HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Kasım 2012 Salı - 12:16

İzmir’i kilitleyen ihalede karar: Kazanan İZELMAN

Tam 3 bin 317 kişi ilgilendiren ESHOT hizmet alım ihalesinde komisyon kararını açıkladı. İZELMAN yüksek teklif vermesine rağmen ipi göğüsleyen şirket oldu. İhalede en düşük teklifi veren Etkin-İdeal Ortak Girişim ise KİK’e gitme kararı aldı.

İzmir’i kilitleyen ihalede karar: Kazanan İZELMAN

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ – İzmir’i kilitleyen ESHOT hizmet alım ihalesinde karar açıklandı.
 
Tam 196 milyon TL muhammen bedel tespit edilen ve 3 bin 317 personeli ilgilendiren ihalede Büyükşehir şirketi İZELMAN’ın 198 milyon TL’yle 188 milyon TL’lik teklif sunan özel şirket Etkin-İdeal Ortak Girişimi’nin gerisinde kalmış, ihaleyi kaybetmeyle yüz yüze gelmişti.
 
Oluşan kaos ortamında sendika grev kararı almış ve on binlerle meydanlara inmiş, İZELMAN şoförleri yaklaşık iki haftadır süre gelen sivil kıyafet ve şapka eylemi başlatmıştı. Etkin-İdeal Ortak Girişim şirketinin ortaklarının ‘Deniz Feneri’ sanığı olması da kentte tepki toplamıştı.
 
Bu atmosferde ihaleyi Etkin-İdeal Ortak Girişim’in kazanması bekleniyor, herkes 3 bin 317 personelin akıbetini merak ediyordu.
 
Ve merakla beklenen karar açıklandı. İhale komisyonu Etkin-İdeal Ortak Girişim’in belgelerini ve yeterliliğini eksik bularak devre dışı bırakılmasına ve ihaleyi İZELMAN’ın almasına karar verdi.
 
ESHOT GENEL Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şöyle denildi: ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından 31/10/2012 tarihinde 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’na göre yapılan “Sürücü, Teknik ve Destek Hizmetlerde Çalıştırılmak Üzere Personel Temini Hizmet Alımı” ihalesine teklif veren firmaların tekliflerini inceleyen İhale Komisyonu; isteklilerin ihale konusu işi yapabilme kapasitelerini belirleyen yeterlik kriterlerine ve tekliflerin ihale dokümanında belirtilen şartlara uygun olup olmadığı konularındaki inceleme ve değerlendirmesini tamamlamıştır.
İhale Komisyonu, ihaleye teklif veren Etkin Eğitim Org. Gemi İşletmeciliği ve Turizm Ltd Şti. ile İdeal Bilgi Yönetimi Sosyal Sağlık Hizmetleri Eğitim Tercüme Org. San. ve Tic. Ltd. Şti. iş ortaklığında, her iki ortağın ayrı ayrı ihale konusu alanda faaliyet gösterdiğine dair Ticaret Odası belgesi ve ihale konusu iş veya benzer işe uygun İş Bitirme Belgesi vermediğinden, bu firmanın teklifi değerlendirme dışı bırakılmıştır.
İhaleye teklif veren İzelman Genel Hizmet Otopark Özel Eğitim İtfaiye ve Sağlık Hizmetleri Tic. A.Ş’nin teklifi ise İhale Komisyonu’nca yeterli görülerek anılan ihalenin bu şirket üzerinde bırakılmasına karar vermiştir:
4734 sayılı Kamu İhale Kanunu hükümleri gereğince ihale süreci devam etmekte olup kamuoyunun bilgisine arz ederiz.

İHALE KİK’E GİDİYOR
Komisyonun ihaleyi İZELMAN’a vermesinin ardından en düşük teklifin sahibi Etkin-İdeal Ortak Girişimi’nden jet açıklama geldi. Şirketten yapılan açıklamada İZELMAN’ın yaklaşık maliyetten daha yüksek bir teklif verdiğini bildirerek, “Dosyamız komisyon tarafından incelenmiştir. Herhangi bir eksiklik iddiası Kamu İhale Kurumu’nun hakemliği ile çözülecektir” denildi.



DİSK MEMNUN
Kararın ardından bir açıklama DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, komisyonun olması gerekeni yaptığını ve başta ESHOT çalışanları olmak üzere onların ailelerinin memnun eden bir karar verdiğini söyledi. Ekici, “Büyükşehir Belediyesi yıllardır kendisine bağlı olan şirketleri ile birlikte kaliteli hizmet sunuyordu. Taşeronlaşmanın yaygın olduğu şu günlerde emeğin düşürülmesine yönelik atılan adımlar vardı. Ancak komisyonun kararı ile çalışan binlerce şoför kaygıdan uzak bir şekilde yağmur çamur demeden aynı kalitede hizmet vermeye devam edecek. Kent için hayırlısı olsun” diye konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 33 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ggg 21 Kasım 2012 Çarşamba 22:46

kendim yazarım, kendim okurum, kendim oylarım, içimiz olmuş viran, herkesi ama herkesi kandırabiliriz, arkadaşımızı, ailemizi, milleti kandırabiliriz, ya kendimizi, ya... bir gün bir yerde yakalar geçmiş, asılır ayaklardan çeker, o zaman kimi kandırabiliriz ki, ya da kandırsak nafile ki... umutlarınız vicdanınızı esir almasın. Herkese Güzel bir gelecek diliyorum.

Yorumu oyla      12      5  
ilyas 21 Kasım 2012 Çarşamba 12:52

izelman zararı 96 milyon bu izmirlinin parası şirkrtin zararını niye ben ödeyeyim

Yorumu oyla      14      6  
bülent ışık 21 Kasım 2012 Çarşamba 12:30

İZSU'daki sahte diplama skandalına ne oldu AKP'liler ucu 25 sene önceye 1987 ye gidince tornistan mı ettiniz?

Yorumu oyla      12      5  
ggg 21 Kasım 2012 Çarşamba 11:20

SAYIN hukukçu adlı arkadaş. Sen nerden biliyorsun komisyonun tam ve dogru karar verdiğini yoksa sen komisyon üyesimisin? dosyaları mı inceledin. :)

Yorumu oyla      25      11  
DENEYİM 21 Kasım 2012 Çarşamba 10:32

Taşeronun deneyimsiz ve tecrübesiz personeliyle mi güvenli, kaliteli hizmet verilir, yoksa şirketlerdeki yılların deneyimlisi personeli ile mi izmir halkına daha güvenli, kaliteli hizmet verilir. Şirketlerde En kaliteli teknik kişiler istihdam edilmektedir. Belediye şirketleri zaten belediyenin işlerini hızlı ve kaliteli bir şekilde yürütmek için kurulmuşlardır.

Yorumu oyla      20      5  
sermaye 21 Kasım 2012 Çarşamba 10:23

AKP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GURUP BAŞKAN VEKİLİ KENAN ÇAKAR "BİZ ŞİRKETLERİN ZARARLARINI MECLİSTE SERMAYE ARTIŞI İLE KARŞILIYORUZ..İZELMAN DÜŞÜK FİYAT VERİP İHALEYİ ALSAYDI" DİYEREK İŞÇİDEN YANAYMIŞ GİBİ SİYASET YAPTI... BAKALIM ŞİRKETLERİN SERMAYE ARTIŞINDA EYLEMİYLE SÖYLEMİ BİRBİRİNİ TUTACAK MI?

Yorumu oyla      20      6  
Seyfi ÜLKER 21 Kasım 2012 Çarşamba 09:13

Topu Taca Attılar... Beceriksizliklerinin Faturasını Hükümete Yükleme Gayreti İçerisindeler.. 10 Milyon Az Bir Rakam Değil.. Ama Burada Yapılması Gereken Bence KİK Başvurusu Değil.. KİK'in İhaleyi Bozması İhale Komisyonunu Kurtarır.. Bence Hiç KİK Başvurusu Yapılmasın ve İhaleye Fesat Karıştırmaktan Sendika Başkanları ve İlgili Bürokratlar Yargılansın.. Adaletse Adalet...

Yorumu oyla      13      17  
Erdi 21 Kasım 2012 Çarşamba 07:23

Şu akepe izmiri alsa da herkesi özgürlüğünü kısıtlasa tek dileğim bu.Bu cehapeliler onlara göre milli şef olan ismetin yolundan gitmeye ne kadar meraklılar.Akplilerin gölgelerinden bile korkuyorlar yuh diyorum.Aynı taktik istanbul belediye seçimlerinde de olmuştu yok işçileri işten atacaklar yok herkes başörtüsü takacak bunlar tek parti döneminin icatları bunlarıbırakın artık 2012y gelin..

Yorumu oyla      13      12  
ARDA CEVAHİR 21 Kasım 2012 Çarşamba 01:20

ÖLÜMÜN GERÇEK ADIDIR TAŞERON SİSTEMİ nedenmi çünkü alım gücünün çökmesi demektir taşeron çünkü sosyal ifaaldir taşeron çoğu eşlerin boşanma sebebidir nice yuvaların yıkılma sebebi yıllarca EŞŞEKLER gibi çalışıp kıtkanaat geçinip emekli olabilirsen borç batağında bir yaşamın müjdecisidir taşeron bu günlerde jargon böyle diye söylüyorum ey müslümanlar kul hakkı yemektir taşeron kul hakkı. bana neyle gelirsen gel ama kul hakkıyla gelme demiş A.

Yorumu oyla      17      6  
doğruya doğru 21 Kasım 2012 Çarşamba 00:12

2 tane işbilmez memur yüzünden gelinen süreçte bütün izmiri kandırmaya çalışıyorlar neymiş deniz feneriymiş uyan ey halkım gaflet basmadan iz-zarar şirketleri batmadan

Yorumu oyla      15      30  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırım Türkleri Konak’ta bir araya geldi
Geçmişten günümüze kadar gelen yemek kültürünü yitirmemek için her ay ...
Gençler Selçuk’un geleceğini planlayacak
Selçuk Efes Kent Belleği Merkezi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ...
Yamanlar’ın başarılı öğrencilerinden Başkan İnce’ye ziyaret
Özel Yamanlar Güzelbahçe İlköğretim Okulu'nun başarılı öğrencileri Güzelbahçe ...
 
Çiğli’de Muharrem ayı paneli
Çiğli Belediyesi, içinde aşure günü gibi önemli bir günü de barındıran ...
Gaziemir’de Balkan gecesi
İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Gaziemir-Sarnıç Şubesi ...
Başkan Tartan: İzmir’in çözümü ortak akıl
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan İzmir’i geleceğe bir ortak akıl sağlanarak ...
 
Çalkaya'dan amatör sporculara fair play öğüdü
Sekiz yıldır her sezon açılışında ilçedeki amatör spor kulüplerine malzeme ...
NATO Komutanı’ndan nezaket ziyareti
NATO Kara Unsurları Komutanı Korgeneral Frederic Ben Hodges, İzmir Büyükşehir ...
Büyükşehir itfaiyecilerinden Ege dayanışması
Ege Belediyeler Birliği ile protokol imzalayan İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva