HABERLER>GÜNCEL
15 Nisan 2016 Cuma - 09:51

İzmir’deki ‘FETÖ’ iddianamesi hazır: 19 klasör, 984 sayfa!

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, "Askeri casusluk soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yaparak sahte delil üretildiği" iddiaları üzerine FETÖ/PDY'ye ilişkin hazırlanan iddianameyi tamamladı. 984 sayfalık iddianamede Fetullah Gülen bir numaralı sanık olarak yer aldı.

İzmir’deki ‘FETÖ’ iddianamesi hazır: 19 klasör, 984 sayfa!

İZMİR - İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca, "İzmir'deki askeri casusluk soruşturmasında çeşitli usulsüzlükler yaparak sahte delil üretildiği" iddialarıyla ilgili "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik hazırlanan iddianame, mahkemeye sunuldu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato tarafından hazırlanan ve 19 klasörden oluşan 984 sayfalık iddianame, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olarak yer aldığı iddianamede, 25'i tutuklu 81 sanık hakkında Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ilgili maddeleri kapsamında, "Silahlı terör örgütü kuruculuğu, yöneticiliği, üyeliği, örgüt faaliyetleri kapsamında devlet ve ülkenin bütünlüğünü bozmak, hukuka aykırı kişisel verileri kaydetmek, iftira, kamu görevlisinin resmi evrakta sahteciliği, kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek ve yaymak, özel hayatın gizliliğini ihlal, suç delillerini yok etmek, gizlemek, değiştirmek ve suç uydurmak" gibi iddiaların yer aldığı öğrenildi.

Aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 357 kişi hakkında "askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan davada yargılanan sanıkların bir kısmının da iddianamede müşteki olarak yer aldığı belirtildi. Mahkemenin 15 gün içinde incelemesini tamamlaması bekleniyor.

"Gizli bilgi ve belge bulundurma davası"
"Gizli bilgi ve belge bulundurma" iddialarına ilişkin İzmir Emniyet Müdürlüğüne 10 Ağustos 2010'da gelen ihbar maili üzerine başlatılan ve aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 357 sanık ve üst düzey askeri yetkililer, devletin gizli bilgi ve belgelerini yabancı istihbarat servislerine vermekle suçlanmıştı.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesinde 16 Nisan 2013'te görülmeye başlanan dava, 5. Ağır Ceza Mahkemesinde devam etti. 26 Şubat'taki karar duruşmasında, tüm sanıklar hakkında "yüklenen suçun sanıklar tarafından işlenmediğinin sabit olması" sebebiyle esastan beraatine karar verilirken, soruşturma aşamasında görev yapan kamu çalışanları hakkında fezleke hazırlanarak suç duyurusunda bulunuldu.

FETÖ/PDY operasyonu soruşturmasındaki zanlıların, "casusluk" davasında üretilen dijital veriler içerisine, fişledikleri kişilerin isimlerini de koyarak soruşturmaya dahil etmeye çalıştıkları, ayrıca mahkemeye sunulan sahte raporlarla delilleri gerçekmiş gibi göstermeye çalıştıkları tespit edildi.

Zanlıların bunun yanı sıra usulsüz dinleme yaparak elde ettikleri bilgileri, fişledikleri kişilerin görevden ayrılması için iftira ve şantaj aracı olarak kullandıkları da belirlendi.

İzmir merkezli PDY operasyonları
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, 2015'te FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik soruşturmada, örgütün yönlendirmesi ve talimatları doğrultusunda, "İzmir Askeri Casusluk Davası" olarak bilinen davaya ilişkin soruşturma sürecinde, taraflı ve kasıtlı usulsüzlükler yapıldığı, zanlıların kamuoyunda itibarsızlaştırılarak devlet bürokrasisi ve TSK'dan tasfiyesini amaçladıkları yönündeki iddialar üzerine operasyon başlattı.

Bu kapsamda geçen yılın sonunda 2 ayrı operasyonda, eski İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, KOM Şube Müdürü Mehmet Ali Şevik, mülkiye müfettişleri Ferda İleri ve Ahmet Kaya'nın da aralarında yer aldığı 25 kişi tutuklanmıştı.

Firari durumdaki örgüt lideri Fetullah Gülen ve TÜBİTAK'ta görevli 3 uzmanın yanı sıra 11 kişi hakkında yakalama kararı verilmişti. (a.a)

 
Batur: Bu işin yaşı olmaz… Başkan’ı bırakmayız!
 
Torbalı'da büyük yörük şenliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PKK İzmir’de 431 metre uzaklıktan saldırmış!
İzmir’de Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı’na terör örgütü PKK tarafından ...
Güneş İzmir’i sarıyor: 34’ü görecek!
Baharın ilk ayı ortalanırken kentte sıcaklıklar giderek artış gösterecek. ...
İzmir’in 1 Mayıs programı şekilleniyor: İşçiler ne mesaj verecek?
İzmir’in Gündoğdu Meydanı'nda kutlanacak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde ...
 
Kordon’a havadan gözaltı!
İzmir’de olası terör olaylarına karşı güvenlik önlemleri arttırılırken, ...
Hiç 'torpil' istemedi, gönüllü gitti, şehit oldu
Nusaybin’de PKK'lı teröristlerin saldırısında yaralanıp hastanede şehit ...
Bayık’ın keskin nişancısı 6 adamıyla teslim oldu
Bölücü terör örgütü PKK’nın sözde yöneticilerinden Cemil Bayık’ın en güvendiği ...
 
Rita Darı Winkler cinayetinde flaş gelişme!
Kocaeli'nde, içinde kayıp Alman vatandaşı Rita Darı Winkler'ın cesedinin ...
4 yaşındaki çocuk patlama kurbanı!
Şırnak'ın İdil ilçesi'nde evinin bahçesinde bulduğu cisim elinde patlayan ...
Doktoru öldüren kazada çifte hapis cezası
Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ...
 
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mahalle çok karıştı!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Evli evine köylü köyüne!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yükselen trend; Ucuzluk
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Bana bir masal anlat baba
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
İş ahlakı
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
İzmir'den…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva