HABERLER>GÜNCEL
2 Haziran 2013 Pazar - 17:28

İzmir’de 'direniş'in 3.günü: On binlere polis müdahalesi

Taksim'de yaşanan polis şiddetini protesto eden ve Gezi Parkı'nın yıkılmasına karşı olan İzmirliler, direnişin üçüncü gününde de Gündoğdu’yu doldurdu.

İzmir’de  direniş in 3.günü: On binlere polis müdahalesi

EGEDESONSÖZ – Gezi Parkı’nda polisin sert müdahalesiyle başlayan ve ülkenin dört bir yanına taşınan isyan İzmir’de üçüncü gününü de gazlar ve tazyikli sularla yaşıyor… 

- FOTO GALERİ: DİRENİŞİN 3.GÜNÜNDE İZMİR...

Dün gece Alsancak’ta Emniyet’in sabaha kadar süren ve semti gaz bulutuna çevire müdahalesi sonrası on binler bugün yine Gündoğdu’da buluştu.

Cumartesi günü gibi saat 15.00 civarında meydanda bir araya gelen her kesimden kalabalık periyodik olarak müdahaleye maruz kaldı. 

İŞTE DİRENİŞİN ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE YAŞANANLAR…

- 10 bini aşkın İzmirli, sosyal medyada örgütlenmelerinin ardından alanda ellerinde Türk bayraklarıyla toplandı. “Her yer Taksim her yer direniş”, “Katil diktatör Tayyip Erdoğan” sloganları atan direnişçiler, ellerindeki pankartlarla hükümeti de istifaya çağırdı.
Grup, daha sonra tekrar Kıbrıs Şehitleri Caddesi'ne yöneldi. Caddeyi geçen grup, Talatpaşa Bulvarı'ndaki trafiği durdurdu. Bu sırada trafikteki İzmirliler de araçlarından inip alkışlayarak ve kornalara basarak göstericilere destek verdi. Topluluk daha sonra Şair Eşref Bulvarı'nda da kısa süreliğine yoldaki trafiği durdurdu.
 
http://www2.egedesonsoz.com/galeri_photo/rad4C028.jpg

POLİSTEN ÇOK SERT MÜDAHALE

- Protestoculara polis 5 TOMA eşliğinde müdahale etti. Kalabalığa gaz bombasıyla birlikte tayzikli su sıkılmaya başlandı. Polisler kalabalığı farklı noktalardan müdahale ederek dağıttı. Ara sokaklara kaçan protestocular yeniden Gündoğdu'da buluşmaya çalışıyor. Telefonlarıyla canlı yayın yapan protestocular yaralılar olduğunu söylüyor. İzmirliler korna çalarak protestoculara destek verdi.
 
BARİKAT ÇEKİLDİ
Polisin müdahalesi sonrası dağılan protestocular yeniden toplandı ve çoğalarak İkinci Kordon'la Gündoğdu Meydanı'nın kesiştiği alanda büyük bir kalabalık oluşturdu. Tomaların geldiği iki yönede barikat kuran protestocular Gündoğdu Meydanı'nda polisi beklemeye başladı. Polis Lozan Meydanı'nda beklerken Gündoğdu'daki kalabalığın sayısı sürekli artıyor...
 
BASMANE YOLUNA BİR GAZ SETİ DAHA!
Gündoğdu Meydanı'nda eylemlerini sürdüren topluluktan bir grup, yeniden, polis ekiplerinin bulunduğu Basmane Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Sloganlar atarak yürüyen gruba, Alsancak'ta önlem alan polis, tazyikli su sıkarak küdaha etti. polis ekipleri ile göstericiler arasında yaşanan gerginlik sürüyor.

TENCERE – TAVA VE KORNA DESTEĞİ
Bornova Buca Karşıyaka Karabağlar Konak başta olmak üzere İzmir'in her yerinde insanlar saat 21.00’dan itibaren durmandan tencere ve tavaları birbirine vuruyor. İzmirliler otomobilleriyle konvoy oluşturarak Türk Bayrakları ile korna çalarak tur atıyor.

YAĞMUR KALABALIĞI VURDU
Alsancak’ta saat 20.00 sularında başlayan yağmur insanları kapalı alanlara yöneltti. Kalabalık yağış nedeniyle dağılmalar yaşadı. 

ODALARDAN ÇAĞRI
Gezi Parkı’nın yıkılmasına karşı destek olmak amacıyla tepkilerini ortaya koyan İzmirlilere, sivil toplum kuruluşlarından ‘provokasyonlara karşı uyanık olma” çağrısı yapıldı. İzmir Tabip Odası, İzmir Barosu, Türkiye Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi tarafından yapılan ortak açıklamada, yurttaşların tepki ve taleplerini barışçı gösterilerle ortaya koymalarının evrensel bir hak olduğu vurgulandı. Yurttaşların tepkilerine karşı sopa ve demir çubuklarla saldıranlar hakkında da işlem yapılması için İzmir Valiliği göreve çağrıldı.

Açıklamada, İzmir’deki yurttaşların gösterilerinde barışçı alana özen göstermeye kamunun kullanımına ayrılmış alanlara, diğer yurttaşların mal ve haklarına zarar vermemeye özen göstermesi istenerek, şu görüşlere yer verildi: “İzmir’deki yurttaşlarımıza tepki ve taleplerini göstermek için yaptıkları gösterilerde barışçı alana özen göstermeye, kamunun kullanımına ayrılmış alanlara ve diğer yurttaşların mal ve haklarına zarar vermemeye ve provokasyonlara karşı uyanık olmaya çağırıyoruz. Kolluk görevlilerine ise barışçı sınırlarda kalan eylemlere saygı göstermeleri, şiddet uygulamamaları çağrısında bulunuyoruz. Ayrıca iki günden bu yana polisler ile birlikte ellerinde sopa ve demir çubuklarla göstericilere saldıran ve şehirde terör estiren siviller hakkında ve onları koruyan kamu görevlilerinin tespiti ile haklarında derhal işlem yapılması için İzmir Valiliği’ni ve Cumhuriyet Savcılığı’nı göreve çağırıyoruz.”

Bu arada İzmir Tabip Odası da teyakkuza geçti. Tüm üyelerine Alsancak’taki direnişe yardım çağrısında bulundu.

ÇIRAY BAKAN GÜLER'LE GÖRÜŞTÜ 
Gündoğdu'da polisin sert müdahalesinin sürdüğü dakikalarda flaş bir gelişme yaşandı. CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İçişleri Bakanı Muammer Güler'le yaptığı görüşmeyi Twitter'dan duyurdu. Çıray, "Bakan Güler'le görüşüp İzmir'deki sıkıntıları anlattım. Hemen Vali Bey'i arayacağını söyledi, uygulamayı göreceğiz" ifadelerini kullandı.

- CHP İzmir'den polise: Şiddete son ver!..

BARO MASA KURDU: AÇIKLAMA GELECEK
Öte yandan İzmir Barosu Liman civarındaki ofisinde 24 saat açık bir başvuru masası kurdu. Baro 'sert müdahale'ye soruşturma için delil niteliği taşıyacak fotoğraf ve videoları [email protected]' adresine mail olarak beklediğini duyurdu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
veli 2 Haziran 2013 Pazar 23:03

izmirde ancak yüzde 10 alırlar

Yorumu oyla      16      8  
utku karademir 2 Haziran 2013 Pazar 23:02

18 yaşından küçük gençler var yeterin artık hastası var astımlısı var atmayın gazı artık yeterin

Yorumu oyla      17      5  
ormanı katlet park yap bir şey yok ağaya beleş 2 Haziran 2013 Pazar 22:34

Reyhanlı da patlama oldu 52 vatandaş vefat edince Konserler iptal edilmez iken bugün iki ağaç için isyan bayrağı açanlara sorsak bu patlamada ölenlerin insanlık değerimi yoktu yoksa mezheplerimi tutmuyor sizin görünüşünüzle Cengizhan mahallesi son durakta açılışı yapılacak büyükşehir günü birlik parkta kaç ağaç kesildi görüntüleri tek tek var bu görüntüleri ulusal basın kuruluşlarıylamı paylaşalım

Yorumu oyla      17      9  
gül 2 Haziran 2013 Pazar 22:29

helal size artık halk yeter diyor senelerce devlete vergi verdim emekliyim ama başbakana göre çapulcuyum sonuna kadar destekliyorum çapulcu olmaklada gurur duyuyorum yeter rte git artık

Yorumu oyla      29      8  
TC. Öz Vatandaş. 2 Haziran 2013 Pazar 22:17

Arkadaşlar lütfen biraz daha itidalli olalım, bakın araya sızanlar işi başka yöne çekiyor, Polis kardeşlerim sizlerde biraz daha dikkatli davranın, araya sızanlar belli bunları alın ama normal vatandaşa şevkatli davranın. Bu iş iyiye gitmiyor ve durum vahimleşiyor, sn. Yöneticiler sizler bırakın AKP militanlığını Devlet adamlığınızı gösterin.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünlü televizyoncu serbest bırakıldı
Kanal D Ankara Temsilcisi Erhan Karadağ, dün akşam Gezi Parkı protestosu ...
Gezi Parkı'nda temizlik zamanı: Onlar temizliyor
Taksim'de başlayıp tüm yurda yayılan "Gezi Parkı" eylemlerinin 6'ncı gününde ...
İzmir'de 'Gezi' protestosunun 2. gününde rekor gözaltı!
İzmir'deki Taksim Gezi Parkı protesto eylemlerinde 2 günde gözaltına alınanların sayısı 250'yi aştı.
 
Çeşme ve Alaçatı'da sakin 'Gezi' protestosu
Taksim Gezi Parkı'nın yıkımı ve polisin müdahalesine İzmir'in Çeşme İlçesi ...
Basmane karıştı: Ve İzmir gazlar altında!
AK Parti Konak İlçe Teşkilatı’na yürüyen göstericilere polis biber gazı ...
İzmir’de şiddetin gölgesinde çaresizliğin resmi!
İzmir’in Torbalı İlçesi’nde, kendisini dövdüğü için eşi tutuklanan 36 ...
 
Ve İzmir yüz binlerle meydanda! Parola: Her yer Taksim!
Kentin dört bir yanında Alsancak’a gelen vatandaşlar tüm semti doldurdu. ...
Ve polis çekildi: Yüz binler Gezi Parkı'nda
Polis, Taksim Meydanı'ndan ayrılıyor. Ağaçlar kesilmesin, AVM yapılmasın ...
İzmir’de ‘Gezi’ nöbeti raporu: 115 gözaltı, 10 yaralı
Polisin müdahale ettiği göstericilerden 115’i gözaltına alındı. Olaylar ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva