HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
14 Ekim 2017 Cumartesi - 08:49

Halikarnas Balıkçısı Konak’ta anıldı

‘Halikarnas Balıkçısı’ adıyla bilinen Türk edebiyatının yapı taşlarından, roman, öykü ve deneme yazarı, gazeteci, tarihçi ve rehber Cevat Şakir Kabaağaçlı ölümünün 44. yılında Konak Belediyesi’nce düzenlenen törenle anıldı.

Halikarnas Balıkçısı Konak’ta anıldı

Kabaağaçlı’nın Bodrum’dan sonra ömrünün 15 yılını geçirdiği Hatay Semti’ndeki Merhaba Apartmanı’nın bulunduğu 232 Sokak’ta gün boyu süren anma etkinliğine Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Halikarnas Balıkçısı’nın kızı İsmet Kabaağaçlı Noonan, Türkiye’nin ilk ortodontisti Ayşe Mayda, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi ve Konak eski Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, yazarlar ile çok sayıda davetli katıldı.

ZENGİNLİĞİMİZİN FARKINA VARMALIYIZ
Törenin açılış konuşmasını yapan İsmet Kabaağaçlı Noonan, babası Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın ölüm yıldönümünde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da Türkiye’nin yetiştirdiği büyük bir değerlerden biri olan Halikarnas Balıkçısı’nı 44. ölüm yıldönümünde saygı ve özlemle andıklarını söyledi.

Anadolu coğrafyasının Cevat Şakir Kabaağaçlı gibi pek çok değerli ismin yetiştiği bereketli topraklar olduğunu belirten Pekdaş, “Çok zengin bir coğrafyada yaşıyoruz. Ülkemiz birçok medeniyeti içinde barındırıyor. Bizim bu zenginliğin farkına vararak, bu zenginlikle aldığımız güçle geleceğe daha aydınlık bakmak ve o medeniyetleri yaşatmak gibi bir görevimiz de var. Bugün Türkiye’de ne edebiyatın, ne sanatın, ne tarihi zenginliğin değeri anlaşılabilmiş değil. Bizi bu değerlerimizden uzaklaştırıp, gündelik tüketim toplumuna dönüştürmek, fikir üretmeden karın doyurmakla mükellefmişiz gibi dayatılan bir hayatı yaşamak zorundaymışız gibi bir ortam oluşturuldu. Oysa Halikarnas Balıkçısı bize bu coğrafyanın güzelliğini ve çağdaş uygarlık düzeyini yakalamak için çok çalışmak zorunda olduğumuzu anlattı. Bugün onu bir kez daha anlama ve anlatma zorunluluğumuz var. Onun adına bir kütüphane, bir kültür merkezi açmamız lazım. Bunları da gerçekleştireceğiz. Ama onu anmaya her zaman devam edeceğiz. Bu bizim gelecek kuşaklara aktarmamız gereken bir görev. Hep yaşasın hep gelecek kuşaklar onlardan feyiz alsınlar istiyoruz. Onun renkli kişiliği gençlere rol model olsun” dedi.

DOSTLARI YALNIZ BIRAKMADI
Açılış konuşmalarının ardından lise öğrencilerinin ‘Halikarnas Balıkçısı’ konulu resim sergisi ile Halikarnas Balıkçısı’nın kitaplarından oluşan serginin açılışı yapıldı. Başkan Pekdaş, etkinliğe katılan öğrencilere teşekkür belgesi verdi. Tören Ece Saatçıoğlu, Nebil Altınel, İsmet Noonan Kabaağaçlı, Pervin Özdemir ve Lütfü Dağtaş’ın konuşmacı olduğu anma konuşmaları ile sürdü. Katılımcılar Halikarnas Balıkçısı ile ilgili düşüncelerini ve anılarını anlattı.

Etkinlik ‘Bodrum Türküleri ve Deniz Şarkıları’ adlı müzik dinletisi ile devam etti. Şef Mustafa Dalçam yönetiminde sahne alan orkestra üyeleri dinleyenlere müzik ziyafeti sundu. Anma töreni Arda Şimşekyay’ın keman dinletisiyle sona erdi.

 
'Olta' operasyonu büyüyor... Yeni gözaltılar!
 
İzmir'de 'Passolig' skandalı... Kart için başvurdu, öyle bir şey yolladılar ki...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BerKM’ye büyük onur: Bir ödül de Amerika’dan
Düyanın en prestijli mimarlık yarışmaları ve etkinliklerinde daha önce ...
İzmirli minikler 'Doğal Yaşam'ı çizecek
İzmir Doğal Yaşam Parkı tarafından düzenlenen "Renklerle Doğal Yaşam" ...
İzmir Balkan Festivali renkli başladı, renkli bitti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ve 5 gün boyunca ...
 
Genç yazar 20 yıl sonra yeniden İzmir’de
İstanbul’da yaşayan yazar Nursem Banu Özyürek, üniversite eğitimi için ...
Konak'ta film sezonu başladı
Konak Belediyesi ile Hezarfen Film Galeri işbirliğiyle düzenlenen ‘Bağımsız ...
Balkan Festivali'nden defile zamanı: Gelenekten geleceğe...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 12.’si düzenlenen ...
 
Folkart Academy'de kayıt zamanı
Folkart’ın, ‘SANATA DEĞER’ söylemiyle kurduğu Folkart Academy’de yeni dönem kayıtları başladı.
KODA yeni sezonda fark yaratacak
Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası, yeni sanat sezonunu muhteşem bir ...
AASSM'de büyük şölen: 1 numaralı festival!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, İzmirli ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva