HABERLER>GÜNCEL
27 Kasım 2019 Çarşamba - 14:45

İzmir'deki sır ölümde yeni gelişme: Kaybolduktan 2 gün sonra hastaneye kayıt!

İzmir'de, arkadaşlık sitesi üzerinden tanışarak sevgili olduktan sonra, Adana'dan gelen Meral Polat'ı (38) kıskançlık yüzünden çıkan tartışmada öldürerek, deniz kenarında bir yere gömdüğü iddiasıyla tutuklanan Hüseyin E.'nin(42) yargılanmasına başlandı. Meral Polat, kaybolduktan 2 gün sonra adına hastanenin acil servisine kayıt açtırıldığı ortaya çıktı.

İzmir deki sır ölümde yeni gelişme: Kaybolduktan 2 gün sonra hastaneye kayıt!

İzmir'de balık yemi ve av malzemeleri satan Hüseyin E. ile Adana'da yaşayan Meral Polat, 2018 yılı başlarında internette arkadaşlık sitesi üzerinden tanıştı. Eşlerinden boşanmış olan Meral Polat ve Hüseyin E., bir süre sonra sevgili oldu. Hüseyin E. bir defa Adana'ya giderken, Meral Polat her ay İzmir'e gelip gitmeye başladı. Adana'da annesi ve çocukları ile birlikte yaşayan Meral Polat, en son 18 Kasım 2018'de İzmir'e geldi. Meral Polat, Hüseyin E.'nin eski eşi ile olan iletişiminden rahatsız olduğunu belirtmesinden dolayı ikili arasında tartışma çıktı. Hüseyin E.'nin iddiasına göre Bayraklı sahilinde otomobilde gerçekleşen tartışmanın ardından Meral Polat, araçtan inerek oradan uzaklaştı. Meral Polat'tan bir daha haber alınamadı. Yakınlarının polise başvurmasının ardından yapılan araştırmada, polis, güvenlik kameralarını inceleyince Meral Polat'ın araçtan inmediği ortaya çıktı. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, Meral Polat'ın cep telefonu sinyalinin Bayraklı sahilinde kesildiği, Hüseyin E.'nin sahilden ayrılırken araçta olan kadının iş yerine geldiğinde araçta olmadığı güvenlik kameralarından tespit edildi.

Hüseyin E.'nin cep telefonu HTS kayıtlarını inceleyen ekipler, şüphelinin 20 Kasım sabahı Menemen'de deniz kenarındaki yengeç avcılığının yapıldığı bölgeye gittiğini, normalde 7-8 saat kaldığı yengeç avından 50 dakika sonra geri döndüğünü belirledi. Ayrıca Meral Polat'ın kaybolmasından 2 gün sonra Ege Üniversitesi Hastanesi'nin acil girişinden kayıp kadın adına kayıt yaptırıldığı tespit edildi. Hüseyin E., polis tarafından gözaltına alındı.

Meral Polat'ı en son aracından indikten sonra bir daha görmediğini söyleyen ve HTS kayıtlarını kabul etmeyen E., sevk edildiği adliyede tutuklandı. Sanık hakkında 'Kasten öldürme' suçundan hazırlanan iddianamede, sanığın çelişkili ifadeleri ve toplanan deliller değerlendirildiğinde, kıskançlık tartışması sonucu Meral Polat'ı araç içinde öldürdüğü, sonrasında avlanmak için gittiği yerde cesedi gömdüğü kanaatine varıldığı belirtildi.

MAĞDUR OLDUĞUNU SÖYLEYİP, TAHLİYE TALEBİNDE BULUNDU
İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmasına tutuklu sanık Hüseyin E., kadının yakınları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Emine Şentüfekçi Tezcan ile tarafların avukatları katıldı. Duruşmada üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen ve Meral Polat'la kendi aralarında nişanlandıklarını, kıskançlık nedeniyle tartıştıklarını iddia eden sanık Hüseyin E., "Meral Polat ile internet üzerinden tanıştık. Kendisi ayda bir İzmir'e gelirdi. Birlikte vakit geçirirdik. Eski eşimle 2 çocuğum olmasından dolayı iletişimim devam ediyordu. Meral son geldiğinde eski eşimle olan iletişimimden dolayı tartıştık. Bayraklı sahilde araç içerisinde tartışma oldu. Oradaki tartışmamızdan sonra Meral araçtan indi ve İzmir'de olan teyzesine gideceğini söyledi. Bir daha görmedim" dedi.

Meral Polat'ı öldürmediğini ileri süren sanık, "Olay nedeniyle 7 aydır tutukluyum. Eski eşim, çocuklarımla ilgilenmiyor. Tutuklanmadan önce iş yeri açmıştım ama bu olay nedeniyle çalışamıyorum ve mağdurum" diyerek tahliye talebinde bulundu.

KAYBOLDUKTAN SONRA HASTANEYE KAYDI YAPILDI
Meral Polat'ın kaybolmasından 2 gün sonra Ege Üniversitesi Hastanesi'nin acil servisine kaydını yaptırdığı öne sürülen Hüseyin E.'nin polis memuru olan yeğeni O.K. duruşmada tanık olarak ifade verdi. E.'nin kendisinden yardım istediğini belirten O.K., "Ben polis memuruyum. Hastanelere bakalım dedim. Önce Alsancak Devlet Hastanesi'ne gittik Orada kayıt bulamayınca Ege Üniversitesi Hastanesi acil servisine gittik. Ben tek başıma hastane polisinin yanına gidip polis kimliğimi gösterip, Meral Polat isminde kayıt olup olmadığını sordum. Kayıt yoktu. Acil giriş bilgi işlem bölümüne geçtim. Oradaki görevliye polis olduğumu, Meral Polat'ı araştırdığımı söyleyerek, dayımdan aldığım isim, soy isim ve kimlik numarasını vererek baktık. Orada da kayıt yoktu. Ben kayıt yaptırmadım. Muhtemelen oradaki görevli yanlışlıkla kayıt açmış olmalı" diye konuştu. O.K. kendi POLNET sisteminden Meral Polat ile ilgili kayıt olup olmadığına baktığını da söyledi.

'BÖYLE BİR KAYIT HATIRLAMIYORUM'
Meral Polat'ın kaydının yapılmasıyla ilgili Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'nde bilgi işlem görevlisi olarak çalışan E.C.K. de tanık olarak dinlendi. Olayı hatırlamadığını söyleyen E.C.K., "Bana sivil giyimli bir polis memuru gelip de bilgi istediğini hatırlamıyorum, böyle bir olay yaşanmadı. Hasta kendi gelemediği zaman hasta giriş kaydı yaptığımız olur. Hastanın durumu acildir, konuşamaz durumdadır, yakını kimliğini getirir ya da hasta yakını beyanı ile kimlik bilgileri alınır. Hasta yakını telefon numarası alınır, bu şekilde kayıt yaparız" dedi. Mahkeme Başkanı'nın "Meral Polat isimli kayıt yaptığını hatırlıyor musun?" sorusuna ise E.C.K, "Böyle bir kayıt hatırlamıyorum, yaptıysam da hatırlamıyorum. Muhtemelen bir yakını kimliği getirmiştir ya da kimlik bilgilerini vermiştir" diye karşılık verdi.

Mahkeme heyeti, sanığın üzerine atılı suçun niteliği göz önüne alarak tutukluluk halinin devamına ve dosyadaki eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmanın ertelenmesine karar verdi. (DHA)

 
Gaziemir'de sendikalar arasında arasında üye kavgası!
 
İzmir'de kocasının baltalı saldırısında ölen kadın için son görev
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege Denizi'nde tsunami tehlikesi!
Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, ...
İzmir'de PKK baskını! Gözaltılar var
İzmir'de terör örgütü PKK/KCK'nın "cezaevi dış koordinasyon yapılanması"na ...
Foça'da komandolar böyle eğitiliyor!
Foça'da komandolar böyle eğitiliyor!
 
Türkiye'den Arnavutluk'a yardım eli
Deprem sonrası Arnavutluk'un Dıraç kentine gelen Türk arama kurtarma ekipleri ...
İzmir'de sağlıkta şiddet: Rapor vermeyen doktora kafa attı!
İzmir'in Gaziemir ilçesi 6 No'lu Aile Sağlık Merkezi'ne (ASM), ehliyet ...
Arnavutluk depreminde yaralandı, İzmir'de ameliyata alındı
ARNAVUTLUK'ta meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremde yaralanan Türk ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Artemis Selçuk’ta nasıl ‘can’ buldu?
Mehmet KARABEL yazdı... Artemis Selçuk’ta nasıl ‘can’ buldu?
Başörtüsüne saldırıya 12 yıl hapis istendi
Karaköy'de üniversite öğrencisi iki başörtülü kadına saldırdığı, yaralayıp ...
İzmir'de sendikacının ölümü ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı
İzmir'in Urla ilçesinde, 4 gündür haber alınamayan ve dün akşam foseptikte ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva