HABERLER>SAĞLIK
6 Mart 2012 Salı - 15:38

İzmir’de yeni sağlık sistemine 'bomba' atamalar!

İzmir'de yeni kurulacak kamu hastane birliklerine genel sekreter olarak sürpriz atamaların yapılacağı konuşuluyor. Öte yandan İl Sağlık Müdürlüğü'ne de çok yakın zamanda başka bir ismin geçirileceği gelen bilgiler arasında...

İzmir’de yeni sağlık sistemine  bomba  atamalar!

ERKAN İYİGÜNGÖR/EGEDESONSÖZ – Kanun hükmünde kararname ile sistemi değiştirilen sağlık teşkilatında sağlık il müdürlüğünün görevini üstlenecek üst genel sekreterlik makamı için sürpriz isimlerin adı geçiyor. İzmir'de kurulması düşünülen iki adet  Kamu Hastane Birlikleri’ne atanacak genel sekreter için kulislerde başta AK Parti İzmir Eski Milletvekili ve iki kez Büyükşehir adayı gösterilen Taha Aksoy olmak üzere çok sayıda isim konuşuluyor. 

Öte yandan başka bir iddia ise önümüzdeki günlerde İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlık Müdürleri’ne yeni atamaların yapılacağı yönünde. İl Müdürü Mehmet Özkan'ın da adı genel sekreterlik kulislerinde güçlü şekilde yer alıyor.  

Yaklaşık altı ay önce yayınlanan kanun hükmünde kararnamede yer alan kamu hastane birliklerine 27 Şubat’ta atama yapılması beklenirken, henüz bir ismin açıklanmaması sağlık sektörünün en önemli konuları arasında yerini aldı. Kararnameye göre İzmir’de iki adet birlik kurulacak. Bu birliklere atanacak isimler de büyük merak konusu oldu. Öte yandan birlik genel sekreterliği için adı geçen kişiler de gündeme bomba gibi düştü. Kulislere göre çok yakın bir zamanda İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınıp birliğe genel sekreter olarak atanacak. Başka bir bomba iddia ise genel seçimler önce AK Parti İzmir’in temayül yoklamasında 2. Bölgeden 1392 oyla birinci çıkan Doktor Mehmet Bayındır’ın adı genel sekreterlik için geçerken aynı zamanda İl Sağlık Müdürlüğü’ne de atanması yüksek isimlerin başında geliyor. Başka bir ilginç iddia da 2004’te yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında Başkan Aziz Kocaoğlu’na karşı aday gösterilen, 22 Temmuz 2007 genel seçimlerinde AKP İzmir milletvekili olarak meclise giren Taha Aksoy’un da genel sekreterlik görevine getirilebileceği konuşuluyor.
 
MESLEĞİN İÇİNDEN İSİMLER ANKARA’DA!
Bu iddialar gündeme gelirken, sağlık sektörü de kendi içinden, aktif olarak sağlık çalışanı olanların isimlerini Ankara’ya gönderdikleri gelen bilgiler arasında. Bu yeni sistemin sadece Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın kendi isteği ile getirildiğini belirten sağlık temsilcilerinin, kamu hastaneler birliklerinin kurulmasından rahatsız oldukları biliniyordu.
 
KAMU HASTANE BİRLİKLERİ NEDİR?
Sağlık Bakanlığı’nın teşkilat yapısı, son çıkarılan kanun hükmünde kararname ile değişti. Düzenleme ile tüm devlet hastaneleri bir çatı altında toplanacak. Bu kapsamda sağlık kuruluşlarının, her ildeki kamu hastaneleri birliklerine bağlanması planlanıyor. Uygulama ile 100 yeni kamu hastanesi kurulması bekleniyor. Bu şekilde sağlık hizmetleri daha hızlı ve verimli şekilde sunulacak. Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Başkanlığı’na Uzm. Dr. Hasan Çağıl getirildi.
 
Sağlık Bakanlığı’nın değişen teşkilat yapısı ile büyük kamu hastanelerinin önü açıldı. Kanun hükmündeki kararname (KHK) ile bir yıl içinde Türkiye’deki 850 civarındaki devlet hastanesi birleşerek, her ilde kurulacak kamu hastaneleri birliklerine bağlanacak. Bu birlikler için 10 bin 300 sözleşmeli personel kadrosu ayrıldı.
 
Birlikleri de başhekimler değil en üst yetkili ‘genel sekreterler’ yönetecek. Genel sekreter ve ekibi 4 yıla kadar sözleşmeyle göreve gelecek. Altı aylık aralarla yapılan denetimler sonucunda başarısız bulunan sekreter ve ekibi süre beklenmeden gönderilecek. İldeki kamu hastanesi birliği eski sistemdeki gibi il sağlık müdürlüklerine değil Ankara merkezli Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’na bağlı olacak. Yasada bir yıl içinde kurulması şartı olan birliklerin, 3-4 ay içinde kurulması hedefleniyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mehmet İZMİRLİ 8 Mart 2012 Perşembe 14:17

Mehmet BAYINDIR vefadır , dert ortağıdır , aşın olmadığında sofranda ekmeğindir ,acında göz yaşındır , köyünde bağdaşındır , sabahın dördünde çaresiz kaldığında yatağından kaldırabildiğindir , rengine kıyafetine bakmadan insana sarılabilendir , nice anaların evladıdır , efe kim diye soranlara verebileceğiniz en kestirme cevaptır. O içinde kibrin zerresi olmayan bir güzel insan AK PARTİ ne yapacağını iyi biliyor.

Yorumu oyla      18      5  
Hasan Alptekin 8 Mart 2012 Perşembe 11:53

Dr.Mehmet BAYINDIR, halka hizmete yıllarını vermiş iyi bir hekim ve iyi bir insan. Seçimlerde milletvekilliğini en hakeden şhsaiyetlerden. Milletvekili yapılmadı, bari Genel Sekreter olsun da; bu enerji, bu istidat körelmesin. Teşkilatta madem bu kadar Sn.Bayındır'ı seviyordu, niye arkasında durmadı? Listeye bir tane itirazı duymadım...

Yorumu oyla      19      5  
misafir 8 Mart 2012 Perşembe 11:26

Mehmet BAYINDIR ı mütevazi kişiliği, cana yakınlığı, iletişim becerisi, bürokratik tecrübesi birleşince, en ideal yönetici olduğu aşikardır....

Yorumu oyla      19      5  
Partili olmayan kişi 7 Mart 2012 Çarşamba 11:04

Evet Mehmet Bayındır Bey'e İl sağlık müdürlüğü yakışır ve izmir'i ve sorunları çözeceğine eminim. AK Parti Mehmet bey gibi değerli şahsiyeti kaybetmemeli ve gösterdiği mütavaziliği teslim etmeli kendilerine.AKP iyi düşünmeli bence kaybeden kişi olarak Taha Aksoy bey izmir'e ve AKP ye birşey katmaz bence.

Yorumu oyla      18      6  
izzet pilgir 7 Mart 2012 Çarşamba 09:21

değerli arkadaşlar mehmet bey şövelyeliğini yapmayın vadantaşa yukardan bakan burnun ucuyla cevap veren hiç bir brokatan hayır gelmez bide gidin syn bayındırı yeşilyurt hastanasinde plokinlik günü olsun olmasın vatandaşla nasıl iç içe görün hizmetse böyle yapılır gerek genel seçimde herkesin vekil olarak liste kesin gözüyle girmesi beklenirken alınmadı halde 2 bölgede listede adı varmış gibi adam gibi dik durdu buda onun nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu gösterdi syn bayındıra herşey yakışır

Yorumu oyla      20      8  
doğrucu davut 7 Mart 2012 Çarşamba 09:05

siz burda atıp tutuyorsunuz ama mehmet bey türkiyede en başarılı il sağlık müdürü.

Yorumu oyla      16      12  
7 Mart 2012 Çarşamba 08:42

BİR İNSANI ELEŞTİREBİLİRSİNİZ AMA İCRATLARI HALKIN İSTEKLERİNİ KARŞILAMAYA YÖNELİK ÇALIŞMASI VAR İSE BİZ MANTIGIYLA ÇALIŞIYORSA YÖNETİCİLERİN ÜZERİNE ÇOK GİTMMEK LAZIM

Yorumu oyla      13      11  
MAHALLELİ 6 Mart 2012 Salı 22:12

SAYIN YETKİLİ ARKADAŞLAR M.ÖZKANLA T. OĞLU AYNI EKİP.DE İZMİRDEK SAĞLIK SEKTÖRÜNÜ TAŞIYABİLECEK YÖNETİCİLER LAZIM BU İZMİRDEDE VAR BU MEHMETLERİN YERİNE BAŞKA MEHMETLER GELSİN

Yorumu oyla      23      5  
6 Mart 2012 Salı 22:07

il sağlık md rü ak partiye değil.MHP ye çalışıyor bu zaten tescilli..fatih yapar beyin temmuzdaki haberini okuyun.fazla yoruma gerek yok

Yorumu oyla      25      8  
ak partili 6 Mart 2012 Salı 21:59

teşkilatın dediği çok doğru.esnaf odaları toplantıs için 4 martta crown otele gelen bakan yardımcısı agah kafkas beye kahvaltıda il başkanı tüm ilçe başkanları ve milletvekilleride dahil olmak üzere[2 milletvekili hariç] il sağlık müdürü ve kadrosunu istemediklerini deklere etti.hatta okadar bakan çok seviyorsa yanına alsın diyede konuşma geçmiş.saygılar.

Yorumu oyla      24      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saçlarınız dökülüyorsa bu semineri kaçırmayın
Kent Alsancak Tıp Merkezi’nde geleneksel hale gelen ücretsiz “Cuma seminerleri” ...
İşte Türkiye'nin 86 yıllık sigara karnesi
Türkiye'de 1925 yılında 2 milyar 420 milyon adet olan sigara tüketimi ...
4 aylık Hasret Bebek'e İran'dan yeni hayat!
İran'da organları bağışlanan çocuğun kalp kapağı, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde ...
 
İnatçı hıçkırık hastalık habercisi olabilir
48 saati aşan ve geçmeyen hıçkırıkların altında, akciğer ve beyin tümörü ...
Karın yağlarıyla kafatası yaptılar
İngiltere'de su borusundan düştükten sonra kafatasının bir kısmı alınan ...
Bu besinler selülitten kurtarıyor
Bahar aylarına yaklaştığımız şu günlerde, kıştan kalma portakal kabuğu ...
 
Çift kol ve bacak nakli 'kaçak' çıktı!
Sağlık Bakanlığı'nın Şevket Çavdar'ın ölümüyle sonuçlanan operasyon için ...
D vitamini eksikliğini ciddiye alın!
Vücudun kalsiyum ve fosfor dengesini korumaya yardımcı olan D vitaminin ...
Obezite meme kanserini 4 kat arttırıyor
İzmir'de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva