Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış durumda, o zaten hiç konuşmuyor” ifadelerini kullandı. İzmir’de AK Parti kanadından açıklamalara tepkiler gelirken, Çiğli Belediye Meclisi Nisan ayı ikinci oturumunda Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'na söylediği sözler gerginlik yarattı ve ardından CHP ve AK Partili üyeler birbirlerine tekme tokat saldırdı.



AK PARTİ İZMİR'İ SARSAN ÖLÜM

AK Parti İzmir teşkilatı şok bir haberle sarsıldı. Büyükşehir Meclis Üyesi ve AK Parti grubu sözcüsü Azad Fazla geçirdiği kalp krizi sonucu evinde yaşamını yitirdi.

MAYIS



İZMİRLİ BAŞBAKAN!

Mayıs ayında gerçekleşen AK Parti Olağanüstü Genel Kurulu’na tek aday olarak giren ve genel başkan olan Binali Yıldırım’a daha sonraki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hükümeti kurma görevi verildi.  Böylelikle Yıldırım Türkiye Cumhuriyeti’nin 27’inci Başbakanı oldu.  Yıldırım sonraki günlerde AK Parti'nin Merkez Yürütme Kurulu'nu açıkladı. MYK'ya İzmir'den sadece geçen dönem de genel başkan yardımcılığı yapan Nükhet Hotar girdi.

KARŞIYAKA 2’İNCİ LİG’E DÜŞTÜ
2003 yılında yükseldiği PTT 1.Lig’de 13 yıldır Süper Lig’e yükselme mücadelesi veren Karşıyaka Spor Kulübü 2’inci lige düştü.  Yeşil-kırmızılı takım Malatya deplasmanında 2-0 öne geçtiği düellodan 3-3’lük beraberlikle ayrılınca PTT 1.Lig’e resmen veda etti. Daha sonraki günlerde ilk olağanüstü genel kurulda yönetime aday bulamayan Karşıyaka’nın yeniden toplanan kongresinde başkanlığa seçime tek aday olarak giren Mutlu Altuğ getirildi.

‘SIFIRCI HOCA’ İZMİR’E EN YÜKSEK NOTU VERDİ
Piyasaların “Sıfırcı Hoca” olarak bildiği uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İzmir Büyükşehir’in ulusal notunu en yüksek not olan “Aaa”ya yükseltti.

'İZMİR'İN ÇÖPÜ'NDE YARGI FRENİ ŞOKU
İzmir 5. İdare Mahkemesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yamanlar'da yapmayı planladığı Katı Atık Bertaraf Tesisi'yle ilgili İzmir Valiliği Mahalli Çevre Kurulu'nun verdiği yer seçimi uygunluk kararının yürütmesini durdurdu.

İZMİR METROSU'NDA HEYKEL PARÇALANDI
İzmir Büyükşehir Belediyesinin, 2012'de Akdeniz konsepti ile düzenlediği Uluslararası Heykel Çalıştayı kapsamında İspanyol sanatçı Almacino Gonzales Andres tarafından yapılan ‘Müzisyen’ adlı mitolojik figür olan heykel, 4 yılı aşkın zamandır sergilendiği İzmir Metrosu’nun İzmirspor istasyonu’nda parçalandı. Güvenlik görevlileri ve istasyon yetkilileri tarafından yakalanan S.K'nin polis ekiplerine teslim edildiği bildirildi. Saldırgan, savcılık tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Heykel AK Parti Gençlik Kolları tarafından müstehcen olduğu iddiasıyla protesto edilmişti.

DEVLETİN ZİRVESİ İZMİR'DE TATBİKAT İZLEDİ
TSK tarafından, İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde bu yıl ilk kez uluslararası çapta düzenlenen Efes Birleşik Fiili Atışlı Tatbikatı'nın, seçkin gözlemci günü gündüz bölümü başarıyla gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tatbikatı Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la beraber izledi.

HAZİRAN



SERİ KATİL İZMİR’DE YAKALANDI

2013 ve 2016 yıllarında işlenen üç cinayetten sorumlu tutulan ve üç yıl boyunca kaçak olarak yaşayan Atalay Filiz, İzmir’de ortaya çıktı. Filmleri aratacak türden olay insanları yoğun bir şekilde etkisi altına aldı. İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne binlerce asılsız ihbar yapıldı. Toplum teyakkuz halini aldı ve Filiz 12 Haziran 2016'da İzmir'in Menderes ilçesinde yakalandı. Kentte çeşitli ortamlarda görülen Filiz Menderes Gümüldür arasında çalışan bir dolmuşa bindi. Bir vatandaşın 155’e ihbar etmesi üzerine kapama noktası oluşturuldu. Kendisinden şüphelenildiğinden şüphelenerek başka minibüse binen Filiz, duyarlı vatandaşımızın bu bilgiyi de emniyete aktarması sayesinde kapama ve uygulama noktasında minibüs içerisinde alındı.

VALİ DEĞİŞTİ
İçişleri Bakanlığı’nın Valiler Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre İzmir Valisi  Mustafa Toprak Malatya’ya tayin olurken yerine Aydın Valisi Erol Ayyıldız atandı.

İZMİR MARŞI BAŞBAKAN YILDIRIM’A UYARLANDI
Türk ordusunun Kurtuluş Savaşı sırasında İzmir’e girişini konu alan ve dizelerde Mustafa Kemal Atatürk’ün yer aldığı İzmir Marşı Erzincan Mehter Takımı tarafından Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı sıfatıyla memleketini ilk kez ziyaret eden Binali Yıldırım’a uyarlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım için yapılan düzenleme kriz yarattı.  “İzmir'in dağlarında çiçekler açar, altın güneş orda sırmalar saçar, bozulmuş düşmanlar yel gibi kaçar, yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa, adın yazılacak mücevher taşa” dizelerini taşıyan marşın “Aşılmaz dağları ustayla aştık… Tarihe izler bıraktın…  Yaşa Binali Yıldırım çok yaşa… Adın yazılacak bu kutlu yolda…” şeklinde değiştirilmesi tepki topladı. Daha sonra Erzincan Belediyesi’nden, “O marşın aslı Kafkasya Marşı’dır” açıklaması geldi.

LİDERLER İFTARA GELDİ
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir hafta içinde kente geldi. Liderler hem iftar programlarına katıldı hem de partilerinin il, ilçe, teşkilat ve örgütleriyle bir araya geldi.

AK PARTİLİ DELİCAN KÖRFEZ PROJESİNİN ONAYINI AÇIKLADI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projesi ‘Yüzülebilir Körfez Projesi’ kapsamında Dip Tarama ve Liman Verimliliğinin Artırılması işlemi için Ankara kapısında yıllardır onay beklediği süreçte sona gelindi. AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eksikleri tamamlamasının ardından dosyayı teslim etmesi sonrası yapılan incelemeler neticesinde ‘Yüzülebilir Körfez’ Projesi’nin önünü açacak onayın çıktığını açıkladı.

MHP’Lİ VURAL İSTİFA ETTİ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin uzun yıllar en yakınında bulunan isimler arasında yer alan MHP Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Oktay Vural görevinden istifa etti. MHP Lider Bahçeli’yle fikir ayrılığına düşen Oktay istifasını sundu. Genel Başkan Bahçeli de istifayı kabul etti.

İZMİR’DEKİ UTANÇ DAVASINDA O MÜDÜR TUTUKLANDI
İzmir’in Menderes İlçesi’nde 2014 yılında öğretmen Saadet Özkan’ın BİMER’E yaptığı şikayet sonucunda ortaya çıkan cinsel taciz olayı yeni bir boyut kazandı. Yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrencisine cinsel istismarda iddiasıyla hakkında 102 yıl hapis cezası istemiyle dava açılan, 22 yıl aynı okulda görev yapan emekli müdür öğretmen 66 yaşındaki Adil Ş., bir yıldır tutuksuz yargılanması sonrası çıktığı duruşmada tutuklandı. Yargılama devam ediyor.

TEMMUZ



HALK KANLI GİRİŞİM ÖNLEDİ, DEMOKRASİ KAZANDI 

Türkiye Cumhuriyeti’nde tarihi bir dönüm noktası yaşandı. 15 Temmuz akşamı Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yer alan bir grup Fethullahçı Terör Örgütü Üyesi asker darbe teşebbüsünde bulundu. İstanbul'daki Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün jandarma tarafından kapatılması ile başlayan süreçte, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman ve yaklaşık 50 kadar milletvekilinin mecliste bulunduğu sırada F-16 savaş uçakları meclis üzerinde uçuş yaparak parlamentoyu dört kez bombaladı. Ankara'nın Beştepe semtinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na bombalama girişiminde bulunulsa da başarılı olunamadı, Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir otelde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı suikast girişiminde bulunuldu. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal ve Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi darbeyi gerçekleştiren askerler tarafından rehin alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CNN Türk'e yaptığı bağlantı ülkenin kaderini değiştirdi, halk sokaklara çıkarak darbenin önünde durdu. 16 Temmuz sabahı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda darbe girişimi bastırıldı ve askerler silahları ile birlikte teslim oldu. FETÖ'cü askerlerin saldırıları sonucu 238 kişi şehit olurken, 1491 kişi yaralandı.

Darbe girişiminin önlenmesinin ardından farklı rütbelerden 10 bine yakın asker gözaltına alındı. Yargı ve sivil siyaset mensupları dahil olmak üzere binlerce kişi gözaltına alındı, bunun yanı sıra askerî, idari ve adli kurumlarda binlerce kişi de görevden alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişimi…
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da suikast girişiminde bulunuldu. Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timi üyeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırdı. Saldırıda koruma polislerinden 2'si şehit düşerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan darbeci askerlerden gelmeden önce İzmir'e ardından da İstanbul Atatürk Havalimanı'na geçerek darbeye set çekti.  


GECE-GÜNDÜZ DEMOKRASİ NÖBETİ 
Darbe girişiminin ardından ülkenin çeşitli yerlerinde tutulan demokrasi nöbetleri İzmir’de de yapıldı. Valilik önünde ve Konak Meydanı’nda binlerce kişi 27 gün süreyle gece gündüz nöbet tuttu.

ÜNİVERSİTELERDE REKTÖR SEÇİMLERİ…
Ege ve Dokuz Eylül’de Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Prof. Dr. Mehmet Füzün'den boşalan rektörlük koltukları için 2 üniversitede toplam 19 aday yarıştı. Ege’de birinciliği Prof. Dr. Yeşim Kirazlı alırken, DEÜ’de ise Prof. Dr. Halil Köse ipi göğüsleyen isimler oldu. Öte yandan YÖK’e gidecek 6’şar kişilik listeler de şekillendi.

AĞUSTOS



CHP İZMİR’DE DEPREM…

2015 Aralık ayında gerçekleşen il kongresinde seçim yarışını kazanan CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel 10 Ağustos’ta beklenmedik şekilde istifa etti. Şok ayrılığın ardından il yönetim kuruluğu tüzük gereği oy birliğiyle Asuman Ali Güven’i yeni il başkanı seçti.

ERDOĞAN’IN REKTÖR ATAMALARI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tarafından üniversitelere rektör atamaları gerçekleşti. İzmir'den Ege Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun olurken, Dokuz Eylül Üniversitesi'ne Prof. Dr. Adnan Kasman atandı.

AKŞENER’İN İHRACI İZMİR’E SIÇRADI
MHP'de Akşener'in kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmesiyle başlayan hareketlilik İzmir'e de sıçradı.  5 ilçe teşkilatının feshedilmesine karar verildi. Genel Merkez tüzüğün 34’üncü maddesini dayanak göstererek Selçuk, Karaburun, Urla, Tire ve Menderes teşkilatlarının feshedildiğini açıkladı.

İZMİR’DE İKİ ÜNİVERSİTE KAPATILDI
Darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY soruşturmasında kanun hükmünde kararname ile kapatılan üniversiteler arasında yer alan İzmir’deki iki üniversite ile ilgili flaş bir karar alındı. Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı ile Gediz Üniversitesi ve İzmir Üniversitesi devlet üniversitesi haline geldi. Geçtiğimiz günlerde maliye tarafından tüm taşınmazlarına el konulan, gelirleri bloke edilen iki üniversitenin isimleri de değiştirildi. Gediz Üniversitesi’nin adı Bakırçay Üniversitesi, İzmir Üniversitesi’nin ismi ise İzmir Demokrasi Üniversitesi oldu.

FUAR 85’İNCİ KEZ KAPILARINI AÇTI
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen Türkiye’nin en köklü organizasyonlarından İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), kapılarını ‘Gelecek İzmir’de’ sloganıyla 85.kez açtı. Ana sponsor Folkart ve inovasyon ana sponsoru Vestel işbirliğinde düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı son yıllardaki en renkli etkinliklerin düzenlendiği bir şölen havasında gerçekleşti..

ÇAPKIN GÖZALTINA ALINDI
2006-2009 yılları arasında İzmir Emniyet Müdürü olarak görev yapan ve 2009 yılında Celalettin Cerrah'ın yerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Hüseyin Çapkın, FETÖ soruşturması kapsamında Çeşme'de gözaltına alındı. Daha sonra da İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla 3 Eylül'de tutuklanan Çapkın, 8 Kasım'da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

EYLÜL

KENT KART GİTTİ İZMİRİM KART GELDİ
1 Eylül’den itibaren otoparklar, Bisim, Teleferik, İzmir Doğal Yaşam Parkı, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı buz pisti, akıllı tuvaletler gibi bir çok hizmet için İzmirim Kart ile ödeme yapma kararı alındı. Toplu ulaşım dahil tüm bu hizmetlerden yararlanabilmek için İzmirim Kart dışındaki kartların 30 Kasım’a kadar yenilenmesi gerektiği açıklandı.

BAKAN ÖZHASEKİ’DEN KÖRFEZ MÜJDESİ!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret ederek yürütülen iki çevre projesiyle ilgili önemli mesajlar verdi. Bakan Özhaseki, “Yoldan gelenin heybesine bakarlar” dedi, müjdeyle geldi. Ziyaretten önce “Büyük Körfez” projesinin ÇED onayını imzalayan Özhaseki, çöp tesisi konusunda da tıkanıklıkları çözdüklerini söyledi.

‘ANDIMIZ’ KRİZİ…
Karşıyaka Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu’nda öğrenciler okuldaki uygulamalara tepki göstermek amacıyla andımızı okumaya başlayınca kriz çıktı. Okul müdürü, “Burası dingonun ahırı mı?” diyerek tepki gösterdi. Öğrencilere bir grup veli de sahip çıktı. Daha sonraki dönemde müdür hakkında soruşturma açıldı. Ayrıca bayrak törenleri Atatürk büst ve fotoğrafının bulunduğu ön bahçede yapılmaya başlandı.

EKİM

DOĞANLAR STADI AÇILDI
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi’nin işbirliğiyle Doğanlar’da yapılan kentin yeni stadı kapılarını TFF 1’inci Lig’in 6’ıncı haftasında oynanan Göztepe-Elazığspor maçıyla açtı. Göztepe İzmir’de bu sezon oynadığı maçlarda Doğanlar Stadını kullandı. Göztepe’nin Doğanlar Stadı’nda bileği bükülmezken ilk yarıyı da lider tamamladı. Ayrıca stat Altınordu Kulübüne de İzmir’de oynadığı müsabakalar için sev sahipliği yaptı.

YILDIRIM O PROJEYİ İZMİR’DE AÇIKLADI!
Başbakan Yıldırım'ın ‘havza bazlı üretime dayalı destekleme modeli’ ve ‘hayvancılıkta yerli üretimi destekleme modeli’ olmak üzere iki ana temelden üzerine oluşturulan ‘Milli Tarım Projesi’ni İzmir’de açıkladı.

AZİZ KOCAOĞLU İSMİ VERİLDİ, BAŞKAN KABUL ETMEDİ
Doğanlar Mahallesi’ndeki Yeni Bornova Stadı’na İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ismi verildi. Karar, Bornova Belediye Meclisi’nce oybirliği ile alındı. Meclis’te grubu bulunan CHP’li ve AK Partili üyelerin tamamı Bornova Stadı’na “Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu” isminin verilmesi talebine olumlu oy kullandı. Ancak Başkan Kocaoğlu, “Teşekkürlerimi sunuyorum. Ancak hangi tür bir yatırım olursa olsun, görev başındaki bir başkanın ya da bir kamu yöneticisinin isminin kamu bütçesiyle yapılmış yatırımlara verilmesini doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

İZMİR BAROSU SEÇİMİNİ YAPTI
İzmir Barosu’nun 2016 - 2018 yılı Olağan Genel Kurulu’nda 4 grup ve 5 adayın yarıştığı seçimde zafer, mevcut başkan Aydın Özcan'ın oldu.

KÜLTÜRPARK TARTIŞMASI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark’ta yapacağı yeni düzenleme ile ilgili tartışmalı bir süreç yaşandı. Birçok kişi ve grup sosyal medya üzerinden örgütlenen “Kültürpark’a Dokunma” çatısı altında bir araya geldi. Belediye de, Facebook, Twitter ve İnstgram gibi platformlarda hesaplar açarak “Kültürpark İzmir’dir” sloganı ile yola çıktı. Tartışmaya kentteki birçok meslek odası ve sivil toplum örgütü de katıldı.

EMNİYET MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ
İl Emniyet Müdürleri Kararnamesiyle İzmir Emniyetinde değişiklik yaşandı. Celal Uzunkaya Antalya Emniyet Müdürü olarak atandı. Kırıkkale Polis Yüksekokulu Müdürü Hüseyin Aşkın ise İzmir'in yeni emniyet müdürü oldu.

KASIM

TARKEM’E KAYYUM ŞOKU!
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan işadamı Ahmet Küçükbay’a ait Küçükbay Holding’e kayyum atanmasının ardından bağlantılı şirketlere de kayyum atandı. Küçükbay’ın hissedar olduğu TARKEM de kayyumdan nasibini aldı. Şok gelişmenin ardından yapılan itirazı değerlendiren mahkeme, yanlış karar verdiği gerekçesiyle yönetimi kayyumdan alarak TARKEM’e iade etti. Mahkeme kayyumu Küçükbay’ın 0.86’lık hissesinden sorumlu tutarken yönetimi denetleme yetkisi verdi.

İZBAN GREVİ!
İzmir'de banliyö hattı işletmeciliği yapan İZBAN'da personel 8 gün süren bir greve imza attı. Sendika, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bakanlık yetkilileri Ankara’da bir araya gelerek sorunu çözdü.

‘İZMİR AYRILSIN’ POLEMİĞİ
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın AB’ye yönelik eleştirilerine tepki göstererek, “Biz Avrupalı olmaya hazırız. Hele İzmirliler bu işe çok hazırlar. Biz bazen diyoruz ki ‘Gerekirse İzmir ayrılsın’ yani biz istemeyiz, bu şartlarda bunlarla yaşamayı” dedi. Bu sözler ülke gündemine bomba gibi düşerken İzmir’de de AK Parti ve CHP karşı karşıya geldi.

İZMİR'DE AK PARTİ BİNASINA SİLAHLI SALDIRI
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, AK Parti teşkilat binasına silahlı saldırı gerçekleştirildi. Parti binasına 4 kurşun isabet ederken ölen ya da yaralanan olmadı.

ARALIK

PATLAMA MESAJINA TEPKİ YAĞDI
Ülke art arda yaşanan terör saldırılarıyla matem yerine döndü.  İstanbul Beşiktaş’ta çevik kuvvet polisleri, Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerler hedef alındı.Türkiye’de birçok il ve ilçeye ateş düşerken, İzmir’den de şehit ve yaralılar vardı. Elif Şirin adlı vatandaş sosyal medya hesabından, “Neden İzmir’de patlama olmuyor”, “Yoksa gavur gavura rahat rahat yaşıyorlar mı?” ifadeleri kullandı. Mesaja kentte tepki seli oluştu. Ayrıca Ankara’da Rus Büyükelçi Karlov bir suikast sonucunda hayatını kaybetti.

UZUNDERE START ALDI
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 4 kez ihaleye çıkmak zorunda kaldığı ve sonuncusunda Folkat A.Ş tarafından kazanılan Uzundere Kentsel Dönüşüm Porjesi start aldı. Karabağlar ilçesi Uzundere Mahallesi'ndeki 280 konut ve 33 iş yerini kapsayan kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı. Ülkede yüzde 100 anlaşma ve yerinde dönüşümle ilk olacak proje Uzundere’den yola çıktı.



İZMİR DEVLETİN ZİRVESİNİ AĞIRLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, iki önemli açılış için İzmir’e geldi. Aliağa’da Türkiye'nin ilk yüzer LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) depolama ve yeniden gazlaştırma tesisi (FSRU) ve Egegaz'ın depolama kapasite artış yatırımları, düzenlenen törenle hizmete girdi. Ayrıca Sütaş'ın Tire Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan üretim tesisinin açılışı da gerçekleştirildi.

TRAMVAY KARŞIYAKA’DAN YOLA ÇIKTI

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin raylı sistem yatırımları kapsamında yapımını sürdürdüğü Konak ve Karşıyaka Tramvayları'nda ilk perde açıldı. Hat imalatlarının yüzde 95'i tamamlanan Karşıyaka tramvayında test sürüşleri başladı. Mavişehir-Bostanlı arasındaki ilk seferin yolcuları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmirli basın mensupları oldu.

 
Trump'tan Putin'e övgü dolu sözler
 
Can dostlara soğuk kış günlerinde sıcak bir el
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'ByLock' kullanan 100 rütbeli asker tutuklandı
FETÖ'nün TSK'daki yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan ve ...
Anayasa Mahkemesi'ndeki FETÖ soruşturması sonuçlandı
Anayasa Mahkemesi (AYM), olağanüstü hal kapsamında daha önce açığa alınan ...
İzmir’de 3 ilçede 'ölüm depolarına' baskın
Konak, Bornova ve Kemalpaşa ilçelerinde sahte içki imalatı yapıldığı belirlenen ...
 
Gazeteci Ahmet Şık tutuklandı
Gazeteci Ahmet Şık, "Terör örgütü propagandası yapmak" suçunu işlediği ...
Çeşme'deki gemi kazası için hukuki girişim başlatıldı
İzmir'in Çeşme İlçesinde 'Lady Tuna' adlı geminin karaya oturması ve kıyılarda ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan İbadi'yle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Irak Başbakanı Haydar El İbadi'nin telefonda ...
 
20 ilde 94 derneğin faaliyeti durduruldu
İçişleri Bakanlığı, OHAL kapsamında 20 ilde 94 derneğin faaliyetlerinin durdurulduğunu duyurdu.
İzmirli liselilerden Halep’e yardım eli
Bornova Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Halep’te ...
Bakan Elvan'dan sel raporu: 3 kişi kayboldu
Kalkınma Bakanı Elvan, Mersin'deki selle ilgili, "Maalesef 2 can kaybı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva