HABERLER>GÜNCEL
23 Ocak 2019 Çarşamba - 11:10

İzmir'deki denize sıfır taş ocağı için bomba iddia!

İzmir'de Karaburun ile Mordoğan arasındaki yolu yapan yüklenici firmanın, taş ocağından çıkardığı ham maddeyi piyasaya sattığını ileri süren ilçe sakinleri, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yol yapım çalışması bittikten sonra kapatılması gereken tesisin, bölgedeki faaliyetlerini sürdürmek için İmar Barışı'ndan faydalanmak amacında olduğunu iddia eden Karaburunlular, İlçe Belediyesi ve İzmir Valiliği'ne de dilekçeyle başvuruda bulunarak, şantiyenin kapatılmasını istedi. Firma yetkilileri ise iddialara, yol yapım çalışmalarının henüz devam ettiği yanıtını verdi.

İzmir deki denize sıfır taş ocağı için bomba iddia!

Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü, dar ve virajlı olduğu için sık sık kazaların yaşandığı Karaburun-Mordoğan arasında karayolu yapımı için ihaleye çıktı. Yolun yapımını üstlenen yüklenici firma, 2016 yılında Azmak Deresi mevkisinde, hazır beton, plentmiks, kırma-eleme tesisi kurdu ve çalışmalara başladı. Yolun yapımında kullanılacak olan mıcır, taş gibi malzemelerini bölgede açtığı taş ocağından sağlayan firma, iddiaya göre, elde ettiği ham maddeyi, piyasaya satmaya başladı. Bunun üzerine ilçe sakinleri, firma hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Aynı zamanda İzmir Valiliği ile Karaburun Belediyesi'ne de dilekçe ile başvuruda bulunan ilçe sakinleri, tesisin kapatılmasını istedi.

Karaburunlular adına açıklama yapan Yaşar Şefkatoğlu, şantiye kurulduktan sonra çıkan tozdan dolayı evlerinde bile rahat yaşayamadıklarını, zeytinliklerin kuruduğunu, ancak yolun yapılması için şikayetçi olmadıklarını belirtti. Şefkatoğlu, "Kamu yararı taşıdığı için yol yapım çalışması esnasında yaşanan hiçbir olumsuzluktan şikayet etmedik. Tozu, dumanı sineye çektik, yolun bir an önce bitirilip, şantiyenin kaldırılmasını büyük bir sabırla bekledik" dedi.

'İMAR BARIŞI'NA BAŞVURU YAPTI'
Yol yapımını üstlenen firmanın kurnazlık yaptığını ileri süren Yaşar Şefkatoğlu, "Firma, söz konusu şantiyeyi yol yapım amacıyla kurmamış gibi hareket etti. Yani sanki orada izinleri alınarak kurulan bir şantiye yok da, kaçak bir tesis varmış gibi hareket ederek, Şehircilik Bakanlığı'na imar başvurusunda bulundu. Bunun akabinde de İmar Barışı'ndan faydalanıp Yapı Kayıt Belgesi'ni aldı. Ayrıca Karaburun Belediyesi'ne başvurarak, şantiyesini çalıştırma ruhsatı alabilmek için numarataj talebinde bulunduğunu da öğrendik" diye konuştu.

Bu talebin sakıncalı olduğunu savunan Şefkatoğlu, "Çünkü firma kamu yararı gözetilerek Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü'nden yol yapım süresiyle sınırlı izin aldı. Yol bittikten sonra yapılan sözleşme gereği şantiye kapatılacak. Gayrisıhhi müessese olan bu yapılar kamu kurum görüşleri alınmadan yapılamaz" dedi.

'EVLERİMİZİ TERK ETMEK ZORUNDA KALACAĞIZ'
Azmak Deresi yakınında yaşayanların, yol yapımı için geçici olarak kurulan şantiyeye bugüne kadar hiçbir itirazlarının olmadığını kaydeden Yaşar Şefkatoğlu, buna rağmen firmanın hukuki dayanaktan yoksun olarak şantiyesini kalıcı hale getirmek için çabaladığını ileri sürerek, "Şantiyenin faaliyetlerine devam etmesi halinde, zaten 3 yıldır yaşayamadığımız evlerimizi terk etmek zorunda kalacağız" diye konuştu.

Firma yetkilileri ise iddialara, yol yapım çalışmalarının henüz devam ettiği yanıtını verdi. (DHA)

 
Altınordu defansına tam not
 
Bucaspor'da işlem tamam
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SAMİM YURTSEVER 23 Ocak 2019 Çarşamba 13:46

Şantiye, hafta içi-hafta sonu ayrımı yapılmadan sürekli çalıştırıldığı için bölge tamamen tozla kaplı.Bırakın denize girmeyi veya bahçede oturmayı,evin içinde bile durmanız mümkün değil.Rüzgarın daimi yönü düşünüldüğünde çevreyi ve özellikle insan sağlığını direkt tehdit eden bu sorunu çözmelerini yetkililerden rica ediyorum.

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Cinsel organımı kasten göstermedim' dedi... Tahliye oldu
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, 11 ve 12 yaşlarında 2 kız çocuğuna, motosikletinin ...
İzmir'de feci son: 7'nci kattan ölüme atladı!
Çiğli ilçesinde, psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Ahmet Barbaros ...
İzmir'den Adana'ya gittiler ve... Hollywood filmlerini aratmayan olay!
Adana'da kapalı kasa kamyonetin altını kesip, araçtan inmeden yer altındaki ...
 
Müftü nikahı için Anayasa Mahkemesi'nden flaş karar!
Anayasa Mahkemesi (AYM), CHP'li Engin Altay, Özgür Özel, Engin Koç ile ...
İzmir'de dehşet: Kötü kokular yükselince...
İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, apartman sakinlerinin kokudan şüphelenmesi ...
İzmir'in tarihi otelinde yangın!
İzmir'in Konak ilçesinde, bir otelin çatı katındaki çamaşırhanede henüz ...
 
Kendisini canlı bomba olarak ihbar edince...
Adana'da kendisini canlı bomba olarak ihbar ettiği ileri sürülen kişi gözaltına alındı.
İzmir Valiliği'nden '633 asker' için açıklama: Usulsüzlük yok!
İzmir Valiliğince, 24 Haziran 2018 seçimlerinde Foça ilçesinde oy kullanıp ...
Bıyıklarıyla ünlü olmuştu, yaşamını yitirdi
Kahramanmaraş'ta, 165 santimetre uzunluğundaki bıyığı ile ‘Pala Mehmet’ ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva