HABERLER>GÜNCEL
14 Ocak 2018 Pazar - 16:55

İzmir'de iki kardeşin kahreden ölümü... Bu acıya yürek dayanmaz!

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, boş arazide, 1,5 metrelik derinliğindeki su dolu çukura giren iki kardeş, dipteki çamura saplandı. Kurtarılıp, hastaneye kaldırılan Yusuf Tencirlioğlu (7) ile kardeşi Ali Tenciroğlu (5) yaşamını yitirdi.

İzmir de iki kardeşin kahreden ölümü... Bu acıya yürek dayanmaz!

Olay bugün saat 16.00 sıralarında Karabağlar'ın Uzundere mevkiinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan kentsel dönüşüm alanındaki arazide meydana geldi. Yusuf Tencirlioğlu ile kardeşi Ali Tenciroğlu, zaman zaman hayvan satış pazarının da kurulduğu bölgede oynarlarken, içi su dolu çukura düştü. Çukura düşen iki kardeş, dipteki çamura saplanıp, su birikintisinin üzerine çıkamadı.

ÇOCUKLAR FARK ETTİ
İki kardeşin çukura düştüğünü, aynı bölgede oynayan diğer çocuklar fark etti. Olayı çocuklardan öğrenen iki kardeşin yakınları, hemen bölgeye koştu. Bu sırada teyzeleri, suya girip iki kardeşi çukurdan çıkardı. Aile üyelerinin çağırdığı sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinden sonra hayatta oldukları tespit edilen iki kardeş, kaldırıldıkları Dokuz Eylül Üniversitesi ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tüm müdahalerere rağmen yaşamını yitirdi.


MARAŞ'TAN GELMİŞLER
Yusuf ve kardeşi Ali'nin ailesinin, kış aylarında Kahramanmaraş'tan İzmir'e geldikleri, Uzundere bölgesinde zaman zaman çadırda zaman zaman ise kiraladıkları evlerde kaldıkları, hurda toplayıp gelir elde ettikleri öğrenildi. Ailenin yaz aylarında ise farklı illere ya da memleketleri Kahramanmaraş'a döndüğü aile yakınlarınca ifade edildi. 3 çocuk sahibii ailenin bir de kızları olduğu öğrenildi.

Öte yandan iki kardeşin ölümüne neden olan çukurun iş makinasiyle açıldığı, ne amaçla kim tarafından kazıldığı henüz tespit edilemedi. Olay yerinde inceleme yapan polisin, bu yöndeki araştırmalarının da sürdüğü ifada edildi.

 

 

Bu arada, olay yerindeki vatandaşlar, inşaat alanında gerekli önlemlerin alınmadığını iddia ederek tepki gösterdi.

BAŞKAN SELVİTOPU VE KAYMAKAM'DAN AÇIKLAMA
Olayla ilgili Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç açıklama yaptı. Kaymakam Tunç, "Toplu konut projesi kapsamında İller Bankası adına iş yapan bir firma var. Firmanın yol açan taşeron firması yağmur yağdığı zaman su birikmesin diye kendince böyle bir çukur kazıp önlem almış. Tahliye kanalı oluşturmuş. Kendi çapında önlem düşünmüş. Bundan sonrası bilirkişilerin, savcılığın kendi değerlendirmelerine kalmış. Ben şunu ifade etmek istiyorum. Bu vatandaşlarımız fakir, gariban insanlar. Ne kadar zor şartlarda yaşadıklarını gördük. Bunlar Maraş'tan üç ay önce ilçemize göç etmişler. Bu vatandaşlarımızın mağduriyetini ailelerin acısını paylaşıyoruz. İşte kimin sorumluluğu varsa devletin bütün organları olarak, Kaymakamlık olarak bu vatandaşların bu şekilde acı çekmesine sebep olanların yargı önünde hesap vermesi için elimizden gelen bütün işlemlerin yapılacağının bilinmesini istiyorum."

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise "yaşanan olay çok üzücü. Olayı öğrenir öğrenmez belediyemizin ilgili birimlerinde olan arkadaşları görevlendirdim. Başkanvekilimizde olay yerine gitti. Çocuklarımızın ailesinin başı sağolsun" dedi. 

YÜREK BURKAN YAŞAM
Yusuf  Tencirlioğlu ile kardeşi Ali Tencirlioğlu'nun boş arazide oynarken 1,5 derinliğindeki su dolu çukura düşüp ölmelerinin ardından ailenin yürek burkan yaşamlarını da ortaya çıktı. Ailenin diğer yakınlarıyla birlikte üç ay önce hurda toplayıp para kazanmak içini Kahramanmaraş'tan geldikleri öğrenildi. Uzundere bölgesinde kullanılmayan bir eve yerleşen ailenin, havalarını soğuması ve yağmurdan dolayı da pencereleri naylonla kapattıkları görüldü. Acı olaydan sonra Kaymakamlık yetkilileri aileyle bağlantıya geçti. Yetkililerin, aileye, yiyecek, yakacak, giyecek ve barınma yardımında bulunacağı öğrenildi.

Acı olaydan sonra gözyaşlarına boğulan iki kardeşin dedesi Süleyman Tencirlioğlu, "Benim iki torumun gitti. Onları kim getirecek? Bu çukuru kim, neden kazdı? Bizimle kimse ilgilenmedi, elektriğimiz bile yoktu" dedi.(DHA, AA, Haber Merkezi)

 
İzmir'deki 'kara kabus'tan rahatlatan haber: Yüzde 95 tamam!
 
İzmir'de aileye misafirlik dönüşü şok!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandas 15 Ocak 2018 Pazartesi 12:51

ben dün gece ordaydım olayı merak edip gittim yakın yerde oturuyorum trafik ışıklarının hemen yanında... orada gelen giden cok oldu ama hepsi bişeye ihtiyacınız varmı devlet sizinle diyiyorlardı ve hiçbir sey yapmadan çekip gittiler ama sadece karabaglar belediyesi vardı o insanlarin yanında o insanlara ısınmaları için odun yiyecek ve elektirikleri yoktu jenaratör getirip oranın aydınlamasını sagladılar.diger kurumlarda sadece bişeye ihtiyacınız varmı diyorlar onlarda okadar gururlu ve onurlu insalarmışki o durumda bile bişey istemediler ama malesef karsılarında karabaglar belediyesnden baska onların neye ihtiyaçi oldugunu kimse görmemiş

Yorumu oyla      11      5  
izmirli 15 Ocak 2018 Pazartesi 12:37

olay belediyeye ait bir cukurdan kaynaklanmış olsaydı vay CHP libelediyenin haline ama olay kaymakamın dedigine göre iller bankasının ve ilgili bakanlıgın yaptıgı iş neden sorumlulardan biri acıklamada bulunmuyor bu olayın ucu kime degcek bellide ondan..

Yorumu oyla      11      5  
Yorumsuz 15 Ocak 2018 Pazartesi 08:58

Ne yazılır ki böyle bir habere yazıyorum tekrar siliyorum yazdıklarımı büyük bir acı Allah''ım kimseye yasatmasin biz ancak uzaktan yaşayabiliriz acıyı ateş düştüğü yeri yakar. Sorumlular cezalandırılmalı birde yetkililer şunu görmeli o cocuklar oyun oynayacak yer arıyorlardı her tarafa kentsel dönüşüm diye bina dikileceği ne oyun alanları yapın basket sahası yapın.. durumu iyi olanlar evde PC tablet telefona mahkum ediyor çocuğunu durumu olmayanlar çocuklar dışarıda sağlıksız ortamlarda .. İzmir de herşey Mavişehir Bornova değil.buca da da Karabağlar da da insanlar yaşıyor çocuklar yaşıyor görün bunu yetkililer

Yorumu oyla      12      5  
15 Ocak 2018 Pazartesi 08:50

Akepe görmez bunları. Dünya lideri safsafatasıyla milyonlarca akepeliyi kandırıyorlar. Memleketin hali kim ne derse desin perişan.

Yorumu oyla      13      5  
Eray 14 Ocak 2018 Pazar 18:45

Bu acı çok büyük. Rabbim cennetine aldı inşallah. Ailelerine sabırla dileriz. İhmalin çok büyük olduğu gerekli önlemlerin alınmadan çalışmalar yapıldı her hali ile ortada. Önlem almayan firmanın gereken cezanın verileceğini düşünüyorum

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki 'kara kabus'tan rahatlatan haber: Yüzde 95 tamam!
Urla İskelesi'ne bir yakıt tankından sızan ve kirliliğe neden olan akaryakıtın ...
Halk otobüsünü çaldı, yolcu aldı!
İzmit'te sürücüsünün anahtarı üzerinde bıraktığı halk otobüsünü çalan ...
Bakan'dan öğrencilere sömestr tatili müjdesi!
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Her zaman tatillere girerken Bakanlık ...
 
TSK, Afrin'i toplarla yeniden vurmaya başladı!
Hassa ilçesinden Suriye'nin Afrin kentindeki terör örgütü PKK/PYD mevzilerine ...
Polis karşı ilginç yöntem... Cono dili!
Adana’da uyuşturucu, fuhuş, gasp ve yağma suçlarına karıştıkları iddiasıyla ...
Hakkari'de hain saldırı: Şehit ve yaralılar var!
Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki üs bölgesine, PKK'lı teröristlerin Irak'taki ...
 
İzmir'de düğmeye basıldı: Aynı anda 25 ilçede operasyon!
 İzmir'deki asayiş uygulamalarında gözaltına alınan 8 şüpheliden biri tutuklandı. 
İzmir'de 'sınav' sektörü: Öğrenci mağdur, emanetçi köşe!
İzmir’de 2017-2018 AÖF Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavları’na girişlerde öğrencilerin ...
Üzerinde silah ve bombayla gezmiş!
Atatürk Havalimanı saldırısının planlayıcısı olduğu belirlenen Ahmed Çatayev’in, ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva