HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
26 Nisan 2018 Perşembe - 13:33

İzmir'e 3 milyarlık fuar dopingi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Fuar İzmir'de bu hafta peşpeşe açılan 5 fuardan ikisinin kurdelasını daha kesti.  EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir'de düzenlenen fuarların kente yıllık katkısının 3 milyar liradan fazla olduğunu söyledi.

İzmir e 3 milyarlık fuar dopingi!

Fuar İzmir, 43. Shoe Expo İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, Leather and More Deri ve Deri Tedarikçileri Fuarı ile Beton İzmir 2018'in ardından, İZFAŞ tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Fashion Prime-Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı ile Efor Fuarcılık tarafından bu yıl 11.'si düzenlenen Asansör Fuarı'na ev sahipliği yapıyor.

Kumaştan düğmeye, konfeksiyon makinelerinden etiketlere moda endüstrisini bir araya getiren "modanın yeni vitrini" Fashion Prime ile asansöre dair tüm yeniliklerin yer aldığı Asansör Fuarı, 28 Nisan'a kadar açık kalacak.

İzmir ve Türkiye'ye tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon yan sanayi sektöründe yeni bir soluk ve heyecan getirecek Fashion Prime -Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknoloji Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı   Aziz Kocaoğlu, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Zeynep Sibel Algan, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ve İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz'ın da  katıldığı törenle açıldı 

FUAR TARİHİNDE İLK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyetle yaşıt fuarcılık tarihinde ilk kez aynı anda 5 fuara birden evsahipliği yaptıklarını belirterek, "Ayakkabı ve Çanta,  Deri ve Deri Tedarikçileri ile Beton fuarlarının ardından, Fashion Prime ile Asansör fuarlarının açılışını gerçekleştiriyoruz. Şu an fuarımızda hiç boş hol kalmadı. Bu fuarların bir kısmı ilk defa düzenleniyor. Zaman içinde onların da, sektörlerinin desteğiyle, tıpkı mermer, gelinlik, tarım ve mobilya fuarları  gibi büyüyerek ulusal ve uluslararası boyutta söz sahibi olacağına inanıyoruz" dedi.

Düzenledikleri fuarlarla sektörlerin ve firmaların tanıtımını yapıp dünyadaki alıcılarla satıcıları buluşturduklarının altını çizen Başkan Kocaoğlu, "Hem sektörlerin büyümesine hem de turizmin canlanmasına ciddi katkı koyuyoruz. KOSGEB'e, İzmir Ticaret Odası'na ve Ekonomi Bakanlığı'na, fuarlarımıza verdikleri destekten ötürü teşekkür ediyorum. Bu desteklerle firmaların fuar masrafı azalıyor ve katılım cazip hale geliyor. Desteklerinin devamını diliyorum. Bir fuarın başka bir kente gitmemesi için kentin belediye başkanının, sanayi odasının, ticaret odasının ve ihracatçılar birliğinin destek olması gerekir. Hep beraber çalıştıkça hem kentimiz hem sektörler kalkınacak hem ülkemiz kalkınacak" diye konuş tu.

FUARLARIN KENTE KATKISI 3 MİLYAR TL
Törende konuşan Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir'de fuarcılık sektörünün her geçen gün geliştiğini, bugün 5 fuarın Fuar İzmir'de yapılıyor hale geldiğini vurgulayarak, İzmir'de düzenlenen fuarların kente yıllık katkısının 3 milyar liradan fazla olduğuna işaret etti. Yorgancılar, fuarcılığın gelişmesine katkılarından ötürü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na ve İZFAŞ ekibine teşekkür etti.

İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, tekstil ve hazır giyim sektöründe çalışan orta ölçekli firmaların hedeflerinin ve hayallerinin büyük işletmeler olmak olduğuna değinerek,  Fashion Prime Fuarı'nın bu anlamda çok önemli olduğunu söyledi. Fuarın bu yıl ilk kez düzenlendiğini buna rağmen 106 firmanın katılımının  umut verici olduğunu söyleyen

Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Özpehlivan, Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sanayici İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sadi Doğan, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş da törende bir konuşma yaparak,  Fashion Prime Fuarı'nın sektöre değer katacağını, bu fuarın önümüzdeki yıllarda yurt içi ve yurt dışında tanınan, rağbet edilen bir fuar olması için çalışacaklarını, 25 milyar dolarlık ihracat rakamıyla Türkiye ihracatı için önemli bir değer yaratan sektöre güç vereceğini belirtti.

Fashion Prime Fuarı'nın ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 11. Asansör Fuarı'nın da açılışını yaptı.

FASHİON PRİME'A 106 FİRMA KATILDI
Bu yıl ilk kez gerçeklen Fashion Prime – Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı,  tekstil sektörünün ürettiği ve kullandığı tüm ürünleri bünyesinde sergiliyor. Konfeksiyon makinelerinden yan sanayiye, kumaşlardan vitrin malzemeleri, etiket gibi diğer hizmet sağlayıcılarına kadar tekstil sektörünün tüm ihtiyaçlarını aynı anda bünyesinde bulunduran Fashion Prime, Türkiye’nin bu alanda ürün çeşitliliği en geniş fuarı olacak.

106 katılımcıyla açılan, moda ve konfeksiyon sektörünün ihtiyaç duyduğu tüm ürünleri üreten ve ticaretini yapan tedarikçileri bir araya getirmeyi amaçlayan Fashion Prime, Fuar İzmir'de B Holü’nde düzenleniyor.

ASANSÖRE DAİR TÜM YENİLİKLER BU FUARDA
Fuar İzmir'de D Holü'nde açılan INELEX 2018 11. Asansör ve Asansör Teknolojileri Fuarı'nda ise her gün milyonlarca insanın Türkiye'de ulaşım aracı olarak kullandığı asansörlere dair yenilikler görücüye çıktı. 150 firma ve marka standında son teknoloji ürünler sergileniyor. Fuara 30 ülkeden ziyaretçi gelecek.

 
İzmir'de üniversitelinin kahreden sonu: 3. kattan ölüme düştü!
 
AK Parti'den İzmir'deki 3 ilçe başkanına adaylık onayı!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 27 Nisan 2018 Cuma 12:01

İzmir'den bihaber ben miyim yoksa sen misin ? İzmir 2030 master planına göre yeni metro hatları planlandı. Kısa , orta ve uzun vade diye projeler ayrıldı. Orta vadede yapılması planlanan Sarnıç -Gaziemir - Eskiizmir - Çankaya -Yenişehir -Halkapınar metro hattı da bunlardan biri. Monorayın iptal olduğunu zaten yorumda belirttigim halde monoray iptal oldu, sen şehirden bihaber misin demek de ayrı bir olay :) iptal niye ediyorsun diyorum ? 2,2 km lik hattı yapsan batacak mısın ? Yıllar önce öyle hat olmaz, bu hat bu şekilde rantabl olmaz diye burada yazmıştım. Sonuç hat iptal edildi. Bravo !

Yorumu oyla      9      5  
sezo 26 Nisan 2018 Perşembe 23:13

İzmirden bi haber gürkan bey. monoray projesi iptal olalı yıl oldu. gaziemir eski izmir diye bir metro hattı yok. hiç bir zaman yapılacak denmedi. dündemde buca metro ve narlıdere metro su var. nasıl hiç bir şeyden haberdar olamdan yorumy apbiliyorsunuz azizim ?

Yorumu oyla      9      6  
Gürkan 26 Nisan 2018 Perşembe 15:40

Monoray ne oldu ? 2,2 km' lik monoray yapınca belediye batacak mı ? Hadi monoray iptal oldu bari Sarnıç -Gaziemir -Eskiizmir metro hattı havaalanında başlasın , fuar İzmir' e de uğrasın. Raylı sistem şart. Ayrıca fuar holleri beyaz yerine siyah olsa , hollerde duvarlar ve çatı yerine sergilenen ürünler ön plana çıksa çok daha iyi olur. IF feeding defilelerindeki ambiyans hollerde de olmalı.

Yorumu oyla      9      6  
Tayfun 26 Nisan 2018 Perşembe 15:05

izmir fuarciligi icin muthis gelisim tebrik ederiz. Ancak fuara gelen araclarin girdigi istikametten ayni zsmanda arac cikisi yapilmakta yogun katilimli fuarlar da ciddi beklemelere yol acmakta .acaba fuar cikisina alternatif kapi acilarak arka taraftan yeni bir yol ve kapi acilarak uzundere den gelen otobana baglanacak bir cozum urrtilebilir mi Uzundere den giris yapilan yolun cok oncesinde bir cikis yeri boylece cikis yapmak isteyen araclar fuarin arka tarafindan dolasarak otobana kolayca cikabilse.

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayındır Çiçek Festivali için geri sayım
Bayındır Belediyesi’nin ‘‘Çiçeğin Hikayesi Burada Başladı’’ sloganıyla ...
Karşıyaka'da ‘Bilge Çınarlar’dan sezon finali
Karşıyaka Belediyesi tarafından kurulan Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma ...
Geri sayım başladı: Buca'ya çifte müjde!
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Ufuk Kapalı pazar yerini Haziran, ...
 
Fatih YAPAR yazdı… Seçim geldi hanım, oğlana bir kat çıkalım
Fatih YAPAR yazdı… Seçim geldi hanım, oğlana bir kat çıkalım
Bornova’da vatandaşa hızlı destek 
Vatandaşların talep, öneri ve şikayetlerini dinleyerek çözüme kavuşturmak ...
Konak’tan Türkiye’de bir ilk: Filozof çocuklar buluşuyor
Konak Belediyesi’nin üç yıldır başarıyla sürdürdüğü ‘Çocuklar İçin Felsefe’ ...
 
Bornova'da belediye-esnaf işbirliği
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, Bornova ...
Balçova'da 'küçük başkan' talimat verdi... Büyük başkan yaptı
23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı nedeniyle Balçova Belediye Başkanlığı ...
Shoexpo'da sezonun modelleri vitrinde: Son moda rahatlık
İZFAŞ tarafından 24 – 27 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 43. Shoexpo ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva