HABERLER>GÜNCEL
5 Ekim 2016 Çarşamba - 13:23

İzmir'de gündem sala krizleri: 3 yakalama kararı, 1 hapis cezası!

Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi'nde müezzini darp ettikleri iddiasıyla daha önce serbest bırakılan 3 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Urla'da da imamı darp ettiği öne sürülen kişiye 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

İzmir de gündem sala krizleri: 3 yakalama kararı, 1 hapis cezası!

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi sela okuyan Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi müezzinini darp ettikleri iddiasıyla daha önce serbest bırakılan üç şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

- DİYANET İŞLERİ BAŞKANI GÖRMEZ: BEN ONLARA 'SALA GAZİSİ' ADINI VERDİM... 

- İZMİR SİYASETİNDE TAHLİYE TARTIŞMASI: GÜVEN'DEN DELİCAN'A YANIT 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi sela okuyan Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi müezzini Mehmet Kuzgun'un ikisi kadın üç kişi tarafından darp edilmesine ilişkin yeni görüntü, bilgi ve belgelerde inceleme yaptı.

Başsavcılığın talimatıyla yeni deliller doğrultusunda şüpheliler A.C, P.D. ve İ.C. için yakalama kararı çıkarıldı.

Şüphelilerden P.D. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğüne giderek teslim oldu. Diğer iki şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

OIay
Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi'nin müezzini Mehmet Kutlu'nun, 15 Temmuz gecesi camiye gelen bazı kişilerce tartaklanma ve giriş kapısının camlarının kırılma anı, güvenlik kamerasına yansımıştı. Kutlu'nun şikayeti ve caminin güvenlik kamerası görüntülerinin basına yansıması üzerine yapılan incelemede, olayın A.C, P.D. ve İ.C. tarafından gerçekleştiği belirlenmişti.

Bunun üzerine gözaltına alınan A.C. ve P.D. işlemleri sonrası serbest bırakılırken, firari İ.C. için yakalama kararı çıkarılmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı geniş çaplı soruşturma neticesinde, şüpheli A.C.'nin "Ben selayı darbeye destek amacıyla FETÖ mensuplarının okuttuğunu sandım. Müezzine 'Siz FETÖ'cüsünüz' diye bağırdım." şeklinde ifade vermişti.

O ANLAR KAMERADA 
Öte yandan müezzin Mehmet Kuzgun'un 2'si kadın 3 kişi tarafından tepki gösterilip tartaklandığı anın, bir vatandaş tarafından cep telefonuyla görüntülendiği belirlendi. Caminin karşısında oturan vatandaşın cep telefonuyla çektiği görüntülerde, sela okuyan müezzine tepki gösteren 2'si kadın 3 kişinin bağırmaları yer alıyor.

 

URLA'DAKİ OLAYDA HAPİS CEZASI KARARI 
AA muhabirinin İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından edindiği bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu gece, Diyanet İşleri Başkanlığının talimatıyla Urla Zeytinalanı Camisi'nde imamlık yapan M.H.B'yi (48) sela okuduğu gerekçesiyle darp ettiği ve bıçakla tehdit ettiği iddia edilen ve tutuklanan H.Ö'ye, Urla Asliye Ceza Mahkemesince geçtiğimiz günlerde görülen duruşmada 2 yıl 6 ay hapis ile 9 bin lira adli para cezası verildi.

Mahkeme heyetinin, her iki suç için de "hükmün açıklanmasının geri bırakılmasının uygulanmaması"nı kararlaştırdığı, dosyanın yargıtaya gönderilmesi nedeniyle de sanığı tahliye ettiği öğrenildi.

Olay
Darbe girişimi gecesi sela okuyan Urla Zeytinalanı Camisi imamı M.H.B, alkollü olduğu ileri sürülen H.Ö. tarafından darp edilmiş, şüphelinin "Neden sela verdin, sela veremezsin, dinle siyaseti karıştıramazsın. Burada iktidar biziz” dediği iddia edilmişti.

Şikayet üzerine gözaltına alınan H.Ö. 27 Temmuz'da tutuklanmıştı.

Olayı soruşturan Urla Cumhuriyet Başsavcılığı, H.Ö. hakkında "Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama" ve "silahla tehdit" suçlamasıyla dava açmıştı.

Olayla ilgili hazırlanan raporda ise şüphelilerin "Şehitlerimiz için sela verilmiyor, siz nasıl sela verirsiniz?" şeklinde müezzine çıkıştığı, hakaret ettiği, iki şüphelinin de cami görevlisine yaralama kastıyla vurduğu, caminin kapı camlarına ve pencerelere zarar verdiği tespit edilmişti.



AK PARTİ’DEN VE SENDİKADAN DESTEK
Öte yandan müezzin Mehmet Kuzgun’a AK Parti’den ve Memur-Sen’den destek geldi.  Narlıdere Kutlu Yalvaç camii önünde yapılan basın açıklamasına AK Parti İzmir Sosyal Politikalar Başkanı Adnan Yılmaz, AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Aslan Bilgi, Memur-sen İzmir İl Temsilcisi Ali Musa Bina, mağdur müezzin Mehmet Kuzgun ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yapılan basın açıklamasında vatandaşların desteğini yanında hissetmesi için AK Partili yöneticiler tarafından müezzin Kuzgun’a faks makinası hediye edildi. Sosyal Politikalar İl Başkanı Adnan Yılmaz, Türkiye'nin dört bir yanındaki müezzinlerin ve vatandaşların destek mesajlarının bu faks makinesiyle müezzin Kuzgun'a iletileceklerini belirtti.

15 GÜN KENDİME GELEMEDİM
Yaşadığı saldırıdan sonra çok zor günler geçirdiğini söyleyen Kuzgun ise, "Saldırganların darp etmesi nedeniyle 15 gün kendime gelemedim. Bakımıma muhtaç engelli çocuğum da benimle birlikte mağdur oldu. Desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. (Haber servisi, AA)
 

 
İzmir’deki tartışmaya Görmez de katıldı: Ben onlara ‘Sala Gazisi’ adını verdim…
 
İzmir'in yeni stadının kurdelesini Kılıçdaroğlu kesecek!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ST 6 Ekim 2016 Perşembe 11:48

Müezzine yapılan doğru değil, kaba kuvvet kabul edilemez doğru ama hergün gereksiz zaman ve yerde özellikle çok yüksek hoparlör sesiyle sala da kabul edilir gibi değil.

Yorumu oyla      11      5  
bahadır 5 Ekim 2016 Çarşamba 22:33

koca turkiyede hosgoru sehri denilen izmirde siddetin gorulmesi artık izmirin yasanmaz bir sehir oldugunu maganda sehri haline dondugunu gosteriyor yazıktır bu goruntuler izmire yakısmaz ve bu goruntulere sebebiyet verenler izmirden siktirsinler gitsinler

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’deki tartışmaya Görmez de katıldı: Ben onlara ‘Sala Gazisi’ adını verdim…
Diyanet İşleri Başkanı İzmir’de yaşanan kriz ve tahliye kararlarını yorumladı. ...
Resmi ilanlara 'bölümü ve yıkıcı yayın' ayarı!
"Resmi İlan ve Reklamlar ile Bunları Yayınlayacak Süreli Yayınlar Yönetmeliği"ndeki ...
İstanbul'da beton mikseri dehşeti: 1 ölü, 7 yaralı
Maslak'ta kontrolden çıkan beton mikserinin araçların üzerine devrilmesi ...
 
Rüzgar Çetin'e tahliye kararı veren hakimlere tazminat davası
Bilinçli taksirle bir polis memurunun şehit olmasına, birinin de ağır ...
İzmir'deki utanç davasında önemli gelişme!
Bornova'da üniversite öğrencisi kıza cinsel saldırıda bulunulmasına ilişkin ...
İzmir'de zehir tacirlerine darbe!
Operasyonlarda 5 kilo 150 gram uyuşturucu maddesi ele geçirildi, gözaltına ...
 
Opçin, Uslu ve Özsoy hakkında yakalama kararı
FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Tuncay Opçin, ...
İzmir sularında operasyon: 3 botta 132 kişi!
Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Çeşme açıklarında 3 lastik botla ...
İtirafçılar 1 doların sırrını anlattı!
15 Temmuz darbeye teşebbüs soruşturması derinleştikçe, bazı şüphelilerde ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva