HABERLER>GÜNCEL
14 Nisan 2016 Perşembe - 12:42

Cinayet davasında anne-kız hakim karşısında!

Buca’da birlikte yaşadığı seyyar tütün satıcısı 36 yaşındaki Gazi Bugüghan'ı öldürdükleri iddiasıyla müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan anne Filiz A. ve kızı Mualla A., yargılanmaya başlandı.

Cinayet davasında anne-kız hakim karşısında!

Olay,30 Kasım 2015 yılında Buca Seyhan Mahallesi 608 sokaktaki evde meydana geldi. İddiaya göre Gazi Bugüghan ile 5 yıldan bu yana birlikte yaşadığı 46 yaşındaki Filiz A. arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın ardından çıkan kavgada Gazi Bugüghan bıçakla ağır yaralandı. Filiz A. ile ilk eşinden olan kızı 22 yaşındaki Mualla A. evden kaçarken, kavga seslerini duyanlar durumu polise bildirdi. Eve gelen polislerin hastaneye kaldırdığı Gazi Bugüghan bir gün sonra öldü. Polisin yakaladığı, Filiz A. ile kızı Mualla A. mahkemece tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısı Sinan Taşkın, her iki sanık hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle İzmir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. İlk duruşmaya tutuklu anne, kız, ölenin eşi Rabia Bugüghan ile kardeşi İbrahim Bugüghan ve tarafların avukatları katıldı. Ölen ile 5 yıldan beri gayri resmi aile hayatı yaşadıklarını belirten Filiz A., “Birlikteliğimizden bir kız çocuğumuz var. Eşimden boşanınca kendisiyle yaşamaya başladım. Kendisi her gün alkol alıp beni dövüyordu. 'Kızını elinden alırım' diye tehdit ediyordu. Hakkında davalar açıldı. Sığınma talebinde bulundum. Beş kez kendisine uzaklaştırma kararı verildi. Ben belimden ameliyat oldum. Bana kızım Mualla bakmaya geldi. Özürlü oğlum da bizle kalıyor. Olay günü kendisiyle tartıştık. Benim parmağımı ısırdı, belime vurdu. Özürlü oğlumu darp edip, Mualla'nın çenesini bıçakla çizdi. Her ikimizin de saçını yoldu. Evdeki bütün eşyaları dağıttı. Bir ay önce Gazi'nin annesi ölmüştü. Ondan sonra daha kötü davranmaya başladı. Psikolojisi bozulmuştu. Kızım Mualla ile birlikte, 'sizi öldüreceğim' dedi. İki elinde de bıçak vardı. Mualla'yı saçından tutup, tekme ile merdivenden aşağıya yuvarladı. 'Gidin kendimi öldüreceğim, yoksa üstünüze kalırım' dedi. Mualla kardeşlerini aldı dış kapıya gitti. Gazi de salona geçti. Muallanın arkasından ben de evden gittim. Gazi'yi ben öldürmedim. Benim parmağımı ısırmıştı. Bıçağı bile tutamazdım. Gazi kendi kendini öldürdü, intihar etti" dedi.

Mualla A., ise “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Pazarlama ve Reklamcılık bölümünü 2014 yılında bitirdim. Maktül annemle birlikte 5 yıldan bu yana yaşamakta. Gazi, sürekli içki içiyordu. Olay günü Gazi, saçlarımdan tuttu, çenemin üzerini bıçakla yaraladı, küfür, tehdit, hakaret etti. Saçımdan tutup tekmeyle vurdu. Ben kendisini vurmadım, öldürmedim. Ben kardeşlerimle birlikte aşağıya indim. Olayı görmedim. Maktül anneme olay sırasında 'ya sizi öldüreceğim ya da kendimi öldüreceğim' diyordu. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Gazi Bugüghan'ın nikahlı eşi Rabia Bugüghan ve kardeşi İbrahim Bugügühan, sanıklardan şikayetçi olduklarını söyledi.

Cumhuriyet Savcısı, mütaalasında sanık Mualla A.'nın tahliyesine, Filiz A.'nın, tutukluluk halinin devamına, gelmeyen tanıkların zorla getirilmesini talep etti. Nurettin Küdür başkanlığındaki mahkeme heyeti, Mualla A.'yı, tahliye edip Filiz A.'nın, tutuklululk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi. (dha)

 
HDP İzmir’de olağanüstü kongre mesaisi!
 
Yakalanınca zehri yakmaya kalktılar!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Bayraklı operasyonu’nda savcıdan tahliyelere itiraz!
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Özen nöbetçi mahkemenin Başkan ...
Operasyona katılan polislere 5 yıldızlı tatil!
Emniyet Genel Müdürlüğü'nce çatışma bölgelerindeki operasyonlara katılan, ...
Vicdanları yaralayan girişim: Soma’da ölen madencinin ailesine…
Faciada yaşamını yitiren 301 madenciden Özay Eren'in anne, baba ve 7 kardeşine, ...
 
Vali yardımcısının oğlu şehit oldu!
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda ...
İzmir’deki hastane bahçesinde silahlı saldırı!
İzmir’in Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi bahçesinde silahlı saldırıya ...
İstismar sanığına beraat: 'Çocuklar hayal kurmuş'
Diyarbakır’da 12 yaşındaki 5 kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu ...
 
İzmir’de terk edilen bebeğin annesi bulanamadı
İzmir’in Buca İlçesi'nde, geçen ocak ayında bir apartmanın giriş kapısı ...
Başına 1 milyon lira ödül konulan terörist öldürüldü
İçişleri Bakanlığı'nın arananlar listesinde olan Cemil Ateş isimli terörist ...
Zarrab 4 farklı cezaevinde yatarak gidecek!
Miami’de tutuklanan İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrab, New York’a otobüs ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gıdanın Geleceği: Dönüşüm; Yerel Mirastan Evrensel İşbirliğine
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Uyutalım’ derken vicdanlar uyumasın!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva