HABERLER>GÜNCEL
27 Mayıs 2018 Pazar - 14:25

İzmir'deki ilkokulda veliden dayak iddiasında yeni gelişme!

Karşıyaka ilçesindeki bir okulda, kızının derste kopya çektiğini öne süren arkadaşlarını okula gelip darp ettiği iddia edilen öğretmen veli, açıklama yaptı. Darp olayının yaşanmadığını söyleyen veli, vicdanen rahat olduğunu adli ve idari soruşturma sonunda gerçeğin ortaya çıkacağını söyledi.

İzmir deki ilkokulda veliden dayak iddiasında yeni gelişme!

Karşıyaka ilçesindeki bir ilkokulda İngilizce dersinde kopya çektiği iddiasıyla 4'üncü sınıf öğrencisini arkadaşları öğretmene şikayet etti. Öğrencinin öğretmen olan annesi S.D.'nin okula gelerek bazı çocukları darp ettiği öne sürüldü. Geçen cuma günü yaşanan olayın ardından S.D. açıklama yaptı. S.D., açıklamasında şunları söyledi:

"24 Mayıs'ta okula öğle yemeği tatilinde gittiğimde kızım ağlıyordu. 10 yaşındaki kızım Z.'ye ne olduğunu sorduğumda aynı sırada oturduğu arkadaşının kendisi yokken dolabından ve cam kenarından çalışma kağıtlarını alarak İngilizce öğretmenine birkaç arkadaşı ile beraber 'Zeynep kopya çekti' diyerek şikayet ettiğini öğrendim. Bu dört baskın karekterli çocuk 'Z.D., kopyacı' diyerek bir daha kızımla oyun oynamamaları, konuşmamaları konusunda diğre arkadaşlarını örgütlemişler. Kızımın dışlanarak oyunlara katılmaması sağlanmış. Ardından yine sabah saatlerinde 'İngilizce öğretmeni çağırıyor' diyerek öğretmene götürmüşler. Öğretmenin 'Arkadaşların söylüyor, sen kopya çekmişsin' demesi üzerine kızımın gururuna yediremeyip ağlaması sonrası 'Tamam sana inanıyorum' diyor. Sonra sınıftan çıktığında, arkadaşlarının büyük kısmının kapıda beklediğini görünce ağlayarak sınıfa girmiş. Sınıfta sınıf annesi dışında başka kimse üzülmemesi yönünde teskin etmemiştir. Sınıf öğretmeni ve İngilizce öğretmenimiz bu duruma kayıtsız kalmıştır."

'NEDEN İFTİRA ATTINIZ DEYİNCE AĞLADILAR'
Olayı, kızını görmek için gittiğinde öğrendiğini ifade eden S.D., daha sonra sınıfa çıktığını ve kopya kağıtlarını nerede olduğunu sorduğunu belirten S.D., "Sınıftaki 4 çocuk bir arkadaşlarının ismini söyledi. Bunun ardından öğretmenler odasına inerek her iki öğretmenimizle konuştum ve böyle bir şeye inanmadıklarını, sorun olmadığı ifade ettiler. Sınıfa tekrar çıktığımda çocuklar beni görür görmez tuvalete kaçtı. 'Gelin konuşalım' dediğimde ise çocuk suçluluk psikolojisi ile bahçeye kaçtı. Öğle tatili bitmek üzere olduğundan ben de aşağı inerek çocuklara 'Kızımı neden dışlıyorsunuz, neden iftira attınız' diye sordum. Onlar da bunun üzerine ağlamaya başladılar. Olayın tümüne nöbetçi ve diğer öğretmenler de şahit. Ben okuldan ayrılmak üzere iken 10 metre arkamda bu çocuklardan ikisinin bana hitaben ağza alınmayacak küfürler etmesi nedeni ile aynı okulda okuyan kızımın ikiz kardeşi oğlum, 'Anneme küfredemezsiniz' diyerek sataştı ve kavga çıktı. Çocuklar, nöbetçi öğretmenler tarafından ayrıldı. Bunun ardından ise çocukları okulda bırakarak oradan ayrıldım" dedi.
Tüm yaşananların kameralar önünde yaşandığını belirten S.D., "Herhangi bir darp veya benzeri şiddet yaşanmadı. 10 yaşındaki çocukların suçluluk psikolojisi ile olayları abartarak anlatmaları üzerine özellikle bir iki velimizin sınıf WhatsApp hattından isim belirterek şahsımı yakışmayan üslupla iftira dolu suçlamaları yayınlaması nedeni ile olay büyüdü. Olayın üzerinden 1 saat geçmeden, ben ve eşim, bazı velilerin tacizvari telefonlarına maruz kaldık. Aile olarak  büyük üzüntü ve çöküntü yaşadık" şeklinde konuştu. (DHA)

 
Altınordu'nun golcüsü yolcu!
 
Göztepe'den gitmek istemiyorlar
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
28 Mayıs 2018 Pazartesi 09:17

Alın çocuklarınızı o okuldan. Akran zorbalığı diye bir şey var ve inanın kimse baş edemez bu çocuklarla. En iyisi yeni bir okul. Sizin çocuklarınızın bu okulda kendini derslerine vermesi çok zor olur artık.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki AVM inşaatına yargı freni! Konfetili zafer kutlaması
Balçova ilçesinde, 5 bin arsa sahibini ilgilendiren ve varisleriyle 20 ...
Soma'da milyonluk tazminat kazanan 2 madenci, tek kuruş alamadı
Soma ilçesinde, 11 yıl önce yerin 350 metre altında kömür madeninde dinamit ...
Eşcinsel FETÖ imamı AIDS testi yaptırmak isterken yakalandı
FETÖ mensubu olmaktan aranan ve eşcinsel olduğunu belirten şüpheli M.T, ...
 
OHAL Komisyonu'ndan 6 derneğe iade-i itibar
OHAL Komisyonu, yapılan başvuruları incelemeye devam ediyor. 17 bin başvuruyu ...
Türkiye'den Almanya'ya miting tepkisi!
Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın terör yandaşlarının katıldığı mitinge ...
Ege'de kaçak göçmen operasyonları: 740 gözaltı!
Ege'den yasa dışı yollardan Yunan adalarına kaçmaya çalışanlara yönelik, ...
 
YÖK Başkanı'ndan istifası istenen dekan için açıklama
YÖK Başkanı Yekta Saraç, Muharrem İnce'nin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni ...
Silahıyla 'doldur boşalt' yapıyordu, Selin canından oldu!
H.A'nın "doldur boşalt" yaptığı tabancası ateş aldı. Tabancadan çıkan ...
İzmir'de zehir tacirlerine baskın!
İzmir'de, polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 124 kök hintkeneviri ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zeytine adanan bir ömür bin alkış!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva