HABERLER>GÜNCEL
17 Ocak 2019 Perşembe - 15:21

İzmir ile Antalya hızlı trenle bağlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Antalya'yı yakın gelecekte İzmir'e otoyolla ve hızlı trenle bağlamayı da planlıyoruz. Bununla ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

İzmir ile Antalya hızlı trenle bağlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Antalya'da Serbest Bölge Köprülü Kavşağı'nda incelemelerde bulundu. Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü ekiplerinden kavşak hakkında bilgi alan Turhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, turizmin başkenti Antalya'nın hızlı gelişen bir kent olduğunu söyledi. Gerek turizm gerekse tarımsal faaliyetler açısından yollarda trafik yoğunluğunun artış gösterdiğini dile getiren Turhan, "Antalya ilimiz büyüyen, gelişen Türkiye'den nasibini alıyor." diye konuştu. 

Çevre illerle olan karayolları bağlantılarının önemli ölçüde bölünmüş yol haline getirildiğini anlatan Turhan, artan trafik karşısında bazı kesimlerde zemin kavşakların trafiği akıtmakta zorlandığını, tıkanıklıklara neden olduğunu, bu alanlarda da köprülü kavşakları hayata geçirdiklerini kaydetti.

"Köprülü kavşakla kesintisiz trafik akımı sağlanacak"

Serbest Bölge Kavşağı'nda da köprülü kavşağa ihtiyaç duyduğunu aktaran Turhan, şu değerlendirmede bulundu:

"Yaz aylarında bu zemin kavşağı, mevcut trafiği geçirmekte çok zorlanan, trafik akışında tıkanıklıklara neden olan bir kavşaktı. Burayı köprülü kavşak haline getiriyoruz. İnşallah önümüzdeki bir kaç ay içerisinde köprülü kavşak tamamlanarak, kesintisiz trafik akım koşullarına hizmet verecek."

Antalya'nın çevresindeki komşu illerle bağlantılı yollarda da çalışmalar yaptıklarını dile getiren Turhan, Akdeniz sahil yolu Mersin, Fethiye-Muğla istikametinde bölünmüş yol, Antalya'yı Anadolu'ya iç kesimlere bağlayan güzergahlarda da iyileştirme çalışmaları yaptıklarını bildirdi.

Daha konforlu, ekonomik, kısa süreli seyahat imkanı

Alanya ilçesi çevre yolunda da çalışmaların sürdüğünü belirten Turhan, Afyonkarahisar, Burdur, Konya istikametlerinde de yol standartlarını iyileştirme, seyahat sürelerini kısaltma çabalarının sürdüğünü kaydetti. Turhan, şunları söyledi:

"Antalya'da giderek artan turist sayısı, buna bağlı olarak oluşan trafiğin yollarımıza getirdiği ilave yükü hafifleterek, ulaşımı daha rahat, konforlu, ekonomik ve kısa süreli hale getirerek turizme hizmet ediyoruz. Bölgede yetişen tarım ürünlerini ülkemizin diğer bölgelerine ve yurt dışına bağlayan limanlarımızı, yollarımızı iyileştirme adına önemli çalışmalar yapmaktayız. Bunların önemli bir kısmı tamamlandı."

Gazipaşa Balıkçı Barınağı, Yat Limanı, Demre Yat Limanı'ndaki çalışmaların da devam ettiğini bildiren Turhan, bu çalışmaların da bu yıl içerisinde tamamlanarak, hizmete açılacağını ve Antalya'nın turizmine kazandırılacağı bilgisini verdi.

"Antalya'ya bugüne kadar yaptığımız yatırımların tutarı 11 milyar liraya yaklaştı. Bunun bir milyarlık kısmı yap-işlet-devret yöntemiyle yapıldı." diyen Turhan, Antalya Havalimanı, Gazipaşa Havalimanı terminallerinin yap-işlet-devret modeli ile işletildiğini söyledi.

Yatırımların devam edeceğine vurgu yapan Turhan, "Antalya'yı yakın gelecekte İzmir'e otoyolla ve hızlı trenle bağlamayı da planlıyoruz. Bununla ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Onları da önümüzdeki dönemde yatırım programına alarak yapım çalışmalarına başlayacağız." ifadelerini kullandı. (AA)

 
Başkan Çerçioğlu Germencik Pazarı’nı ziyaret etti
 
Onları ölüm bile ayıramadı...
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 4 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sagduyu 18 Ocak 2019 Cuma 10:59

satacaklari tek sey kaldi :cek cak cek cak cek cak . baska ne kaldi ki?

Yorumu oyla      9      5  
Merkez 17 Ocak 2019 Perşembe 21:44

Süper olur İzmir uçar.

Yorumu oyla      9      13  
seferiss 17 Ocak 2019 Perşembe 20:14

Devam Basından 04.09.2017 ' Projesi 6 aydır hazır olan Otogar Metrosu için bugüne kadar hiçbir inşaat çalışması başlamadı. Proje 30 ayda tamamlanacak. Yaklaşık 2.5 yıl inşaat sürecek. Yani bugün başlasa ve her şey planlandığı gibi gitse bile 2020’li yıllardan önce İzmir Otogarı’na raylı sistemle gitmek mümkün değil. Ama bugünlerde inşaat başlamazsa,o da zor ' Ya.. kardeşim yılda 2 km yapıp biraz da dişlerini sıksalar Güzel İzmir'imiz için Eylül 2019 da açılacak metronun hala çivisi yok pardon kazması.Troller İzmir için gülünç olduğunuzun farkında mısınız.Bu metroya sizler de bineceksiniz.

Yorumu oyla      13      5  
Lombak 17 Ocak 2019 Perşembe 19:57

Bu akpyi 16 yıldır anlamayanlara gerçekten şaşıyorum. Adam diyorki ver oyu bağlayayım. Vermiyorsan hadi naş. Çok net yani. Yok 2006 dan beri şöyle yok böyle. Adamların umurunda değilki. Aslında İzmir'de çıkacak sonucu da pek iplediklerini sanmıyorum.

Yorumu oyla      14      8  
seferiss 17 Ocak 2019 Perşembe 18:50

yahu ! Siz önce Halkapınar - Otogar Metro sunu yapmayı becerin de sonrası kolay Basından 'İzmir’de raylı sistemin gitmediği, hatta inşaatının bile başlamadığı önemli bir yer var. Her gün on binlerce yolcunun gitmek zorunda olduğu otogara tek toplu ulaşım şansı otobüs ya da minibüs. Aslında Metro’yu Halkapınar’a kadar uzatmak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin öncelikleri arasındaydı. Bu iş için gerekli proje de hazırlandı. Hatta Büyükşehir Belediyesi, Halkapınar ile Otogar arasındaki Kamil Tunca Bulvarı’nın tapusunu 22 milyon lira vererek TCDD’den satın aldı. Tam Halkapınar-Otogar Metrosu inşaatı başlayacakken, TCDD yetkilileri bölgeden hızlı tren hattı geçireceklerini ve raylı sistemin otogara ulaşması sorununu bu şekilde çözeceklerini bildirdi. Büyükşehir Belediyesi de bu nedenle hattın yapım işinden çekildi. Otogara Metro işini Ulaştırma Bakanlığı üstlendi. Bu proje, İzmir’de bakanlığın yapacağı ilk metro olacak. Proje hazırlandı. ÇED onayı da alındı. Hat, toplam 4.5 kilometreyi bulacak. Şehitler Caddesi’nin (Vakıflar istasyonu) altından ve Kamil Tunca Bulvarı’nın (Altındağ ve Çamdibi istasyonları) altından devam ederek otogarda sona erecek 5 istasyonu olacak. ' Ne oldu şaşırdık mı ? Tabii ki Hayır .Büyüklere masallara devam.

Yorumu oyla      17      6  
Yap İşlet devret mi? 17 Ocak 2019 Perşembe 18:46

Ankara-İstanbul Otoyolunu devlet yaptı. Ankaralılar araba ile otoyoldan İstanbul'a giderken 25 TL ödüyor.İzmir İstanbul otoyolu Yap-İşlet Devret yöntemi ile yapılıyor. Aynı TC'nin vatandaşı olan İzmirliler araba ile otoyoldan İstanbula giderken 200 TL ödüyecek. Ne kadar zevkli değil mi? Bize bu zevki tattıran büyüklerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.

Yorumu oyla      20      5  
Ercan 17 Ocak 2019 Perşembe 18:32

Bırakın hızlı treni önce projesi dahi olan aydın denizli otoyolunu yapın.Tam bir çile yolu.Sehir içinde bile o kadar durup kalkmyorsunuz..Izmirden denizliye gitmek tam işkence.Zaten o yolu halletseniz izmir antalya yolu baya kısalacak.

Yorumu oyla      17      5  
m.y. 17 Ocak 2019 Perşembe 18:29

çok komik gerçekten, ne güldüm..ne güldüm.

Yorumu oyla      17      5  
muhalif 17 Ocak 2019 Perşembe 18:25

dalga geçiyorlar.....siz önce izmir-ankara hız tren projesini bitiriniz, bu hattın hizmete girişi 2022 ye kaldı.. izmir-antalya heralde 2050 de biter......

Yorumu oyla      16      5  
Gürkan 17 Ocak 2019 Perşembe 17:00

Ankara da hızlı tren ile 2006'dan beri İzmir'e bağlanıyor ama lafta :) burada da hedef 2040 :)

Yorumu oyla      20      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nefes borusuna balgam kaçan bebek öldü
Şanlıurfa'da nefes borusuna balgam kaçan 5 aylık Bora bebek hayatını kaybetti.
Vize kalktı: O ülkeye kimlikle gidilebilecek!
Moldova ile vizelerin karşılıklı olarak kaldırılması anlaşmasına ilişkin ...
Hollandalı gazeteci Türkiye'den sınır dışı edildi!
Hollandalı gazeteci Johanna Cornelia Boersma'nın Türkiye'den sınır dışı edildiği bildirildi
 
Yetki geldi, gerginlik bitti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZENERJİ'de örgütlü bulunan ...
İzmir'de 'ByLock' operasyonu: Çok sayıda gözaltı!
İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kriptolu haberleşme programı ...
Seçmen kaydını kontrol için son saatler!
31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için askıya çıkarılan ...
 
İzmir'deki mafya operasyonuna 8 tutuklama!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde silahla tehdit ettikleri kişilerden haksız kazanç ...
İzmirli arzuhalci kullandığı oyu çekti, hapse girecek!
İzmir’in Seferihisar ilçesinde yaşayan ve 2017’deki Anayasa değişikliği ...
İSİG açıkladı: Aralık ayında İzmir’de kaç işçi öldü?
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, 2018 yılının Aralık ayında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva