HABERLER>POLİTİKA
7 Ağustos 2021 Cumartesi - 11:56

İYİ Partili Kırkpınar’dan esnaf ve köy ziyaretleri: Tasarruf için tek lamba yakanlar var!

Plajlarda yaptıkları üye çalışmasının ardından köy ve STK ziyaretlerine başlayan İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı, vatandaşların derdini dinliyor. İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “Çiftçinin de, besicinin de, ayakkabıcının da derdi aynı. Bir mağazaya girdik, arkadaş 3 bin lira elektrik parası ödememek, tasarruf etmek için tek lambayı yakmış, klimayı kapatıp vantilatörü çalıştırmış. Besici, 30 liralık yem tüketen, 25 liralık süt veren ineğini kesime gönderiyor. İYİ Parti, tüm bu dertlerin ilacı olacak” dedi.

İYİ Partili Kırkpınar’dan esnaf ve köy ziyaretleri: Tasarruf için tek lamba yakanlar var!

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ – Şehir şehir dolaşan, esnafın vatandaşın derdini dinleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gibi İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve arkadaşları da İzmir’i karış karış dolaşıyor. Temmuz ayında plajlara inerek üyelik çalışması yapan, aynı zamanda vatandaşların taleplerini alan İYİ Parti’nin İzmir heyeti, Bornova’nın Eğridere Köyü’nden sonra Kemalpaşa Sütçüler ve ilçe merkezinde vatandaşlarla, STK temsilcileriyle buluştu.

EĞRİDERE KÖYÜ SAHİPSİZ DEĞİLDİR
Kalabalık bir grup halinde gittikleri Bornova’nın Eğridere köyünde gördükleri karşısında şaşkına döndüğünü anlatan Başkan Hüsmen Kırkpınar, “1700 kişinin yaşadığı bu köyde 2019 Şubat’ında heyelan meydana gelmiş. Gelen giden çok olmuş. Depremde 34 ev etkilenmiş. Damları da ya yıkılmış, ya da yıkılmak üzere.  Köye cami yapmışlar, cami yan yatmış. Buraya Çevre ve Şehircilik Bakanı da gelmiş ama köyün sorunlarıyla ilgilenen olmamış. Gördüklerimiz karşısında çok duygulandık. Bu köye herkes sahip çıkmalı. Eğridere, sahipsiz değildir. İYİ Parti üzerine düşeni yapacaktır” dedi.  

Kemalpaşa Sütçüler köyünde de üreticilerin perişan halde olduğunu belirten Başkan Hüsmen Kırkpınar, şu değerlendirmelerde bulundu:

TARIM ELDEN GİDERSE, NE YER, NE İÇERİZ?
“Sütçüler, adı gibi sütçü bir köy. Fakat üreticiler, 30 liralık yem yiyen, 25 liralık süt veren ineklerini, üzülerek kesime gönderiyor. Çiftçi, gübre, ilaç, mazot gibi temel girdilerdeki durdurulamayan artış karşısında çökmüş. Bu ülkenin tarımı elden giderse, ileride bir ne yeriz, ne içeriz? Bu ülke nasıl ayakta kalır? Kemalpaşa merkezde bir ayakkabı mağazasına girdik. Koskoca mağaza, tek lambayla aydınlatılıyor. Klima var, ama kapatılmış; dükkan sahibi arkadaş, vantilatörü çalıştırmış. Vantilatör, kendini bile seerinletmiyor. Neden böyle yapıyorsun, diyorum; ‘3 bin lira elektrik faturası ödeyecek gücüm yok’ diyor. Bir ayakkabı gösterdi, fiyatı 180 lira. Bunu sattığında, yerine 180 liraya yeni bir ayakkabı koyamadığını söyledi.”

SİYASETÇİLERİN VELİNİMETİ, SEÇMENLERDİR
TÜİK’in açıkladığı enflasyonla, gerçek enflasyonun alakası olmadığına vurgu yapan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Genel Başkanımız Meral Akşener’in talimatıyla, 2 Temmuz’dan 1 Eylül’e kadar, köyleri, STK’ları, dernekleri tek tek ziyaret edeceğiz. Gittiğimiz yerlerde vatandaşa, esnafa, ‘umudunuzu kaybetmeyin. Salgın da geçecek, ekonomik kriz de geçecek’ diyoruz. Nasıl ki esnafın velinimeti müşterileriyse, siyasetçilerin velimineti de seçmenleridir. Artık karar sizin diyoruz, vatandaşlara… Bize sorular soruyorlar, siz neler yapacaksınız, diye. Anlatıyoruz ve ikna oluyorlar, umutlanarak evlerine gidiyorlar. Ekonomi, eşittir güvendir. Güvenin olmadığı, adaletin, hukukun olmadığı bir yere yatırımcı gitmez. Biz İYİ Parti olarak her şeyden önce o güveni, adaleti tesis edeceğiz. Tüm vatandaşlarımızın, esnafımızın, sanayicinin derdine derman olacağız.”

 
CHP'li Sertel sahadan uyardı: Emlak simsarları Bayraklı'da iş başında!
 
Teleferik Tesisleri bir hafta daha kapalı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bucali 8 Ağustos 2021 Pazar 00:15

Evet tasarruf etmek ne kadar güzel bizler bunları ders olarak görüp öğrendik. ..keşke herkes tasarruf yapıp bütçesini ayarlasa pahalı olduğu için tasarruf yapmak doğrudur siyasiler hemen bu hareketi başka türlü yorumluyor...

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel sahadan uyardı: Emlak simsarları Bayraklı'da iş başında!
Bayraklı'da gerçekleştirdiği esnaf ziyareti yapan CHP İzmir Milletvekili ...
CHP’li vekillerden kokain tepkisi: Türkiye uyuşturucu sevkiyatının merkezi oldu
Geçtiğimiz Günlerde CHP Milletvekilleri Mahir Polat ve Alpay Antmen, Ekvador’dan ...
'Bana kayyum atayacak adamın alnını karışlarım'
Yabancı uyruklulara suyun 10 kat zamlı verileceğine ilişkin söylediği ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan flaş büyükşehir açıklaması: Bir dönem daha devam etmeliler!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı televizyon programında yaptığı ...
CHP'li vekilden AK Partililere: Keyfimin kahyası mısın lan!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ile AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı ...
Erdoğan: Görevli olmayan alınmayacak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan böyle görevli olmayanların yangın bölgelerine ...
 
CHP İzmir'de Danışma Kurulları'nın toplanacağı tarih belli oldu!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi, danışma kurullarının gerçekleştirileceği ...
MHP İzmir İl Başkanı Şahin: CHP'liler bize teşekkür ediyor
İzmir'de CHP ve Cumhur İttifakı arasında yaşanan 'Pagos' tartışmaları ...
CHP'li Sertel sordu, Bakan Kurum yanıtladı: İzmir depremi sonrası kalem kalem yapılanlar...
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, 30 Ekim ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva