HABERLER>GÜNCEL
9 Mayıs 2016 Pazartesi - 11:39

İzmir’i faciadan döndüren 2 operasyon: PKK timi çökertildi

İzmir’de geçen cuma ve pazar günü yapılan iki ayrı operasyonda, kentte bombalı saldırı hazırlığında bulunduğu tespit edilen PKK'ya bağlı iki farklı terör timi çökertildi.

İzmir’i faciadan döndüren 2 operasyon: PKK timi çökertildi

İzmir'deki ilk operasyon geçen cuma gecesi Basmane Semti'nde yapıldı. Şüphe üzerine durdurulan otomobildeki iki kişinin üzerinde tabanca bulununca, detaylı arama yapıldı. Detaylı arama sonrasında da otomobildeki kişilerin kente saldırı için gelen PKK'lı teröristler oldukları ortaya çıktı. Bagajdaki giysi dolu valizin içinde ikisi Çin üretimi üç el bombası, bomba düzeneği, fünye, gece görüş dürbünü, iki tabanca ele geçirildi. Bu olaydan sonra polisin İzmir merkez ve Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ndeki operasyonlarında toplam 24 kişi gözaltına alındı.

NUSAYBİN'DEN EGE'YE GÖNDERİLMİŞLER
Gözaltına alınan kişilerin verdiği ifade ile polis istihbarat, MİT ve terör ekiplerinin araştırmalarıyla, önemli bilgiler ele edildi. Buna göre otomobilde yakalanan teröristlerden 'Mervan' kod adlı Sami Ö. ile 'Soro' kod adlı Enes A.'nın örgütün dağ kadrosundan olduğu, Nusaybin'de süren operasyonlarda bombalı saldırılarda bulundukları tespit edildi. İki teröristin daha sonra, bombalı saldırılar yapmaları için Ege Bölgesi'ne gönderildikleri saptandı. Geçen 26 Nisan tarihinde özel araçla Mardin'den Turgutlu'ya gelen iki teröristin, burada kendilerini bekleyen kişilerle buluştukları ve mevsimlik işçilerin çadırlarında gizlendikleri öğrenildi.

İLK SALDIRILARI SOMA KIRKÇAĞAÇ YOLUNDA
Teröristler, ilk saldırılarını, geçen 28 Nisan'da, Soma - Kırkağaç karayolunda yaptı. Yolun kenarına iki bombayı yerleştiren teröristlerin ardından sahte ihbarla askerin bölgeye gelmesini sağladıkları belirlendi. Patlama bölgesine yaklaşık 200 metre uzaklıkta çalıların arasına gizlenen teröristlerin, özel yaptıkları kumandanın '1' tuşuna basıp ilkini, '2' tuşuyla ikinci patlatmayı gerçekleştirdikleri aktarıldı. Saldırı sonrasında dağlık alandan kaçıp tekrar Turgutlu'ya geçip gizlenen saldırganların, bu kez İzmir'de saldırı planlamak için kente geldikleri vurgulandı. Teröristlerin, yakalandığı otomobilin de, Kadifekale bölgesinde kayıt dışı araç kiralayan bir kişiden alındığı ifade edildi. Gözaltına alınan kişilere yönelik araştırmaların sürdüğü yeni operasyonların yapılabileceği bilgisi verildi.

İKİNCİ OPERASYON İÇİN 2 AY BEKLENMİŞ
Kentte dün yapılan ikinci operasyonda ise 17 kilo TNT patlayıcı, patlatmakta kullanılan uzaktan kumanda anahtar sistemi, cep telefonu bulundu. MİT ve emniyet istihbarat ekiplerinin, kentte bombalı saldırı planlayan ikinci grubu da yaklaşık iki aydır takip ettikleri, anlaşıldı. İstihbarat birimlerinin, iki ay boyunda patlayıcının bulunduğu alanı çeşitli yöntemlerle izleyip malzemeyi almaya gelecek bombacıyı bekledikleri öğrenildi. Ancak kentte yapılan peş peşe operasyonlardan sonra bombanın alınmaması üzerine de ikinci operasyonun gerçekleştirildiği, patlayıcıyı saklayan ve buna yardım eden 6 kişinin sorgusunun sürdüğü açıklandı. (dha)

TERÖRİSTLER PATLAMA ANINI SANİYE SANİYE GÖRÜNTÜLEMİŞLER
İzmir'de geçen Cuma günü yol kontrolü sırasında yakalanan teröristler 'Mervan' kod isimli Sami Öztürk ile 'Soro' kod isimli Enes Atlı'nın, 28 Nisan tarihinde Soma Kırkağaç ilçesi arasında sahte ihbarla çağırdıkları askeri araca yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştirdikleri tespit edilmişti. İki terörist yakalandıktan sonra üzerlerinden çıkan flaş bellekte polis inceleme yaptı. Geçmişe dönük silinen görüntüleri tekrar bulan polis, bu sırada çarpıcı bir detayı da ortaya çıktı. Buna göre, iki teröristin Kırkağaç ilçesinde bombayı yol kenarına sakladıktan sonra yaklaşık 200 metre ileride çalılar arasına gizlendikleri, askeri aracın geçişi sırasında da bombayı patlattıkları bu anları da cep telefonuyla kayda aldıkları ortaya çıktı. Polisin kurtardığı ve patlama anının yeraldığı görüntülerde, askeri aracın saniyelerle daha büyük bir hasardan kurtulduğu ortaya çıktı. (dha)

 
YDK İzmir’e taşınıyor: Çiğlililer savunma yapacak
 
Arkas Bozhulev'i bitirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Can Dündar’a saldırıda iki kişi daha gözaltında
Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a, adliye önünde ...
Gül’ün eski danışmanı: ‘Pelikan’ talimatı...
11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Başdanışmanı Ahmet Sever, Başbakan ...
Toruna çakmaklı işkenceye ne ceza çıktı?
İzmir’in Menemen İlçesi'nde, 6 yıl önce, torunları 10 yaşındaki M.B.Ö.'nün ...
 
Reza Zarrab’tan duruşmada tek kelime!
New York'ta Savcı Preet Bharara'nın hakkında hazırladığı iddianamede dört ...
Kayıp kaptanın eşinin gaiplik mücadelesi
2 yıl önce işe başladığı ve ilk seferine çıktığı kuru yük gemisinde, esrarengiz ...
Vali Coş’un korumaları TIR’a ateş açtı!
Kocaeli’nin Kartepe İlçesi’nde, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un koruma ...
 
Borçlu belediyelere kötü haber: Makam aracına haciz!
Yargıtay'dan çıkan karar doğrultusunda borçlu olan belediye başkanının ...
İzmir'de önemli proje: Yangınlarda can simidi olacak!
Yaklaşan yaz ayları ile birlikte çıkabilecek orman yangınlarına karşı ...
Kayalıklardan düşen yüzbaşıdan acı haber
Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde Amanos Dağları'nda yürütülen arazi arama tarama ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva