HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Mayıs 2018 Pazar - 10:01

İzmir'de lezzet şov!

Olivtech - 8. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı kapsamında usta isimler tarafından yapılan yemek şovları, katılımcı ve ziyaretçilere lezzetli anlar yaşattı.

İzmir de lezzet şov!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Gurme İzmir çatısı altında düzenlenen Olivtech – 8. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı, ziyaretçi ve katılımcıların tadını damağında bırakacak anılarla kapılarını kapattı. Uzman şef ve aşçıların fuar süresince gerçekleştirdiği birbirinden lezzetli yemek şovlarıyla fuar, adeta bir mutfak atölyesine dönüştü. 

Birbirinden etkileyici ve lezzetli yemek şovları ile izleyenlerine unutulmaz anlar yaşatan yemek şovları, Bomonti Mutfak’ın eğitmen şefi Özgür Aşçıoğlu’nun “Zeytinli Lezzetler Atölyesi” ile son buldu. Başlangıçtan ana yemeğe ve tatlıya kadar tüm menülerinde zeytin ve zeytinyağı kullanan Aşçıoğlu, özel tariflerini fuarizmir’de hazırladı. Yaptığı yemekleri gün sonunda servis eden ünlü şef, tüm yemekler için en özel tarifin zeytinyağı olduğunu açıkladı. 

Uluslararası düzeyde üne kavuşmuş ve Michelin yıldızlı şeflerle birlikte çeşitli tadım etkinlikleri ve organizasyonlara katılıp hem yurt içinde hem de yurt dışında Türk mutfağını temsil eden Aşçıoğlu’nun yemek şovu katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. İngiltere ve İtalya’dan aldığı şeflik eğitimleri sonucunda İstanbul’da kendi mutfak atölyesini açan ve buradan yaptığı canlı yayınlar ile kendi mutfak kültürünü farklı sunumlar eşliğinde geniş kitlelere duyuran Aşçıoğlu, fuar katılımcıları için bir başlangıç, bir ana yemek, bir de tatlı olmak üzere üç özel menü hazırladı. 

Başlangıcı ev yapımı zeytinyağlı mayonez eşliğinde yine zeytinyağında kızartılmış pancar ve patates kızartması ile hazırlayan ünlü şef, ana yemekte misafirlerine zeytin tapenade hazırladı. Güneşte kurutulmuş domates, salamura edilmiş papya biber, balzamik sos, zeytin ve zeytinyağı kullanılarak hazırlanan özel harcın tuz ve karabiber ile çeşnilendirildikten sonra tavuk ile servis edildiği bu özel tarif, katılımcıların ağzında unutulmaz bir tat bıraktı. 

ZEYTİNYAĞLI KARAMELİZE ELMA TATLISI 
Elmayı tarçınla birlikte aromalandırıp yanına da zeytinyağı ve şeker şurubunu karıştırarak özel bir sos hazırlayan Aşçıoğlu, geliştirdiği bu sıra dışı tarifle izleyenleri şaşırttı. Elmayı şekerde pişirip karamelize etikten sonra üzerine ayrıca şeker ve zeytinyağı ilave edip tarçınla tadını dengeleyerek servis eden ünlü şef, Olivtech mutfağına tatlı bir kapanış yaptı. Fuarda yaptığı sıra dışı tatlıyla dikkat çeken şef Özgür Aşçıoğlu tatlı dahil yemeklerde zeytinyağı kullanımının lezzetli sırlarını şu şekilde açıkladı: 

“Zeytinyağının kokusundan dolayı tatlılarda kullanınca bir önyargı söz konusu olmasına rağmen tatlınıza büyük bir aroma zenginliği katıyor. Aynı zamanda ömrünü uzatıyor. Zeytinyağlı tatlılar diğer yağlarla yapılan tatlılara göre daha fazla dayanır. Sadece tatlılar da değil, zeytinyağı ile yapılan tüm yemeklerin tadı çok daha lezzetli oluyor. Fransızlar, ‘Kızartmaların kralı zeytinyağıdır’ der. Çok haklılar çünkü 260 dereceye kadar yanmıyor. Ürünlerin hem rengini hem tadını daha fazla koruyor. 260 dereceye kadar yanmadığı için de bıraktığınız ürünlerin rengini koruyup görselliğini bozmuyor. Yağ çekme olayı da minimuma iniyor. Bana göre bir şefin olmazsa olmazı zeytinyağıdır.” 

Fuara katılmaktan çok memnun olduğunu belirten Aşçıoğlu, “Fuardaki görsellik ve ürün çeşitliliğine bakınca zeytin ve zeytinyağlarında üreticilerin artık daha özenli olduğunu hissettim. Fakat daha fazlasına ihtiyacımız var. Zeytin, zeytinyağı, üzüm ve yerel ırklar konusunda daha derinlemesine çalışmalıyız. Şefler olarak da yemeği sossuz ve içerik eşleşmesiz olarak yapmaya alışmış durumdayız. Buna biraz daha ağırlık verip sos ve içecek eşleşmeleriyle tamamlarsak Türkiye mutfağındaki tüm menüler dünyada karşılığını bulabilecek emek ve lezzet dolu menüler. Bizler de Ege Bölgesi’nde yaşıyoruz. Maksimum düzeyde bu zenginliklerden faydalanmamız lazım” şeklinde konuştu.

 
Bornova’da temizlikten taviz yok
 
Urla İskele’ye yeni çehre
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da temizlikten taviz yok
Bornova Belediyesi’nin, temiz çevre duyarlılığını artırmak amacıyla başlattığı ...
Olivtech'te kalite ödülleri sahiplerini buldu 
2018 Türkiye Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Ödülleri, Olivtech – 8. Zeytin, ...
Konak'ta yılın annesi Hürtürk
Risk altındaki çocukların topluma kazandırılması adına ortaya koyduğu ...
 
Karşıyaka'da Anneler Günü'ne ve yenilenen anıta muhteşem kutlama
Karşıyaka Belediyesi, Anneler Günü’nü Selda Bağcan konseri ile kutladı. ...
Kocaoğlu çiçeklerle sokağa çıktı ve...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, açılış töreni için gittiği ...
İzmir’de minik mucitler iş başında
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin okul çağı öncesi çocuklara yönelik düzenlediği ...
 
Büyükşehir kolları sıvadı: İzmir’de tarih ayağa kalkıyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16. yüzyıldan kalan ve yıkılmak üzere olan ...
Bağarası'nda bahar şenliği ilgi çekti
Foça ilçesinin Bağarası Mahallesi'nde 'Doğal Ürünler Bahar Şenliği' düzenlendi.
Dünyaca ünlü tadım uzmanları Olivtech’de 
Bu yıl sekizinci kez düzenlenen Olivtech - Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çok mu çok oluyor bu Çeşme?
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva