HABERLER>GÜNCEL
20 Mart 2018 Salı - 10:21

İzmir'de boşandığı eşini kurşun yağmuruna tutmuştu: İşte istenen ceza!

Menemen ilçesinde boşandığı bir çocuk annesi Filiz Aktaş'ı (25) öldüren Hayri Özel'e (55) verilen ceza, Yargıtay tarafından iki kez bozuldu. Daha önceki kararlarında 'iyi hal' indirimi uygulayan yerel mahkeme, sonunda Yargıtay'ın kararına uydu, Hayri Özel'in cezası 20 yıldan 24 yıla çıktı.

İzmir de boşandığı eşini kurşun yağmuruna tutmuştu: İşte istenen ceza!

Olay, 6 Ekim 2011 tarihinde, İzmir- Çanakkale karayolu üzerinde meydana geldi. Menemen'in Emiralem Mahallesi'nde oturan Filiz Aktaş, muhasebe biriminde çalıştığı Koyundere'deki tekstil atölyesine gitmek üzere sabah evden çıktı. Aktaş, karayolu üzerindeki Menemen yaya üstgeçidi önüne geldiğinde, 4 yıl evli kalıp 2010 yılı Mayıs ayında boşandığı Hayri Özel önünü kesti. Afyonkarahisar'da, 1992 yılında Peyami Yıldırım'ı öldürdüğü için tutuklu bulunduğu cezaevinden 2002 yılında Şartla Salıverme Yasası ile çıkan Özel, genç kadını tabancayla vurarak öldürdü.

Kaçmak isteyen Hayri Özel, peşine düşen polisle de çatışmaya girdi. Olayda polis memuru Mustafa Gönen Yılmaz (47), ayağından yaralandı. Vurularak yaralı yakalanan Özel'in üzerinden 2 tabanca, 9 dolu şarjör, susturucu ve sahte nüfus cüzdanı çıktı.

Tedavisinin ardından tutuklanan Hayri Özel hakkında, Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, Filiz Aktaş'ı tasarlayarak öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, polis memuru Mustafa Gönenç Yılmaz'ı yaralama, resmi belgede sahtecilik, dört polis memuruna karşı görevi yaptırmamak için direnme, ruhsatsız silahla ateş etme suçlarından da 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

MAHKEME KARARINDA DİRENDİ
Mahkeme heyeti, sanık Hayri Özel'e eski eşini öldürdüğü için önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Ancak, öldürdüğü Filiz Aktaş'ın, olaydan 1.5 yıl önce çocuğuna karşı kötü muamelede bulunduğu iddiasını haksız tahrik kabul edip, duruşmalardaki iyi halini de göz önüne alarak, Özel'in cezasını 20 yıl hapse indirdi. Özel, ayrıca polis memurunu yaralamaktan ve diğer suçlardan da 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

YARGITAY 'HAKSIZ TAHRİK'İ KABUL ETMEDİ
Filiz Aktaş'ın ailesinin temyiz başvurusunda bulunduğu Yargıtay, cinayetten 1.5 yıl önce yaşandığı öne sürülen dayak olayının, 'haksız tahrik' sayılamayacağını belirtip, kararı bozdu. Yargıtay'ın bozma kararı üzerine yeniden yargılama yapan Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, Filiz Aktaş ve ailesinin 1.5 yıl önceki dayak olayından dolayı para cezası alıp hükmün ertelenmesinin geri bırakılmasını bir kez daha 'haksız tahrik' saydı ve ilk kararında direndi, sanık Hayri Özel'e yine aynı cezayı verdi.

YARGITAY İKİNCİ KEZ BOZDU
Filiz Aktaş'ın ailesinin itirazı üzerine Yargıtay, dosyayı ikinci kez inceledi. Yüksek mahkeme bu kez de dosyayı, kadın cinayeti olmasından dolayı başka bir gerekçeyle bozdu. Öldürülen Filiz Aktaş'ın eski eşinin kurbanı olmasından dolayı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın davaya müdahil olup olmayacağına dair görüşünün alınması gerektiği belirtilerek karar bozuldu.

İNDİRİM KALKTI, CEZA ARTTI
Dosya, Yargıtay ile yerel mahkeme arasında iki kez gidip gelirken, Karşıyaka 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi bu kez Hayri Özel'e, 'iyi hal indirimi' uygulamadan ceza verdi. Böylelikle Hayri Özel'in daha önceki iki karardaki 20 yıllık hapis cezası, 24 yıla çıktı. (DHA)

 
ABD: Münbiç'ten çekilmiyoruz!
 
TTO Başkanı Olgun: Başkan çayımı içmedi diyen olursa, bırakırım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de tır devrildi: 1 yaralı
İzmir'in Bayraklı ilçesinde devrilen tırın sürücüsü yaralandı.
ÖSO'nun yağma iddiası: İnceleme başlattık
Kalın, CNN International canlı yayınında TSK ve ÖSO'nun Afrin'in merkezini ...
Çiftlik Bank'a 7 ilde operasyon: Gözaltılar var
Çiftlik Bank soruşturması kapsamında Bursa, Çanakkale, Manisa'da gözaltına ...
 
İzmir'de terör operasyonu: Gözaltılar var!
İzmir'de, terör örgütü Devrimci Sosyalist İşçi Hareketi/Kaldıraç (DSİH) ...
Adresini yaz, deprem riskini gör
Türkiye’nin yenilenen deprem haritası dijital ortama aktarıldı. Oturduğu ...
İzmir'e şehit ateşi düştü!
Diyarbakır'ın Hani ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen ...
 
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Yahşi: Çanakkale'yi görmemiş birisine kız verilmez
Çanakkale şehitlerini anma programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü ...
İki ilde hain saldırı: Şehit ve yaralılar var
Diyarbakır'ın Hani ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen ...
Kaptan Pilot Beril Gebeş'in cenazesi ne oldu?
İran'da 11 kişinin hayatını kaybettiği jetin kaptan pilotu Beril Gebeş'in ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva