HABERLER>GÜNCEL
14 Ekim 2017 Cumartesi - 09:02

İzmir'de 'Passolig' skandalı... Kart için başvurdu, öyle bir şey yolladılar ki...

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaşayan Murat Dilşen, tuttuğu takım olan Galatasaray'ın Passolig kartını almak istedi. Başına ne geldiyse ise işte bundan sonra geldi. Olaya CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu el koydu.

İzmir de  Passolig  skandalı... Kart için başvurdu, öyle bir şey yolladılar ki...

İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde yaşayan belediye işçisi Murat Dilşen, tuttuğu futbol takımının maçlarını izlemek için internet üzerinden Passolig kaydını yaptırdı.

Gelen passolig kartında kendi adı ve soyadı yerine üyesi olduğu parti adı olan CHP Karşıyaka İlçe yazdığını gören Dilşen, avukatı Eser Karahasanoğlu aracılığıyla, kişisel verilerini paylaşan sorumlular hakkında cumhuriyet savcılığına şikayet dilekçesi verdi.

Murat Dilşen avukatı Eser Karahasanoğlu aracılığıyla, savcılığa verdiği dilekçesinde, “21 Eylül ‘de  maçlara gidebilmek  için 6222 Sayılı Yasa ile düzenlenen elektronik bilet alabilmek için internetten passolig üyelik başvurusunda bulundum. Sırasıyla adım soyadım, doğum tarihim, tuttuğum takım (Galatasaray ) cep telefonum ve e-posta adresimi yazdım.

Ancak passolig internet sayfasında benim için özel bilgim ve rızam dışında benden habersiz CHP üyesi olduğum ve hoş geldiniz CHP  Karşıyaka İlçe yazısı olduğunu gördüm.  Kişisel bilgilerim bu şekilde ifşa edilmiştir. Gelecek kartta da  isim bölümünde  CHP Karşıyaka İlçe yazmaktadır. Maçlara gitmek için aldığım elektronik bilet üzerinde de adımın bulunduğu bölümde parti adı ve TC numaram yazmaktadır. Benim kişisel bilgilerimi internette paylaşan ve kartı çıkartan banka yetkililerinden şikayetçiyim. Bu kişilerin kimliklerinin tespit edilmesini istiyorum. Kendilerinden şikayetçiyim” dedi.

Elektronik bilgi işlem sistemlerinde zorunlu olarak kişiler hakkında kişisel veriler işlendiğini, ancak kişisel verilerin sınırsız ve denetimsiz olarak açıklandığı, yetkisiz kişilerin  eline geçtiği taktirde kötüye kullanılarak kişilik hakları ihlal  edileceğini belirten avukat Eser Karahasanoğlu,”Bu nedenle  kişisel veri sicillerinin  bu tür sakıncalı  halleri giderebilecek şekilde kurulması, faaliyet göstermesi ve denetim altına alınması  zorunlu hale gelmiştir. Bu nedenle elektronik bilgi işlem sistemini kullanan  bireyin kişisel verilerini, kişisel haklarını,  temel  hak ve hürriyetlerini koruma amacı büyük önem taşımakta olup, aksi durum  kişinin  Anayasa ile korunan temel  haklarının ihlali anlamına gelmektedir” dedi.

Passolig’in şirket adına  belirlediği amacın dışında ve ayrıca  yine kişisel bilgileri  toplanan müvekkilinin   rızası ve bilgisi  dışında  kişisel veri bilgilerinin toplandığı ve Passolig  sistemine işlendiği  tespit edildiğini belirten avukat  Eser Karahasanoğlu, “Şüpheli şirket, müvekkile  ait  nitelikli kişisel verileri hukuka aykırı şekilde depolamış ve  kaydetmiş, adeta halk arasındaki tabiri  ile “fişlemeye” yönelik  eylemlerde  bulunmuştur. Passolig’in  müvekkilim hakkında  bu  bilgiye  nasıl ulaştığı , bu bilgiyi toplamasının  hangi amaca hizmet ettiği  ve ne zaman nerede kullanmak üzere  b bu şekilde veri tabanı  oluşturduğu gerek  müvekkil  gerekse de  kamuoyunu aydınlatması bakımından  cevaplanması gerekmektedir. Bu nedenle müvekkilimi mağdur eden kişilerin TCK’nın 135 ve 140’ıncı maddelerine göre dava açılıp cezalandırılmalarını talep ediyorum “ dedi.

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı Murat Dilşen’in   avukatı aracılığıyla  verdiği şikayet dilekçesini  işleme koydu. Savcılık, bugün Murat Dilşen’in şikayetçi sıfatıyla yanında avukatı Eser Hasanoğlu  ile birlikte ifadesini ve şikayetini aldı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN DAVET GELDİ
Avukat Eser Hasanoğlu,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bizzat bilgi verildiğini ve kendisi tarafından kısa süre içinde Ankara’ya davet edilerek gerekli girişimlerde bulunmak için bilgisine başvurulması için davet edildiğini de belirtti. (Bahri KARATAŞ)

 
Halikarnas Balıkçısı Konak’ta anıldı
 
İzmir Körfezi'nde soluk soluğa operasyon... Hayata böyle döndürüldü...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Melih Gökçek'ten veda gibi sözler!
Melih Gökçek, Ankara’nın başkent oluşunun 94. yıldönümü programında yaptığı ...
İzmir TÜPRAŞ'taki patlamayla ilgili mahkemeden flaş tutuklamalar!
TÜPRAŞ'ın İzmir Aliağa Rafinerisi'nde meydana gelen ve 4 işçinin yaşamını ...
'Mandalina' cinayeti: Beğenmedi, dehşet saçtı!
Bursa’da pazarda alışveriş yapan emekli polis memuru Gürkan Erol, mandalinaları ...
 
Savcılık açıkladı: Öcalan'ın öldüğü iddiası...
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan ...
İzmir'de yakalandı: 117 yıl hapis ve müebbet cezası vardı!
Kocaeli ve İzmir Emniyet müdürlüklerinin operasyonu ile suç örgütü kurmak ...
Suriyeli pilotla ilgili yeni gelişme...
Hatay'da yargılanan ve dünkü duruşmada tahliye edilen Suriyeli pilot Sufhan, ...
 
Babasına bomba göndermişti! Anne babayı suçladı!
Maltepe’de babası Osman Kurdaş ait işyerine bombalı paket göndererek ağır ...
İzmir'de bir operasyon daha: 57 göçmen yakalandı
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Karaburun açıklarındaki botta 57 kaçak göçmen yakaladı
Turizm cennetinde korkunç olay! Uçurumdan atladı...
Muğla'nın Fethiye İlçesi’nde, sırtındaki paraşütle 330 metre yükseklikten ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva