HABERLER>GÜNCEL
3 Haziran 2013 Pazartesi - 01:02

İzmir’den gece raporu: Polis Gündoğdu'yu gazla dağıttı!

Kent tamamen ayaklandı! Dün gece ve bugün yaşananlar isyanı büyüttü… Tüm semtler sokağa indi. Gündoğdu’ya yeni baskın geldi. Halk bir saat içinde ‘kuşatma’yla dağıtıldı. Alsancak sokakları TOMA’lara ve ‘eli sopalılar’a kaldı.

İzmir’den gece raporu: Polis Gündoğdu yu gazla dağıttı!

EGEDESONSÖZ – Gezi Parkı Direnişi İzmir’de de üç gündür büyük olaylara sahne olarak devam ediyor.
 
 
Kentte dün gece korkunç görüntüler yaşanmıştı. Direnişin bugünkü merkezi de Gündoğdu Meydanı’ydı… Polisin sert müdahalesi gün boyu sürdü. On binlerce kişi eylemine buna rağmen devam ederken, direniş kentin tüm semtlerinde halkı sokağa döktü…

Saatler 21.00’ i gösterdiğinde tüm kent sokaklara ve balkonlara çıktı. Tencere-tava çalarak hükümeti istifaya çağırdı. Araçlar eyleme kornalarla destek verdi. Bu eylem yaklaşık 2 saat sürerken, Bornova, Çiğli, Buca ve Karşıyaka’da binlerce insan ‘Hükümet istifa’ sesleriyle alanlara indi.

BAŞKAN’DAN PROVOKE UYARISI
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da direnişe Bornova’da halkla buluşarak destek verdi. Kocaoğlu yanında hiçbir koruma, CHP yöneticisi ya da bürokrat olmadan Bornova sokaklarındaydı...


 
İzmir halkına mesajını Egedesonsöz aracılığıyla ileten Kocaoğlu şunlar söyledi: Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İzmir halkı da demokratik halkını kullanıyor. Ben Bornova’daki gösteride Aziz Kocaoğlu olarak yer aldım. Oradaki insanların hepsi Bornovalı’ydı, halk vardı. İzmir genelinde de bu durum böyle… Ama bu tip gergin ortamlarda provokasyona karşı da uyanık olmalıyız. Bu ortamlardan beslenen bazı marjinal gruplar olabilir. Gönül ister ki demokratik hakkı kullanırken bir kaldırım taşına dahi zarar verilmesin. Esnafımızın canı yanmasın. Kimseye bir zarar gelmesin. Demokratik hakkı kullananlarla provokatörleri ayırt etmeliyiz.
 
GÜNDOĞDU’YA GAZ… SOKAKLARDA TOMA VE SOPALAR!
Gün boyu süren sert müdahale İzmir Pazar gününü karşılarken tavan yaptı. Polis Plevne Bulvarı ve liman tarafından Gündoğdu’yu çift taraflı kuşatmayla sardı. TOMA’lar, tazyikli su ve gazlar başroldeydi… Binlerce insan bir saat içinde gazlarla dağıtıldı. Müdahale sırasında yine eli sopalı önüne gelen vuran bir ekip dikkat çekti. İnsanlar apartmanlara ve kapısını kendilerine açan esnafa sığınırken, sokaklar polislere ve o ‘eli sopalı’ ekibe kaldı.

İzmir’de çok sayıda yaralı ve onlarca gözaltı haberleri olduğu bilgisi geldi. Emniyetten resmi bir açıklama yok.

İKİ KİŞİ PLASTİK MERMİYLE VURULDU
Plevne Bulvarı'ndaki gösteriler sırasında iki kişi polisin plastik mermiyle ateş etmesiyle yaralandı. Biri yanağından, diğeri bacağından yaralanan iki eylemci hastaneye kaldırıldı.

DENİZE DÜŞÜREN TAZYİKLİ SU DEHŞETİ!
Polisin TOMA'larla Gündoğdu'ya müdahalesi sırasında kıyıyı hedef alan tazyikli suyun şiddetli darbeyle birkaç kişiyi denize düşürdüğü bilgisi gelen haberler arasında... 

GÖZALTILARA BARO DESTEĞİ 
İzmir'deki sert müdahale sonrası 300'e yakın kişi gözaltına alındı. İzmir Barosu direkt refleks gösterdi. Baro Başkanı Sema Pektaş Vali Mustafa Toprak'la bağlantıya geçti. Gözaltına alınanlar GBT kontrolü sonrası serbest bırakıldı. İşlem sabahın ilk saatlerine kadar sürdü.
 
CHP VE ODALARDAN DİREKT REFLEKS
Gezi Parkı’nın yıkılmasına karşı destek olmak amacıyla tepkilerini ortaya koyan İzmirlilere, sivil toplum kuruluşlarından ‘provokasyonlara karşı uyanık olma” çağrısı yapıldı. İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu, Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi tarafından yapılan ortak açıklamada, yurttaşların tepki ve taleplerini barışçı gösterilerle ortaya koymalarının evrensel bir hak olduğu vurgulandı. Yurttaşların tepkilerine karşı sopa ve demir çubuklarla saldıranlar hakkında da işlem yapılması için İzmir Valiliği göreve çağrıldı.
 
Açıklamada, İzmir’deki yurttaşların gösterilerinde barışçı alana özen göstermeye kamunun kullanımına ayrılmış alanlara, diğer yurttaşların mal ve haklarına zarar vermemeye özen göstermesi istenerek, şu görüşlere yer verildi: “İzmir’deki yurttaşlarımıza tepki ve taleplerini göstermek için yaptıkları gösterilerde barışçı alana özen göstermeye, kamunun kullanımına ayrılmış alanlara ve diğer yurttaşların mal ve haklarına zarar vermemeye ve provokasyonlara karşı uyanık olmaya çağırıyoruz. Kolluk görevlilerine ise barışçı sınırlarda kalan eylemlere saygı göstermeleri, şiddet uygulamamaları çağrısında bulunuyoruz. Ayrıca iki günden bu yana polisler ile birlikte ellerinde sopa ve demir çubuklarla göstericilere saldıran ve şehirde terör estiren siviller hakkında ve onları koruyan kamu görevlilerinin tespiti ile haklarında derhal işlem yapılması için İzmir Valiliği’ni ve Cumhuriyet Savcılığı’nı göreve çağırıyoruz.”
 
Bu arada İzmir Tabip Odası da teyakkuza geçti. Tüm üyelerine Alsancak’taki direnişe yardım çağrısında bulundu.
 
ÇIRAY BAKAN GÜLER'LE GÖRÜŞTÜ
Gündoğdu'da polisin sert müdahalesinin sürdüğü dakikalarda flaş bir gelişme yaşandı. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İçişleri Bakanı Muammer Güler'le yaptığı görüşmeyi Twitter'dan duyurdu. Çıray, "Bakan Güler'le görüşüp İzmir'deki sıkıntıları anlattım. Hemen Vali Bey'i arayacağını söyledi, uygulamayı göreceğiz" ifadelerini kullandı.
 
Bu arada CHP İl Örgütü kapılarını basına açtı. İl Binası basın çalışanları için 24 saat açık duracak.
 
BARO MASA KURDU: AÇIKLAMA GELECEK
Öte yandan İzmir Barosu Liman civarındaki ofisinde 24 saat açık bir başvuru masası kurdu. Baro 'sert müdahale'ye soruşturma için delil niteliği taşıyacak fotoğraf ve videoları [email protected]' adresine mail olarak beklediğini duyurdu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Haziran 2013 Pazartesi 12:15

AZİZ BAŞKAN ÜLKENİN SENİN GİBİ HALK ADAMLARINA İHTİYACI VARRR BUGÜN DE SOKAKLARA İN YANINA KURMAYLARINIDA AL İZMİRE BİR TANE MİLLET VEKİLİ GELİP DE SAHİP ÇIKMADI BARİ SIZ CIKIN BİZİ SAHİPSİZ SANMASINLAR SİZİN GİBİ DEĞERLİ BÜYÜKLERİMİZE İHTİYAC ÇOKKK

Yorumu oyla      17      8  
3 Haziran 2013 Pazartesi 11:18

izmir laik,demokratik ve adaleti tüm kente işlemiş, baskılara ve zulme geleceğimiz için boyun eğmeyen yegane kentimizdir bu gurur verici durum izmirdeki tüm hemşehrilerimiz mahsustur.

Yorumu oyla      21      8  
provokasyona dikkat... 3 Haziran 2013 Pazartesi 09:59

Arkdaşlar tepkimizi demokratik olarak gösterelim,aramıza giren yüzü maskeli eli taşlı eylemcilere engel olalım ki haklıyken haksız duruma düşmeyelim,ne demek binayı ateşe vermek,durakları kırıp dökmek,atmleri dükkan camlarını parçalamak,bu hangi demokratik tepki?Lüften çok dikkatli olalım,Unutmayalım ki bu gerginlik böyle devam ederse ve bir kutuplaşmaya doğru giderse kaybenden Türkiye olur chpde her zamanki gibi bu provokasyonu besliyor yarayı oyup kendine rant sağlamaya çalışıyor bunuda göreli

Yorumu oyla      24      8  
TC. Öz Vatandaş. 3 Haziran 2013 Pazartesi 09:56

İzmir'in çiçeği burnunda sn. Valisi 2 gündür basmane ve alsancak ara sokaklarında ellerinde çivili sopa ile direnişten dönenlere saldıran arap aksanlı 5-10 kişilik guruplar kimlerdir, Emniyet güçlerinin yanında duran ve ellerinde döner bıçaklı şahısların sıfatı nedir. Dün gece Konak Bld. Baş. Hakan Tartan bu konuyu bir TV kanalında dile getirdi. Demokratik direniş hakkını kullanan TÜRK milletini terörist gözü ile görenler bu 5-10 kişilik eli sopalı gurupları nasıl göremiyor. Herkese sağduyu.

Yorumu oyla      29      9  
TC. Öz Vatandaş. 3 Haziran 2013 Pazartesi 09:50

Neler oluyor bize, 3 gündür bunu dile getiriyorum ve Polis bizim evladımızdır diyorum. Bir evlat anasına, babasına, kardeşine bu zulmü nasıl reva görüyor. O giydiğin üniformayı çıkardığında geç aynanın karşısına ve sor kendine 'ben kimim diye', tamam ekmek paran için aldığın emri yerine getiriyorsun ama insafına, insanlığına ne oldu senin be kardeşim. Bakın bu iş öyle panzer içinden bakarak her vatandaşı Terörist olarak görmekle bastırılmaz, Vatandaş kadar Poliste sağduyulu olmak zorundadır.

Yorumu oyla      24      7  
bornavalı 3 Haziran 2013 Pazartesi 09:30

Ama bu tip gergin ortamlarda provokasyona karşı da uyanık olmalıyız. Bu ortamlardan beslenen bazı marjinal gruplar olabilir. Gönül ister ki demokratik hakkı kullanırken bir kaldırım taşına dahi zarar verilmesin. Esnafımızın canı yanmasın. Kimseye bir zarar gelmesin. Demokratik hakkı kullananlarla provokatörleri ayırt etmeliyiz.tespit doğru sayın başkanım. ama malesef oyuna gelmeyelim.olan masum vatandaşa oluyor.

Yorumu oyla      23      5  
3 Haziran 2013 Pazartesi 07:32

adam hala CHP diyor. Yazı yazmasını beceremeyen adam, önce yazı yazmasını öğren sonra CHP yi eleştir. Makarna kömüre gösterdiğiniz özeni güzel türkçemizede göster sonra eleştir.

Yorumu oyla      33      16  
taşüstüne taşkoyamayanCEHAPE 3 Haziran 2013 Pazartesi 00:53

ey cehape gürsel tekinin bu 2 oldu istifa söylemi. delikanlı ol 111 meclis üyenizle projeye destek verildiği kanıtlı işte.istifa et yada burnuna taneke bagla öyle dolaş..

Yorumu oyla      25      63  
T.C.EROL DURUKAN BUCA 3 Haziran 2013 Pazartesi 00:45

BUCA MENDERES CADDESİNDE COŞKU VE BAYRAM HAVASINDA SAAT 22:00'DA HALK BİR BÜTÜN OLMUŞ TÜM GÜÇLERİNLE DİRENİŞ GÖSTERMİŞTİR AKP İLÇE BİNASI ÖNÜNDE SLAGON ATIP İSTİKLAL MARŞI OKUYUP RECEP HALKINA ÇAPULCU DİYE HİTAP EDİYOR ESAS KENDİSİ ÇAPULCUDUR RECEP İSTİFA DİYE HAYKIRDILAR AKP FAŞİZMİNE TEPKİLERİNİ DİLE GETİRDİLER İKİ AYYAŞ KİME DİYORSUN TAKSİM RECEP VE AKP YE MEZAR OLACAK RECEP VE AKEPE AKLANMA PARTİSİ HALKA HESAP VERECEK BU MİLLET NİÇİN SOKAKTA BU İNSANLAR MARŞİNALMİ SONUN GELDİ DİKTATÖR RECEP

Yorumu oyla      41      17  
adnan akyarlı 3 Haziran 2013 Pazartesi 00:43

izmir "2. ulusal kurtuluş süreci"nin de başrolünde. gücümüz hasan tahsin'lerden geliyor. yolumuzu bilge önderimiz mustafa kemal atatürk'ün ilke ve devrimleri aydınlatıyor. eğer bu halka saygılı iseler, izmir'i akp milletvekillerini partilerinden istifa etmeye çağırıyorum.

Yorumu oyla      44      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir soruyor: Kim bu eli sopalılar?
Alsancak’ta dün gece çıkan olaylar sırasında gazların gölgesinde halka ...
Flaş! Beşiktaş ve Ankara savaş alanı!
Gezi Parkı protestolarında ‘simge’ halini alan Beşiktaş ve Kızılay Meydanı ...
Gündoğdu TT oldu: #direnizmir!
Twitter’daki bilgi ve yardım paylaşımı tam gaz sürerken İzmir’de yaşananlar ...
 
İzmir’den düne dair: Alsancak’ta ‘direnirken’…
Egedesonsöz editörü Fırat Başaran dün gece Alsancak’ta yaşananları kendi penceresinden kaleme aldı.
Zaman yazarından Erdoğan’a çok sert çıkış!
Son dönem AK Parti politikalarını ve Başbakan Erdoğan’a sert eleştirilerde ...
'Yıkacağız' dediği AKM'ye 'boyun eğme' pankartı
Gezi Parkı eyleminin altıncı gününde Taksim Meydanı bir kez daha doldu. ...
 
Polisten Ankara ve Adana'da yine biber gazı!
Taksim Gezi Parkı eylemine destek amacıyla Ankara ve Adana'da toplanan ...
İzmir’de 'direniş'in 3.günü: On binlere polis müdahalesi
Taksim'de yaşanan polis şiddetini protesto eden ve Gezi Parkı'nın yıkılmasına ...
Ünlü televizyoncu serbest bırakıldı
Kanal D Ankara Temsilcisi Erhan Karadağ, dün akşam Gezi Parkı protestosu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva