HABERLER>GÜNCEL
23 Aralık 2016 Cuma - 11:25

İzmir Devrim Şehitlerini andı

Menemen’de 86 yıl önce meydana gelen ayaklanmada hayatlarını kaybeden devrim şehitleri Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile arkadaşları, Yıldıztepe’de düzenlenen törenle anıldı.

İzmir Devrim Şehitlerini andı

Menemen ilçesinde 86 yıl önce meydana gelen kanlı ayaklanmada, Cumhuriyet karşıtı güçler tarafından şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki Bey, Yıldıztepe’de düzenlenen törenle anıldı.

Kubilay Anıtı’na çelenklerin konulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve saygı atışıyla başlayan törende İzmir Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Dr.Türkegül Kocaoğlu, İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Özcan Purçu, Atilla Sertel, Mustafa Balbay, CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur ve Şehit Asteğmen Kubilay’ın ailesi de hazır bulundu.

Törende, Topçu Üsteğmen Hüseyin Alkan Üner, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın mesajını okudu. Mesajda, “23 Aralık 1930'da Atatürk ilke ve devrimleri uğruna canlarını veren Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Şevki Bey'i rahmetle anıyoruz. Bizi biz yapan değerlerimizin simgesi olan tüm şehitlerimiz gibi Kubilay ve arkadaşları da Türkiye Cumhuriyeti'nin gönlünde ebedi yerlerini almıştır. Milletimizin birlik, beraberlik ve fedakarlıkları sayesinde, ülkemizin bütünlüğüne kastedenler hüsrana uğratılacaktır. Sonsuza kadar yaşatmaya ant içtiğimiz tüm değerlerimiz, şanlı ordumuzun omuzlarında bir nişan olarak yerini almıştır. Ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ülkemizin bekası için 15 Temmuz da dahil olmak üzere bugüne kadar şehitlik mertebesine ulaşmı ş tüm polis, asker, güvenlik güçlerimizi rahmet ve minnetle,  gazilerimizi ise şükranla anıyoruz” sözlerine yer verildi.

Menemen Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri Ayhan Emre Korkut ve Eray Küçük okuduğu şiirlerden sonra, Anıt Özel Defteri imzalandı. Katılımcıların hep birlikte anı fotoğrafı çektirmesinin ardından Yıldıztepe’deki şehitliğe geçildi ve şehitlerin mezarlarına karanfil bırakıldı. Tören sonrasında, meydanda bir araya gelen sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar birlikte “Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü”ne katıldı. Katılımcılar, daha sonra hep birlikte saygı duruşunda bulundu; İstiklal Marşı'nın ardından anıta ve şehitliğe karanfil bırakıldı.

CUMHURİYET İÇİN KOŞACAKLAR
Öte yandan, Devrim şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10.su düzenlenen “Cumhuriyet Şehitleri Ulusal Koşusu”nun tarihi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir programları nedeniyle 24 Aralık Cumartesi olarak revize edilmişti. Ülkenin başarılı atletlerini bir araya getirecek ve 4 farklı kategoride düzenlenen koşunun startı saat 10.00’da verilecek. 10 kilometrelik koşu,  Çanakkale Asfaltı’ndan başlayarak Menemen’deki Şehit Asteğmen Kubilay Anıtı önünde sona erecek.

 
İzmir'in 2 yeni üniversitesinde koltuk için rekor başvuru: Kim/kimdir?
 
ABD Büyükelçisi'nden suikast açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in 2 yeni üniversitesinde koltuk için rekor başvuru: Kim/kimdir?
Demokrasi ve Bakırçay Üniversiteleri’nin rektörlük koltuğuna rekor başvuru ...
İstanbul'da DAEŞ operasyonu: 41 gözaltı kararı
İstanbul'da, DAEŞ'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı ...
Kayseri Komando Tugayı 5 günde 23 şehit verdi
Kayseri'deki 1’inci Komando Tugayı, kentte cumartesi sabahı gerçekleşen ...
 
Rize infiali: Belediye Atatürk Heykeli'ni taşıdı!
Rize Belediyesi tarafından alınan kararla, Rize Valiliği önüne taşınan ...
El Bab'da hava harekatı: 22 terörist...
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait savaş ...
Suikastçı hakkında çarpıcı 15 Temmuz iddiası!
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u vuran Mevlüt Mert Altıntaş'ın ...
 
İzmir'de sobadan sızan gaz can aldı!
İzmir'in Tire İlçesi'nde, sobadan sızan karbon monoksit gazından zehirlenen ...
İzmir’deki ‘kumpas davası’nda flaş kararlar!
FETÖ/PDY üyelerinin sahte delil üreterek, kumpas kurdukları iddialarına ...
Suikastçının anne ve babası ne ifade verdi?
Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Mevlüt Mert Altıntaş'ın anne ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva