HABERLER>GÜNCEL
28 Kasım 2019 Perşembe - 08:03

İzmir'de halkı tedirgin eden olay: Çirkin yazılara soruşturma!

İzmir'in Gaziemir ilçesinde Alevi vatandaşlara ait bazı evlere kırmızı boya ile 'X' işareti yapılıp, ayrılıkçı yazı yazılması üzerine İzmir Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Alevi vatandaşlara yönelik yazılan çirkin ifadelere ilişkin, "Gerek bizlere ulaşarak gerek sosyal medyada hassasiyet gösteren vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Konu hassasiyetle takip ediliyor. Her şey açığa çıkarılacaktır." dedi. Alevilerle ilgili çirkin ifadelere sosyal medyadan da tepki yağdı.

İzmir de halkı tedirgin eden olay: Çirkin yazılara soruşturma!

Gaziemir ilçesinde Alevi vatandaşların oturduğu Yeşil Mahallesi'nde bazı evlerin duvarlarına karmızı boya ile 'X' işareti yapılıp, ayrılıkçı yazı yazılması üzerine Emniyet Müdürlüğü ekipleri soruşturma başlattı. Sosyal medyada gündem yaratan konu ile ilgili İzmir Valisi  Erol Ayyıldız açıklama yaptı.

"MEZHEPSEL BİR DURUM SEBEBİYLE OLMADIĞI..."
Vali Ayyıldız, söz konusu mahallede Alevi vatandaşların yaşadığının öğrenildiğini belirterek, "Emniyetimizin yaptığı çalışmada yazının herhangi bir mezhepsel bir durum sebebiyle olmadığı, kavga nedeniyle asayiş olayına dayandığı değerlendirilmektedir. Konuyla ilgili idari ve adli tahkikat devam etmektedir" açıklamasında bulundu. Vali Ayyıldız, ayrıca konuya ilişkin İl Emniyet Müdürlüğü'nün çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Evinin duvarına kırmızı boya ile 'X' işareti yapılıp ayrılıkçı yazı yazılan Bayram Şenal ise, bu çirkin yazıyı siyah boya ile gül resmine dönüştürdü.

- BAKAN SOYLU İZMİR'DE: O EVE İŞARETİ KOYAN KİŞİ BEDELİNİ ÖDEYECEK!

ÇELİK: İLGİLİ TÜM BİRİMLER KONUYU TAKİP EDİYOR
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de İzmir'in Alevi vatandaşların evlerinin duvarına ayrılıkçı yazı yazılması ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Çelik, olayın fark edilmesinin ardından ilgili tüm birimlerin konuyu yakından takip ettiğini belirterek, "İzmir, Gaziemir İlçesi'nde bir duvara yazılan Alevi vatandaşlarımıza dönük çirkin ifadeler nedeniyle olay olduğu andan itibaren tüm ilgili birimler konuyu yakından takip etmiştir ve olayla ilgili detaylı inceleme yapmaya başlamıştır. İçişleri Bakanımız konuyu bizzat takip etmektedir. İzmir Valiliği ve emniyet birimleri azami hassasiyetle ilgilenmektedir. Dolayısıyla devlet kurumları tarafından bu meselenin 'birkaç çocuk yapmıştır' denilerek geçiştirildiği bilgisi kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerini kullandı.

'BİRLİĞİMİZİ VE DİRLİĞİMİZİ KORUYACAK TOPLUMSAL TECRÜBEYE SAHİBİZ'
İzmir'de huzuru bozacak hiçbir olaya müsaade edilmeyeceğini vurgulayan Çelik, açıklamasında şunlara yer verdi: "Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Güzel İzmir'imizde huzuru bozacak hiçbir şeye müsaade edilmesi mümkün değildir. Güzel İzmir kardeşliğin ve hoşgörünün mayasına sahiptir. Emniyet birimlerimiz bu kardeşliği ve huzuru bozmaya kalkanları her zaman engelleyecektir. Herhangi bir vatandaşımızın etnik, mezhebi, sosyal ya da siyasal kimliğine yapılan saldırıyı hepimize yapılmış sayarız. Birliğimizi ve dirliğimizi koruyacak toplumsal tecrübeye sahibiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bu kardeşliği net ifade etmişti; 'Türkiye, kurulan onca tuzağa rağmen nifak tuzağına düşmemiştir. Alevi ve Sünniler birbirlerinin yegane hamileridir.' Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, her türlü provokasyona karşı geçmişte şu tespiti yapmıştı; 'Alevi kardeşlerimize yönelik provokasyonları yapanlar da olsa olsa Lawrence misyonlu kişiler olur.' Gerek bizlere ulaşarak, gerek sosyal medyada hassasiyet gösteren vatandaşlarımız müsterih olsunlar. İlgililer konuyu hassasiyetle takip ediyorlar. Her şey açığa çıkarılacaktır.

"MAHİR ÜNAL'DAN AÇIKLAMA
AK Parti Sözcüsü Çelik'in açıklamalarının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da Twitter hesabından açıklama yaptı. Mahir Ünal paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Bu toprakların kadim hikayesinin bazen hüzünlü bazen neşeli türküleriyiz hepimiz. Aleviyim, Sünniyim, Kürdüm, Türküm, Lazım, Çerkez'im, hep birlikte Türkiyeyim." (DHA)

 
Genç Bürge'yi öldüren sürücü tekrar hakim karşısında
 
8 sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
resul 28 Kasım 2019 Perşembe 08:59

bu nedir ya ne istiyorsunuz gariban alevilerden güçünüz bu insanlaramı yetiyor ayıp çok ayıp,bunu yapan dinsizdir ..

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genç Bürge'yi öldüren sürücü tekrar hakim karşısında
İzmir'in Gaziemir ilçesinde, hafif ticari aracın çarpması sonucu hayatını ...
Türkiye'den NATO'nun Baltık planına bloke
Türkiye'nin NATO'nun Baltık ülkeleri kapsayan savunma planını bloke ettiği ...
Bakan Albayrak'tan KYK borçlularına iyi haber!
Bakan Berat Albayrak, KYK kredi borçları ile ilgili çalışma yaptıklarını açıkladı.
 
Otomobilin çarptığı yayaya ceza!
Tekirdağ'da yaya geçidinden kırmızı ışıkta geçtiği sırada arabanın çarpması ...
İzmirli Dilan son yolculuğa uğurlandı!
Karşıyaka ilçesinde banliyö treninin önüne atlayarak yaşamına son veren ...
İzmir'de 99 düzensiz göçmen yakalandı
İzmir'in Çeşme ilçesinde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak için bekleyen ...
 
'Sahte peygamber'in cenazesine 3 bin kişi katıldı!
Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 5 gün önce kalp yetmezliği nedeniyle ...
İzmir'de kocasının baltalı saldırısında ölen kadın için son görev
İzmir'in Buca ilçesinde, bir süredir kendisine şiddet uygulayan eşi Yakup ...
İzmir'deki sır ölümde yeni gelişme: Kaybolduktan 2 gün sonra hastaneye kayıt!
İzmir'de, arkadaşlık sitesi üzerinden tanışarak sevgili olduktan sonra, ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva