HABERLER>GÜNCEL
29 Haziran 2016 Çarşamba - 12:36

İstanbul saldırısı sonrası Adnan Menderes’te kırmızı alarm!

Atatürk Havalimanı'na yapılan intihar saldırısından sonra önemli havalimanlarından olan İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda da alarm durumuna geçildi, güvenlik önlemleri arttırıldı. Taksiler dahil tüm araçlarda arama yapıldı.

İstanbul saldırısı sonrası Adnan Menderes’te kırmızı alarm!

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki intihar saldırısından sonra Türkiye genelindeki hava limanlarında önlemlerde artırıldı. Türkiye'nin en büyük ve yolcu kapasitesi en fazla havalimanlarından birisi olan İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda da, alarm durumuna geçildi. Havalimanından sorumlu Vali Yardımcısı Zülküf Dağlı başkanlığında yapılan olağanüstü toplantı sonrasında alanın içerisinde ve dışarısında, ek önlemler alındı. Çelik yelek giyen polislerin devriyeleri arttırıldı. Şüpheli görülen kişi ya da araçlarda arama yapılması talimatı verildi. Eskiden taksiler üzerinde yapılmayan bu aramalarda, yine şüpheli hallerde yapıldı.

13 UÇAK İZMİR'E GÖNDERİLMİŞ
Bu arada İstanbul'daki bombalı saldırıdan sonra THY'ye ait 12 yolcu uçağı ile 1 de kargo uçağının İzmir'e yönlendirildiği öğrenildi. Uçaklarla İzmir'e gelen bin 883 yolcu ve mürettebat otellere yerleştirildi. Sabah saatlerinde polisin araştırmasından sonra normale dönen Atatürk Havalimanı'na bu uçaklardan 3'ü tekrar gitmek üzere havalandı. Halen 10 uçağın kendileri için belirlenen uçuş saatlerini bekledikleri aktarıldı. İstanbul'daki saldırı nedeniyle İzmir'den yapılacak birçok uçuş da etkilendi. Onlarca sefer iptal edildi ya da rötarlı yapılmak zorunda kaldı. Adnan Menderes Havalimanı'nda halen uçuş saatini bekleyen 36 uçağın park halinde beklediği açıklandı.

Bu arada İstanbul'dan İzmir'e gelen yolcularında yaşadıkları şoku atlatamadıkları gözlendi. İstanbul'daki patlamanın izlerinin silinmeye çalışıldığını anlatan yolcular, uzun yürüyüşten sonra limana girdiklerini ancak hem İstanbul'da, hem de İzmir'e önlemlerini artırıldığını gördüklerini söyledi. Adnan Menderes Havalimanı'nda yolcu karşılamakla görevli olan çalışanlar da, patlamadan sonra vatandaşların yolculuk etmekten vazgeçtikleri için büyük boşluk yaşandığını ifade etti.

ŞOFÖRLER ODASINDAN DA UYARI GEDİ
İstanbul'daki saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin taksiyle limana gelmesi, gözlerin taksi şoförlerine yönelmesine neden oldu. İzmir Şoförler Odası Başkanı Celil Anık, yaşanan olaylardan üzüntü duyduklarını kendilerinin de üyelerini uyardıklarını anlatıp, "Biz de daha sıkı çalışacağız. Bundan önce de meslektaşlarımıza üyelerimize, şüpheli durum gördükleri an polise bilgi vermeleri söylemiştik. Bugün saldırı sonrasında da, 2 bin 823 taksi sahibi ile 6 bin çalışana mesaj atıp olayını vehametini anlattım. Daha dikkatli olmalarını istedim. Dikkatli , duyarlı olmak zorundayız" dedi.

Celil Anık, patlamadan sonra İstanbul'daki taksi şoförlerinin müşterilerinden yüksek ücretler talep ettiğine dair sosyal medyada yapılan paylaşımların doğru olmadığını ileri sürdü. İstanbul Atatürk Havalimanı Taksi Kooperatifi'nin başkanıyla görüştüğünü söyleyen Celil Anık, "Ben doğru olduğuna inanmıyorum. Zaten taksi şoförlerinden 3 şehit var, 1 ağır yaralı var. Kooperatif başkanı öyle bir olayın yaşanmadığını söyledi. Bir para pazarlığı olduysa bu öyle yansıtılmış olabilir. Ama eğer öyle bir tutum varsa bununu kabul edilebilir tarafı yok. Kabullenmek mümkün değil" dedi.

DAHA YENİ EĞİTİM ALMIŞTIK
Adnan Menderes Havalimanı'nda görevli taksi şoförü İsmail Türkoğlu ise "Patlamadan kısa süre önce bizde burada eğitim almıştık. Şüpheli durumla karşılaştığımız zaman ne yapmamız gerektiği anlatıldı. Kimlerden şüphelenmemiz gerektiği tek tek gösterildi. Bizde zaten bunun için dikkatli davranıyoruz" dedi. (dha, a.a)

 
CHP'de panel iptal, Böke toplantı yapacak!
 
Adli Tıp'tan flaş 'seri katil' kararı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
esra 30 Haziran 2016 Perşembe 06:55

olması gereken şeylere dikkat edilmiyor, güvenlik zaviyeti yaşıyor türkiye

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş: Saldırı sonrası 1 günlük milli yas!
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen menfur terör saldırısı sonucunda ...
E.Ü.’de deney hayvanı merkezi: Eziyet mi araştırma mı?
Ege Üniversitesi'nde, deney hayvanlarının bilimsel metotlara uygun yetiştirilmesi, ...
İstanbul saldırısında kahreden haber: Can kaybı sayısı…
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda terör saldırısı düzenlendi. IŞİD mensubu ...
 
Saldırı kurbanlarının 6’sı yabancı uyruklu
Atatürk Havalimanı'nda 36 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının ...
İzmir’de otobüste hırsızlığın cezasını yolcular kesti!
İzmir'in Buca İlçesi'nde, belediye otobüsünde yolculuk yapan 59 yaşındaki ...
Ve çalışmalar başlıyor: Körfez’de tarama zamanı!
İzmir Körfezi'ni yeniden yüzülebilir hale getirme hedefi kapsamında dip ...
 
İzmir’e serin haber: Yağmur kapıda!
Meteorolojiden alınan bilgilere göre Afrika sıcaklarına yağışlı hava ‘dur’ ...
İzmir’de İstanbul yası: Teröre lanet yağdı!
Atatürk Havalimanı’nda 36 kişinin yaşamını yitirdiği kanlı saldırı sonrası ...
Canlı bombalarla ilgili flaş açıklama!
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Atatürk Havalimanı'nda dün gece yaşanan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva