HABERLER>GÜNCEL
15 Ocak 2018 Pazartesi - 12:05

İzmir'de iki kardeşin öldüğü 'çukur faciası'na gözaltı!

Karabağlar ilçesinde, toplu konut alanında 1.5 derinliğindeki su dolu çukurda Yusuf Tencirlioğlu ile kardeşi Ali Tencirlioğlu'nun ölümüyle ilgili soruşturma başlatan Savcılık, gözaltı kararı verdi. Olayda ihmali bulunan şirketini 2 yetkilisi, kepçe operatörü ile inşaat bekçisi gözaltına alındı.

İzmir de iki kardeşin öldüğü  çukur faciası na gözaltı!

Olay dün saat 16.00 sıralarında Karabağlar'ın Uzundere mevkiinde, otoban kenarındaki boş arazide meydana geldi.

Yusuf Tencirlioğlu ile kardeşi Ali Tenciroğlu, zaman zaman hayvan satış pazarının da kurulduğu bölgede oynarlarken, içi su dolu çukura düştü. Çukura düşen 2 kardeş, dipteki çamura saplanıp, su birikintisinin üzerine çıkamadı. 2 kardeşin çukura düştüğünü, aynı bölgede oynayan diğer çocuklar fark etti. Olayı çocuklardan öğrenen 2 kardeşin yakınları, hemen bölgeye koştu. Bu sırada teyzeleri, suya girip 2 kardeşi çukurdan çıkardı. Aile üyelerinin çağırdığı sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinden sonra hayatta oldukları tespit edilen 2 kardeş, kaldırıldıkları Dokuz Eylül Üniversitesi ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Soruşturma başlatan Savcılık, gözaltı kararı verdi. Olayda ihmali bulunan şirketin 2 yetkilisi, kepçe operatörü ile inşaat bekçisi gözaltına alındı.

OTOPSİ İŞLEMLERİ TAMAMLANDI
İzmir'in Karabağlar ilçesinde inşaat alanındaki su dolu çukura düşerek boğulan 5 ve 8 yaşlarındaki iki kardeşin cenazesi, Kahramanmaraş'ta defnedilecek.

Ailenin akrabaları Neşet Güler ve Ferdi Ertekin cenazeleri almak için işlem yapmak isterken, İzmir Adli Tıp Kurumu yetkilileri, ailenin birinci derecede yakını olmadıkları için çocukların cenazelerini bu kişilere teslim etmedi. Daha sonra İzmir Adli Tıp Kurumuna gelen ailenin yakınları, çocukların cenazelerini teslim alarak Kahramanmaraş'a götürmek üzere yola çıktı.

"3 AY ÖNCE KAHRAMANMARAŞ'TAN İZMİR'E GELDİLER"
Neşet Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 ay önce Kahramanmaraş'tan İzmir'e Tencirlioğlu ailesiyle birlikte geldiklerini, kağıt toplayarak hurdacılık yaptıklarını anlattı.

Dün olay olduğu sırada çalıştıklarını ifade eden Güler, "Geldiğimizde öğrendik. Çocuklar kepçenin açtığı çukura düşmüş, bir vatandaş çıkarmış. Hastaneye kaldırılan çocukları kaybettik." dedi.

Anne Fatma ve baba Tevfik Tencirlioğlu'nun defin işlemleri için Kahramanmaraş'a gittiğini, çocukları defnettikten sonra İzmir'e geri geleceklerini aktaran Güler, "Çocukların annesi babası Cennetçeşme'de ev tutmuştu. Bugün de taşınacaktı. Çadırdan çıkıp kiraya gidecekti. Kirasını bile ödemişti. Kiraya çıkıp çocuklarını alıp gidecekti. Allah'ın takdiri işte. Üç çocuğundan ikisini kaybetti." diye konuştu. 

Güler, inşaat alanı yetkililerinin aracılar yoluyla başsağlığı dilediğini sözlerine ekledi.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA
Öte yandan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, olaydan sonra başlatılan soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alındı. Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, "İzmir'in Karabağlar ilçesi Uzundere Mevkiinde bir inşaat alanında içi su dolu çukura düşen iki kardeşin ölümü olayı ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmış olup; olay mahallinde yapılan bilirkişi incelemesi ve olay yeri inceleme ekibi tarafından yapılan araştırmaya göre; İller Bankası'nın açmış olduğu ihaleyi alan firmanın, kazı işini taşeron başka bir firmaya devrettiği, bu firma tarafından kazı bölgesinde iş güvenliği ile ilgili yeterli önlem alınmadığı tespit edilmiştir. Bilirkişi raporuna göre kusuru tespit edilen şirketin 2 yetkilisi, kepçe operatörü ve inşaatın bekçisi olmak üzere toplam 4 kişi gözaltına alınmıştır. Soruşturmaya devam edilmektedir. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunulur" denildi.

KARABAĞLAR BELEDİYESİ AİLEYİ YALNIZ BIRAKMADI
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun İzmir il dışında olması nedeniyle onun bilgisi ve talimatıyla hemen olayın yaşandığı bölgeye hareket eden Karabağlar Belediyesi Başkan Vekili Osman Çokcan, Başkan Yardımcıları Hüseyin Hepşengüller, Başkan Yardımcıları Ceyhan Kayhan ile Güven Güngörmüş hayatını kaybeden iki kardeşin acılı ailesi ve yakınlarını ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundular.

Belediye yetkilileri, Kahramanmaraş’tan gelip bölgede ikamet etmeye başlayan ailenin talepleri doğrultusunda ihtiyaçlarını karşılayarak onları bu zor günlerinde yalnız bırakmadı. (DHA, AA, Haber Merkezi)

 
İzmir'de 13 metre yüksekten düşmüştü... Bir mucize daha gerçekleştirmek istiyor
 
Cinayetle ilgili şok detaylar: Bunları araştırmış!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
15 Ocak 2018 Pazartesi 21:23

Belediye valilik çukuru zamanında kapatacak arkadaş, çocuklar ölmüş gerisi hava civa show.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de arkadaşına 'PKK'lı dedi... Cezayı yedi!
Çeşme ilçesinde, belediyede çalışan Bedih P.'nin, kendisine 'PKK'lı' diyerek ...
'Dilenci değilim' demişti... Acı haber geldi
Edirne'de dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın ziyareti ...
İzmir'de eğlence çıkışı cinayet: Silahı çekti ve...
İzmir'in Kınık ilçesinde, aralarında husumet bulunan A.A. (29) tarafından ...
 
ABD'den şok 'YPG ordusu' açıklaması!
Reuters haber ajansı, ABD liderliğinde DEAŞ'a karşı kurulan uluslararası ...
İzmir'de aileye misafirlik dönüşü şok!
Selçuk ilçesinde bir evde çıkan yangın sonucu hasar oluştu. 
İzmir'de iki kardeşin kahreden ölümü... Bu acıya yürek dayanmaz!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, boş arazide, 1,5 metrelik derinliğindeki ...
 
İzmir'deki 'kara kabus'tan rahatlatan haber: Yüzde 95 tamam!
Urla İskelesi'ne bir yakıt tankından sızan ve kirliliğe neden olan akaryakıtın ...
Halk otobüsünü çaldı, yolcu aldı!
İzmit'te sürücüsünün anahtarı üzerinde bıraktığı halk otobüsünü çalan ...
Bakan'dan öğrencilere sömestr tatili müjdesi!
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Her zaman tatillere girerken Bakanlık ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva