HABERLER>GÜNCEL
15 Nisan 2016 Cuma - 08:07

Hiç 'torpil' istemedi, gönüllü gitti, şehit oldu

Nusaybin’de PKK'lı teröristlerin saldırısında yaralanıp hastanede şehit olan özel harekat polisi Ozan Özmen’in Bartın Vali Yardımcısı Aydın Özmen’in oğlu olduğu ortaya çıkmıştı. Baba Özmen “Asla torpil isteyen birisi olmadığı gibi o bölgelere hep gönüllü gitti, ölümüne gitti." dedi.

Hiç  torpil  istemedi, gönüllü gitti, şehit oldu

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yaralanan polis memuru Ozan Özmen, tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesinde (GATA), 15 gün sonra şehit oldu. Ajanslar dün Özmen'in, Bartın Vali Yardımcısı Aydın Özmen’in oğlu ve Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi Tekin Özmen’in yeğeni olduğu yönünde bilgiler geçmişti. 

Ozan Özmen (37), İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni birincilikle bitirdi. Yedek subay olarak askere gitti. Komando eğitimi aldı ve uzun süre Güneydoğu’da görev yaptı. Bu görevi sırasında Kuzey Irak’ta yaralandı. Ancak kısa süre sonra birliğine döndü. Askerlik görevini tamamladıktan sonra ailesinin karşı çıkmasına rağmen polis oldu. Özel harekat şubesinde göreve başladı. En zor çatışmaların içinde bulundu. Bitlis’in Tatvan İlçesi’nde içinde bulunduğu araca yapılan saldırıdan yara almadan kurtuldu. Geniş bir çevreye sahip olan Bartın Vali Yardımcısı babası Aydın Özmen'den hiç 'torpil' istemedi. Hep zor görevlere gönüllü olarak gitti. Ozan Özmen, iki ay önce Tatvan Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi’ndeki görevini tamamladı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi’nde görevlendirildi. 

GÖNÜLLÜ OLARAK GÖREVE GİTTİ
Nusaybin, Silopi, Yüksekova, Şırnak’taki olaylar nedeniyle İstanbul’dan özel harekat polisi takviyesi başladığında, Ozan Özmen henüz kısa süre önce bölgeden dönmesine rağmen gönüllü oldu. İstanbul’dan Nusaybin’e gidişinin 3’üncü günüydü. Teröristlerin roketli saldırısı sonucu yaralananlardan birisi de Ozan Özmen’di. 31 Mart’ta yaralı olarak Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne kaldırıldı. Ancak kahraman polis hayat mücadelesini kaybetti. 

BENDEN HİÇ YARDIM İSTEMEDİ
Oğlunun hiçbir zaman kendisinden yardım istemediğini söyleyen Baba Aydın Özmen’in dudaklarından şu cümleler döküldü: “Mesleğimiz gereği son 10 yıldır hep birbirimizden ayrı kaldık. Ben de emekliliğimi istedim ve İstanbul’a yerleşmeye karar verdim. Eşyalarımız hala Bartın’da. Ozan da İstanbul’da bulunacağı için hem hasret giderecek hem de daha çok birlikte olacaktık. Ancak kahpe rokete ne oğlumun ne de benim gücüm yetmedi. Oğlumun cesaretiyle, dayanıklılığıyla o yaradan kurtulacağını, iyileştikten sonra yine Güneydoğu’ya gideceğini biliyorduk. Ancak kahpelik cesaret dinlemedi, kaybettik…”

BİZE  HABER  VERMEDİ
Şehit babası Aydın Özmen, Ozan’ın Nusaybin’de olduğunu çok sonra kendilerine söylediğini belirtti. Özmen, “Vatan, millet, ülke bütünlüğü için ölümüne giderdi. Emri aldığı zaman yerine getirmek için çırpınıyordu. Gideceğini bize bile söylemedi. Gittikten sonra haberimiz oldu. Asla benden ya da çevremizden torpil isteyen birisi olmadığı gibi o bölgelere hep gönüllü gitti, ölümüne gitti. Kendisini tam anlamıyla vatana adamış bir insandı. Her şeye gücü yeten, her zorluğu yenen oğlum bu kez yenildi.”
Şehit Ozan Özmen için Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde düzenlenen törenin ardından cenazesi askeri uçakla Ordu’ya götürüldü. Şehit Özmen, bugün öğle namazının ardından Mesudiye ilçesinin köyünde toprağa verilecek.

Ankara'da düzenlenen törenin ardından Ordu'ya gelen uçakta şehit polis memurunun annesi Suzan Özmen de yer aldı. Anne Özmen taziye dileklerini kabul etti. 

 
AK Partili Sürekli ‘Dost’ kurultayda!
 
Karabağlar’da yaz hazırlıkları başladı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Turgut Domaniç 15 Nisan 2016 Cuma 12:05

Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun.Ailesine sabır diliyorum.

Yorumu oyla      11      5  
15 Nisan 2016 Cuma 10:39

mekanı cennet olsun. hakkını helal et şehit'im. bu acılara yürek dayanmaz gencecik pırlanta gibi delikanlılar şehit oldu ve oluyor. bunda sorumlu olanların iki yakası birrayaya gelmesin!

Yorumu oyla      11      5  
dadaş 15 Nisan 2016 Cuma 09:42

Şehidime Allahtan rahmet, Sayın Valime ve ailesine başsağlığı dilerim. İşte bu yüzden bu vatanı asla kimse bölemez...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayık’ın keskin nişancısı 6 adamıyla teslim oldu
Bölücü terör örgütü PKK’nın sözde yöneticilerinden Cemil Bayık’ın en güvendiği ...
Rita Darı Winkler cinayetinde flaş gelişme!
Kocaeli'nde, içinde kayıp Alman vatandaşı Rita Darı Winkler'ın cesedinin ...
4 yaşındaki çocuk patlama kurbanı!
Şırnak'ın İdil ilçesi'nde evinin bahçesinde bulduğu cisim elinde patlayan ...
 
Doktoru öldüren kazada çifte hapis cezası
Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ...
Çeşme’de rekor kırıldı: Dünyanın en uzun hamburgeri
İzmir’in Çeşme İlçesi'nde 3777 hamburgeri yerleştirerek 370 metre uzunluğunda ...
2. kafile birkaç güne Türkiye'ye geliyor
Türkiye ile AB arasındaki mülteci anlaşması kapsamında Yunanistan'dan ...
 
Yakalanınca zehri yakmaya kalktılar!
İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri Gürçeşme semtinde bir eve yaptıkları ...
Cinayet davasında anne-kız hakim karşısında!
Buca’da birlikte yaşadığı seyyar tütün satıcısı 36 yaşındaki Gazi Bugüghan'ı ...
‘Bayraklı operasyonu’nda savcıdan tahliyelere itiraz!
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Özen nöbetçi mahkemenin Başkan ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva