HABERLER>SAĞLIK
17 Mart 2015 Salı - 13:10

İzmir’de ileri yaş zirvesi: Dr.Kocaoğlu’ndan önemli mesajlar

‘Adli, Sosyal ve Tıbbi Acil Durumlar’ temalı İzmir 8. İleri Yaş Sempozyumu, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirildi. Ege Geriatri Derneği tarafından İzmir Valiliği himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi katkılarıyla düzenlenen sempozyumda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, yaşlanan dünyada giderek önemi artan geriatri konusunda çalışmalarını özveriyle sürdüren idealist akademisyenlerin önderliğinde şekillenen bu sempozyuma ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını dile getirdi.

İzmir’de ileri yaş zirvesi: Dr.Kocaoğlu’ndan önemli mesajlar

Yükselen yaşam kalitesi ve sağlık hizmetlerinin bir sonucu olarak dünya yaşlı nüfusunun her geçen gün arttığını ve bu nedenle yaşlılık odaklı çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğini söyleyen Dr. Türkegül Kocaoğlu, “Bu konuda stratejik kararlar almalı ve yapacağımız hamleler ile topluma bu doğrultuda yön vermeliyiz. Yaşlı nüfusumuzun giderek arttığı kentimizde, yaşlı destek hizmetlerinin yanı sıra ‘yaşlılık’ temalı değişik etkinliklere yer vermenin önemi açıktır. İzmir Büyükşehir Belediyesi; Ege, Dokuz Eylül ve Akdeniz Üniversiteleri ile işbirliği yaparak toplumumuzu bilgilendirmek üzere Alzheimer ve  sağlıklı yaşlanmak temalı sempozyumlar düzenliyor ve toplumun bilinçlendirilmesine katkıda bulunuyor. Ayrıca yaşlılık temalı sanatsal etkinliklerle de bu hizmetlerin çekiciliğini  artırmaya çalışıyor” dedi.


 
AMAÇ AKTİF VE SAĞLIKLI YAŞLANMAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi’nin yanı sıra, 2007’de hizmet vermeye başlayan Güzelyalı Sağlıklı Yaş Alma Merkezi ile aktif ve sağlıklı yaşlanma konusunda önemli bir misyon üstlendiğine dikkat çeken Dr. Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İzmir Büyükşehir Belediyesi, 26 Şubat 2013’de kapılarını açtığı Alzheimer-Demans Merkezi ile hem hastalar ve aileleri için bir buluşma ve danışma noktası hem de hasta ve yakınlarının yaşam kalitesini artıran önemli merkeze sahip oldu. Bu birim gündüz bakımevi görevi görüyor bir nevi. Fakat bu konuda vurgulamak istediğim bir nokta var: Bu merkeze tahminimizden daha az talep var. Yanlış anlaşılma ile daha çok yatak bakımına ihtiyacı olan hastalar getirilmek isteniyor. Oysa bu merkezde amaç hem hastayı çeşitli etkinlikler ile oyalamak ve demansını geriletmek hem de aileyi bir nebze rahatlatmak. Buradan duyurmak istiyorum, orasının dolup taşması lazım.”
 


GENİŞ BİR YELPAZEDE HİZMET VERECEK
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına 2013 yılı Ağustos ayında başladığı Sosyal Yaşam Kampüsü hakkında da bilgilendirme yapan Dr. Kocaoğlu, “Kampüs’te de 400 yatak kapasiteli bir huzurevi yer alıyor.  Huzurevinin yanı sıra engelli merkezi, aşevi, rehabitiltasyon merkezi, çocuk-gençlik merkezi ve kapalı spor salonu içeren bu kampus topluma  geniş bir yelpazede hizmet verecek” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanglay ise yaptığı konuşmada sempozyuma katkı koyanlara teşekkür ederek, müdürlükleri tarafından yapılan çalışmaları anlattı.  Sempozyum Başkanı Prof Dr. Sibel Ülker Göksel ise sempozyum hakkında bilgilendirme yaparak, “Çok zevkli bir hazırlık süreci yaşadık. Sempozyumun nerede yapılacağını düşünürken, Büyükşehir Belediyemizin çok güzel bir katkısı oldu. Bu tarihi mekanda yapmaya karar verdik. Ben burada olmasını çok istedim. Burasının özelikle havası, atmosferi, eski binanın tekrar kullanılır hale gelmesi, özellikle kültürel etkinliklere ev sahipliği yapması açısından bizim sempozyumumuzun ruhuyla da çok örtüşen bir havası var” şeklinde konuştu.   
İki gün sürecek sempozyumda; Sosyal Acil Durumlar ve Merkezi Yönetimler, Adli Acil Durumlar, Acil Serviste Yaşlı Olmak, Psikiyatrik Acil Durumlar, Olağandışı Durumlar ve Yaşlı Sağlığı, Sosyal Acil Durumlar ve Yerel Yönetimler konulu paneller ile ‘Şehrimizde Geriatri Alanındaki Projeler’ konulu sunum gerçekleştirilecek. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi personeli, Fotoğraf Sanatçısı Emirali Kokal’ın “Hafızalardaki Huzur” ve Prof. Dr. Feriha Çilli’nin  Seramik Sergisi  sempozyum boyunca gezilebilecek.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Prostat büyümesini kanserle karıştırmayın'
Denizli Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Dr.Ertan Kayacan, prostat büyümesinin ...
Flaş! Bakanlıktan domuz gribi açıklaması: 11 kişi öldü…
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Türkiye’de domuz gribine yakalanan ...
Estetik ameliyat yaşı 15'e düştü
Estetik Cerrah Prof. Kutlu, estetik operasyonlarda yaş sınırının düştüğünü ...
 
Domuz gribine bir kurban daha!
Kocaeli'nin Darıca İlçesi’ndeki Farabi Devlet Hastanesi’nde tedavi altına ...
İzmir'den anne ve bebe ölümlerini önleyecek yöntem!
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum ...
Sağlıkçılar iş bıraktı, alana indi: Bıçak kemiğe dayandı!
Türkiye genelinde genel grev çağrısı yapan sağlıkçılar İzmir’de de alanlara ...
 
Mutluluğun tavan yaptığı yaş belli oldu
Bir anket çalışmasına göre insanların kendilerini en mutlu hissettiği ...
Beyin egzersizi hafızayı koruyor
Yaşlılarda, beyin fonksiyonlarının azalmaması için sağlıklı beslenme ve ...
Sınav stresine 'tarçınlı sütlaç' önerisi
Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek öğrencilere stres uyarısı ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Eteklerimizde biriken güneş rengi bir yığın yaprak…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Elgin Mermerleri!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Buraya kadarmış!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ah Alaçatı vah Alaçatı!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva