HABERLER>GÜNCEL
7 Ocak 2016 Perşembe - 14:43

İzmir’de Alevi Dernekleri’nden barış için açlık grevi!

Türkiye genelinde başlatılan açlık grevi eylemlerine İzmir Alevi Dernekleri de katıldı. İzmirli Aleviler, ‘Savaşa hayır, çocuklar ölmesin’ sloganıyla Narlıdere Cemevi’nde süresiz dönüşümlü açlık grevine başladı.

İzmir’de Alevi Dernekleri’nden barış için açlık grevi!

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ – Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde uygulanan sokağa çıkma yasakları ve sivil ölümlerine dikkat çekmek için Alevi dernekleri tarafından ülke genelinde başlatılan açlık grevi eylemlerine İzmir Alevi Dernekleri de katıldı.

‘Savaşa hayır, çocuklar ölmesin’ sloganıyla Narlıdere Cemevi’nde süresiz dönüşümlü açlık grevine başlayan Alevi örgütleri, savaşı durduracak olan halkların ortak mücadelesinin olduğunu dile getirdi.

Narlıdere Cemevi’nde başlayan açlık grevi, diğer cemevlerinde ve Alevi örgütlerinin dernek binalarında devam edecek. Narlıdere Cemevi’nde yapılan basın açıklamasına DİSK, KESK, TMMOB, Kent Konseyleri, HDP, EMEP, İHD temsilcileri de katılarak destek verdi.

YANI BAŞIMIZDAKİ KATLİAMA SESSİZ KALAMAYIZ
Açıklamayı okuyan Balçova Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Erdal Sefer, barış isteyenlerin sürece müdahale etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Bizler bin yılı aşkın bir süredir yaşadığımız bu topraklarda kardeşlikten, demokrasiden, eşitlik ve özgürlükten, karanlığın karşısında aydınlık bir yaşamı sürdürme inancımızdan bir an olsun vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. ‘Gördüğünü görmedim diyen, doğru bildiğini söylemeyen bizden değildir’ inancıyla yanı başımızdaki katliama sessiz kalamayız, kalmayacağız. Bizler Kürt illerinde kardeşliğimizin en temel hakları olan eğitim, sağlık, barınma ve yaşam haklarının ellerinden alınmasını, orada bulunan ibadethanelerin, tarihi mekanların, mezarlıkların tahribini kabul etmiyoruz. Biz biliyoruz ki, bu topraklarda yüzünü aydınlığa dönmüş tüm duyarlı insanlar, bizlerle birlikte bu savaşa karşı barışı ortak bir mücadele ile tesis edecektir” diye konuştu.

Sefer, ülkenin bir kan deryasına çevrilmesinin önüne geçmek için var olan tüm güçleri mücadele edeceklerini ifade etti.

HERKESİN YAPABİLECEĞİ BİR ŞEY VAR
HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur yaşanılanların toplumun tüm kesimlerine anlatılması gerektiğini söyleyerek, “Bugün savaş değil, terörle mücadele diyerek doğmamış çocuklara kurşun sıkmanın neyin mücadelesi ve savaşı olduğunu, hakikatın ne olduğunu anlatmaya ihtiyacımız var” dedi.

Tarihteki katliamları örnek vererek toplumsal hafızaya dikkat çeken Uğur sözlerini şu şekilde tamamladı: “Biz ne dinci bir partiyiz, ne Kürtçü bir partiyiz, ne Türkçü bir partiyiz. Dillerin ve dinlerin eşitliğin yanındayız. O yüzden bugün Kürtlerin yanındayız, o yüzden bugün Alevilerin yanındayız. Çünkü aynı kaderi paylaşıyorlar. Bugün kaderlerimizi bir araya getirip güçlerimizi bir araya getirip süregelen bu çalışmaya ölümlere son verebiliriz. Daha fazla insanla buluşmak, daha fazla insanın sesini yanımıza katmak gibi bir görevimiz var. Tüm toplum kesimlerine bu katliamları anlatmak ve çocuklarımızın geleceği için, demokratik bir cumhuriyette eşitlik temelinde bir arada yaşamak için başka çaremiz yok. Herkesin yapabileceği bir şey olduğunu biliyoruz. Küçük şeyleri bir araya getirdiğimizde büyük çığlık ve büyük bir yumruk olabilir.”

 
Denizli'de rüzgar okulun çatısını uçurdu
 
Altınordu’nun gençleri Çağlar’ın izinde!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Punisher 8 Ocak 2016 Cuma 09:46

Arkadaşlar tabiki savaşlar olmasın insanlar ölmesin kim ister?? Ancak komik olmayın, ortada terör örgütüne karşı devlet güçlerinin topraklarımızı korumak için verdiği bir reaksiyon var. Yani "savaş" var. Halktan kimse kalmamış, insanlar yerlerinden, yurtlarından olmuş. Siz hala çıkmış eşitlik uğrana mücadeleden bahsediyorsunuz. Komik olmayın. Türkiye sınırlarının yeniden çizilmeye çalışılmasının farkında değilseniz ve bunu yapanların kimleri taşeron olarak kullandığının da farkında değilseniz, kusura bakmayın o kadar kitabı boşuna okumuşsunuz (!) Ortada kader yok, Pentagon'un 2002 senesinde, yanlışlıkla (!) ortaya çıkardığı Türkiye sınırlarını gösteren harita var. Bunu da gerçekleştirmeye çalışan maşalar. Bu kadar basit, alet olmayın. Saygılar.

Yorumu oyla      11      5  
izmir 8 Ocak 2016 Cuma 09:18

HANGİ SAVAŞ???...TERÖR ÖRGÜTÜ DEVLETMİ Kİ SAVAŞALIM...YUH BUNLARA...KARŞIMIZDA SANKİ DEVLET VAR???

Yorumu oyla      11      5  
hunharca 8 Ocak 2016 Cuma 07:31

ama hendek kazılırsa sorun yok oylemi_?

Yorumu oyla      11      5  
bucalı 7 Ocak 2016 Perşembe 21:35

dönüşümlü açlık grevi ne demek acaba? ygd-h birimlerinin insanları katlettiği şehirleri yaşanmaz hale getirdiğini göremiyor mu burada ki eylemci kitle? alevi yurttaşlarımızı kör sanıyor hdp uzantıları.

Yorumu oyla      11      5  
Pause 7 Ocak 2016 Perşembe 15:23

Temsil ettikleri meslek mensuplarından uzak bir meslek odası TMMOB. El alemin mühendis odaları uzaydaki uydu çöplüğünü nasıl temizleriz diye kafa yoruyor. Bizim TMMOB un işine ise akıl sır ermiyor.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in Basın Özgürlüğü Ödülü Can Dündar’a gidiyor!
Karşıyaka Belediyesi ve İGC tarafından 24 Temmuz’da verilmesi planlanan ...
İzmir’de ‘3130 no’lu soruşturmada 22 aydır sonuç yok!
İzmir’in, Berkin Elvan'ın ölümünün ardından başlayan protesto gösterilerinde, ...
'Ucube'de ikinci tur: O heykeli de kaldırıldı!
Kars'ta yaptığı İnsanlık Anıtı'na dönemin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
 
İzmir’de ‘ölümden ranta’ denetim seti!
İzmir’de polis tarafından yapılan, standart dışı can yeleği operasyonu ...
Başkan Kocaoğlu’na ‘spreyli’ stat tepkisi!
Büyükşehir’in açtığı dava sonucu kentte yapımı süren Karşıyaka ve Göztepe ...
İzmir’de Gülen’e yakın derneğe ‘bağış’ baskını!
İzmir’de polis, Fethullah Gülen cemaatinin ilk kurulduğu Kestanepazarı ...
 
İzmir’de yine sağanak hafta!
Kuzeyden gelen yağışlı hava kenti de etkisi altında aldı. İzmir’de en ...
İzmir'de kız kaçırma kavgası: 1 ölü
Konak’ta, bir hafta önce kız kardeşini kaçırdığı ve barışmak amacıyla ...
Elçi cinayeti gününün telsiz konuşmaları dosyada!
Diyarbakır’da 2 polisin şehit edilmesi ve Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva