HABERLER>POLİTİKA
3 Haziran 2018 Pazar - 12:46

İzmir'de iki partinin hedefi '58 bin'lik seçmen!

İzmir'de siyasi partilerin gençlik kolları, 24 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler için ilk kez oy kullanacak 58 bin genç seçmenin peşine düştü.

İzmir de iki partinin hedefi  58 bin lik seçmen!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre İzmir'de, 18 yaşını dolduran ve 24 Haziran seçimlerinde ilk kez oy kulanacak olan seçmen sayısı 58 bin. CHP ve AK Parti'nin gençlik kolları üyeleri de ilk kez sandık başına gidecek o seçmeni yakın markaja aldı. Gençlerin ilk oylarını kendi partilerine atmaları için ter döken CHP ve AK Parti'de, hummalı bir çalışma var.

CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, bu süreçte gençlerin ayağına gideceklerini ve özellikle 30-18 yaş arasındaki bütün gençlerin tek tek elini sıkacaklarını söyledi. Kınık'tan Beydağ'a kadar İzmir'in her noktasında farklı kimliklere, farklı hayatlara sahip olsa da her gence ulaşacaklarını ifade eden Ozan Uyan, "Gençlerin bir çok sorunu var. Özellikle işsizlik bunların başında geliyor. İşsizliğin yanında nitelikli istihdam problemleri de var. Bu sorunların karşısına çözüm önerileri ile çıkacağız. CHP 24 Haziran'da sadece baskı rejimini yıkıp, yerine demokrasi getirmekle kalmayıp, Türkiye'deki işsizliği de bitirecek tek partidir. Bunu genç arkadaşlarımıza çok iyi anlatmalıyız. Türkiye'de yapılan özelleştirmelerin sonucunda oluşan nitelikli istihdam probleminin nasıl çözüleceğini ve gençlerin üniversiteyi bitirdikten sonra iş arama derdine düşmesinin çözümü üzerinde yollar arayacağız" dedi.

'GEREKİRSE KAMP KURACAĞIZ'
30 ilçenin 30'unda da ilçe kollarının örgütlü olduğunu anımsatan Ozan Uyan, "30 ilçe gençlik kolları başkanları ve yönetim kurulları da çalışkan, herkes alanda. Onların çok iyi bir şekilde organize olacaklarını biliyoruz. İlçe gençlik kollarımızın nezdinde mahalle mahalle, köy köy çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Her mahallede en az bir genç projemiz var. Bu proje bizim her mahallede var olduğumuzu gösteriyor. CHP Gençlik örgütleri olarak İzmir'in her mahallesi ve köyünde varız. Bu da bizim için şu avantaja dönüşüyor" diye konuştu. Her mahalleyi arşınlayacaklarını ve her gence tek tek ulaşacaklarını söyleyen Uyan, il örgütü olarak ilk CHP'nin en düşük oy aldığı yerlere gideceklerini belirtti. Uyan,  "İzmir'de en düşük oy aldığımız veya oy alamadığmız yerler varsa buralara gideceğiz. Orada gerekirse kamp kurup, CHP'ye oy vermelerini sağlayacağız" dedi.
Kendisi de hukukçu olan Ozan Uyan, şuanda Türkiye'de İttifak Yasası ile Seçim Yasası'na dair kimsenin net bir bilgiye sahip olmadığını ileri sürerek, "Bu iki yasanın ne olduğunu bilen de anlayan da yok. Hukukçular bile doğru düzgün bilmiyor. Milletvekillerinin nasıl hesaplanacağını kimse bilmiyor. Eğitim Komisyonumuz bu konuda çalışmalara başladı. Bu kanunlarla ilgili örgütlerimizi bilgilendiriyoruz. 18 yaşına girmiş bütün seçmenlere ulaşarak ilk oylarını CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye ve yine CHP'nin milletvekili  adaylarına vermelerini sağlayacağız. Biz hazırız. İzmir 24 Haziran seçimlerine damga vuracak. İzmir'in gençleri bu baskıcı rejimi, demokratik rejime çevirecek" diye konuştu.

'HER GENCİN İRADESİNE TALİBİZ'
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan ise 16 Nisan Referandumu'nun ardından, çalışmaları her zaman diri tuttuklarını söyledi. Planlanan bir çalışmalarının olduğunu kaydeden Eyüp Kadir İnan, "Seçim yaşının 25'ten 18'e düşürülmesi gençleri önümüzdeki seçimler için daha da önemli bir etken haline getirdi. Gerek temsiliyet, gerekse oy potansiyeli açısından gençler Türk siyasetinde artık daha fazla etkin. Değişimi ve dönüşümü okuyan, gençlerin taleplerini ve beklentilerini anlayabilen, gençlerin taleplerine kulak veren tek parti AK Parti. Yeni genç kuşaklarla iletişim kurma konusunda da en çok başarı sağlayabilen partiyiz. 16 yıllık icraatlarımıza baktığınızda, kalem kalem geçlerin odak noktası olduğu görülüyor. 18-30 yaş arası seçmene anlatacağımız çok şey var" dedi. 18 yaşına giren her gencin iradesine talip olduklarını vurgulayan İnan, İzmir'de ilk kez oy kullanacak yeni seçmenler ile birebir iletişime geçeceklerini, onlara  hem 16 yıllık hikayelerini hem de Türkiye'nin 2023, 2053, 2075 hedeflerini anlatacaklarını söyledi. Erken seçim kararının alınmasının ardından seçim çalışmalarını yürütebilmek için bir komisyon kurduklarını açıklayan İnan, "İlçelerde birlikte en kapsamlı sosyal medya çalışmalarını ortaya koyacağız. Gençlere ulaşmada en kapsamlı çalışmayı İzmir İl Gençlik Kolları olarak biz yapacağız. Kap kapı nasıl dolaşıyorsak aynı performansını sosyal medya ve blog sitelerinde de gerçekleştireceğiz" dedi.

'GENÇLERİN EN BEĞENDİĞİ LİDER ERDOĞAN'
Özellikle üniversitelerde AK gençlik rüzgarının eseceğini ifade eden Eyüp Kadir İnan, şunları söyledi:
"Türkiye'de her zaman bir algı oluşturmaya çalışıyorlar ve bunun en çok da gençler üzerinde tesirinin olmasını istiyorlar. Biz 16 Nisan'da Türkiye'nin geleceğini, gençler olarak teminat altına aldık. 24 Haziran'da da büyüyen ve güçlenen Türkiye'nin geleceğini liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı seçerek taçlandıracağız. Bu başarıda en çok istiklal ve kurtuluşun  şehri olan İzmir'in ve İzmir'in gençlerinin önemli payı, desteği olacak. Gençlerden en çok oy alan parti AK Parti. Gençlerin en çok beğendiği lider ise Recep Tayyip Erdoğan." (DHA)

 
Göztepe'de Kadu bilmecesi
 
AK Parti'nin vekil adayı Doğan: Kocaoğlu kendi söküğünü dikemiyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
UFUK 4 Haziran 2018 Pazartesi 11:02

CHP ve AKP 58 bin gencin oyuna talipmiş öncelıkle mılletvekılı seçimlerinde seçilebilecek sıralarda kaç adet aday olduğunu bir sorgulasınlar ondan sonra gençlerin oyuna talip olsunlar oysa kiİYİ parti 5 inci sırada üniversite son sınıf öğrencisini 21 yaşında genç bir kardeşimizi aday göstermiştir takdir tüm gençlerin olacaktır saygılarımla

Yorumu oyla      9      5  
Nasihat 3 Haziran 2018 Pazar 23:54

Gencler gemileriniz olursa gemilerinizde sehitlerimizin kaninin rengi olan sanli TURK bayragini dalgalandirin vergiden kacmak icin baskaulke bayragi takmayin.Deniz nakliyat sirketleriniz olursa merkezi bilmem ne adalari olmasin TURKIYE olsun

Yorumu oyla      10      5  
gencler 3 Haziran 2018 Pazar 18:05

Ailelerinin cektigi hayat pahaliligini iyi biliyorlar MILLET ITTIFAKInin bu ulkeyi talimatla degil kanunlarla yonecgini, issizligi biliyorlar.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Başkan Şengül’den ‘8 Haziran’ uyarısı!
Gönül Sofrası iftar programında Karabağlar halkı ile buluşan AK Parti ...
CHP'li Sındır hükümete yüklendi: Bu tabloyu yaratanlara oy vermeyin!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Çiğli’de işçilerle buluştu, ...
Erbakan'dan Manisa mesaisi: Yeni parti için tarih verdi
Manisa'da, Erbakan Vakfı'nın düzenlediği iftar yemeğine katılan vakfın ...
 
AK Partili Kaya'dan Kordon mesaisi: Şarkı söyledi, destek istedi
AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Kordon'da çimlerin üzerinde gitar ...
AK Partili Dağ'dan 'dolar' çıkışı: Seçime dönük operasyon!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Doların yükselişinin realite ...
Karamollaoğlu: Huzurlu Türkiye resmi çizeceğiz
Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu’ndan, kendisini ressam Bob’a benzeten ...
 
İYİ Parti Lideri Akşener'in yolu kesildi!
İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, 7 aylık ...
'Konya'dan seslendi: Bay Kemal ve İnce bilir mi?'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletvekili arkadaşlarıma hırsız ...
Bakan Soylu: Kandil'e az kaldı, merak etmeyin
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "6-7 Ekim olaylarında 53 insanımızı katledenleri ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva