HABERLER>EKONOMİ
26 Mart 2015 Perşembe - 10:19

İTO’dan İzmir’e ‘homeport’ müjdesi

Kruvaziyer turizminde İzmir'in homeport (ana liman) olabilmesi için büyük çaba harcayan İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, bunun ilk denemesinin Temmuz ve Eylül aylarında olacağını müjdeledi.

İTO’dan İzmir’e ‘homeport’ müjdesi

Demirtaş, Celestial Odyssey gemisiyle 820 yolcunun İzmir'den Yunan turlarına çıkacağını ve tekrar İzmir'e döneceğini belirterek, İTO Mart ayı olağan meclis toplantısında İzmir'in kruvaziyer turizmi önemli bir gelişmesi paylaşıldı. Celestial Odyssey firmasının da internet sitesinden duyurduğu turlar kapsamında Temmuz ve Eylül aylarında 3, 4 ve 5 günlük toplam 16 tur düzenlenecek. Her turda 820 yolcunun bineceği ve tekrar geri döneceği gezilerde 13 binden fazla yolcunun taşınması hedefleniyor. Mecliste konuşan İTO Başkanı Başkan Demirtaş, "Bu turlar sayesinde İzmir'den Yunan adalarına gidilip dönülecek. Yani her seferde 820 kişi inecek ve yine 820 kişi binecek. Ama bunu desteklemek için tek yapmamız gereken limanda belirlenen hangarları yolcu terminaline çevirme. Bakanımız Lütfi Elvan İzmir ziyareti sırasında hangarların terminale dönüştürülmesi için TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'a talimat vermişti. Ama şimdi biri bakan değil, diğeri de milletvekili adayı olduğu için genel müdür değil. Yolcular gelecek ama nasıl gelecek?" şeklinde konuştu.


 
"MAYIS AYI SONUNDA YIKIM BAŞLIYOR"
İzmir Ticaret Odası'nın Kordon'da yapacağı yeni hizmet binasıyla ilgili de bilgi veren Demirtaş, projenin hızla hazırlandığını belirterek, "Projemiz çerçevesinde, İTO mülkiyetindeki arsamız üzerinde bulunan binalarımız, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce riskli yapı ilan edildi. Yapılarımıza Konak Tapu Müdürlüğü'nce 'riskli yapı' şerhi konuldu. Konak Belediyesi de yapıların yıkılması için İTO'ya 90 gün süre vererek yıkılmasını tebliğ etti. Biz de kiracılarımızın tahliye sürecini başlattık. Mayıs ayı sonuna kadar tahliye edip yıkıma başlayacağız. İnşallah dönemimiz içinde yeni binayı da bitiririz" dedi.
 
"İZMİR BİR BAŞKA ÜLKENİN SINIRINDA MI"
TOBB 8'inci Ticaret ve Sanayi Şurası'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu'na İzmir'in sorunlarını aktaracak olan sözcünün seçimi öncesi yaşanan davet krizi de mecliste gündeme geldi. İTO Meclis Üyesi Salih Özçiftçi, Şura'da önemli olanın sorunların cesaretle anlatılması olduğunu belirterek, "Merkezi hükümet İzmir'in sorunlarını ciddiye alır mı, bakışlarını değiştirir mi bilmiyorum. Ben bu konuda çok umutlu değilim. Odamızın bir dosyayı Adnan Saka'ya sunacağını biliyorum. O sunumda bence Saka 'bizim çok sorunumuz yok en büyük sorunumuz Ankara'nın İzmir'e bakışı' desin. 'Biz başka bir ülkenin sınırlarında mıyız?' diye sorsun. İzmir, en fazla vergi veren 2'nci kent olmasına rağmen neden yeterli yatırımları almadı, teşvik haksızlığı ne zaman son bulacak, İzmir'in malları neden belediyelere verilmiyor, İZKA'ya niye 3 yıldır 1 kuruş para aktarmadınız diye mutlaka sormalı" dedi.
 
"SÖZCÜ DEMİRTAŞ OLSUN"
Meclis Üyesi Kasım Gündüz de sözcünün İTO Başkanı Ekrem Demirtaş olması gerektiğini öne sürerek, "Bence sorunlarımızı Ekrem Demirtaş aktarmalıydı. Sorunları yaşamayan ve kulaktan dolma bilgilerle aktarılmaması gerekir. Çünkü bu iş ezberle olmaz. 'Sen benim yerime böyle konuş' diyerek işi geçiştiremeyiz. Ege Bölgesi'nde nitelik ve nicelik bakımından en üstün kurul İTO ise bu sözcülüğü de İTO yapmalıdır. Adnan Saka'nın sözcülüğü konusunda alınan karar tekrar gözden geçirilmeli. Tecrübeli, donanımlı olsa da Saka, sorunlarımızı bizim istediğimiz gibi ifade edemez" dedi.
 
BASINA KAPATILDI
Sözcü seçiminde yaşanan davet krizine ilişkin açıklama yapmak üzere kürsüye çıkan İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, konuyu basına kapalı oturumda cevaplayacağını söyleyince gazetecilerden dışarı çıkmaları istendi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
kvncozsy 26 Mart 2015 Perşembe 11:29

Daha adam akıllı Kruvaziyer limanı yok nereye home port oluyoruz? Kış nüfusu izmirin köylerinden bile az olan kuşadası bile bizden çok ileride.Enbaşta adam gibi Kruvaziyer limanları var.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'i temsil edecek Adnan Saka'dan teşekkür
8 Nisan tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla düzenlenecek ...
Kentlerde imar alanlarına yoğunluk kriteri
Türkiye'nin Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi doğrultusunda, imara açılmış ...
Moody's: Türk bankalarının görünümü negatif
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'deki bankacılık ...
 
Yazar Gürses İzmir’de: Hukuksuzluk vurgusu
Ekonomi Yazarı Uğur Gürses, “Türkiye’ye yatırım gelmemesinin nedeni Merkez ...
DTO’dan kritik uyarı: Körfez’e set çekilmesin!
Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün önümüzdeki aylarda İzmir, Mersin ve İzmit ...
Kent’in aylık maaşı 5.3 milyon lira!
Coca-Cola CEO'su Muhtar Kent'in 2014 yılındaki toplam maaşı 25 milyon 200 bin dolara yükseldi.
 
Merkez Bankası'ndan tüm zamanları rekoru!
Dolar kurunda 2014 yılında yaşanan yükseliş Merkez Bankası’na yaradı. ...
İŞKUR’dan engelleri kaldıran çağrı: Siz hayal kurun...
İzmir’de engelli kadınların iş sahibi olabilmesi için İŞKUR, TOBB İzmir ...
Davet krizi tatlıya bağlandı: Başkent’te İzmir’i kim anlatacak?
TOBB’un 7 Haziran seçimleri öncesi Ankara’da hükümet ile gerçekleştireceği ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva