HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Mayıs 2017 Cumartesi - 10:19

İzmir'deki Tarihi Çarşı'da tarihi kalabalık: En özel gün için...

Bornova Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Fincancılar Çarşısı işbirliği ile 14 Mayıs Anneler Günü’ne özel olarak ilk kez düzenlenen etkinliğe ilgi yoğundu. Organizasyonun açılışı, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol’un katılımıyla gerçekleşti

İzmir deki Tarihi Çarşı da tarihi kalabalık: En özel gün için...

1994 yılında açılan Fincancılar Çarşısı, 14 Mayıs Anneler Günü öncesinde tarihinin en hareketli ve kalabalık günü yaşadı. Bornova Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Fincancılar Çarşısı Yönetimi işbirliğinde ilk kez düzenlenen alışveriş etkinliği büyük ilgi gördü.

Bornova kadınlar, Anneler Günü öncesi 23 yıllık Çarşı’da indirimli alışverişin keyfini yaşadı. İkramların yanı sıra yapılan çekilişle Bornova Belediyesi’nin 150 kişiye sürpriz hediyeler dağıttığı organizasyonda çocuklar da unutulmadı. Anneleri alışveriş yaparken minikler palyaçolarla eğlendi. Bornova Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi’nin el emeği ürünlerini sergilediği stantta yoğun ilgi gördü.  

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile Fincancılar Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bala Telingün’ün ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğin açılışı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol ve CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın da katılımıyla yapıldı.

KOCAOĞLU: YEREL KALKINMA YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYON

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Belediyecilikte 13 yıldır farklı bir yol haritası çizdiklerini belirterek, “Biz kent merkezinden ilçelere, beldelerden köylere duyduğumuz sorumluluk ile hareket ederek yerelde kalkınmaya önem verdik. Bayındır’ı çiçekçiliğin, Ödemiş fidancılığın, Tire’yi sütün başkenti yaptık. Sanayicimizden küçük esnafımıza varıncaya kadar her kesime destek oluyoruz, hayata geçirdiğimiz projelerle istihdam yaratmaya çalışıyoruz. Bu anlamda buradaki etkinliğin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ben bugüne kadar Fincancılar Çarşısı’nı toptancılar çarşısı olarak biliyordum. Oysa ki; perakende satış da yapılıyormuş. Yerelde kalkınma hedefi doğrultusunda hayata geçirilen bu başarılı organizasyonun çarşısının tanıtımına ve esnafın işlerinin daha da artmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Emek veren herkesi kutluyorum” dedi.

ATİLA: BORNOVA’NIN EKONOMİYE KATKISI ÇOK BÜYÜK

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yerelde kalkınma konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun izinden gittiklerini ifade ederek, “Biliyorsunuz ki;  Türkiye’deki ayakkabı üretimin %37 si Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nde yapılıyor. İzmir’deki sanayi sitelerinin çoğu bizim ilçemizde. Bornova’nın esnafı ve sanayicisi kentimizin ve ülkemizin üretimine, ekonomisine önemli katkılar sağlıyor. Biz de esnafımızın kalkınmasını istiyor ve Belediye olarak onlara destek veriyoruz” diye konuştu.

TELİNGÜN: ÇARŞIMIZ HİÇ BU KADAR KALABALIK OLMAMIŞTI
106 işyeri ile 3 bin kişiye istihdam sağladıklarına dikkat çeken Fincancılar Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bala Telingün ise bu güzel organizasyonu Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın önderliğinde yaptıklarını belirterek, “Çarşımız tarihinin en kalabalık gününü yaşıyor. Çok mutluyuz. Başta Bornova Belediyesi çalışanları olmak üzere emek veren herkese çok teşekkür ediyorum.”

CUMARTESİ VE PAZAR GÜNÜ DE DEVAM EDECEK
Pınarbaşı Fincancılar Çarşısı’ndaki etkinlik Cumartesi ve Pazar günleri de sürecek. Çarşıya gelenler her türlü ev eşyası, porselen ve hediyelik eşyayı %50’lilere varan indirimlerle alabilecek. Bornova Belediyesi, iki boyunca Fincancılar Çarşısı’na gitmek isteyen vatandaşlar için saat 11.00’dan itibaren Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndan ücretsiz servis kaldıracak.

 
İzmir'deki büyük dönüşüm için yol haritası belli oldu
 
Bornovalı küçük ressamlar Atatürk ve Cumhuriyet’i çizdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki büyük dönüşüm için yol haritası belli oldu
İzmir’in farklı noktalarında “yüzde 100 uzlaşıyla” kentsel dönüşüm çalışmalarını ...
Güzelbahçeli kadınlardan el emeği, göz nuru sergi
Güzelbahçe Belediyesi bünyesinde verilen hobi, el sanatları ve beceri ...
Konaklı genç atletler madalya için ter döktü
Konak Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ...
 
Karşıyaka çiçek kokacak
Karşıyaka Belediyesi, Bayındırlı üreticilerden alınan 335 bin adet mevsimlik ...
Karşıyaka Tramvayı okullu oldu: Gözleri yolda olacak
11 Nisan’da ön işletmeye başlayan Karşıyaka Tramvayı ile ilgili başlatılan ...
Büyükşehir Meclisi'nde 'bütçe' gündemi: 5 saatlik toplantıda neler konuşuldu
Meclis toplantısı yaklaşık 5 saat sürerken ESHOT, İZSU ve İzmir Büyükşehir ...
 
Başkan Görmez’den 'akaryakıt' krizi açıklaması: Bana pusu kurdular!
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez aile şirketine ait akaryakıt ...
Dünyaca ünlü matematikçiler Selçuk’ta buluştu
İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Türkiye Bilimler Akademisi’nin desteğiyle ...
Narlıdere Özge anneyi yılın annesi seçti
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediyesi tarafından ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva