HABERLER>POLİTİKA
30 Mart 2018 Cuma - 14:36

İzmir'de onbinlerce öğrenciyi ilgilendiren karar: İkili öğretim kalkıyor!

AK Partili Dağ, "AK Parti olarak eğitimin imar ve ihya olması için ciddi uğraşlar verdik. Ortalama 40-50 olan sınıf mevcutlarını 24-26'lara kadar düşürdük. İzmir'de okullaşma çalışmalarımıza hız verdik. Gelecek yıldan itibaren inşallah İzmir'de ikili öğretime son vereceğiz" dedi.

İzmir de onbinlerce öğrenciyi ilgilendiren karar: İkili öğretim kalkıyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti olarak Türkiye'de eğitimin imarı ve ihyası için ciddi uğraşlar verdiklerini belirterek, 40 ila 50 arasında olan sınıf mevcutlarını 24-26 seviyelerine düşürdüklerini söyledi. 

Bornova ilçesinde 12 derslikli Kavaklıdere Saliha Hüseyin Özyavuz Ortaokulu temel atma törenine katılan Dağ, temelini attıkları okulun İzmir'e ve mahalle sakinlerine hayırlı olmasını diledi. 

Dağ, uzun vadeli planlar ve yatırımlar için insan yetiştirmenin önemine dikkati çekerek, bunun da çocuklara nitelikli eğitim sunmakla mümkün olacağını kaydetti. 

Milli Eğitim Bakanlığının bütçeden en yüksek payı AK Parti'nin iktidarda olduğu dönemde aldığını vurgulayan Dağ, "AK Parti olarak eğitimin imar ve ihya olması için ciddi uğraşlar verdik. Ortalama 40-50 olan sınıf mevcutlarını 24-26'lara kadar düşürdük. Halen istediğimiz seviyede olmayan okullarımız var, bunları da aşmaya çalışıyoruz. İzmir'de okullaşma çalışmalarımıza hız verdik. Gelecek yıldan itibaren inşallah İzmir'de ikili öğretime son vereceğiz." dedi.  

AK Parti olarak Bornova'ya yatırımlarının sürdüğüne işaret eden Dağ, yapımı 1994 yılında başlayan ve yıllarca bitirilemeyen kültür merkezi kompleksinin nisanda tamamlanarak Kültür ve Turizm Bakanlığına devredileceğini, "Trafik Hastanesi" olarak bilinen 200 yataklı İzmir Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nin kısa süre içinde tüm birimleriyle hizmet vermeye başlayacağını ifade etti. 

Dağ, konuşmasının sonunda okulu yapan müteahhit firma yetkilisinden okulun 2018-2019 eğitim öğretim yılına yetiştirileceği sözünü aldı.

Törene Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, Kavaklıdere Mahallesi sakinleri ve öğrenciler katıldı. (AA)

 
Fenerbahçe başkan adayı Ali Koç, İzmir'e geliyor
 
İzmir'de çocuklara musallat olmuşlardı... Polis kıskıvrak yakaladı!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
gülüyorum 30 Mart 2018 Cuma 23:36

evet zorla imam hatip yaptıkları okulların mevcudu 24-26 hatta daha da az. Ya ortaokullarımız ? Mevcutlar 45-50 olmuş tekli eğitime geçeceğiz diyorlar GÜLÜYORUM:

Yorumu oyla      9      5  
Ferit Bahriye Ergil İlköğretim Okulu öğrenci velisi 30 Mart 2018 Cuma 21:29

İzmir çamdibi Ferit Bahriye Ergil okulu 2017 Kasım ayında depreme dayanıklı değil denilerek bir gün içerisinde tahliye ettirildi.ilkokul kısmı Şükrü Seher Ergil ticaret ve meslek Anadolu lisesine misafir öğrenci olarak eğitime devam edilecek dendi.evet ediliyor. Ancak buna eğitim demek pek doğru olmaz.çocuklarımız liseliler ile birlikte aynı okulu paylaşıyorlar. Liseliler göre ayarlanmış bir binada güvenlikli olmadan endişe içinde eğitimlerine devam etmeye çalışıyorlar. Tuvaletler kullanamiyorlar. Sıralar fiziki yapılarına uygun değil. Hijyen ve temizlik yok.bu yaşta öğrenmeleri gereken pek çok şeyi Liseliler le aynı binada olmalarından dolayi öğrendiler bile.okula girip çıkan belli değil. Güvenlik yok.çocuklarımız tedirgin.veliler endişeli çocuklarımıza yalnız tuvalete gitmeyin,tenha da dolanmayin,tanımadığınız kişilerle konuşmayı şeklinde sürekli telkinlerde bulunuyoruz.okul yönetimi saatinden önce Çocuklarınızı getirmeyin guvenliklerinden biz sorumlu olmayız diyorlar.ortaokul kısmından bahsetmek bile istemiyorum.o kısım çok daha berbat.ne tekli eğitimi ne 20-25 kişilik sınıflar keşke söylendiği gibi olsa gerçek olan anlattıklarimiz ne okul yıkıldı ne de yenisi yapıldı olan bizim çocuklarımıza oldu bu dile getirdiklerini umarım ilgili yere ulaşır ve çocuklarımızın bu sorunu çözülür

Yorumu oyla      9      5  
Ferit Bahriye Ergil ilk okulu velisi 30 Mart 2018 Cuma 19:27

İzmir Bornova Ferit Bahriye Ergil ilk okulu kasım 2017 de deprem riskine karşı tahliye edildi.Yıkılıp yenisi yapılacaktı.2018-2019eğtim öğretim yılına yetiştirilecekti.Biz velilere okul yönetimi tarafından bunun sözü verildi.Ancak daha yıkım bile yapılmadı.Çocuklarımız misafir öğrenci olarak Şükrü Seher ergil ticaret meslek lisesinde eğitim görmeye çalışıyorlar.Sayın Dağ demiş ki ikili öğretime önümüzdeki yıl son vereceğiz.Bu okul ne zaman yıkılacak yenisi ne zaman yapılacak.6 ay sonra okullar açılacak.Nasıl olcakmış ikili öğretime son verceklermiş.Sayın Dağ ya size yanlış bilgi veriliyor ya da reklamları çok seviyorsunuz.

Yorumu oyla      10      5  
YOK ARTIK 30 Mart 2018 Cuma 17:01

9 eylül ilkokulunda ve bornovadaki bir cok ukulda siniflar 40 -50 arasi degisiyor sayin vekil kolejlere gitmis galiba 24 -26 öğrenci buralarda münkün.

Yorumu oyla      11      5  
Çamdibililer 30 Mart 2018 Cuma 15:18

Bornova çamdibi 'de Ferid Bahriye Ergil İlk Okulu ve Orta okulu depreme dayanıklı degil gerekçesi ile 2017 yılının Kasım ayında tahliye edildi. Okulup yıkılıp sözde yerine depreme dayanıklı yeni okul yapılacaktı. Tüm bunlar 2018 yılı eylül ayında tamamlanmış olacaktı. Sayın Dağ gelin görün ki ne okul yıkıldı ne yenisi yapıldı. Olan bizim çocuklarımıza oldu. İlk okul çocukları Şükrü seher Ergil Ticaret Meslek Lisesinde eğitim görüyorlar. Çocuklarımız Lise öğrencileri için tasarlanmış bir okulda ve sıralarda eğitim alıyorlar. O küçüçük boyları ile ne tuvaletleri kullanabiliyorlar nede sıralarda yazı yazmaya boyları yetiyor.Tuvalet duvarlarında kendilerinden yaşça büyük abi ve ablalarının yazdığı akla hayale gelmiyecek yazılardan bu yaşta daha öğrenmemeleri gereken bir çok şeyi öğrendiler bile. Kızlar tuvaletlerinde bulunan petlerdende kız cocuklarımız nasibini aldı tabi. Olumsuzlukları sadece buda değil tabi. İlk okul öğrencileri okulda eğitime Öğleden sonra saat 2 de başlıyorlar. Okul yöneticileri hergün ellerinde mikrofonla velilere çocuklarınızı okula erken getirmeyin çünki okulda liseliler var ve onların bir kısmı okuldan saat 2 de çıkıyorlar bü yüzden de Liseliler okulu terk etmedikleri saatlerde çocukların güvenliğini biz sağlayamayız diyorlar. Haklılar o küçücük bedenleri ile kendilerinden yaşça büyük abi ve ablaların aralarında eziliyorlar. Saat 2 de ilk okulların eğitimi başlıyor ancak lise son sınıf öğrencileri saaat 3:30'a kadar okulda dersleri devam ediyor. Okul aynı zamanda ikinci öğretim içinde kullanılıyor ve dersler akşam 5 ten sonra başlıyor. İlk okul saat 7 de paydos ediyor. Saat 5 ten sonrada ikinci öğretim için gelen 20 - 40 yaş arasında ki kişiler ile ilk okul öğrencileri yine okulu son 2 saat beraber kullanıyorlar. İkinci öğretim ve öğleden sonraki lise grubu ile bizim çocuklarımız (7-8-9-10 yaşında) aynı lavabo, tuvalet ve kantin alanlarını kullanıyorlar. Okulda güvenlik hiç yok isteyen elini kolunu sallaya sallaya okula girip çıkıyor. Biz veliler ve Öğretmenlerimiz endişeli. Çocukalrımızın başına bir iş gelecek diye okulda tuvalete gimemelerini yalnız gezmemelerini tenha köşelerde oynamamalarını taımadıkları kişiler ile konuşmamalarını tembihliyoruz. Okul okul değil korku evi. Çocuklar okulda tuvalete gidemiyor (korkuyorlar) diye tüm gün çişlerini tutuyor yada altlarına kaçırıyorlar. Artık tüm yetkililere sesleniyorum bir an önce Ferit bahriyeyi yıkıp yeni deprem yönetmeliğine uygun okulu yapın ve 2018 eylül ayına yetiştirin ki bu çile bitsin.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esnaf birliğinden CHP İzmir'e ziyaret
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve Oda ...
Kılıçdaroğlu, vekillerle 'ittifakı' tartışacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019'daki milletvekili ve cumhurbaşkanlığı ...
CHP-İYİ Parti ittifakında ilk hamle Bornova'dan!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in gündeme getirdiği İzmir’deki ...
 
Başkan Şengül'den Otogar Metrosu için açıklama: Konu İzmir ise gerisi teferruattır!
Halkapınar-Otogar Hattı’nın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ...
CHP’li Sertel'den Başbakan'a FETÖ soruları!
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Başbakan Binali Yıldırım'dan "FETÖ'cülerin ...
Fransa'ya tepki: Kimsenin haddine değil!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş ...
 
İYİ Partili Çıray'dan Fransa'ya tepki, AK Parti'ye uyarı!
İYİ Parti Genel Sekreteri  Aytun Çıray, Fransa’ya sert çıktı. AK Parti’yi ...
CHP'li Balbay: Devlet kurumları çiftlik, halkın parası çantada keklik
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Katma Değer Vergisi Kanunu ...
CHP İzmir’den Ankara’ya bir atama daha!
Konak İlçe eski Başkanı Başak’ın, Genel Başkan Yardımcısı Özkan’ın yardımcılığına ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva