HABERLER>GÜNCEL
27 Mayıs 2018 Pazar - 14:14

İzmir'deki AVM inşaatına yargı freni! Konfetili zafer kutlaması

Balçova ilçesinde, 5 bin arsa sahibini ilgilendiren ve varisleriyle 20 bin kişiyi bulan arsa mağdurları, Üçkuyular Fahrettin Altay Meydanı’nın yanına yapılan alışveriş merkezi inşaatına yönelik açtıkları imar planının iptali davasında idare mahkemesinin iptal kararını, konfetilerle kutladı.

İzmir deki AVM inşaatına yargı freni! Konfetili zafer kutlaması

Kamuoyunda 'Balçova arsa mağdurları' olarak bilinen kişiler, 5 bin arsa için imar planlarının yapımı sırasında haksızlıklar olduğu gerekçesiyle 11 yıl önce hukuk mücadelesi başlattı. Arsa mağdurları, davayı taşıdıkları Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) de tazminat alma hakkını elde etti. Mağdurlar tarafından kurulan ‘Balçova Arsa Mağdurları İnsani Dayanışma Derneği’, Üçkuyular Fahrettin Altay Meydanı’nın yanına yapılan alışveriş merkezi inşaatına yönelik imar planına aykırı olduğu gerekçesiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iptal davası açtı. İzmir 2. İdare Mahkemesi'nce dernek haklı bulunarak, iptal kararı verildi. Kararın ardından Balçova Arsa Mağdurları İnsani Dayanışma Derneği üyeleri, alışveriş merkezi inşaatının önünde bir araya gelerek, basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında havaya atılan konfetilerle mahkemenin verdiği iptal kararı kutlandı.

Dernek adına açıklama yapan avukat Mustafa Kemal Turhan, şöyle konuştu:
"Ülkemizde yaşanan imar yolsuzluklarının çok ciddi boyutlara ulaştığına dair toplumsal bir kanı ve hatta neredeyse mutabakat dahi var. Bu vahim durumu belgeleyen resmi bir itiraf geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı'ndan gelmiştir. Üçkuyular Meydanı’ndaki şu an AVM projesinin olduğu bu yeri, söz konusu holding satın almadan önce burasının imar planı resmi tesis alanı, açık pazar yeri alanı, çocuk parkı, yeşil alan ve terminal alanı olarak belirlenmişti. Holding, bu yeri çok ucuza satın alır almaz yaptırdığı plan tadilatı ile bu yeri ticaret merkezi ve otel, konut imarına çevirtmiş ve böylelikle holdinge spekülasyon imkanı verilmiştir Bu arsa spekülasyonundan sonra holdinge verilen haksız ve hukuksuz imar yapılaşma hakkı ile tüm Balçova ilçesindeki maliklerinden 15 kat daha fazla haksız kazanç elde etmesine neden olunmuştur. Bu duruma göre, holding; haksız kazanç elde etmektedir ki bu, açıkça hukuka aykırıdır. Tüm bunlardan sonra İzmir 2. İdare Mahkemesi’ne açtığımız dava sonucunda mahkeme imar planının iptaline karar vermiştir. Mahkemenin kararıyla haklılığımız tespit edilmiştir."

Açıklamanın ardından alışveriş merkezi inşaatı önünde havaya konfeti atan dernek üyeleri, mahkemenin verdiği kararı kutlayarak, olaysız dağıldı. (DHA)

 
Karamollaoğlu sürprizi: Türkiye'de ilk kez İzmir'de uygulanacak
 
Altınordu'nun golcüsü yolcu!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibrahim Yüncü 28 Mayıs 2018 Pazartesi 08:03

Konu anlaşılmamış galiba. Belediye hizmet alanı yaratmak amacıyla çok düşük fiyatla kamulaştırılan yerler var! Yani park- saglık ocagı- cami- okul vs yapmak üzere bu kişilerden alınan araziler amacı dışında ranta satıldı tepki o tepki

Yorumu oyla      10      7  
aynı tezgah 28 Mayıs 2018 Pazartesi 03:42

Yerel gazetelerin meslek odalarını ve CHP'yi 'istemezükçü' olarak adlandırılmasına neden olan bu avukatlar grubunu ismen duyurması gerekiyor! Çünkü, bu davalar hep bir avuç, hap aynı isimlerin başının altından çıkıyor! Yazık, avukat da olsa, çakallara kanıp da boş hayallerle konfetili kutlama yapanlara! Kardeşim devir AKP devri, şehircilik bakanlığı işi abarttı, parsel bazında bile imar verir hale geldi, neyin iptali, neyin kutlaması. Mal sahibi eskisinden de avantajlı yeni imar planı çıkartmazsa iyidir!

Yorumu oyla      9      5  
gürkan 27 Mayıs 2018 Pazar 22:49

Saadet, burada mevzu AVM değil zihniyet. Balçova arsa mağdurları denilen grubun sorunu kendilerini ilgilendirir. Varsa bir mağduriyet çözülsün ancak bana imar verilmedi diye şehrin özel sektör olsun, belediye projeleri olsun dava açmanın bu şehre ne faydası var ? bu kişiler sahilde yapılan Mithatpaşa karayolu altgeçidi ve meydan projesine de dava açtılar. ortada bir inatlaşma var. Ayrıca BANA DA holdinglere verilen hak verilsin ne demek ? o zaman sorun kalmıyor mu ?

Yorumu oyla      10      6  
gürkan 27 Mayıs 2018 Pazar 21:27

Bu tiplerin İzmir'de açtıkları davaların "art niyetli" olduğunu bilmeyen yok. Burada da görüldüğü üzere AVM yüzünden "ulaşımımızı mahvetmeye kimsenin hakkı yok!" diyen bu gruptan 355 kişi Konak ve Karşıyaka tramvaylarına iptal davası açmışlardı. bunlar AVM'ye, gökdelene "sözde" karşı oldukları gibi modern, çevreci toplu ulaşıma da karşılar. Merak ediyorum yatırım maliyeti 5 milyarı bulacak Narlıdere ve Buca metrolarına da dava açacaklarmış mı ?

Yorumu oyla      13      9  
muhalif 27 Mayıs 2018 Pazar 21:24

inşaat durmaz, hak iddia edenler tazminatlarını alır...istedikleri para….

Yorumu oyla      9      8  
sezarın hakkı sezara 27 Mayıs 2018 Pazar 21:03

Diyorki " Şu an avm projesinin oldugu bu yer.söz konusu holding satın almadan önce resmi tesis,açık pazar yeri alanı, yeşil alan , terminal vs.. olarak belirlenmiş" yani burada davacıların magduriyeti yok. varsa da bunu belirtmek iyi olurdu. benim anladıgım kadarı ile arsa sahipleri zamanın da kendi arsalarının imara açılması için buraları park,bahçe,sosyal tesis vs.. yapılsın diyerekten belediye ye pay olarak vermişler. Belediye de ki aziz kocaoğlu dönemi değil bu . yanılmıyorsam burhan özfatura olması lazım. bu imar planını değiştirmiş.süreç 11 yıl önce başlamış .eski arsa sahipleri . biz araları yeşil alan için verdik siz gökdelen,avm ,otel yapıcaksınız diyerekten gene dava açmışlar. haklılarmı? bence evet! ha şu var bu karar inşaatın durmasını değil değişen imar planını baglıyor! biri bunu DAva açanlara söylemesi lazımdı. Mahkeme imar planının iptaline karar veriyor! YEni kent merkezi davasından hatırlayın! Mimarlar odası ve şehir plancıları tarafından açılan dava da imar planındaki eksikler(okul,yeşil alan,hastane vb.) hedef gösterilerek imar planı iptal ediliyor. imar planı iptal olunca. yeni yapılacak projeleri baglar. inşaarı devam eden projeleri baglamaz. hali ile o davada da ege perla ve mistral gibi devasa projeler devam edip bitmişti. sonra imar planı düzenlendi yeniden yürürlüğe kondu. Ksaıcası inşaat durmaz ancak başka bir proje de yapılacaksa çivi çakılamaz.

Yorumu oyla      10      7  
Saadet 27 Mayıs 2018 Pazar 20:25

İzmirde avm istemiyoruz , Gürkan sen avm de yat

Yorumu oyla      12      9  
İzmirli 27 Mayıs 2018 Pazar 20:18

Bu projenin ismi yok mu? Neden istinye park denilmiyor?

Yorumu oyla      12      5  
Hikmet 27 Mayıs 2018 Pazar 19:25

Holding lehine imar değişikliğini kim yapmış? Belediyeyse hangi yıl?

Yorumu oyla      12      5  
Kamil 27 Mayıs 2018 Pazar 18:06

Bu zihniyet izmiri batırmıştır. Yazıklar olsun

Yorumu oyla      11      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soma'da milyonluk tazminat kazanan 2 madenci, tek kuruş alamadı
Soma ilçesinde, 11 yıl önce yerin 350 metre altında kömür madeninde dinamit ...
Eşcinsel FETÖ imamı AIDS testi yaptırmak isterken yakalandı
FETÖ mensubu olmaktan aranan ve eşcinsel olduğunu belirten şüpheli M.T, ...
OHAL Komisyonu'ndan 6 derneğe iade-i itibar
OHAL Komisyonu, yapılan başvuruları incelemeye devam ediyor. 17 bin başvuruyu ...
 
Türkiye'den Almanya'ya miting tepkisi!
Dışişleri Bakanlığı, Almanya'nın terör yandaşlarının katıldığı mitinge ...
Ege'de kaçak göçmen operasyonları: 740 gözaltı!
Ege'den yasa dışı yollardan Yunan adalarına kaçmaya çalışanlara yönelik, ...
YÖK Başkanı'ndan istifası istenen dekan için açıklama
YÖK Başkanı Yekta Saraç, Muharrem İnce'nin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni ...
 
Silahıyla 'doldur boşalt' yapıyordu, Selin canından oldu!
H.A'nın "doldur boşalt" yaptığı tabancası ateş aldı. Tabancadan çıkan ...
İzmir'de zehir tacirlerine baskın!
İzmir'de, polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 124 kök hintkeneviri ...
Tutuklanan rapçi Ezhel'in ilk ifadesi
"Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendirmek" suçundan ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zeytine adanan bir ömür bin alkış!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva