HABERLER>İŞ DÜNYASI
1 Şubat 2024 Perşembe - 10:15

İzmir’e yeni zehir madeni!

Bergama Madra Dağı eteklerindeki 535 hektarlık maden sahası ihalesini altın şirketi TÜRMAD Madencilik kazanırken şirketin Madra Dağı’nın Balıkesir tarafında da hali hazırda altın madeni bulunuyor. Bölgede siyanür kullanılarak altın madeni işletmesi açılması tehlikesi var.

İzmir’e yeni zehir madeni!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) ülke genelindeki 316 sahayı daha ihaleye çıkacağını duyurmuş ve İzmir’de 2 saha daha ihaleye çıktı. 

Bergama’da 535 hektarlık alan ile Ödemiş’te ise 66 hektarlık alan da Bakanlık tarafından maden şirketlerinin önüne çıkarıldı. Yapılan ihaleler sonuçlandı. 

Bergama’da 535 hektarlık alanın ihalesini TÜMAD Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi aldı. TÜMAD bu bölge için 1 milyon 750 bin TL ödeme yapacak.

Ödemiş’teki 66 hektarlık alanın ihalesini ise 3 şirket aldı. Şahil Madencilik, Kent Marble Madencilik ve Besa Kum Madencilik Şirketi alanda ayrı ayrı ocak açabilecek. Şirketler toplamda 6,6 milyon TL ödeme yapacak. 

YENİ ALTIN MADENİ YOLDA
İhale ile birlikte hali hazırda Koza Altın Şirketi tarafından çıkarılan bir altın madeninin bulunduğu alanda yeni bir altın madeninin daha açılmasının önü açıldı.  Söz konusu alanda 4’üncü grup maden aranacak ve bu madenlerin arasında kurşun, altın, gümüş ve kobalt gibi ağır madenler için ocak açılabilir. 

SİYANÜR TEHDİDİ
Öte yandan şirketin Çanakkale’nin Lâpseki ve Balıkesir İvrindi ilçelerinde altın ve gümüş madeni bulunuyor. Bölgede siyanürle altın arayan şirketin maden açma girişimleri halk tarafından tepkiyle karşılanmıştı. 

TÜMAD Madencilik Şirketi ise NUROL Holding Grubu bünyesinde yer alıyor. TÜMAD’ın maden sahası ise Bergama’nın bir dağ köyü olan ise Çobanlar Köyü’nü de içine alıyor. Madra Dağı eteklerinde kalan köyün ana geçim kaynağı ise hayvancılık. Şirketin Balıkesir İvrindeki madeni ise Madra Dağı’nın Balıkesir bölgesinde yer alıyor.

Şirketin yakın zamanda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvurarak çevresel etki değerlendirme sürecini başlatması planlanıyor. 

(Fotoğraflar Oben Ulu)

 
Büyükşehir Adayı Dağ, 31 Mart için iddialı konuştu: Heyecandan uykularım kaçıyor
 
Belediye emekçilerinden Sengel'e alkışlı karşılama
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dede Kazık 3 Şubat 2024 Cumartesi 10:06

Ver oyları akpye ver, ver, ver! Ormanları yok etsin, şehirleri yok etsin, yirmi yılda tek çakılı çivisi, yaptığı tek bir şey yok. Ekmek alacak paranız olmayacak. Ancak camdan, vitrinden izleyeceksiniz. Ver oyları ver, bu millet hak ediyor!

Yorumu oyla      1      1  
Polat alemdar 3 Şubat 2024 Cumartesi 08:59

Yanlış anlama olmazin yapılmasına karşıyım...lakin...evlatları torunlarına miras kalacaksa...hesaplı ve düzgün bilinçli bir yatırım.olsun doğayı bozmadan......yoksa asla kabul edilemez......uyn köylüm

Yorumu oyla      1      1  
Polat alemdar 3 Şubat 2024 Cumartesi 08:57

Devlet yapsa yüreğim yanmaz ama şirkete veriyorsun.el.aldindan devlete soymaya kalkiyorsunz.lakin şirket zaten devletin içindeki şirket lakin yine de seçim halka soruluykrsa.burada maden aramanin.topmlumca köylüden izin alınmalı mufafatname......millet bir yol yapacagi zman herkes birbirinde mufakatname alır...devletde bu almk zorunda ....tabiki tabii kaynaklar devlet korumalidr ama içinde insan var......Ben kadastrolu yolu devletin yolunu mufafatname olmadan açmam diyor madem kanun var Avukat üzerinden mukafatname yapalım derim..Halka seslerim.mukafatneyi av.uzerinden.isci alımı.saglik kuralalrini bozan.tehsit oluşturan..bulunduğu alandan fazla öte alanı zarar veren her drumda maden kapatilacak halkın imayesine dönecek..satılması kiralanması drumunda halka bilgi olacak imzası.olacak en fazla 20 kişilik .bunu yapın köy kazanır .toplum kazanır ...termal yapılmayacak...termal kükürtlü suyu doğaya zarar verrr.kurutut...bunu bilin.....

Yorumu oyla      1      1  
İlyas gurbuz 2 Şubat 2024 Cuma 16:58

Altın karın doyurmazz doğayı yok ediyorsunuz önemli olan su ve topraktirr. Hayat Susuz olmaz ..Afrikayi göz önüne alinn orda bir zamanlar altın madeni vardı şimdiki haline bir bakinn

Yorumu oyla      1      1  
1 Şubat 2024 Perşembe 16:58

tam rezillik. buna nasıl müsade ediliyor? dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde siyanürle altın çıkarılmaz. Bir bizim ülkemizde böyle toprak geri dönülmeyecek şekilde zehirlenerek altın çıkarmaya müsade ediliyor. Kim bu müsade eden ağalar? Şimdiye kadar bu şekilde müsade verenlerin banka hesaplarının denetlenmesi lazım.

Yorumu oyla      1      1  
Gazi 1 Şubat 2024 Perşembe 16:44

Yeter artık bölgemiz yıllardan beri maden adına çok zehirlendi. Dağlarda ovalarda kuş kalmadı arılar desen yok olmak üzere. Madra dağı bölgemizin en yüksek dağı etekleri kozak yaylası yıllardır granit ocakları taş kaya için delik deşik edildi su dengesi altüst oldu. Bunca insanı ve cennet bölgemizi tahrip etmeye kimsenin hakkı yoktur.

Yorumu oyla      1      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Xiamen Doğal Taş Fuarına katılım için son şans
Dünya doğal taş sektörünün en büyük buluşma noktası, Xiamen Doğal Taş ...
Özgener'den enflasyonla mücadele çağrısı: Düşmeyecek algısı tersine çevrilmeli!
İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, “Ekonomik programa olan inancın ...
Amazon Türkiye açıkladı: Kargo teslimlerinde yeni dönem
Amazon Türkiye, uygun ürünleri, üreticinin orijinal paketinden başka ek ...
 
KGF bilgilendirme toplantısı EGİAD’da yapıldı!
Kredi Garanti Fonu (KGF) Bilgilendirme Toplantısı EGİAD Dernek Merkezinde düzenlendi.
Bakanlık rakamları açıkladı... İzmir'e kaç turist geldi?
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre İzmir’e geçtiğimiz yıl ...
İZSİAD’da bayrak değişimi
İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı ...
 
Türk doğal taşçıların hedefi 500 milyon dolar!
Türkiye’de doğal taş ihracatının lideri konumundaki Ege Maden İhracatçıları ...
Bakanlık askıya çıkardı... Menemen'e yeni serbest bölge!
Menemen’de yer alan yaklaşık 300 hektarlık imar planı değişikliği Çevre, ...
Başkan Kestelli'den '31 Mart' beklentisi... Ortak akıl, kalıcı çözüm vurgusu!
İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, ocak ayı meclis toplantısında ...
 
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bu adam yine mi başkan seçilecek?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
57 yıllık gururun şerefine!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva