HABERLER>EKONOMİ
15 Mayıs 2012 Salı - 09:38

İzmir’den Samos’a deniz köprüsü

İzmir-Seferihisar'dan Yunanistan'ın Samos Adası'na deniz seferleri başlıyor. Seferihisar'dan Karlovassi kentine ilk sefer 26 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

İzmir’den Samos’a deniz köprüsü

İZMİR - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) İzmir Bölgesel Yürütme Komitesi, Yunanistan'ın Samos Adası'na acenta sahiplerinin katıldığı bir tanıtım gezisi düzenledi. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de katıldığı gezide önemli iş bağlantıları yapılırken, Seferihisar-Samos seferleri ile ilgili müjdeli haberler verildi.

Egeli Sabah’tan Soner Çağlar’ın haberine göre Samos Belediye Başkanı Stelios Thanos ile görüşen Tunç Soyer, 3 yıldır başlatmak için çalıştığı Seferihisar-Karlovassi deniz seferlerinin 26 Mayıs'ta başlayacağını müjdeledi. TÜRSAB İzmir Bölgesel Yürütme Komitesi Başkanı Rıza Gençay ise, yeni başlayacak seferlere İzmir'deki TÜRSAB üyelerinin de her türlü desteği vereceğini söyledi.
 
TÜRSAB İzmir Bölgesel Yürütme Komitesi'nin Samos gezisi Aydın-Kuşadası Limanı'ndan başladı. Vati kentinde çiçeklerle karşılanan yaklaşık 35 kişilik heyet, adayı gezdi. Seyahate katılan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, öğle saatlerinde Samos Belediye Başkanı Stelios Thanos ile görüşerek, seferlerin başlama tarihini netleştirdi. Ardından akşam saatlerinde belediye binasında Samos 'daki otelciler ile bir araya gelen TÜRSAB heyeti, çok sayıda görüşme yaptı.

Burada yapılan toplantıda Tunç Soyer, "260 koltuk kapasiteli, saatte 32 mil hız yapan, İsveç yapımı bir katamaran 26 Mayıs'ta ilk seferini yapacak. Seferihisar-Karlovassi arasındaki mesafeyi bir saatten kısa bir süre içerisinde gidebilecek. Kuşadası'ından samos'un Vati Limanı'na 1.5 saatte gidilirken, Seferihisar'dan Karlovassi'ye daha kısa bir sürede gidilebilecek. Ayrıca, İzmir'den Samos 'a en yakın nokta olan Seferihisar'dan seferlerin başlaması da ciddi bir avantaj olacak. Biz bu seferleri sadece ilçemiz gözüyle değil, İzmir- Samos gözüyle bakıyoruz. Haziran ayının ortalarına kadar biraz seyrek ancak daha sonra hergün sefer düzenlemeyi planlıyoruz" dedi.

Samos 'un turizm açısından çok bakir bir ada olduğunu kaydeden Soyer, TÜRSAB'ın da destekleyeceği seferlerin İzmir ile Samos 'u bağlayacağını dile getirdi. Soyer, "Seferihisar'ın bir önemi var. İzmir'den Yunan adalarına en yakın çıkış noktası. Ne Kuşadası, ne Çeşme bu cazibeyi taşımıyor. Biz 4 milyon nüfusa sahip İzmir'i Samos 'la buluşturmak istiyoruz. Bu seferler bir barış projesi olarak, sadece bizlere para kazandırmakla kalmayacak. Her iki halkın kardeşliğine dostluğuna çok büyük katkı verecek" şeklinde konuştu.

Seferihisar Belediyesi'nin bizzat işin içinde olduğunu kaydeden Soyer, "Yakıt, liman masrafı, personel gideri ve gelire de ortak oluyoruz. Bu bir Seferihisar Belediyesi organizasyonu olacak. Yani biz bu işte, taşın altına kellemizi sokuyoruz. Belediyemizin Jeotermal A.Ş. isimli şirketi aracılığıyla bu faaliyetleri gerçekleştireceğiz. Bu yüzde 100 Seferihisar Belediyesi'nin şirketi olacak. Gemi sahibi ile yüzde 50-50 ortaklık kurmuş oluyoruz. Diğer ortağımız Kıbrıs'tan olacak. Teknemiz St Martin bayrağı taşıyor. Ama Türk veya Yunan bayrağı taşıması gerekiyormuş. Onu da Sayın Samos Belediye Başkanımız ile görüştük, kendisi bu sorunu çözecek" diye konuştu.

Samos Belediye Başkanı Thanos ise, Kuşadası, Didim, Bodrum deniz seferlerine bir yenisini daha ekleyeceklerini söyledi. Seferihisar-Karlovassi seferlerine her türlü desteği vereceklerini kaydeden Thanos, "Karlovassi limanı, Vati'den sonra Türkiye'ye açılan ikinci kapımız olacak. Kuşadası seferleri devam ediyor. Ancak Didim ve Bodrum seferleri biraz sıkıntılı oldu. Vati'nin ardından başka bir kentimizde daha seferlerin başlaması adanın turizmden alacağı katkıyı arttıracaktır" dedi.

TÜRSAB İzmir Bölgesel Yürütme Komitesi Başkanı Rıza Gençay da, " Samos, İzmir'in arka bahçesi olarak süper bir destinasyon olabilir. Bir yerin turizm açısından cazip olabilmesi için yatırım, ulaşım ve pazarlama gerekiyor. Oteller var, gümrük kapısı var. Ulaşım, başlıyor. Bizim görevimiz de pazarlama. Bize özellikle vize konusunda destek olun. Vize maliyetleri ve süresi pazarlamada elimizi zayıflatıyor. Biz bu sorunları aşalım İzmir'den bir değil her gün 5 feribot kaldırırız. Ancak, karşılıklı olarak birbirimize destek olmamız gerekiyor. Kuşadası İzmir'e uzak. Seferihisar İzmir'den 50 kilometre. Bu ciddi bir avantaj. Ayrıca adanın Vati kentinin yanı sıra, İzmir'e çok daha yakın olan Karlovassi'ye sefer düzenlenmesi de adanın Vati haricindeki diğer kentlerinin kalkınması içinde önemli bir adım olacak" ifadelerini kullandı. (Soner Çağlar/Egeli Sabah)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İsmet Halim Gürsoy 15 Mayıs 2012 Salı 14:14

Ege nin iki kıyısını barıştırmak gayretleriniz için,egeliler emeği geçenlere minattardır.

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Ticaret Borsası’nda bir ilk: 'ABD' boykotu
ABD Tarım Bakanlığı'nın raporunun spekülatif olduğunu savunan pamukçular, ...
Yağmur kirazı çatlattı üretici çok dertli!
Yılda ortalama 60 bin tonluk rekolte ile Türkiye'nin en büyük kiraz üretim ...
Memurlardan teklife Afrika benzetmesi ve ret!
Hükümetin memurlara zam teklifi bu yıl için yüzde 3+3, gelecek yıl için ...
 
Gemi ihalesi itirazına gemi mühendislerinin itirazı var!
KİK, Büyükşehir Belediyesi’nin gemi ihalesinde yabancı şirketin itiraz ...
Vestel'e Plus X Award'ten tam 70 ödül
Vestel, uluslararası prestije sahip Plus X Award, A Design Award, Red ...
Folkart yapı tecrübelerini geleceğe aktarıyor
Folkart Yapı Proje Müdürü Ayetullah Mutlu ve Peri Kalıp ve İskeleleri ...
 
Çevreyolu artık ücretli oluyor
Otoyol veya erişme kontrolünün uygulandığı karayollarında güzergahın tamamının ...
İTO'dan zeytinyağı sektörüne büyük destek
Kentin en rekabetçi 5 sektörü belirlenirken, ilk zeytin ve zeytinyağı ...
İnşaat sektörünün umudu 2B düzenlemeleri
Türkiye çimento sektörünün önde gelen temsilcilerinden İzmirli Çimentaş ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Latife Hanım'la '3 dakika' süren tek röportaj!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva