HABERLER>GÜNCEL
29 Ağustos 2018 Çarşamba - 08:44

İzmir’deki üniversitede torpil iddiasında yeni perde: Hedefteki isim konuştu!

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Dişçilik Hizmetleri bölümündeki iki öğretim görevlisi kadrosuna, rektör yardımcılarının kızları atanması tartışma yaratmıştı. Konu ile ilgili olarak Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe’den açıklama geldi.

İzmir’deki üniversitede torpil iddiasında yeni perde: Hedefteki isim konuştu!

EGEDESONSÖZ- İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin Rektör Yardımcısı İrfan Karadede’nin kızı Beyza Karadede’nin, Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nun Dişçilik Hizmetleri Bölümü’ne başkan olarak ve yine aynı üniversitede rektör yardımcısı olarak görev yapan Turan Gökçe’nin kızının da Meslek Yüksek Okulu’nda öğretim görevlisi olarak atanması ‘torpil’ iddialarını beraberinde getirmişti.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turan Gökçe’nin hakkında çıkan haberlere yönelik yazılı açıklamada bulundu. Gökçe, kendisi hakkında çıkan torpil iddialarının gerçek dışı olduğunu belirtti. Gökçe, üniversitede yönetici olduğu dönemde “haksızlık olur” diye kızını kadroya aldırmadığını ve Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Bölümü’nde doktora yapan kızı Gökçenur Gökçe’nin pek çok arkadaşı gibi araştırma görevlisi kadrosu olmadığı halde iki yıl boyunca hizmet verip hasta baktığını söyledi.

Prof. Dr. Gökçe'nin açıklaması şöyle:

 “Bu süreçte görevim nedeniyle bir talimat olarak algılanır endişesiyle, ne Diş Hekimliği Fakültesi Dekanlığı’ndan ne de başka bir meslektaşımdan herhangi bir ricada bulunmamış, söz konusu çekincelerle herhangi bir babanın göstereceği ilgiyi bile esirgemişken, böyle bir ithamla karşılaşmış olmak beni ve henüz mesleğinin başında idealist genç bir akademisyen olan kızımı rencide etmiştir. Haberde öne sürülen yaklaşımla, üniversitelerde görev yapan ve birileriyle kan bağı olan pek çok değerli bilim insanı da değersizleştirilmiştir .

Birgün Gazetesi ve internet sitesinde yayımlanan ve diğer medya organlarına yansıyan haber gazetecilik ilkelerine aykırı olup gerçekleri yansıtmamaktadır. Öncelikle bir bilim insanı olarak basının haber alma ve yayma, özgür düşünce ve serbest eleştiri hakkının önemine gönülden inandığımı vurgulamak isterim. Elbette ki sorgulamak basının temel işlevlerinden biridir, ancak şahsım ve kızım hakkında yazılan haberde gazeteciliğin temel ilkelerinden olan tüm tarafların görüşünün alınması ilkesine uyulmamış ve haber tek taraflı ve bu haliyle gerçeklerden yoksun bir şekilde yayımlanmıştır.

3 YIL ÖNCE ATANDI
Gerçeği araştırmaksızın ve hiçbir kanıta ihtiyaç duyulmaksızın, yeni ilan edilmiş gibi gösterilen kadroya, liyakatsiz olmasına rağmen kızımın benim tarafımdan atandığı iddia edilmiştir. Ancak, kızımın gündeme getirilmiş olduğu gibi bugün değil, üç yıl önce Öğretim Görevlisi kadrosuna atanması ile ilgili durum hiçbir şekilde iddia edildiği gibi değildir. 2013 yılında Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni üçüncülükle bitiren Gökçenur Gökçe, aynı yılın Güz döneminde İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı’nda Doktora eğitimine başlamıştır. Pek çok arkadaşı doktorasını araştırma görevlisi kadrosunda sürdürürken, kızım Gökçenur Gökçe ise yine pek çok genç meslektaşı gibi kadroların yetersizliği nedeniyle iki yıl boyunca tam mesai yaparak, hiçbir ücret almaksızın üniversitemizin Diş Hastanesi’nde hastalarını tedavi etmiş ve halkımıza hizmet vermiştir. O dönemde de yönetici olmama karşın kızıma kadro verilmesi için hiçbir girişimim olmamıştır.

HİÇBİR AYRICALIK TANINMADI
Benim kızım da diğer genç meslektaşları gibi aynı süreçlerden geçmiş ve kendisine hiçbir ayrıcalık tanınmamıştır. Aksine, bunun böyle olması için gösterdiğim özeni az çok konu ile ilgili olanlar ve beni tanıyanlar iyi bilirler. Gökçenur Gökçe, Diş Hekimliği Fakültesi, Ortodonti Anabilim Dalı’nda iki yıllık Doktora öğrencisi iken, aynı üniversitenin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu, Dişçilik Hizmetleri Bölümü’nde 2547 sayılı kanunla belirlenen usule göre, herkese açık olarak ilan edilmiş olan Öğretim Görevlisi kadrosuna başvurmuştur. İlan edilen kadroya yasal süre zarfında başka bir başvuru olmamıştır. Gereken şartları sağlamış ve yapılan sınavda başarılı bulunmuş olan Gökçenur Gökçe 06.08.2015 tarihinde Öğretim Görevlisi kadrosunda göreve başlamıştır.      

Web sitesinde açılan ilk sayfada görünmüyor olmasından hareketle kızım Gökçenur Gökçe’nin bilimsel yayınlarının olmadığı iddiası da hiçbir şekilde gerçeklerle bağdaşmamaktadır. Doktorasını yeni tamamlamış olmasına rağmen, Gökçenur Gökçe’nin biri uluslararası olmak üzere 2 hakemli makalesi, uluslararası kongre ve sempozyumlarda sunulmuş olan 5 bildirisi bulunmaktadır. Bunun yanında, 2 Bilimsel Projede Araştırmacı olarak görev almıştır. ‘Braket Sistemleri’, ‘Sınıf II Malokluzyonda Tedavi Seçenekleri’, ‘Biyomekanik ve Estetiğe Dayalı Ortodontik Tedavi Yöntemleri’, ‘Adli Diş Hekimliği’ ve ‘Eğiticinin Eğitimi’ gibi alanlarda sertifikaları bulunmaktadır”

 
Ünlü şarkıcıdan sevgilisine şok dava!
 
İzmir'deki 'halay çekme' kavgasında yeni gelişme!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mimar 30 Ağustos 2018 Perşembe 14:12

Demekki kartvizit değil dereceli diplomalar akademik çalışmalar varmış!!

Yorumu oyla      10      5  
Cehalete karşı 30 Ağustos 2018 Perşembe 13:44

5 yıllık diş hekimliği fakültesinden mezun olanlar yüksek lisans yapmış olarak mezun olup direkt doktora eğitimine başlarlar biraz araştırın bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp!

Yorumu oyla      9      5  
karisiklk 29 Ağustos 2018 Çarşamba 23:31

Yuksek lians ve doktora karismis.Akademisyenin cocugu elbette akademisyen olabilir ama kartvizitle degil liyakatla olursa

Yorumu oyla      9      5  
mesut 29 Ağustos 2018 Çarşamba 13:30

Tabii canım...Hayırlı işler

Yorumu oyla      10      6  
ATATÜRKÇÜ 29 Ağustos 2018 Çarşamba 09:27

Hocam bir rektör yardımcısı olarak makam odanızın duvarında harita yerine M.Kemal ATATÜRK'ün portresi olmalıydı.

Yorumu oyla      19      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 8 yaşındaki çocuğun ölüm oyunu: Herkes oraya koştu!
İzmir'in Bayındır ilçesinde, 8 yaşındaki Muhammed Mustafa Çelik, oyun ...
Af için kritik gün: Gözler o toplantıda
AK Parti yönetimi MHP’nin af önerisini bugün yapacağı MYK toplantısında ...
Mehmet KARABEL yazdı... Benden hayatta kavurma yapamazsın arkadaş!
Mehmet KARABEL yazdı... Benden hayatta kavurma yapamazsın arkadaş!
 
İzmir'de ölü caretta caretta bulundu!
Aliağa sahilinde nesli tükenme tehdidiyle karşı karşıya olan ölü caretta caretta bulundu.
İzmir'de vatandaşlar illallah etmişti: Operasyon geldi!
Teknik takip ve incelemenin ardından harekete geçen ekipler, çok sayıda ...
İzmir'de zehir tacirlerine darbe!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 23 kilo 600 gram esrar ele geçirildi.
 
İnce, 'Apoletlerini sökeceğim' demişti: Rütbesini Erdoğan takacak
Orgeneralliğe terfi eden İsmail Metin Temel'in rütbesini Cumhurbaşkanı ...
Hakkari'den acı haber: 2 şehit, 7 yaralı
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu 2 asker ...
PETKİM eski Genel Müdürü için istenen ceza belli oldu!
İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) Petkim Petrokimya Holding AŞ. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva