HABERLER>GÜNCEL
14 Mart 2017 Salı - 14:09

İzmir'de kocasını bıçaklayan kadına hapis cezası

İzmir'in Buca İlçesi'nde bir yıl önce, büro ve ofis mobilyaları dükkanı sahibi eşi Akın G.'yi tartışma sırasında bıçakladığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan Semra G., 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir de kocasını bıçaklayan kadına hapis cezası

Olay, geçen yıl 19 Nisan'da meydana geldi. Akın G. ve Semra G., birbirlerine karşı 'şiddetli geçimsizlik' gerekçesiyle boşanma davası açtı. Boşanma davaları daha sonra tek dosya halinde birleşti. İddiaya göre, eşinin başka kadınlarla ilişkisi olduğundan şüphelenen Semra G., ayrı yaşadığı Akın G.'ye cep telefonundan tehdit içerikli mesajlar attı. Olay günü ise attığı bu mesajların boşanma davasında sorun yaratacağını düşünen Semra G., eşinden bunları cep telefonundan silmesini istedi. Akın G.'nin bu mesajları silmeyeceğini söylemesi üzerine, Semra G., kendi anahtarıyla açtığı kapıdan eve girdi. Çıkan tartışmada Semra G., masa üzerinde duran bıçakla, boğuştuğu eşi Akın G.'yi göğsünden iki bıçak darbesi ile yaraladı. Akın G., tedaviye alınırken, Semra G. tutuklandı.

Hakkında, 'İnsan öldürmeye teşebbüs', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava açıldı. Semra G. ceza davasının duruşmasında, "Kadınsı duygularıma yenik düştüm" dedi. Avukatı aracılığıyla, eşinin kendisini aldattığı iddiasına kanıtlamak için Facebook fotoğraflarını mahkemeye delil olarak sundu, tahliye edildi. 

İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün 3'üncü celsesi yapılan duruşmaya tutuksuz yargılanan Semra G., avukatı Fatma Karaalaslı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili Müjgan Bilgen Özen katıldı. Bakanlık avukatının davaya müdahiliği kabul edildi. Cumhuriyet savcısı Selim Berber, sanığın 'yaralama' ve 'tehdit' suçlarından cezalandırılmasını, müşteki Akın G.'nin şikayetinden vazgeçmesi sebebiyle hakaret suçundan açılan davanın düşmesini talep etti.

Sanığın avukatı Fatma Karaalaslı, "İddia makamı mütaalasında öldürmeye teşebbüs suçunun nitelikli yaralamaya dönüştüğünü belirterek bu suçtan ve diğer suçtan ceszalandırılmasını istemiştir. Biz mütalaaya katılmıyoruz. Olayda meşru savunma şartları söz konusudur. Haksız tahrik hükümleri uygulansın. Müvekkilim uzun süre eşi olan mağdur tarafından sürekli aşağılanmıştır. Kadınlık gururu çiğnenmiş ve defalarca aldatılmıştır. Mağdur tarafından sürekli tahrik edilmiştir. Olay günü de boğuşma sırasında kendini korumak amacıyla olayı gerçekleştirmiştir. Suç işleme kastı yoktur. Tehdit suçundan da beraatini talep ediyorum" dedi.

Sanık Semra G. ise "Ben suçlu değilim. Bana tuzak hazırladılar. Eşim işyeri sahibidir. Ben cezaevinden çıktıktan sonra beni çocuklarımla birlikte sokağa attılar. Benim küçük oğlum bitlenmiş, kimse çocuklarıma bakmamış. Ben kendimi yeni toparladım. Olayı hatırlamıyorum. Benim hayatım mahvoldu. Beraatimi istiyorum" dedi.

Hakim Ali Mithat Özçakmaktaşı başkanlığındaki mahkeme heyeti, sanık Semra G.'yi önce ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırdı, ardından suçu aşağılama ve tahrik altında işlediğinden ve mağdurun şikayetinden vazgezmesi nedeniyle indirim maddelerini uygulayıp, 5 yıl hapis cezası verdi. Hakim Özçakmaktaşı, sanık hakkındaki hakaret suçlasının düşürülmesine, tehdit suçunun ise dosyasının ayrılmasına karar verip, davayı bitirdi. (DHA)

 
''Hollanda'yı Srebrenitsa katliamından tanırız''
 
AK Parti İzmir Koordinatörü’nden teşkilata: Çalmadığınız kapı sizin değildir!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
15 Temmuz ana davasının savcısı değişti
Ankara'da 15 Temmuz darbe girişimi ana davasının savcısı değişti.
Evlilikleri 6 ay, davaları 10 yıl sürdü!
İzmir'de şiddetli geçimsizlik nedeniyle evliliklerinin 6. ayında boşanmaya ...
CHP'li Kılıç: Erzincan Dağları'nda da çiçekler açacak
CHP PM Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç referandum çalışmaları nedeniyle ...
 
Ankara’daki FETÖ operasyonunda kritik gözaltı!
FETÖ soruşturması kapsamında, örgüt mensuplarının yurt dışına kaçışlarında ...
İzmir'de soba yine can aldı!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen ...
ÖSYM'den 15 dakika kuralı için açıklama
ÖSYM Başkanı Ömer Demir, YGS'ye 15 dakika kuralı nedeniyle geç kalan adaylar ...
 
İzmir'deki FETÖ operasyonunda 10 askere tutuklama
İzmir İl Jandarma Komutanlığı'nın 9 ilde yaptığı FETÖ/PDY soruşturması ...
Kapadokya'da balonlar sert iniş yaptı: 49 yaralı
Nevşehir'de, turist taşıyan üç ayrı sıcak hava balonunun sert iniş yapması ...
İzmir’de avukatların darp edildiği o yere mühür vuruldu!
Konak’ta deprem açısından riskli olan ve otopark olarak kullanılan işyerine ...
 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çıkmasaydı Samsun’a neler gelirdi başımıza?
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva