HABERLER>SEÇİM 2015
10 Şubat 2014 Pazartesi - 18:39

CHP İzmir’de isyan büyüyor: Üç ilçe ayaklandı

Bayraklı'da, Belediye Başkanı CHP'li Hasan Karabağ'ın yeniden aday gösterilmesine bazı partililer tepki gösterdi. Protestocular 'istifa' sloganları atarken parti yöneticileri balkondan Karabağ'ın posterini sarkıtınca tartışma yaşandı. Karşıyaka'da benzer bir eylem yaşanırken Bornova'da eylem yapmak isteyen partilileri Kamil Okyay Sındır sağduyuya davet etti.

CHP İzmir’de isyan büyüyor: Üç ilçe ayaklandı

İZMİR - İzmir'de Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın CHP'den yeniden aday gösterilmesi bazı partililerin tepkisine neden oldu. Aralarında belediye başkan aday adayları Murat Haluk Öncel ile Kerim Özer'e destek verenlerin çoğunlukta olduğu yaklaşık 100 kişi, ilçe binası önünde toplanarak, "Kocaoğlu istifa", "Hasan Karabağ'ı istemiyoruz" sloganları attı. Belediye meclis üyesi aday adaylığı başvurusunda bulunanlardan bazıları istifa dilekçesi yazarak, karar değiştirilmediği taktirde adaylıktan çekileceklerini bildirdi.

ADAYLARA İSYANDA SON NOKTA: AÇLIK GREVİ

KOCAOĞLU’NA ‘ÜLKÜ’ PROTESTOSU


http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_02/2014_02_10/2d7899ed452da99be0ab1c9ab0e2399e.jpg

Protestocu grup, parti binası önünde slogan atarken, ikinci kattaki daireden aşağıya Karabağ'ın kumaş posteri sarkıtıldı ancak öfkeli partililer, posterin ucundan yakalayıp yırttı. Bunun üzerine parti yöneticileri posteri geri çekti. Parti balkonundaki yöneticilerle protestocular arasında sözlü tartışma yaşandı. Binaya çıkmak isteyen protestocular, arkadaşları tarafından engellendi.

http://ajans.dha.com.tr/images/thumbnail/muhabir/2014_02/2014_02_10/c00da7f88c4c68f1116959f45b2250b5.jpg
 
Emel Aslan adlı partili, Hasan Karabağ'ın adaylığının belediye meclis üyesi aday adaylarını üzdüğünü Genel Merkez'in kararını gözden geçirmesi gerektiğini belirterek, "Koltuktan güç alan değil koltuğa güç veren ve CHP bayrağını yücelten, bizleri mahcup edecek tutum ve davranışlar içerisinde olmayan, özel yaşamı ile değil icraatlarla gündeme gelen bir başkan istiyoruz" dedi.
 
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır'ın yeniden aday gösterilmemesini protesto etmek isteyen partililer, Sındır'ın kendilerini sağduyuya davet etmesi üzerine eylemden vazgeçti.
 



İTHAL ADAY BENZETMESİ
Mevcut belediye başkan adayıyla devam etmeyen Karşıyaka’da ise Genel Merkeze ve Aziz Kocaoğlu’na tepkiler vardı.

Demokratik Değişim Platformu tarafından yapılan açıklamada, “Genel Başkanımız, Parti meclisimiz, MYK adayların belirlenmesindeki değerlendirme kriterlerini açıkça ortaya koydular. Yöneticilerimiz, partimize 1 oy bile fazla getirecek adayı, parti içi eğilim ve kamuoyu yoklamalarında çıkan adayı, halkı ile diyalog halinde olan adayı, projeleri olan adayı belirleyeceklerini defalarca ifade ettiler.

Ancak bize ve kamuoyuna söylenen gibi olmadı. İlçemizde adaylık Genelgelere aykırı olarak, İlçemizde adaylık başvurusu olmayan, Karşıyaka’dan uzak, aynı gün konakta 3,5 saat sonra Karşıyaka’da gösterilen adayı hak ekmiyoruz. Diğer partilerde eleştirdiğimiz ithal aday kararı aday adaylarımıza ve asıl Karşıyakalılara yapılmış bir haksızlıktır. Aziz başkanımızın Karşıyaka’da diğer ilçelerdeki gibi tavrını ortaya koymaması, hatta Karşıyaka’yı kurban etmesi bizi hayal kırıklığına uğratmıştır. Bu yapılan yanlışa ivedilikle son verilmesini, örgüt ve kamuoyu yoklamalarında da Karşıyakalıların büyük desteğini kazanmış, projeleri ile Genel Merkezimizde diğer aday adaylarına örnek gösterilmiş Cihan Türsen’i CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı olmasını talep ediyoruz” denildi. 



CHP BUCA’DA TEPKİ
CHP Buca İlçe Merkezi'nin önüne bugün saat 18.30 gelen yaklaşık 150 kişi, Parti Meclisi kararına tepki gösterdi. "İthal aday istemiyoruz', "Buca burada Kocaoğlu nerede', "Direne direne kazanacağız', "Buca uyuma CHP'ye sahip çık', 'Hırsız yönetim İstifa' sloganları atan partililer 18 Şubat'a kadar eylemlere devam edeceklerini duyurdu. İlçe merkezi önünde bekleyişinin sürdüren grubun elinde meclis üyesi eğlim yoklaması kulandıkları oy pusulaları olduğu görüldü. Meclis Üyesi eğilim seçimlerinde kullandıkları oylaları çöpte bulduklarını ileri süren bazı paritliler, yönetimi istifaya çağırdı. (dha, haber merkezi)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bornovalı 11 Şubat 2014 Salı 10:56

kamil sındır kadar başarılı bir belediye başkanını büyükşehirde hiç bir hizmet veremeyen bir belediye başkanının egosuyla aday yapmıyorsa vay chp nin haline

Yorumu oyla      14      6  
TC.İSİMSİZ 46 11 Şubat 2014 Salı 08:55

150 kişinin oluşturduğu güruh çoğunluğun sesi olabilir mi ? 150 kişinin oraya nasıl kim tarafından yönlendirildiği malum..Ama gerek Buca ' da gerekse diğer ilçelerdeki hazımsızların ve kişisel çıkar peşinde koşanların böyle nazik günlerde partiye verdiği zarar büyük..Genel seçimler öncesindeki en önemli seçim olan yerel seçimlerin arefesinde partinin tek vücut olması gerekirken ve bu tarihi fırsatı yakalamışken düşülen şu duruma bakın..Egolarına yenik düşen ama bugüne kadar Atatürk ve Cumhuriyet kelimelerini dillerinden düşürmeyip kendilerine sosyal demokrat süsü verenlerin partiyi ve Türkiye ' yi ne kadar düşündükleri de ortaya çıkmış oldu.

Yorumu oyla      13      15  
Mesude 11 Şubat 2014 Salı 08:34

Bayraklıda alınan karar geri çekilmezse, bütün gücümüzü mhp adayına vereceğiz. Bu seçim Hasan Karabağ ile kayıptır.

Yorumu oyla      21      9  
Çiğli 11 Şubat 2014 Salı 08:32

Artık kavgayı gürültüyü bir yana bırakın...Birilerini mutlu edeceğinize CHP ye yakışacak bir davranış sergileyerek birlik olun yoksa kazanan AKP olur.

Yorumu oyla      12      10  
NE FARKINIZ KALDI? 11 Şubat 2014 Salı 08:23

Kamil Başkanın çocukları 5 yıl boyunca çocuksuz, eşi kocasız kaldı. Çocuklarının en fazla ihtiyacı olduğunda o hep hizmet peşindeydi. Üstelik de başarılı bir başkan. Başarısız olsa olanları anlarım. Aziz Başkan istemedi listeden at. Aziz Başkan istedi listeye al. Bu mudur sizin anlayışınız. O zaman parti merkezi niye toplandı. Bıraksalardı da Aziz Başkan atamaları yapıverseydi. Parti merkezine ne gerek vardı?

Yorumu oyla      20      7  
fatih karasu 11 Şubat 2014 Salı 07:13

bornova tepki göstermedi 20-30 kişiyle tepki oluyorsa evet tepki vardır...

Yorumu oyla      14      9  
bucali 11 Şubat 2014 Salı 05:14

Sayin ümit bey bucada da tepkiler var. C.tesi yapilan mecüyesi temayül yoklamasinda 2000 oya Yakin kullanilmis oy pusulasi çöp konteynrdan çikti yenigün mah. Emek hirsizlari insanlarin emegini çaldi.

Yorumu oyla      17      5  
Bayrakli 11 Şubat 2014 Salı 04:15

Peki siz yorum yazan arkadaslar emek nedir biliyorsunuz degil mi ? O kadar harcanan emekten sonra kim olursa olsun emekcinin hakkini yiyen,ranta peşkeş ceken bir adamin arkasinda durulmasini nasil beklersiniz!

Yorumu oyla      15      6  
halkçı 11 Şubat 2014 Salı 02:37

şu karşıyakadaki harekette fotograflarda gözüken bayanın kusura bakmayın hanımefendi diyemiyorum ilçe örgütü olarak herkes biliyor tanıyor ilçenin bu bayan hakkında disiplin kurulu olarak işlem yapması gerekir keza kendisi bir partiliye yakışmayacak bir uslup kullanmaktadır

Yorumu oyla      13      8  
Kazım EMİR 11 Şubat 2014 Salı 01:16

HAZRETİ ALİ DİYORKİ.... HAKSIZLIKLAR KARŞISINDA SUSUKUN KALANLAR HAKKINI ARAMAYANLAR HAKLARİYLE BERABER ONURLARINIDA KAYBEDERLER

Yorumu oyla      21      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fahrettin Dokak yazdı: Sürecin galibi Kocaoğlu
Yönetim Kurulu Başkanımız Fahrettin Dokak büyük tartışmalar yaratan CHP'nin ...
Yıldırım Selçuk'ta havaalanı açtı 5. için müjde verdi!
Selçuk Efes Havaalanında gerçekleştirilen Türk Hava Kurumu Üniversitesi ...
MHP’den CHP’nin listesine salvo ve seçim ilkesi!
Yerel seçim öncesi sadece Çeşme, Menderes ve Balçova’da adayları belli ...
 
CHP’de ‘aday cephesi’nde büyük sevinç: Kazananlar ne dedi?
PM toplantısı sonrası kalan 18 ilçenin belediye başkan adayları belli ...
CHP İzmir’in 18 adayına detaylı bakış
CHP’de kalan 18 ilçe belediye başkan adayı da belli oldu. Sürpriz kararların ...
Adaylık sürecine damga vuran Kocaoğlu’ndan listeye ilk yorum
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aday yapılmayan partililerin ...
 
CHP İzmir’de ‘seçilmeyen’ başkanlardan yaylım ateşi!
Görev için yeniden aday gösterilmeyen 6 başkan karara büyük tepki gösterdi. ...
Karaosmanoğlu: Aziz Başkan’ın emrine hazırım!
CHP’de aday olamayan belediye başkanları başta İzmir Büyükşehir Belediye ...
AK Parti Bayraklı Adayı Sarı’yı ağlatan sevgi
AK Parti Bayraklı Belediye Başkan adayı İsmail Sarı, açılışlar sırasında ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Modası geçmez 1984
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ondan sonra kral gelmedi!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva