HABERLER>GÜNCEL
25 Kasım 2013 Pazartesi - 09:20

İzmir’de gök delindi: Hayata sağanak darbesi!

İzmir’de gece kısa süreli yağan yağmur sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Sokak ve caddeler suyla doldu, işe gitmek için yollara çıkan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Meteoroloji metrekareye 54 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

İzmir’de gök delindi: Hayata sağanak darbesi!

İZMİR - Bugün işe gitmek için evlerinden çıkan İzmirliler, gece kısa süreli yağan yağmurun ardından kapalı bir hava ile karşılaştı.

- YAĞMURLAR NE KADAR SÜRECEK?..

- FOTO GALERİ: KENTTEN SAĞANAK MANZARALARI...

- VİDEO: İZMİR'DE HAYATA SAĞANAK DARBESİ

- EGE'DE FIRTINA VE SAĞANAK KABUSU...

- BASMANE GARI SULAR ALTINDA...

- BÜYÜKŞEHİR’DEN MAĞDUR VATANDAŞA YARDIM ELİ


Sabah saatlerinde etkisini arttıran yağmur aralıklarla sağanağa döndü. Kentin sokakları ve caddeleri su birikintileriyle dolup taştı. Araç sürücüleri yollarda ilerlemekte güçlük çekti. 
 
METREKAREYE 54 KİLOGRAM!
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kent merkezinde son 10 saatte metrekareye 54 kilogram yağış düştü. Seferihisar ilçesi aynı sürede metrekareye düşen 83,4 kilogramlık yağış ile en fazla yağış alan ilçe oldu. Ayrıca Menderes'te 58.4, Aliağa'da 56.2, Güzelyalı'da 53.6, Dikili'de 49, Bornova'da 42.1, Bergama'da 41.8, Urla'da 41.6, Menemen'de 33.8, Çiğli'de ise 29.4 kilograma ulaştığı bildirildi.



YOLLAR VENEDİK GİBİ!
Bugün saat 04.00 sıralarında başlayıp aralıksız süren sağanak yağmur, haftanın ilk gününün yoğunluğuyla birleşince sabah saatlerinde kentte yaşam adeta durdu. Özellikle saat 07.00’den itibaren şiddetlenen yağmur, tüm kenti olumsuz etkilerken, işyerine gitmeye çalışan İzmirliler yollarda kaldı. Yollar ve caddelerin göle dönmesi nedeniyle özellikle Ankara yolu, Altınyol, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Yeşildere yolu ve Talatpaşa Bulvarı’nda trafik durma noktasına geldi. Yeşildere yolunda trafik Halide Edip Adıvar Caddesi’ne yönlendirildi, Tepecik köprü altı ve Şehitler Caddesi trafiğe kapatıldı. Konak Alt Geçit’te suyun yükselmesinden dolayı trafik aksayarak devam etti. Çınarlı Yunuslar Tim Amirliği önündeki alt geçidi ve Basmane Garı’nı da su bastı.


 
Trafiğin tüm kent genelinde durması nedeniyle vatandaşlar, otobüs duraklarında kalabalık oluşturdu. Vatandaşların İZBAN Metrosu’nu kullanması nedeniyle vagonlarda izdiham yaşandı. Bazen metro seferlerinde de aksamalar yaşandı. Trafik yoğunluğuna hasarlı kazaya karışan veya suya girdiği için yolda kalan araçlar eklenince kentte hayat felç oldu.

SEFERİHİSAR YAĞMURA TESLİM
İzmir’in 'sakin şehir' unvanlı ilçesi Seferihisar’a bugün saat 05.00 ile 09.00 saatleri arasında metrakareye 83.4 metrekare yağmur düştü. İzmir’in ilçeleri arasında en çok yağış alan yer olan Seferihisar’da Camikebir, Çolak İbrahim Bey ve Turabiye mahallelerindeki İZSU tarafından daha önce ıslah edilen dört derenin taşması nedeniyle cadde va sokaklar dereye döndü. İlçe merkezindeki onlarca ev ve işyerin su bastı. Seferihisar Belediyesi ve Kapalı Pazaryeri’nin çevresi suyla doldu. Tahiye çalışmaları sürerken, uzun süre belediye giriş- çıkış yapılamadı. Camikebir Mahallesi’ndeki Atalay Kent Sitesi bahçe ve istinat duvarı sel suları nedeniyle park halindeki iki otomobil üzerine yıkıldı. Otomobilerde hasar meydana geldi. Derelerden gelen sular nedeniyle Seferihisar- İzmir Karayolu 1.5 saat süreyle trafiğe kapatıldı. Trafik geçici olarak yolun diğer bölümünden çifti yönlü olarak verildi.
 
Sığacık, Ulamış ve Tepecik mahallelerinde cadde ve sokaklar dereye döndü. İZSU, cadde ve sokaklardaki tıkanan rögarların açılması için çalışmalarını sürdürürken, vatandaşlarda kendi imkanlarıyla evlerine giren suyun tahliyesine başladı.

ULAŞIMDA KESİNTİ YOK
Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü yetkilileri de otoyollar, çevre ve demir yollarında yağış nedeniyle herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirtti.

Adnan Menderes Havaalanı uçuş bölümü görevlileri de uçak seferlerinde rötar ve iptal olmadığını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZDENİZ Genel Müdürü Salih Aslan, aşırı yağış nedeniyle denizde kabarma olmadığını, bu nedenle 8 iskeleden de seferlerin sürdüğünü söyledi.
Vatandaşların trafik sıkışıklığından kaçmak için arabalı vapuru tercih ettiğini kaydeden Aslan, o nedenle Bostanlı ve Üçkuyular arabalı vapur seferlerinde yoğunluk yaşandığını sözlerine ekledi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN BÜYÜK TEYAKKUZ
Büyükşehir Belediyesi, gece başlayan ve aralıksız devam eden yağışın doğurduğu sel baskınlarına karşı çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
 
Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, İtfaiye Daire Başkanlığı, Fen İşleri ve İZBETON'a bağlı ekipler, 670 personel, 192 araç, 92 motopomp, 42 iş makinesi, 18 kamyon, 19 iş makinesi, 5 vinç, 4 adet vinçli kamyon, 29 kanal aracı ve 24 çekiciyle kentin kritik noktalarında aralıksız çalışıyor. Çalışmalarda İZSU’ya kanal temizleme hizmeti veren müteahhitlerin ekipmanları da kullanılıyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
35 25 Kasım 2013 Pazartesi 13:37

her şey bir yana da AKS nin durumu gösteriyor ki İzmir iş bilmez kadrolarla dolu. Yahu yolun seviyesinden aşağıda bir yerin bu kadar yağışta gölet olacağı belli ona göre tahliye sistemi kurulur. yoksa yada çalışmıyorsa araçları dışarı alırsın ki suyun içinde kalmasın yazık gerçekten çok yazık.

Yorumu oyla      16      11  
bülent ışık 25 Kasım 2013 Pazartesi 13:25

Deniz seviyesi 75 santim yükselmiş ve suların denize akışı engellenmiş.AKP seçimleri kazanınca Kanal İstanbul'dan çıkacak hafriyat ile şehrin 2 olan rakımını 4 e çıkarıp su baskınlarını önleyecek.

Yorumu oyla      21      6  
25 Kasım 2013 Pazartesi 12:29

AKP GELSİN DAHA AZ YAĞMUR YAĞICAK :))

Yorumu oyla      33      11  
Şirinyerli 25 Kasım 2013 Pazartesi 12:22

Yapılan çalışmalara değdi.Bu afat karşısında buna da şükür.

Yorumu oyla      30      8  
kamil 25 Kasım 2013 Pazartesi 11:50

yahu belediyenin acil kurtarma merkezi bu duruma düşürülürmü.sel riski olacagı acıklamısı ikigündür yapılıyor.fotoğrafa dikkatli bakılırsa göllenme başlandığında müdale edilseymiş bu hale gelmezmiş.inanın bu manzarıyı ankara veya istanbul da görseydik hükümeti düşürürdük.izmir belediyelerini bilen biri olarak söylüyorumki çok vizyonsuz başkanlar ve boşuna alınmış binlerce verimsiz eleman var.

Yorumu oyla      24      14  
25 Kasım 2013 Pazartesi 11:46

yav arkadaş ne Venedik merakınız varmış? yağan yağmur miktarına bak. sonra konuş

Yorumu oyla      26      10  
ASLI 25 Kasım 2013 Pazartesi 11:46

Bu kadar yağmura rağmen,Son çalışmalardan dolayı korkulan olmadı.Buca ve Şirinyer halkı olarak teşekkürlerimizi sunarız.

Yorumu oyla      32      8  
Nur Hanım 25 Kasım 2013 Pazartesi 11:41

Her yağmurda Venedik'e benzeyen Şirinyer'de sadece saçma sapan atılan asfalttaki göçüklerde su birikti. Ercan Tatı'nın trilyonlar harcayarak beceremediği işi İbb 1 ayda halletti lakin şu asfalt işi hiç kaliteli olmadı!

Yorumu oyla      27      14  
bucali 25 Kasım 2013 Pazartesi 11:31

bucaya laf yapanlar bucada oturduguna emin mi guldurmeyin adami nerenizle goruyorsunuz anlamak guc sirf muhalefet olsun diye bos yorumlar yazmayin denize donmusmus pehh

Yorumu oyla      32      9  
Kadir 25 Kasım 2013 Pazartesi 11:30

AKS Kurtarma Merkezi tam bir mizah konusu olacak olay. Ayıp ve yüzlerce kez ayıp. Bu mu Belediyecilik.

Yorumu oyla      26      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuzey Anadolu Fayı'nda korkutan deprem!
Dün gece Saat 22.49'da merkez üssü Bolu Ulumescit olan 4.8 büyüklüğünde ...
Sevilay Öğretmen unutulmadı: Adı okula verilsin
Karabağlar’da sınıfta ders anlattığı sırada öğrencisinin bıçaklı saldırısıyla ...
İzmir'de pompalı dehşet: 1 ölü 3 yaralı
Ödemiş’te çıkan kavgada, pompalı tüfekle ateş açılması sonucu 1 kişi öldü, ...
 
Ege'ye hem yağış hem soğuk hem de fırtına uyarısı!
Ege Bölgesi, Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine ...
İzmirli öğretmenlerden Milli Eğitim'e siyah çelenk
İzmir'de, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi kamu ...
Nuriye Nine'yi öldüren kızlara en ağır ceza!
Çiğli’de yetiştirme yurdundan kaçıp zaman zaman yanında kaldığı, kendisine ...
 
Minik Melis için mutlu sona az kaldı
İzmir'de, kemik iliği nakliyle sağlığına kavuşması için Sağlık Bakanlığı ...
İzmir'de feci kaza: Telefonu gasp etti...
Bayraklı’da sahil kıyısında yürüyen 21 yaşındaki Ayşe Aslan'ın cep telefonunu ...
Barış Atay olayında şok gelişme: Cezaevinde...
Redhack operasyonuyla gözaltına alınan oyuncu Barış Atay’la ilgili arama ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva