HABERLER>GÜNCEL
9 Eylül 2018 Pazar - 09:14

İzmir'e yakışan kutlama: Yer kırmızı, gök beyaz!

Hem İzmir’in hem de Türkiye’nin kurtuluş günü olarak tarihimizde yer alan 9 Eylül 1922’nin yıldönümünde İzmir’de kutlamalar erken saatlerde başladı.

İzmir e yakışan kutlama: Yer kırmızı, gök beyaz!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- Sabah saatlerinden itibaren vatandaşlar Zafer Yürüyüşü için Basmane Meydanı’nda toplanmaya başladı.

Kutlamalara Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de katıldı. Basmane Meydanı’na Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile gelen İnce’yi gören vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu..

Yürüyüşe vatandaşların yanı sıra ilçe belediye başkanları, parti il ve ilçe başkanları ile yöneticiler ve kitle örgütlerinin temsilcileri de katılıyor.

FOTO GALERİ - İZMİR'E YAKIŞAN KUTLAMA

- BAŞKAN KOCAOĞLU’NDAN ‘MANİDAR’ MESAJ: NE GÜZELDİR BUGÜN İZMİR’DE OLMAK!

- SELÇUK'TA KURTULUŞ GURURU

- 9 EYLÜL COŞKUSU BORNOVA'YI SARDI

350 METRELİK BAYRAK AÇILDI
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 350 metre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıyan İzmirliler; Türk ordusunun kente girdiği tarihi güzergahı izleyerek Gaziler, Anafartalar ve İkiçeşmelik caddeleri üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı. Marşlar eşliğinde ilerleyen korteje çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi bandosunun eşlik ettiği yürüyüşün ardından, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

DUYGU DOLU ANLAR
İzmir’in işgalden kurtuluşunun 96. yıldönümü kutlamaları kapsamında Konak Meydanı’nda temsili bayrak töreni de yapıldı. Törende, İzmir’in kurtuluşunu canlandıran süvari birlikleri Vilayet önüne geldi ve Yüzbaşı Şerafettin’i temsil eden bir asker Hükümet Konağı’na Türk bayrağını çekti.

9 Eylül törenleri kapsamında Konak Meydanı'nda düzenlenen bayrak törenine Vali Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu da katıldı. Burada süvari birlikleri tarafından temsili olarak İzmir'in kurtarılması canlandırıldı. Yüzbaşı Şerafettin’i canlandıran asker tarafından bayrağımız İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilirken duygulu anlar yaşandı.

İzmir'in kurtuluşunun 96. yıldönümü kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene etkinliklerin ev sahibi Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi partilerin, resmi kuruluşların ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda İzmirli katıldı. Başkan Aziz Kocaoğlu, "Ne güzeldir bugün İzmir'de olmak" sözleriyle başladığı konuşmasında 9 Eylül'ün Türk tarihi açısından önemine dikkat çekti.

BUGÜN İZMİR'İN BAYRAMI
1213 günlük işgalin sonlandırıldığı; Anadolu'nun düşman zulmünden, süngüsünden, dipçiğinden kurtarıldığı günün üzerinden neredeyse bir asır geçmesine rağmen kurtuluş heyecanını hep "ilk günkü gibi" hissettiklerini vurgulayan Başkan Kocaoğlu şunları dile getirdi:

"Bugün İzmir'in bayramı… 9 Eylül'ü sıradan bir gün olmaktan çıkaran, yalnızca kentimizdeki işgalin sonlandırılması değil.İzmir’in kurtuluşu, aynı zamanda Türkiye’nin kurtuluşu; özgürlüğümüzün dosta düşmana ilanıdır. İzmir, bağımsızlık yolundaki direniş destanımızın simge kentidir. Bizim için İzmirli olmak ve İzmir’de yaşamak çok özel bir anlam taşır. Biliriz ki, bir ülkeyi sevmek, önce yaşadığı kenti sevmekle başlar. İzmir’i sevmek, Türkiye’yi sevmektir. İzmir’imizle övünür, tarihin ve coğrafyanın bizlere armağanı olan kentimizin üstüne titreriz. Bize emanet edilmiş şehrimizi, gelecek kuşaklara, “içinde yaşamaktan mutlu olacakları” bir kent  olarak bırakmayı; tarihi, ahlaki ve vicdani bir ödev olarak görürüz. “İzmirlilik” sözde bir kavram değil, tüm değerleriyle bir kentlilik ve yurtseverlik göstergesidir. Onun i& ccedil;in, daima geçmişimizi hatırlayarak ama orada çakılıp kalmadan; birlik ve beraberliğimizi her türlü değerin üzerinde tutarak; bilimle, kültürle, eğitimle ve sanatla örnek bir toplum haline gelmek zorunda olduğumuzu asla unutmayız. Yerelde kalkınmayı kendi kaynaklarımızla gerçekleştirebilecek güçte olduğumuzu iyi biliriz. Birbirimize inanır, güveniriz."

ATATÜRK'ÜN KENTİ 
"Mustafa Kemal Atatürk’ün kenti İzmir olarak, O'nun bize çizdiği bu rota doğrultusunda, yarınlara güvenle ve coşkuyla yürüyoruz. Bugünleri bize bahşeden, başta ulu önderimiz olmak üzere, bu vatan uğruna savaşan  cesur ve onurlu şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla, minnetle eğiliyoruz. 9 Eylül’ümüz kutlu olsun. Yaşasın İzmir; Yaşasın demokratik, çağdaş ve laik cumhuriyetimiz, Yaşasın Türkiye’miz…"

MÜZİK, ŞİİR VE FOLKLOR
Başkan Kocaoğlu’nun konuşmasının ardından şefliğini Uğur Sayınbatur’un yaptığı Kültür Modern Brassa Emsembe Orkestrası sahne aldı. Ayrıca orkestraya İzmir Devlet, Opera ve Balesi Çocuk Korosu da eşlik ederken, alanı dolduran İzmirliler hep bir ağızdan İzmir Marşı'nı söyledi. İzmir Nevvar Salih İşgören Lisesi öğrencisi Anıl Gürel'in okuduğu şiirin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Dans ve Ritim Grubu ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ve İzmir Devlet Opera ve Balesi Çocuk Dans Topluluğu sahne aldı. Üsküp halk dansları ile zeybek gösterisi seyircilerden büyük alkış aldı.

BUGÜNÜN PROGRAMI
Saat 17.00'de Süvari Birlikleri'nin Cumhuriyet Meydanı ile Gündoğdu Meydanı arasındaki yürüyüşünden sonra İzmir semaları, saat 17.30'dan itibaren önce Solo Türk ardından da Türk Yıldızları'nın nefes kesen gösterilerine sahne olacak.

Saatler 20.30'u gösterdiğinde, İzmir'deki coşku doruğa çıkacak. İzmir Büyükşehir Bandosu  eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'ndan  hareket edecek Fener Alayı, marşlar eşliğinde Gündoğdu Meydanı'na kadar ilerleyecek. Saat 21.00'den itibaren ise Haluk Levent ve Olten Filarmoni Orkestrası sahne alacak. Gece, İzmir Marşı eşliğinde lazer ve ışık gösterileriyle devam edecek.

 
Mehmet KARABEL yazdı... Uzat alnını öpeyim, İzmir’im...
 
İl Başkanı Şengül'den 9 Eylül mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Uzat alnını öpeyim, İzmir’im...
Mehmet KARABEL yazdı... Uzat alnını öpeyim, İzmir’im...
Havalimanında MİT ve polisten ortak operasyon
İzmir MİT Bölge Başkanlığı Avusturya’da PKK/KCK dernekleri içinde sorumlu ...
O hayvansever ortaya çıktı
İzmir'in Ödemiş ilçesindeki trafik ışıklarının tepesine yuva yapan kumruyu ...
 
İzmir'de korkutan yangın!
İzmirin Balçova ilçesinde, yol kenarındaki otluk alanda çıkan yangın itafiye ...
Park halindeyken hava akımına kapılan uçakta hasar oluştu!
İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda park alanına giren bir uçağın motorundan ...
Foça'da denize yakıt akıtan gemi söküm için karaya çıkarıldı!
Foça'da sahil şeridine yayılan petrolü temizleme çalışmaları devam ederken, ...
 
İzmir'in iki ayrı ilçesinde taciz dehşeti: Mahalleli linç etmek istedi!
İzmir'in Çeşme ve Karşıyaka ilçelerinde küçük yaştaki erkek ve kız çocuğuna ...
Bakanlık açıkladı: Müze ve ören yerlerine 1 Ekim’den sonra zamlı tarife!
Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerine giriş ücretlerinde ...
Ege Orman Vakfı'nın diktiği fidan sayısı 9 milyonu geçti
İzmir'de, kurulduğu 1995 yılından beri doğayı yeşillendirmek için çalışmalar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva