HABERLER>GÜNCEL
10 Nisan 2019 Çarşamba - 09:58

İzmir'deki 'son nefes cinayeti'nde ceza yağdı!

İzmir'in Buca ilçesinde, evinin karşısındaki daireye taşınan 2 kadına sözlü tacizde bulunduğu iddia edilen Ersin Coşkun'un (30), evini basan kişilerce dövülüp, bıçaklandıktan sonra tabancayla vurularak, öldürülmesiyle ilgili tutuklu yargılanan 6 sanıktan 5'i, 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Cinayetin, Coşkun'un, ölmeden önce kendisini hastaneye götüren sağlık görevlilerine, karşı komşularının arkadaşlarınca vurulduğunu söylemesiyle aydınlandığı ortaya çıktı. 

İzmir deki  son nefes cinayeti nde ceza yağdı!

Olay, 2017 yılında, Buca'da meydana geldi. Ersin Coşkun, bir süre önce karşındaki daireye taşınan S.A. (24) ve Ö.A. (25) adlı kadınlara, iddiaya göre, sözlü tacizde bulundu. Kadınlar da olayı, arkadaşlarına ve daireyi kiraladıkları emlakçıya söyledi. Kadınlar, beraberindeki arkadaşları ve emlakçı ile Coşkun'un evine gitti. Burada Ersin Coşkun ile grup arasında çıkan tartışma, kısa sürede büyüyüp, kavgaya dönüştü. Gruptakiler, Coşkun'u önce dövdü ardından da bıçakladı ve tabancayla vurarak, yaraladı. Bina sakinlerinin ihbarı üzerine, olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerince ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ersin Coşkun, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Ersin Coşkun'un, ölmeden önce sağlık görevlilerine, kendisine saldıranların, karşı komşuları ve onun arkadaşları olduğunu söylemesi üzerine olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarının kayıtlarını da incelemeye aldı. Görüntülerden, şüphelilerin kimliklerini belirleyen polis, düzenlenen operasyonla daireye yeni taşınan S.A. ve Ö.A.'nın yanı sıra arkadaşları A.A. (32), M.Y.A. (29), S.A. (31), Ş.D. (29), N.K. ve emlakçı M.K.'yi (28) gözaltına aldı. Şüphelilerle ilgili 11 ev ve 3 otomobilde yapılan aramada ise 3 tabanca, 2 av tüfeği, 3 bıçak ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 8 kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Sanıklar hakkında 'kasten öldürme', 'konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'ruhsatsız silah bulundurma' suçlarından dava açıldı. Sanıklardan S.A. ve Ö.A. isimli kadınlar ise ilk celsede tahliye edildi.

'POMPALI TÜFEK ZATEN BENİM BOYUM KADAR'
İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanıklar A.A., M.Y.A., S.A., Ş.D., N.K. ve emlakçı M.K. ile tarafların avukatları katıldı. Duruşma savcısı, esasa yönelik mütalaasında, tutuklu sanıkların hepsine 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası verilmesini isterken, 'konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'ruhsatsız silah bulundurma' suçlarından da cezalandırılmalarını, S.A. ve Ö.A. isimli kadınların ise beraatini talep etti.

Karar öncesi son sözleri sorulan sanıklardan Ş.D., "Sanık N.K., pompalı tüfeğin havluya sarılı ve benim belimde olduğunu söylüyor. Zaten benim boyum pompalı tüfek kadar. Eve en arkada giren benim ve bende silah yoktu. A.A. olaydan sonra N.K.’ye bıçağı ne yaptığını sordu. N.K. bıçağı olay yerine attığını söyleyince A.A.'nın 'Keşke atmasaydın ben onunla adamı vurdum' şeklinde bir cümlesi oldu. Takdir mahkemenindir, beraatimi istiyorum" dedi.

'OLAYDA ALET KULLANMADIĞIMI HERKES SÖYLEDİ'
Sanık A.A. da üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, "Bu olayın bizimle alakası yoktur. Ben olay sırasında Ş.D.'yi değil, elinde bıçak olan N.K.'yi durdurmaya çalıştım. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.

Sanıklardan S.A. ise olayla ilgisinin bulunmadığını iddia edip, "Maktulün kapısına bırakılan N.K.'dir. Olaydan sonra komşular evden çıkan kirli sakallı ve elinde silah olan 'Gazi' lakaplı M.Y.A.'yı teşhis etmiştir. Olayda benim herhangi bir alet kullanmadığımı herkes söylemiştir. Ben bu olayın hiçbir yerinde yokum. Sadece eve girdiğim doğrudur. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum" dedi.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmezken, sanık avukatları ise mütalaaya katılmadıklarını belirterek, müvekkilleri için beraat ve tahliye talebinde bulundu. 

SANIKLARA CEZA YAĞDI
Mahkeme heyeti, sanıklardan A.A., M.Y.A., S.A., N.K. ve emlakçı M.K.'ye 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapis cezası verirken, diğer sanık Ş.D.'yi aynı suça yardım ettiği gerekçesiyle 11 yıl hapis cezasına mahkum etti. Tüm sanıklara 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan 4'er yıl, 'ruhsatsız silah bulundurma' suçundan ise M.K.'ye 2 yıl, M.Y.A.'ya 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, duruşmaya katılmayan tutuksuz sanıklar S.A. ve Ö.A. isimli kadınlar hakkında beraat kararı vererek, duruşmayı bitirdi.

 
Aylin AKDOĞAN yazdı... İzmir'in haftalık kültür-sanat rehberi
 
Uçakla selfie çekilmemesi için idam cezası getirecekler!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 Nisan 2019 Çarşamba 14:00

O kadınların yüzlerini neden gizlediniz? açında görelim. kimlermiş? başımıza bela olmasınlar.

Yorumu oyla      4      5  
Paşa 10 Nisan 2019 Çarşamba 12:05

ahaha hatunlar serbest siz içerde çürüyün valla bravo..şimdi uğruna adam öldürdüğünüz arkadaşlar gelir ziyaretinize bekleyin.

Yorumu oyla      5      5  
Oğulcan Cengiz 10 Nisan 2019 Çarşamba 10:42

Adam öldürecek kadar delikanlı, mahkemede kıvıracak kadar dansözsünüz. Başka hiç bir şey değilsiniz bu hayatta

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kanı koklayarak kanseri yüzde 97 teşhis edebiliyorlar
ABD'de yürütülen bir çalışma, köpeklerin koku alma duyuları sayesinde ...
Ankara'da köpek katliamı! Görüntüler korkunç
Ankara'nın Batıkent ilçesinde çok sayıda köpek zehirlenerek öldürüldü. ...
Zeytin Dalı Harekatı'ndan acı haber!
Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) Zeytin Dalı harekat bölgesinde 31 Mart'ta ...
 
İzmir'deki damat dehşetinin perde arkası! İntikam için Hatay'dan gelmiş
İZMİR'in Çiğli ilçesinde, damatları Mehmet C. (32) tarafından öldürülen Süleyman ...
AİHM'ye ilk Türk kadın hakim seçildi
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi ve Anayasa Hukuku ...
Define ararken buldular: 3 kişi gözaltına alındı!
Tire ilçesinde, kaçak kazı yaparak define aradıkları belirlenen 3 kişi ...
 
İzmir'deki kayınpeder dehşeti için istenen ceza belli oldu
Karabağlar ilçesinde, işyerini bastığı pombalı tüfek ile damadı Seçkin ...
Habur'da 4 terörist teslim oldu!
Irak'ın kuzeyindeki PKK kamplarından kaçan 2'si kadın 4 terörist, Habur ...
İzmir 'sarardı'... Uyarı üstüne uyarı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü İzmir için şiddetli yağış uyarısında bulundu. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva