HABERLER>YAŞAM
28 Nisan 2015 Salı - 16:52

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından ‘Şakran’ açıklaması

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hamile çocuklar ve tecavüz söylentileriyle ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Cezaevine hamile olan iki çocuğun bulunduğu, ancak ikisinin de tutuklanmadan önce hamile kaldıkları belirtildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından ‘Şakran’ açıklaması

Basında yer alan bazı haberler üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda 18 yaşından küçük toplam 10 çocuk tutuklu bulunduğu yer aldı. Yaşları ve cinsiyetleri dikkate alınarak çocuklara mahsus iki bölüme konulan çocuklardan 6'sının bir ünitede, 4'ünün ise başka bir ünitede barındırıldığı bildirildi.
 
Burada bulunan tutuklulardan N.G.'nin 10 Şubat 2015 tarihinde İzmir 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanmasıyla kuruma alındığı, geldiğinde 16 haftalık hamile olduğunun doktor raporuyla tespit edildiği kaydedildi. Bu tutuklunun kurumda barındırıldığı süre içerisinde tüm sağlık muayene ve kontrollerinin ilgili sağlık kurumlarında aksatılmadan yerine getirildiği, yaklaşık 2.5 aylık süre içerisinde toplam 21 defa muayene ve kontrol amaçlı olarak sağlık birimlerine sevk edildiği ifade edildi. B.K.'nın da 20 Şubat 2015 tarihinde İzmir 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandığı, kuruma geldiğinde 3 haftalık hamile olduğunun doktor raporu ile tespit edildiği belirtildi. Bu tutuklunun da kurumda barındırıldığı süre içerisinde tüm sağlık muayene ve kontrollerinin ilgili sağlık kurumlarında aksatılmadan yerine getirildiği, yaklaşık 2.5 aylık süre içerisinde toplam 22 defa muayene ve kontrol amaçlı olarak sağlık birimlerine sevk edildiği bildirildi.
 
HAMİLE DEĞİLMİŞ
Başsavcılık açıklamasında, R.U. isimli çocuğun da Turgutlu Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak, 27 Mart 2015 tarihinde kuruma alındığı, geldiğinde hamile olduğunu beyan ettiği, Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüs Devlet Hastanesi'nde yapılan tetkikler sonucunda bunun doğru olmadığının anlaşıldığı bilgisi verildi. Açıklamaya şöyle devam edildi:

"Aliağa Kampüsü'nde yer alan İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda, hamile olan veya olmayan hiçbir çocuk tutuklu, gazete haberlerinde zikredilen hücre tabir edilen bölümlerde barındırılmamış olup, tamamı sadece çocuk tutuklulardan oluşan ünitelerde barındırılmışlardır. Çocuk tutuklu B.K.'nın 7 Nisan 2015 tarihinde kalmakta olduğu ünitede rahatsızlanması üzerine, sözlü talebi ve dilekçesi doğrultusunda bir süreliğine tekli odaya alınmış, daha sonra ünitesine geri dönmüştür. Hamileliği Ceza İnfaz Kurumu'nda başlayan hiçbir çocuk bulunmamakta olup, habere konu 2 çocuğun kuruma giriş tarihleri itibariyle hamile oldukları doktor raporları ile belirlenmiştir. İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda A takımı adı altında bir grup kurulduğu iddiası da gerçeği
yansıtmamaktadır."

BHH'DAN AÇIKLAMA
İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hamile çocuklar ve kötü muamele iddialarıyla ilgili olarak Birleşik Haziran Hareketi (BHH) üyesi bir grup da cezaevi önünde basın açıklaması yaptı.

BHH İzmir sözcülerinden Onur Kılıç, "Küçük yaşlarda tacize, tecavüze uğrayan ve kötü muameleye maruz kalan kadınlar; cezaevine girdiğinde dışarıda yaşadıklarının katbekat fazlasını yaşamaya devam ediyor. Tecrit edilen, her türlü tacize, kötü muameleye, işkenceye maruz kalan kadınlar kendilerini hayattan tamamen soyutlamaktalar. Tüm bunlara maruz kalan çocuklu kadın mahkumlar bir yandan çocuklarını yetiştirmeye çalışmakta; bir yandan da kendilerini korumaya çalışmaktadırlar. Saat başı hücreleri basılan kadınlar, 'iyi misin işkencesi' olarak bilinen keyfi uygulamalara maruz kalmaktalar" dedi. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nükleeri bırak, rüzgara ve güneşe bak!
Nükleer enerji sorunu sadece reaktörlerin bulunduğu ülkelerin değil, komşularının ...
Kürkçü: İzmir'de herkes ithal!
Gönül Soyoğul sordu, Ertuğrul Kürkçü yanıtladı...
Nedim Atilla yazdı: ‘İzmirli Olmak’ için küçük bir kılavuz-2
İzmir’de hayat sokaklardadır. Şiir, şair, edebiyat konularında İstanbul ...
 
Çelik kasa yapan atölye soyuldu!
İzmir’in Buca İlçesi'nde, çelik para kasası imalatı yapan atölyeye giren ...
Nepal'de ürküten felaket bilançosu
Nepal'de dün meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremin ardından ölü sayısı ...
İzmir'de faciadan dönülen kaza: 5 yaralı
İzmir Konak'ta, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobil, ...
 
MHP’nin tanıtım toplantısında basına çirkin saldırı!
İGC Başkanı Misket Dikmen, MHP İzmir İl Teşkilatı’nın düzenlediği aday ...
Ümit Yaldız yazdı: Kocaoğlu'nun yokluğu
Seçim beyannamesiyle en fazla konuşulan parti unvanını ele geçiren CHP’de ...
Adaylara tüketici soruları!
7 Haziran 2015 genel seçimlere çok az bir zaman kaldı. Sandıktan çıkacak ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sesi, bize mirası...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tanrıları taştandı
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Muhalefete muhalefet…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
‘Paranın içinden geçmişler...’
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Beyaz tren...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva