HABERLER>SAĞLIK
20 Nisan 2016 Çarşamba - 11:42

İzmir’de hemşirelerden ‘serumlu’ isyan!

Ege Üniversitesi Hastanesi'nde görev yapan hemşireler, ağır çalışma şartlarına, yetersiz personel sayısına, nöbetlere tepki gösterdi. Artık kendilerinin müdahaleye ihtiyaçları olduğunu söyleyen sağlık çalışanları, tekerlekli sandalyeye oturup kollarına serumu temsili olarak taktı.

İzmir’de hemşirelerden ‘serumlu’ isyan!

Üniversite hastanelerinde yetersiz hemşire kadroları, sağlık çalışanları tarafından birçok kez protesto edildi. Hemşireler, Ege Üniversitesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı önünde bir kez daha, basın açıklaması yapıp çalışma koşullarının düzeltilmesi çağrısı yaptı. Sağlık çalışanları, aşırı iş yükünü protesto etmek için de farklı bir yönteme başvurarak tekerlekli sandalyeye oturdu ve temsili serumu da kendi kollarına taktı. Sağlık çalışanları adına basın açıklamasını Türk Sağlık- Sen Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin yaptı. Hemşirelerin artık yeter diye isyan eteğini söyleyen Yasemin Zengin, "Yaklaşık iki yıldır her platformda dile getirdiğimiz hemşire eksikliği, hemşire planlamasındaki sıkıntıların giderilememesi bugün gelinen noktada, hemşirelerimizi tükenmişlik ve isyan noktasına kadar getirmiştir. Yoğun iş yükü altında ve bitmek tükenmek bilmeyen nöbetlerle hemşirelerimizin aile ve sosyal hayatları neredeyse sıfır noktasına inmiştir. Birçok hemşiremiz sağlık sorunları yaşamakta, bunların çoğu da meslek hastalığı olarak kalıcı hale gelmektedir. Kliniklerde sağlık sorunu nedeni ile rapor alan hemşire sayısındaki artış ise bunun en belirgin kanıtıdır" dedi.

MESLEĞİ BIRAKMAK ZORUNDA KALIYORLAR
Sorunlarla baş edemeyen hemşirelerin, çözümü ya farklı kurumlara kaçışta yada istifa etmekte bulduğunu da kaydeden Yasemin Zengin, "Üniversite hastanelerinin hemşire ihtiyacına kulak verilmezse, kurum yöneticileri hemşire sayısını düşünmeden hasta yatırmaya devam edip, iş yükü azaltmaya gitmezse korkarız ki çok yakında bu sorun gittikçe büyüyecek sağlık sorunları nedeni ile kurum nöbet tutacak hemşire bulamayacak hale gelecektir. Ege Üniversitesi bünyesinde hizmet veren birçok klinik nöbet listesi yapamaz hale gelmiştir. Neredeyse her hafta sonu nöbete gelerek ailelerini ve sosyal yaşamlarını yok etmişlerdir. Hastane yönetimi ne yazık ki listelerde total hemşire sayısına bakmakta ve kliniklerin hemşire ihtiyacı olmadığını düşünmektedir. Büyük sorun klinikte nöbet yükünü taşıyan hemşire sayısındadır. Örneğin Göğüs Hastalıkları Kliniğinde hemşire listesi her ne kadar sayı 25 olsa da nöbet tutan hemşire sayısı 12'dir. Çoğu hemşiremiz sağlık sorunları nedeni ile nöbete girememektedir. Hemşireler artık çözüm istemektedir. Adalet istiyoruz. Sadece hemşirelik yapmak istiyoruz. Hastaya kaliteli bakım vermek için bakabileceğimiz kadar hasta sayısına hizmet vermek istiyoruz. Mobing, baskı, hakaret, tehdit istemiyoruz. Oradan oraya sürüklendiğimiz, sürekli tampon vazifesi yaptığımız uygulamalar istemiyoruz. Üç kişilik işi, tek başına bir hemşirenin yapmasını istemiyoruz. İnsan olduğumuzun unutulmamasını, köle değil hemşire olduğumuzun hatırlanmasını istiyoruz. Dinlenme hakkımızın verilmesini istiyoruz. Hemşirelerimizin sesine kulak verilemezse, talepleri karşılanmaz ise iş bırakma eylemi dahil olmak üzere her türlü eylem ve etkinliğe devam edeceğiz" dedi. (dha)

 
TSK'ya yeni yetkiler ve yasal koruma geliyor!
 
Akşener'den Bahçeli'ye 'başparalel' yanıtı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yalnızlık sigara kadar zararlı!
Yeni bir araştırma, yalnızlık ya da toplumdan dışlanmanın ortalama koroner ...
DEÜ Hastanesi’nde Nöroloji Servisi yenilendi
İzmir’deki Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Servisi ve İnme ...
İnatçı depresyona elektroşokla müdahale
İlaçların ve psikoterapinin yetersiz kaldığı, intihar eğiliminin arttığı ...
 
Üniversitelerde sigara satışı yasaklanıyor!
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, üniversite kampüslerinde sigara satışını ...
Arda Efe hayata 'dondurulmuş kapakçık'la bağlandı!
Marmaris'te kalbi delik dünyaya gelen 5 yaşındaki Arda Efe, ailenin yardım ...
Reyhan bebek yılda 2 yılda 8 ameliyat geçirdi
Çakırpınar çiftinin Reyhan adını verdikleri bebeklerinin boğazındaki birikintiyi ...
 
İzmirli doktorlar seçimini yaptı: Yeni başkan kim oldu?
İzmir Tabip Odası 2016 – 2018 dönemi başkan ve yönetimini belirmek için ...
İzmir’in ‘doğum’ haritası!
TÜİK İzmir’den alınan verilere göre 2014 yılı verisine göre 1 milyon 345 ...
SGK Başkanı: Orada atom bombası patlamadı!
SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, "Bir hastane düşünün 124 bin vaka gönderiyor, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva