HABERLER>GÜNCEL
29 Aralık 2018 Cumartesi - 16:40

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul Belediye Başkan adaylarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının başında, "İstanbul için en büyük doğal tehdit depremse en büyük siyasi tehdit CHP zihniyetidir" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı'nın İzmir Milletvekili ve Meclis Başkanı Binali Yıldırım olduğunu duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım oldu!

AK Parti'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı İzmir Milletvekili ve Meclis Başkanı Binali Yıldırım oldu. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İBB Başkan adayı olarak açıklanan Meclis Başkanı Binali Yıldırım, kendisi için hazırlanan tanıtım toplantısını izlerken gözyaşlarına boğuldu.
AK Parti'nin Ä°stanbul BüyükÅ?ehir Belediye BaÅ?kan adayı Binali Yıldırım gözyaÅ?larını tutamadı

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ilk açıklamasını yaptı. İşte Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

"Mevlama şükürler olsun yeniden birlikteyiz. Yeniden beraberiz. Topal Dursun’un ve Bahar Hanım’ın oğlu Binali, babam beni okuyayım diye İstanbul’a yolladı. Çok çalıştım, burada ortaokul, lise, üniversite okudum. Meslek sahibi oldum. Aile babası oldum. Bu şehirde vekil oldum. Ben İstanbul’da Binali Yıldırım oldum.

Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminde İDO Genel Müdürü olarak ekibinde yer alma şerefine nail oldum. İstanbul’un insanıyla Marmaray’ı Boğaz’ı barıştırmak için kucaklaştırmak için deniz taşımacılığını yaygınlaştırdım. Eğer bu masmavi denize bir tuz tanesi kadar faydam olduysa Rabbime binlerce kez şükrediyorum.

İstanbul için çalıştık. İstanbul’a hizmet biter mi? İstanbulluya hizmet biter mi? Bitmez. Benim bu şehre daha fazla hizmet borcum var. Her gün metrobüsle ekmeğinin peşine düşen kardeşime borcum var. Hem çalışıp hem evini dirlik düzen içinde tutan kadınlara, analara borcum var. Hayatını bu vatana adamış amcalara, teyzelerime borcum var. En güzel şeyleri hak eden gazilere, engellilere, hastalara borcum var. Hepinize borcum var.

Aday arkadaşlarımla şimdi bu borcu ödemeye geliyorum inşallah. Buraya TBMM Başkanlığı’ndan geliyorum. 15 Temmuz’da hainlerin alçak FETÖ’cülerin terör örgütlerinin sallayıp yıkamadığı Türk milletinin çelik iradesini yedi düvele gösteren gazi Meclis’ten.

Burada da her İstanbullunun başkanı olacağım. Kadıköy’ün de sorunlarını çözeceğim Sultanbeylinin de.. Beyoğlu’nun isteği benim için talimat, Sarıyer’inki aynı şekilde benim içim emir. 

Türkiye’nin başkentinden dünya başkentine geliyorum. Kayı köyünden gelen Binali’ye bağrınızı açıyor musunuz İstanbul? Ben de o ortaokullu Binali gibi çok çalışacağım İstanbul’a hizmet edeceğim. İstanbul’a hizmet Türkiye’ye hizmettir. 

Bugün bu tanıtımda İstanbul’un sorunlarını, projelerini anlatacak değilim. Bunu önümüzdeki günlerde kapsamlı bir şekilde İstanbullularla paylaşacağız
Sayın cumhurbaşkanıma, sayın Genel Başkanıma bana duyduğu güven için teşekkür ediyorum: Parti teşkilatıma yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Önce ülkem milletim diyen Sayın Bahçeli ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum."

BİNALİ YILDIRIM KİMDİR?
1955 yılında Erzincan Refahiye'de dünyaya gelen Binali Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesinden mezun oldu ve aynı bölümde yüksek lisans yaptı.

İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesinde asistan ve araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1978-1993 yılları arasında Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Camialtı Tersanesinde çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. 1990 - 1991 yılları arasında Dünya Denizcilik Üniversitesinde (WMU) Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı. 1994 - 1999 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmelerinde (İDO) Genel Müdürlük görevi yaptı. AK PARTİ'nin kurucuları arasında yer aldı.


22. Dönemde İstanbul, 23. Dönemde Erzincan, 24 ve 26. Dönemlerde İzmir Milletvekili seçildi. 58, 59, 60, 61 ve 64. Hükûmetlerde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görev aldı. 22 Mayıs 2016'da yapılan olağanüstü kongrede AK PARTİ Genel Başkanı seçildi. 65. Hükûmette Başbakanlık görevini üstlendi. 09 Temmuz 2018 tarihi itibarıyla parlamenter sistemin son Başbakanı olarak görevini tamamladı.

24 Haziran seçimleri sonrasında hayata geçen yeni sistemin ilk TBMM Başkanı seçildi. Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzuru, birlik ve beraberliği için gösterdiği üstün feragat, fedakârlık, başarı ve yararlılıktan dolayı 13 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendilerine Devlet Şeref Madalyası tevdi edildi.

İngilizce ve Fransızca bilen Yıldırım; evli, 3 çocuk babası ve 6 torun sahibidir.


Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin İstanbul ilçe adaylarını açıkladı;

Adalar: Özlem Öztekin Vural 

Arnavutköy: Ahmet Haişim Baltacı

Ataşehir: İsmail Erdem

Avcılar: İbrahim Ulusoy

Bağcılar: Lokman Çağırıcı

Bahçelievler: Hakan Bahadır

Bakırköy: Mehmet Umur

Başakşehir: Yasin Kartoğlu

Bayrampaşa: Atila Aydıner

Beykoz: Murat Aydın

Beylikdüzü: Mustafa Necati Işık

Beyoğlu: Haydar Ali Yıldız

Büyükçekmece: Mevlüt Uysal (Mevcut İBB Başkanı)

Çatalca: Mesut Üner

Çekmeköy: Ahmet Poyraz

Esenler: M. Tevfik Göksu

Esenyurt: Azmi Ekinci

Eyüpsultan: Deniz Köken

Fatih: Ergün Turan

Gaziosmanpaşa: Hasan Tahsin Usta

Güngören: Bünyamin Demir

Kadıköy: Özgül Özkan Yavuz

Kartal: Ebubekir Taşyürek

Küçükçekmece: Temel Karadeniz

Pendik: Ahmet Cin

Sancaktepe: Şeyma Döğücü

Sarıyer: Salih Bayraktar

Sultanbeyli: Hüseyin Keskin

Sultangazi: Abdurrahman Dursun

Şile: İlhan Ocaklı

Tuzla: Şadi Yazıcı

Şişli: Nihal Yıldırım

Ümraniye: İsmet Yıldırım

Üsküdar: Hilmi Türkmen

Zeytinburnu: Ömer Arısoy

CUMHUR İTTİFAKI ADAYLARI
"Cumhur İttifak'ı olarak Türkiye'nin dört bir yanında çalışmalarımız var. İstanbul'un 3 ilçesinde biz aday göstermiyoruz." diyen Erdoğan Cumhur İttifak'ın adaylarını da açıkladı:

Beşiktaş: Serkan Toperi

Maltepe: Ahmet Baykan

Silivri: Volkan Yılmaz

Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin satır başları şöyle:

Aziz milletim, sevgili İstanbullular, değerli dava ve yol arkadaşlarım sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Tarih boyunca hep insanlığın gözbebeği olmuş, peygamber efendimizin övgüsüyle şereflenmiş tek bir taşına tüm servetlerin feda edildiği bu kutlu şehrin bahtiyar insanlarını selamlıyorum. Türkiye'nin de dünyanın da her rengini güzelliğini barından bu şehrin tüm insanlığını selamlıyorum.

Şimdi İstanbul yeni bir yol ayrımında. Yeni  bir tercih aşamasında. İnşallah İstanbul, 31 Mart 2019 akşamı, sakinlerinin her yerde güldüğü, huzur ve mutluluk içinde yaşadığı bir şehir olarak geleceğe  taşıyacak belediye başkanlarını seçecek.

"TÜM BENLİĞİNİ İSTANBUL'A ADAMIŞ ADAYLARLA YOLA ÇIKACAĞIZ"
Bakınız bu ülkenin en güzel renklerinden biri olan merhum Cem Karaca bir şarkısında ne diyor? "Dur, bırak kaynasın kahvenin suyu. Bana İstanbul'u anlat nasıldır? Bana Boğazı anlat nasıl? Haziran titreyişleri kaçak yağmurlar ardı, yıkanmış kurunur muydu yine o yeditepe? Ana şefkati gibi sıcak güneşte dur; bırak kalsın açma televizyonu. Bana İstanbul'u anlat nasıldır? Şehirlerin şehirlerini anlat nasıldır? Beyoğlu sırtlarından yasak gözlerimle bakıp, köprüler, Sarayburnu, minareler ve Haliç'e deyiverdin mi bir selamı gizlice? Kokun İstanbul gibidir, gözlerin İstanbul gecesi. Şimdi gel sarıl, sarıl bana kınalım. Gökkubbenin altında beraber çok şükür diyerek yeniden başlamanın hayali.  Biz İstanbul'u hep kahırla devraldık. Biz bugünlere getirdik. AK Parti olarak hem büyükşehirde, hem de ilçelerde tüm benliğini İstanbul'a adamış adaylarla yola çıkacağız. 

Hem büyükşehirde hem de ilçelerde tüm benliğini İstanbul'a adamış adaylarla milletimizin karşısına çıkacağız. İstanbul'a hep layık olduğu şekilde muamele etme çabası içerisinde olduk.

"İSTANBUL İÇİN EN BÜYÜK SİYASİ TEHDİT CHP ZİHNİYETİ"
İstanbul için en büyük doğal tehdit deprem ise en büyük siyasi tehdit de CHP zihniyetidir. CHP zihniyeti ne zaman bu şehrin başına musallat olmuşsa İstanbul acı çekmiştir.

İdeolojik olarak bu partiye oy verenler dışında hiçbir vatandaşımız CHP'nin İstanbul'a hizmet sunacağına inanmadığı için 24 senedir o zihniyeti büyükşehire yaklaştırmadı. 

Sadece konuşuyor, sadece millete hakaret ediyorlar. Ne İstanbul umurlarında, ne Türkiye umurlarında. Varsa yoksa kendi partilerindeki iktidar mücadelesi, adaycılık mücadelesi, hizipçilik mücadelesi. CHP neredeyse sadece bunlardan ibaret bir partidir. Kendileri de her seçim şapkadan başka bir tavşan çıkartmanın peşine düşüyorlar.

Bir gün çarşaflı kadınlara rozet takıyor, bir gün bölücü örgütün güdümüyle el takıyorlar, ertesi gün tam tersi görüşleri savunan başka partiye göz kırpıyorlar. Her seçim döneminde kılıktan kılığa giriyorlar. Transferden transformasyona her türlü siyasi oyun bunlarda mubahtır. Milletimiz bunları ciğerine kadar tanıyor.

"MİLLETİMİZ ONU TANIR"
"Karga adını değiştirse de sesinden tanınır" CHP adını da değiştirse, kılığını da değiştirse milletimiz onu sesinden tanır. Nasıl mı tanır? Tek parti devrindeki zulmünden tanır, darbelere verdiği destekten tanır. Sokak teröristlerine sahip çıkmaktan tanır. İnancına tarihine olan husumetinden tanır. Millete hakaret eden yöneticilerinden, milletvekillerinden tanır.

Lafa gelince demokrat, özüne gelince simsiyah faşist duruşundan tanır. Milletimiz bunları 26 milyon 330 bin kişinin oyuyla seçilmiş cumhurbaşkanını, asmakla, darbeyle tehdit eden o bed sesinden tanır. Bakın sahip çıkıyor. Niye? Al birini vur öbürüne. CHP hangi boyaya boyanırsa boyansın. Milletimiz onu tanır. 

"DİKKAT EDECEĞİZ: TEVAZU, SAMİMİYET, GAYRET"
Unutmayın kimse AK Parti'ye oy vermek zorunda değil. Önce ahlakımızla, duruşumuzla, mütevaziliğimizle, değerlerimizle milletimizin gönlüne girecek, ardından yapacağımız hizmetlerle onların oyunu alacağız. Bir şeye çok dikkat edeceğiz. Tevazu, samimiyet ve gayret.

Biz 31 Mart'ta kampanyamızı gönül belediyeciliği üzerine bina ettik. Bunun başka bir yolu yoktur. Şayet bu salonda milletimizin gönlüne girerek oyunu alamayacağına kalpten inanmayan tek bir kişi varsa, bilsin ki yanlış yerdedir. 

"BUNUN BAŞKA BİR YOLU YOK"
Unutmayın kimse AK Parti'ye oy vermek zorunda değil. Önce ahlakımızla, duruşumuzla, mütevaziliğimizle, değerlerimizle milletimizin gönlüne girecek, ardından yapacağımız hizmetlerle onların oyunu alacağız. Bir şeye çok dikkat edeceğiz. Tevazu, samimiyet ve gayret. Biz 31 Mart'ta kampanyamızı gönül belediyeciliği üzerine bina ettik. Bunun başka bir yolu yoktur. Şayet bu salonda milletimizin gönlüne girerek oyunu alamayacağına kalpten inanmayan tek bir kişi varsa, bilsin ki yanlış yerdedir. 

"SALI GÜNÜ ANKARA, CUMARTESİ İZMİR.."

Salı günü Ankara'da aynı toplantıyı yapacağız, haftaya cumartesi İzmir'de aynı toplantıyı yapacağız. Şimdi burada ekonomiyle ilgili kısa bir girizgah yapacak, diğer hizmetlerimizle ilgili konuyu Salı günü Ankara toplantımıza bırakacağım. 

Öncelikle yeni yılın milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. 16 Nisan halk oylamasıyla ve 24 Haziran seçimleri ülkemiz için önemli bir milat olmuştur. 9 Temmuz'da yeminimizi yaparak kabinemizi açıkladık. 3 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı hükümet sistemimizin ilk 100 günlük icraat programını ilan ettik. Yüzde 97 gerçekleşme performansını milletimizle paylaştık. İkinci 100 güne dair programımızı da ortaya koyduk. 

Yaptığımız çalışmalarda bazı değişiklikleri yaptık. Bundan sonraki süreçte de bu makamlarda değişikliğe uğrayan kardeşlerim biliyorlar ki AK Parti alışılmış bir siyasi parti değildir. Bu bir davadır. İstanbul belediyelerde başkan adaylarımızla buluşmaya hazır mısın?

Sinan Erdem Spor Salonu'nda kurulan platformun bir tarafında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, diğer tarafında ise TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın fotoğrafı yer alıyor. Toplantıyı, ulusal ve uluslararası basından birçok gazeteci takip ediyor.

İBB BAŞKANI UYSAL: HAYIRLI OLSUN

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal konuşmasında, "Önümüzde yaklaşık bir üç ay sonra seçim var. Diyoruz ki büyükşehiriyle, ilçe belediyeleriyle teşkilatıyla inşallah İstanbul AK Parti'nin yeniden en kuvvetli kalesi olacak inşallah. Biraz sonra Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımız açıklanacak. İnanıyorum ki, aday olan arkadaşlarımızdan daha fazla aday olmayan arkadaşlarımız çalışacak ki bu dava yeniden ayağa kalkıp dirilecek inşallah. Her zaman söyleriz 'nerede görev verilirse hepsini yaparız' hele ki bu görev İstanbul'daysa... İstanbul'a hizmet etmek kutsal bir görevdir. İnşallah biraz sonra adaylar açıklandığı zaman aday olarak görev verilenlerle, aynı zamanda sadece üye olan arkadaşlarımızla kapı kapı dolaşıp inşallah İstanbul'da dünyanın hiç kimsenin tahmin etmediği güzel bir netice alacağız inşallah. Bu toplantımız önce İstanbulumuz, partimiz ve ülkemiz adına; daha öncesi dünya adına hayırlı olsun diyorum." dedi.

AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI ŞENOCAK:  GÖNÜLLER FETHİNE ÇIKACAĞIZ
Tanıtım toplantısında ilk açıklamayı yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, "Gönül belediyeciliğinde İstanbul adaylarımızı açıklıyoruz. Ben daha baştan aday olsun olmasın görev ve sorumluluk üstlenmeye talip olmuş tüm kardeşlerimi tebrik ediyorum. 31 Mart’ta kardeş kavgası isteyenler değil kardeşlik ve huzur diyenler kazanacaktır. Gönül belediyeciliği için gönüller fethine çıkacağız." dedi.

 
Hasta yakını konuştu: Allah vicdan versin
 
İzmir'de korkunç olay: Yanarak can verdi!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
T.C.EROL DURUKAN. 30 Aralık 2018 Pazar 11:48

ERZİNCANLI AMA İZMİR M.V İZMİR M.V AMA ANKARA'DA YAŞIYOR ANKARA'DA YAŞIYOR AMA İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA ADAY NE ŞANSLISIN #İSTANBUL

Yorumu oyla      9      5  
İzmirli nelere kadir 30 Aralık 2018 Pazar 00:23

Sayın Meclis Başkanımız ve İzmir Milletvekilimiz, bir dönem -ben İzmirliyim- der dururdu ya. Şimdi eğer ki kazanırsa, bir İzmirli, İstanbul Belediye Başkanı mı olacak yani? Kadere bak :)

Yorumu oyla      11      5  
Merkez 29 Aralık 2018 Cumartesi 21:02

Dava ve hizmet adamı İzmir kıymetini bilmedi İstanbul a hayırlı olsun.

Yorumu oyla      9      8  
ahmet 29 Aralık 2018 Cumartesi 20:35

izmir marşını biraz yüksek sesle çalın hepsi gider kardeş..

Yorumu oyla      11      5  
Kamil 29 Aralık 2018 Cumartesi 20:20

Ahlak ve mütevazılık derken?

Yorumu oyla      10      5  
akp ve chp başkanları duysun 29 Aralık 2018 Cumartesi 17:05

ballıkuyu kentsel dönüşüm 1998 yılında beri bekliyor, mahallemiz terör yuvası ve uyuşturucu çetelerin mahallesi olmuştur. uzlaşma değil zorunlu kentsel dönüşüm olsun. izmir belediyesi kendi inşaat şirketini kursun 5 yılda dönüşüm biter. deprem olmadan dönüşüm hizmeti istiyorum. Ballıkuyu " park yok, yol dar, sosyal yaşam yok, belediye otobüslerimiz mezarlık gibi küçük ve dar" yaşanacak mahalle değil, kentsel dönüşüm hızlansın, ALLAH RIZASI İÇİN

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Moskova'daki Suriye zirvesinden işbirliği mesajı
Türk ve Rus heyetlerinin Moskova'daki Suriye konulu toplantısı sona erdi. ...
MİT aranan FETÖ'cüyü Azerbaycan'da yakaladı
Yurtdışında aranan FETÖ mensubu bir öğretmen, MİT tarafından Azerbaycan'da ...
Kardeşini ve eniştesini öldürmüştü... O cinayette yeni gelişme!
İzmir'in Bergama ilçesinde, beylik tabancasıyla kardeşi ve eniştesini ...
 
Uyumlu donör 10 bin kilometre uzakta... Umut ışığı Brezilya'dan
İzmir'de lösemi teşhisi konulan ve ilik nakli bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü ...
İzmir'de KESK' ten yerel seçim öncesi halkçı belediyecilik talebi
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu, ...
İzmir'de öğrenciler, kuşlar için ağaçlara yuva yaptı
Türkiyegenelinde başlatılan ve 30 ülkeden 30 bine yakın öğrencinin destek ...
 
İzmir'de korkunç olay: Geçen yıl dünya 2'cisi olmuştu
İzmir'de vücut geliştirmede geçen yıl kainat 2’ncisi olan Pınar Çoban ...
Konya'da yangın faciası: 4 çocuk öldü
Konya'da Suriyeli ailenin yaşadığı bir evde yangın çıktı. Yangında dumandan etkilenen ...
Arka Sokaklar dizisi oyuncularından Öykü için çağrı!
İzmir’de nadir görülen Juvenil Myelomonositik Lösemi (JMML) tanısı konulduktan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva