HABERLER>SEÇİM 2015
11 Şubat 2014 Salı - 10:52

İP'li Şen'den Kocaoğlu'na sert eleştiri küskünlere çağrı!

İşçi Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tugay Şen CHP’de yaşanan gelişmelere de değinerek, “İzmir’de belirlenen belediye başkan adaylarından çıkan birinci sonuç CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu ve Aziz Kocaoğlu ortaklığıyla bir siyasi tasfiye gerçekleştirilmiştir” dedi.

İP li Şen den Kocaoğlu na sert eleştiri küskünlere çağrı!

İZMİR - “Sema Pekdaş için kendini ortaya koyan, istifa riski çeken Aziz Kocaoğlu’na oy verilmez” diyen Şen, “İstanbul’u Pensilvanya İzmir’i Erbil zannediyorlar. CHP artık Atatürk’ün CHP’si değildir. Tasfiye edilenleri ve tüm yurtseverleri İşçi Partisi’nde birleşmeye çağırıyoruz!” ifadelerini kullandı.

Şen, şöyle devam etti: “Dün akşamdan bu yana CHP’de İzmir dahil olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanında önemli alt üst oluşlar yaşanıyor. Bazı yerlerde ilçe binalarında açlık grevleri, yürüyüşler, protestolar, açıklamalar gibi çok sayıda gelişme yaşandı. Peki, bu yaşanan isyanın altında yatan nedir? Daha başka bir ifadeyle açıklanan listenin anlamı ne? İzmir’de belirlenen belediye başkan adaylarından çıkan birinci sonuç CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu ve Aziz Kocaoğlu ortaklığıyla bir siyasi tasfiye gerçekleştirilmiştir. Aday gösterilmeyen mevcut 12 belediye başkanının büyük çoğunluğu Aziz Kocaoğlu ile birlikte Diyarbakır’a açılım seyahatinde bulunmayan belediye başkanlarıdır.

Cemaatle işbirliği konusunda çok istekli ve sevdalı olan, cemaatle iş birliği yaparak Türkiye’de iktidar olabileceğini, Amerika’nın icazet alabileceğini zannedenler Soros’ta birleşenler, ki Kemal Kılıçdaroğlu TESEV kurucu üyeliğini hiçbir zaman reddetmemiştir, kendi partilerinde büyük bir tasfiyeye girişmiş ve o yeni CHP dedikleri aslında Soros’un CHP’si diyebileceğimiz süreci tamamlama açısından önemli bir adım atmış bulunuyorlar.” ‘CHP Genel Merkezi İstanbul’u Pensilva zannediyor’ diyen Hüseyin Tugay Şen,
 
“İstanbul’u Pensilva zannediyor, İzmir’i de Erbil zannediyor. İstanbul’u teslim etmişler cemaatin arkasında olan Mustafa Sarıgül’e; o da bütün adayları belirliyor. İzmir’de de bakınız Aziz Kocaoğlu ‘Sema Pekdaş aday olmazsa ben Büyükşehir belediye başkan adaylığından istifa ederim’ diye rest çekiyor. Bütün bu restlerin sonucunda Pekdaş CHP’nin Konak belediye başkan adayı olarak kararlaştırılmış ve ilan edilmiştir” ifadelerini kullandı.

“ATATÜRK ROZETİ, TÜRK BAYRAĞI BİR SİMGE DEĞİLDİR. ATATÜRK BU MİLLETİN KALBİNDEDİR, BEYNİNDEDİR”
Kocaoğlu’nun kendisini ortaya koyduğu kişi olan Pekdaş’ın Baro başkanıyken ‘Bir hakim türbanlı da olsa yakasında Atatürk rozeti de olsa o hakim ideolojik olarak tarafsız olamaz’ şeklindeki sözlerini hatırlatan Şen, “Atatürk rozeti, Türk bayrağı bir simge değildir. Atatürk bu milletin kalbindedir, beynindedir. Siz onu başka simgelerle eşitleyerek milletin Atatürk’e olan saygısını ortadan kaldıramazsınız” dedi.
Pekdaş’ın İzmir Barosu başkanı olduğu gün ilk icraatı olarak İzmir Barosu bülteninin kapağından Türk bayrağını kaldırdığını anımsatan Şen, şöyle devam etti: “Çünkü bunların Türk bayrağına alerjisi var, Mustafa Kemal Atatürk’le dertleri var. ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diye Gündoğdu Meydanı’nı dolduranlar Konak’ta bu Sema Pekdaş’a oy vermeyecek. Gaziemir’de belediye başkanlığını Diyarbakır’da açılımda bulunduğu için kapabilenlere oy vermeyecek. Bunları aday göstermek için varını yoğunu ortaya koyan, o olmazsa yokum diyen Aziz Kocaoğlu da İzmirlilerden oy alamayacak. Çünkü AKP ile farkları kalmadı. Cumhuriyeti, bağımsızlığımızı, Atatürk devrimlerini savunmakta bir dertleri olmadığını ortaya koymaktadırlar.”

“TASFİYE EDİLENLERİ VE TÜM YURTSEVERLERİ İŞÇİ PARTİSİ’NDE BİRLEŞMEYE ÇAĞIRIYORUZ!”
İzmirlilere bir çağrıda bulunan Hüseyin Tugay Şen, “Başta siyasi tasfiyeler sonucu aday gösterilmeyen belediye başkanları olmak üzere tüm yurtseverleri Atatürk’te birleşmeye, İşçi Partisi’ne katılmaya ve görev almaya çağırıyoruz. Bu bir koltuk meselesi değildir. Atatürk’ün kurduğu parti elden gitmiştir. Böyle bir parti elden gitmişken koltuk hesabı yapılmaz. Tek yol budur. Aziz Kocaoğlu Sema Pekdaş’ı Konak’tan aday yapabilmek için Karabağlar’da yaşayan Hüseyin Mutlu Akpınar’ı ‘Belediye Başkan adaylığı hayırlı olsun’ diye açıklama yaparak Karşıyaka’dan aday göstermişlerdir. Bu bir komedidir. Hüseyin Mutlu Akpınar’ın Karşıyaka ile hiçbir alakası yoktur. Ama İzmirli seçeneksiz değil. İşçi Partisi olarak pırıl pırıl adaylarımızla, belediyeciliği bilen, halkımızın gönlünden geçen adaylarımızla geliyoruz. Oyları İşçi Partisi’nde birleştirmenizi istiyoruz” diye konuştu.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ümit Yaldız yazdı: Kocaoğlu'nun listesi
"Sonunda İzmir’in listesi açıklandı. Bazıları için 7 bazıları için 5,5 ...
CHP Didim'de de kriz: Geldiğim insanlarla...
Yeniden aday gösterilmeyen CHP'li Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, ...
Sındır'dan ilk yorum: Üzüntü duyuyorum
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır Genel Merkez tarafında Olgun ...
 
CHP İzmir’de isyan büyüyor: Üç ilçe ayaklandı
Bayraklı'da, Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karabağ'ın yeniden aday gösterilmesine ...
Fahrettin Dokak yazdı: Sürecin galibi Kocaoğlu
Yönetim Kurulu Başkanımız Fahrettin Dokak büyük tartışmalar yaratan CHP'nin ...
Yıldırım Selçuk'ta havaalanı açtı 5. için müjde verdi!
Selçuk Efes Havaalanında gerçekleştirilen Türk Hava Kurumu Üniversitesi ...
 
MHP’den CHP’nin listesine salvo ve seçim ilkesi!
Yerel seçim öncesi sadece Çeşme, Menderes ve Balçova’da adayları belli ...
CHP’de ‘aday cephesi’nde büyük sevinç: Kazananlar ne dedi?
PM toplantısı sonrası kalan 18 ilçenin belediye başkan adayları belli ...
CHP İzmir’in 18 adayına detaylı bakış
CHP’de kalan 18 ilçe belediye başkan adayı da belli oldu. Sürpriz kararların ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva