HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Temmuz 2020 Çarşamba - 15:17

İzmir'de miting gibi sözleşme töreni: Soyer'den 'eşit işe eşit ücret' vurgusu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme ile KHK’lı 4 bin 198 personelin diğer çalışanlarla hakları eşitlendi. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Biz emeğin kıymetini biliyoruz ve eşit işe eşit ücreti savunuyoruz” dedi.

İzmir de miting gibi sözleşme töreni: Soyer den  eşit işe eşit ücret  vurgusu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi kuruma bağlı şirketlerde çalışan ve 2017’de çıkarılan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile İZENERJİ Şirketi'ne geçen personel için önemli bir adım attı. İşçilerin, DİSK Genel İş Sendikası ile yapılan toplu iş sözleşmesindeki sosyal haklardanfaydalanmasını sağlayan ek sözleşme protokolü İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel İş İzmir 2 Nolu Şube yönetimi tarafından açıklandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer toplantıda, Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına verdikleri sözleri tutmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve emeğin kıymetini bildiklerini söyledi.

Alsancak'taki Tarihi Havagazı Fabrikası'nda çok sayıda işçinin katıldığı toplantıda konuşan Başkan Tunç Soyer, “Büyükşehir Belediyesi uzun yıllardır hizmet alımı yolu ile personelin önemli bir kısmını bağlı şirketleri üzerinden çalıştırıyordu. Yine bir kısım personeli ise 2017 yılında KHK ile son verilen taşeron dediğimiz hizmet alımı yolu ile özel firma personelleri olarak alınmıştı. Tabi taşeron uygulamasının son bulmasıyla belediyemiz bünyesindeki şirketlerde kadroya geçirilen işçilere iki yıllık sabit bir zam belirlenmiş, işçilerin özlük hakları da toplu sözleşmeye kadar yasal düzenleme üzerinden gerçekleştirilmişti. Çalışanlarımız, sosyal haklarından yararlanamıyordu” dedi.

“Mağdur olan çalışanlar da sosyal haklardan faydalanacak”
Büyükşehir Belediyesi'nin, işçilere önce gıda yardım kartı desteği sağladığını diye getiren Başkan Soyer şöyle konuştu: “İşçilerin yaşadığı mağduriyeti çözmek için daha sonra Bakanlığın yazı ile bildirdiği tercihi, işçilerimiz lehine kullanarak KHK’lı çalışanlarımızın da genel iş kollarında, asıl işkolu ile birlikte çalışmalarının önünü açtık. Bugün ise ilgili Kanun Hükmünde Kararname’den dolayı mağdur olan çalışanlarımızın, diğer personellerimizden bir farkı olmadan sosyal haklardan da yararlanacağı yeni bir sisteme geçiyoruz.”

“Toplamda 4 bin 198 işçi faydalanacak”
İşçilerin bağlı çalıştıkları belediye şirketlerinde mevcut toplu sözleşmelerde yer alan sosyal haklardan yararlanmaya başlayacaklarını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, böylece çalışanların toplam maaşlarına önemli bir katkı koyduklarına değindi. Soyer, “İZENERJİ şirketimizde, 3 bin 664 çalışanımız bu haktan yararlanacak. Diğer şirketlerimiz ile birlikte toplamda 4 bin 198 çalışanımızın bu haklardan yararlanmasını sağlayarak mağduriyetlerini gideriyoruz” diye konuştu.

Soyer, “Belediyemiz bünyesindeki emekçilerimizin alnının terinin karşılığını alması için elimizden geleni yapıyoruz.İzmir'e toz kondurmayalım.İzmir’i itibarsızlaştırmak için her şeyi yapacaklar. Ama biz çelik gibi, demir gibi, dağ gibi durmaya devam edeceğiz.Birlikte üreterek birlikte çoğaltalım. Ve ürettiğimiz emeği, İzmir’in güzel insanları ile birlikte paylaşalım” dedi.



“İzmir'de bir ilke imza atıyoruz”
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bundan bir buçuk sene önce İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde hepimiz coplandık, gaz yedik. Demek ki her mücadelenin başlangıcı ve sonu vardır. Sayın Başkanımız, ‘Aşkla İzmir’ diye göreve geldi. Eşit işe eşit ücret diye savundu ve hayata geçiriyor. Sayın başkanımızla bir ilke imza atıyoruz. KHK ve mağduriyeti yok ediyoruz. Bu kente toz kondurmayacağız. Başkanımıza söz veriyoruz. Var gücümüzle çalışacağız. Güvenlik görevlisi arkadaşlara söylüyorum; biz iktidarın güvenliği değiliz, kentimize barış içinde hizmet vereceğiz.”Genel İş 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız da, İzmir'de bir hikaye yazıldığını ve bugün bu hikayeye nokta koyacaklarını belirterek bu nedenle heyecanlı olduklarını söyledi.

Törene İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, Genel Sekreter Yardımcısı Barış Karcı, İZENERJİ Genel Müdürü Celal Ergin, sendika yöneticileri ve çok sayıda işçi katıldı.

 
İzmir'de plaj voleybolu heyecanı
 
İşte katliam evi!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bahtiyar 23 Temmuz 2020 Perşembe 10:32

Nerde bu disk

Yorumu oyla      2      3  
Bahtiyar 23 Temmuz 2020 Perşembe 10:26

İzfasta bekliyen KHK kılar ne olcak temizlik gurubu eşit ücret diye bişey yok yemek yardımı bile almıyorlar nerdesiniz disk

Yorumu oyla      2      3  
ömer 23 Temmuz 2020 Perşembe 08:41

İşçinin "Başkasının yararına bedenini, kafa gücünü veya el becerisini kullanarak ücretle çalışan kimse" diye bir tanımı var. ancak belediye işçisini bu tanım kurtarmaz; dayısına, teyzesine yaslanıp başkasının sırtından geçinen işçi; hiç iş yapmadan onla bunla kavga edip, adını deliye sırtını çalıya yaslayan, o birim bu birim gezen işçi; bir de 7/24 çalışan ve kelaynak dediğimiz yani kimsesiz işçi. İşte bu son işçilere belediyenin kasasından ne verseniz helal! Ancak ne yazık ki bu o kadar az ki...

Yorumu oyla      2      3  
sezarın hakkı sezara 22 Temmuz 2020 Çarşamba 17:15

Hani sosyal mesafe sayın başkan ? Hayır sosyal mesafeyi geçtim . Şu dönemde oraya o kalabalığı toplamak nedir yahu? sonra show yapıyor deyince kızıyorsunuz.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Yetişkin'den dikkat çeken 'rant' çıkışı!
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, dün meydana gelen yangınla ...
Karşıyaka'da zeybek zamanı!
Karşıyaka Belediyesi, Ege kültürünün yapı taşlarından zeybek oyununu yaygınlaştırmak ...
Emiralem Spor Tesisleri kapılarını açtı
Menemen Belediyesi’nin çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı ...
 
Çeşme Belediyesi’nden 'can dostu' hizmet
Çeşme Belediyesi ilçede yaşayan sokak hayvanları için ücretsiz Veteriner ...
Narlıdere'de hurda araç operasyonu!
Narlıdere sınırları içindeki sahipsiz araçları kaldırmak ve görsel kirliliği ...
Gaziemirli öğrencilere tercih desteği
Gaziemir Belediyesi Destek Eğitim Kursu’nda, lise tercihi yapacak öğrencilere ...
 
Halkapınar Metro İstasyonu’na dev çini pano
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin simgelerinin bulunduğu çini panoyu ...
AK Parti'den Soyer'e 'imar' tepkisi ve çağrı: Spor alanı rant kapısı olmasın!
AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
Soyer'den ‘Çeşme Projesi’ yorumu: Kafamızda çok soru işareti var!
Çeşme Turizm Projesi Çalıştayı sonrası Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'un ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva