HABERLER>YAŞAM
16 Ocak 2015 Cuma - 11:40

İzmir’de sınavdır geçer fırtınası!

Okan Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Türkiye’nin farklı illerinde düzenlediği “Servet Gülsün Şirin’le Sınavdır Geçer Konferansları”, İzmirli üniversite adaylarıyla buluştu. Bini aşkın lise öğrencisinin ilgiyle izlediği konferansta Türkiye’nin önde gelen eğitim uzmanlarından Servet Gülsün Şirin, zorlu üniversite maratonuna dair önemli ipuçlarını adaylarla paylaştı. Konferans kapsamında düzenlenen gala gecesi de İzmir eğitim camiasının önemli isimlerini bir araya getirdi.

İzmir’de sınavdır geçer fırtınası!

İZMİR - Uzman akademik kadrosuyla öğrencilerini iş yaşamına hazırlayan, eğitime çağdaş yaklaşımı ile dünyada ve Türkiye’de pek çok araştırmaya öncülük eden Okan Üniversitesi, mevcut öğrencilerinin yanında zorlu sınav maratonuna hazırlanan üniversite adaylarını da yalnız bırakmıyor. Türkiye’nin farklı illerinde düzenlenen “Servet Gülsün Şirin’le Sınavdır Geçer Konferansı”nda adayların en çok merat ettiği sorulara yanıt veren Eğitim Uzmanı Servet Gülsün Şirin, kendine has üslubuyla İzmirli gençlerin de sevgisini kazandı. Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Adnan Saygun Salonu’nda düzenlenen konferansta söz alan Şirin, üniversite sınavının hiçbir zaman öğrencilerin kişiliğini ve zekasını ölçemeyeceğini, nasıl bir insan olduğunu belirleyemeyeceğini belirterek sunumuna başladı. Öğrencilere, hiçbir sınavın kendi değerlerini ölçemeyeceğini belirten Şirin, “Önemli olan sensin ve bugüne kadar önüne getirilen sınavlar, amaçlar ve araçlar arasındaki ilişkiyle ilgili kafan karıştırılmış olabilir. Bu sınav, hayata kattığınız anlamı, yüreğinizdeki aşkı, hayata tutunma gücünüzü ölçemeyecek. Hayat, sizin yaşama kattığınız anlamdır. Anlamını ölçemeyecek bir şey için kendinizi çok harap etmenize gerek yok” dedi. 


 
“SÖYLENECEK HİÇBİR SÖZ KENDİNE SÖYLEYECEĞİN SÖZDEN DAHA DEĞERLİ DEĞİL”
Herkesin başarılı olmak için çalıştığını belirten Şirin, “Bu hayatta herkes başarılı olmak istiyor. İyi üniversite ne demek, iyi bölüm ne demek? Herkes iyi para kazanmak, iyi bir aile kurmak istiyor. Önemli olan fark yaratabilmektir. Biz sizlere iyi imkanlar sunmak için çalışıyoruz. Çok iyi bir akademik kadro, çok iyi bir kampüsle çok iyi bir iş yapıyoruz” diye konuştu. Öğrencilerin zamanlarını planlamada sorun yaşadığını belirten Servet Gülsün Şirin, sözlerine şöyle devam etti: “Bakın ‘Eylül’de çalışmaya başlayayım, olmadı Ekim’de başlayayım, yılbaşında başlayayım’ diye diye zaman geçiyor. Önce küçük küçük adımlarla başlamalısınız. Buradan çıktığınızda kendinizi değerlendirin. Söylenecek hiçbir söz kendine söyleyeceğin sözden daha değerli değil. ‘Ben ne yapmam gerekiyor’ deyin. Kendinize ‘kimim ben?’ diye sorun. İnsanın 18 yaşındayken bu soruyla ilgili kafasında bir soru işareti yoksa oturup bir kez daha düşünmeli. Ne olmak istiyorum? Kimim ben? Bunu belirlemek lazım”
 


“İNSANLARI ÖZGÜRLEŞTİREN TERCİHLERİDİR”
“Hayallerimizi gerçekleştirebilmek için sizin kadar şanslı değiliz. 18 yaşındasın, kaybedecek neyin olabilir? O yüzden kim olduğunu görmen gerekiyor. ‘Bu yol nereye gider’ bilmelisin. Yılmaz Erdoğan’ın çok güzel bir şiiri var.  Diyor ki, ‘Yol bir yere gitmez. O bir durma biçimidir.’ Hayat kadar değerli bir şeyi nasıl başkalarının eline bırakırsın? Buna annen baban da dahil. Dinleyin onları, mutlaka sizinle alakalı fikirleri vardır. Önerilerini alın. Ama sana verilmiş armağanı tesadüflere bırakamazsın. A planın, B planın olmalı. ‘Ben diş hekimi olmak istiyorum. Pilot olmak istiyorum, hukuk okumak istiyorum’ demeli ve hedefini koymalısın. Israrla kendini anlatmaya devam et. Sonunda seni dinleyecekler. Aslında ailenin hayatta en çok istedikleri şey seni anlamak. İnsanları özgürleştiren tercihleridir. Özgürlük istiyorsanız kendinizle ilgili bugün adım atmanız gerekiyor. Şimdi herkes düşünsün. ‘Neyi istiyorum, neye inanıyorum’ diye kendine sorsun. Senden başka kimse sana daha iyi çalışma planı yapamaz. Hangi derste başarının olduğunu, eksiğin olduğunu, anlamadığını biliyorsun zaten. Hep ‘mış’ gibi yapıyoruz. Bunu yapmamak gerekiyor. 2024’teki doğum gününüzü hayal edin. Neredesin, ne yapıyorsun ve etrafında kimler var?” Şirin’in bu sorusunun ardından bazı öğrenciler kendilerini milletvekili ve holding patronu olarak gördüklerini söyledi. Servet Gülsün Şirin son olarak “Hayal kırıklıklarınız tabi ki olacak ama vazgeçmeyin. Ben fizik bilmem, kimya bilmem, beni buradan başka şehre göndermezler gibi kendinizle ilgili önyargılarınızı kırın” diye konuştu
 
PROF. DR. KUT’TAN ‘KAMPÜS ÜNİVERSİTESİ’ VURGUSU
Konferansta bir konuşma yapan Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut ise üniversite seçimi konusunda gençlere tavsiyelerde bulunarak, “Hayatınızın en güzel yıllarını geçireceğiniz üniversitenin kampüsünü mutlaka ziyaret edin, hocalarıyla tanışın. Okan Üniversitesi olarak sahip olduğumuz fiziki şartlar, güçlü akademik kadromuz ve uluslararası eğitim işbirliklerimizle öğrencilerimize ‘gerçek kampüs’ deneyimini sunmanın gururunu yaşıyoruz. Sizleri de İstanbul Tuzla’daki modern kampüsümüzde ağırlamayı çok isteriz” diye konuştu.


Konferansın ardından katılımcı öğrenciler arasından yapılan çekilişle bir öğrenci akıllı tablet kazandı.  Sınavdır Geçer Konferansı kapsamında akşam da Movenpick Otel’de bir gala gecesi düzenlendi. Geceye İzmir’in eğitim camiasının önde gelen isimleri katıldı.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar ülkenin zirvesinde, Karşıyaka Avrupa yıldızı!
İzmir’in iki belediyesi yönetim anlayışı ve projeleriyle 2 önemli ödül ve unvanın sahibi oldu.
Ümit Yaldız yazdı: Bu daha işin lolosu!
Görünen o ki CHP’nin çiçeği burnunda il başkanı Bedri Serter’in işi hayli zor.
İzmirli üniversite adayları ‘Sınavdır geçer’ diyecek!
Üniversite adaylarının geleceklerini yönlendirmelerine ve kendilerine ...
 
Şengül: Ne istediler, vermedik!
AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Ege’deSonsöz Sohbetleri’nde ...
Doktoru son durumunu açıkladı: Maalesef...
Türk edebiyatının efsanevi ismi yazar Yaşar Kemal, rahatsızlanarak hastaneye ...
Davutoğlu’ndan yeni şeffaflık paketi: İl başkanları bile...
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kamuda Şeffaflık Paketi'ni açıklıyor. Pakette ...
 
İzmir'deki ölü bebek dehşetinde flaş gelişme
İzmir’in Konak İlçesi'nde apartmanların arasındaki boş alanda ölü bulunan ...
Hüseyin Dede yolun karşısına geçemedi
Balçova’da otomobilin çarpması sonucu, yolun karşısına geçmek isteyen ...
Teodora Hacudi yazdı: Empati
Sevdiğim Yunanlı bir arkadaşımın isim gününü kutlamak için sosyal medyadaki ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva