HABERLER>POLİTİKA
25 Kasım 2019 Pazartesi - 12:08

İnce’ye ilk tepki İzmir'den: Bu ego nedir?

Milletvekili Bayır, Muharrem İnce’nin genel merkezi hedef alan açıklamaları ve ‘Çete’ çıkışı için, “Açıklamaları İnce’ye yakıştıramadım. Şoke oldum. Konuşmasını filtremeliydi. Çok rahatsız olduğum ifadeler var. Siz cumhurbaşkanı adayı olabilirsiniz ama bu ego nedir? Devamlı konuşma ben üzerine kurulu. Kurultaya kısa bir süre kala bunları gündeme getirerek CHP’nin önüne set kurmak kimsenin haddi değildir. İsterseniz 50 yıl partiye hizmet edin” dedi.

İnce’ye ilk tepki İzmir den: Bu ego nedir?

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu.

Aslı Eren’in sorularını yanıtlayan Vekil Bayır, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile külliyede bir CHP’linin görüştüğünün iddia edilmesinin ülke gündemine oturması, parti içi yarışlar, Muharrem İnce’nin açıklamaları üzerinden konuştu.

AKP KADINA İKİNCİ SINIF VATANDAŞ MUAMELESİ YAPIYOR
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü özelinde açıklamalar yapan Bayır, “Bu konuda yasalar çıksa da gün geçtikçe kadına şiddet artıyor. Dilim varmıyor ama Bugünkü AKP iktidarı kadına ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapıyor. Kadına hak ettiği değeri vermiyor. Her geçen gün kadın ölümleri artıyor. Bu işin çözümü eğitimden geçer. ‘Muhalefet bu konuda ne yapıyor?’ demek kolaya kaçmaktır. Çünkü muhalefet mecliste matematik çoğunluğunu sağlayamayınca bir şey yapamıyor” dedi.

ALGININ ÇARPITILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM
‘Saraya giden CHP’li’ tartışmasına dair konuşan Bayır, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gazeteci İsmail Küçükkaya’nın sunduğu programında kullandığı ifadelerin iktidar kanadından hedef alınmasına değindi ve “Sayın Kılıçdaroğlu, ‘biliyorum’ demiyor, ‘böyle bir şey olabilir mi?’ sorusuna ‘olabilir’ diyor. ‘İsim vermek istemiyorum’ derken de emin değil. Biliyorum anlamında söylese ‘isim bende kalsın’ diyebilir. Algının çarpıtıldığını düşünüyorum. Kılıçdaroğlu sanki Muharrem İnce’nin saraya gittiği bilgisini almış gibi konu saptırılıyor. Kimse şunu sorgulamıyor. Talat Atilla bir gazeteci… Bu kişi Uğur Dündar’ı arıyor. Dündar tutarsız görüyor, ‘bu haberi yapmam ben’ diyor. İkinci gazeteciyi arıyor o da ‘ben de yapmam’ diyor. Sonra başka bir gazeteci haberi yapıyor. Arayan bir gazeteci ve internet sitesi var. Çok meraklıysan internet sitesinde yaz bunu, niye Sözcü’ye yazdırmaya çalışıyorsun? Saraydan birisi CHP’nin kurultaya hazırlandığı bir ortamda çamur at izi kalsın, Kılıçdaroğlu’nu sıkıştırabilir miyiz, İnce’yi kızdırarak bir şey söyletebilir miyiz çabalarıdır” diye konuştu.  

CHP’NİN HİÇBİR EVLADI SARAYA GİTMEZ’ ÇIKIŞINA CEVAP: BİLEMİYORUZ, ARAMIZDA ÇİĞ SÜT EMMİŞ ÇIKABİLİR!
İnce’nin ‘Çete’ çıkışına ve basına verdiği demeçlere tepki gösteren Bayır, “Muharrem İnce’nin dünkü açıklamalarına üzüldüm. Kılıçdaroğlu İnce’yi aday yaptığında Kılıçdaroğlu çok iyi biriydi. Dün izlediğimde şoke oldum. Yakıştıramadım İnce’ye… ‘Siz bana sahip çıkmıyorsunuz’ diyor. Bir kere böyle bir şey yok. Kılıçdaroğlu İnce’nin adını açıklasa anlarım. CHP’nin hiçbir evladı saraya gitmez… Böyle bir garanti yok. Bilemiyoruz. Aramızda çiğ süt emmiş biri çıkabilir. Benim bildiğim gerçek CHP’li saraya gitmez. Ama dün aramıza katılan, kendi kişisel çıkarları için siyaset yapan biri gitmiş olabilir. Bu bir varsayım. Genel başkanı, yardımcılarını, genel merkezi sanki hırpalar gibi açıklamaları ben yakıştıramadım. İnce gibi bir siyasetçinin bir oyuna getirildiğini yakalaması gerekiyordu. İnce’nin cumhurbaşkanlığı sürecinde tek mitingini vermeyen TRT, A Haber böyle bir toplantıyı Yalova’ya giderek evindeki toplantıyı başından sonuna kadar verdi. İnce sadece bunu bile düşünse yeter. Cumhurbaşkanlığı sürecinde seni göstermeyen bu kanalların evine kadar gelmesi seni düşündürtmesi gerekmez mi? Niçin buradalar? Niye bu konuya bu kadar ilgililer? Bu işin altında CHP’ye zarar veren bir şey var. Konuşmasını filtremeliydi. Benim şahsen çok rahatsız olduğum ifadeler var. 40 yıldır siyaset yaptığını iddia eden tecrübeli bir arkadaşım olan Muharrem İnce konuşmasını basına kapalı ortamlarda yapabilirdi. Bunları oralarda anlatmak varken bu demeçleri vermenin ne kendisine ne CHP’ye bir katkısı yoktur. İşte bizim oyuna geldiğimiz nokta budur. Kendisini destekleyenler normal partili, desteklemeyenler çete gibi bir tabiri ben doğru bulmuyorum. Bu çetedir demek bize de yapılan haksızlık! Ben o çetenin neresindeyim? Dün partiye gelenler ayrı bir durum… Ben de bu partide 37 yıldır çapa yapıyorum. Böyle bir şey olabilir mi? Bazen konuşurken konuşmamızı filtrelemek zorundayız. İstediğimiz gibi konuşamayız. Siz cumhurbaşkanı adayı olabilirsiniz ama bu ego nedir? Devamlı konuşma ben üzerine kurulu! Devamlı genel merkezi zan altında bırakan ifadeler var. Kendi aday olamadı, benim elimi kaldırmak zorunda kaldı… O zaman niye bunu ifade etmediniz? O zaman bütün dünyada takdir edildi. Rakibi olan birisini bile kendinden yukarıdaki makam için elini kaldırdı denildi. Şimdi mecbur kaldı demeye mi dönüldü? Yakıştıramadım İnce’ye!” dedi.

KURULTAYA GİDERKEN CHP’NİN ÖNÜNE SET KURMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİLDİR!
Bayır, “Delege seçimleri başlamış, kurultaya kısa bir süre kala bunları gündeme getirerek CHP’nin önüne set kurmak kimsenin haddi değildir. İsterseniz 50 yıl partiye hizmet edin. Ben de dahil kimse partiden daha büyük değiliz. En büyük olan Atatürk’ün bize emanet ettiği CHP’dir. Belediye başkanları, vekiller gelir geçer, ben 8 tane genel başkan gördüm. Bunu basına ifade edemezsiniz. İçeride konuşabilirsiniz. Bazen basın oluyor ben içeride ‘efendim böyle böyle’ diyorum. Genel başkan bize hiç yasak koymadı ki! Hep özgürdük, düşüncelerimizi söylüyorduk” diye konuştu.  

TALAT ATİLLA SARAYIN PİYONUDUR!
Talat Atilla’ya ayrı bir parantez açan Bayır, “Kaynağımı açıklamam diyor. Kardeşim sen yalan söylüyorsun. Bu işin bir tek kazananı Talat Atilla oldu. İnternet sitesini Türkiye tanıdı, sosyal medyadaki takipçisi 10 bin arttı. Talat Atilla sarayın piyonu konumunda bir adamdır. Sitesinin ve kendisinin tanıtımını yapmıştır. Kendisi gazeteciyse haberi niye kendisi yapmamıştır?” dedi.  

MİLET İTTİFAKI VE SAADET İLE HDP’NİN DIŞARIDAN VERDİĞİ DESTEKLE BİZ 2023’TE AKP’Yİ ALAŞAĞI ETMEK ZORUNDAYIZ!
“CHP’de yönetim sorunu mu var?” şeklinde gelen soruyu cevaplayan Bayır, “50 yıldır iktidar olamadığına göre… Bu partiyi yönetenler 50 yıldır bu partiyi iktidar yapmadı. Hatalı olan yöneticiler mi yoksa üyeler mi? CHP’ye duyulan güvenin az olması mı? Son 2 seçimlerde en başarılı partilerden biriyiz. Kaybedilen Ankara, İstanbul, Adana, Antalya’yı aldık. Vekil sayısı 550’den 600’e çıkarıldı, AKP’nin değil CHP’nin vekil sayısı arttı. İlk kez CHP’nin iktidara yakın olduğunu görüyorum. Biz millet İttifakı ile bir yol aldık. Erdoğan bunu yıkmak için düğmeye bastı. Biz bunu dağıtmadan seçimlere gitmeliyiz. Milet İttifakı ve Saadet ile HDP’nin dışarıdan verdiği destekle biz 2023’te AKP’yi alaşağı etmek zorundayız. Halk bizden bunu istiyor. ‘Çocuklarımız işsiz, yatağa aç giriyor, lütfen bizi bunlardan kurtarın’ diyor. 2023’te CHP’yi iktidar yapmaya kararlı bir kesim var. Biz gerçek CHP’liler bu partiyi 2023’te mutlaka iktidara taşıyacağız. Çıbanbaşları çıkacaktır, partimiz aleyhinde konuşanlar olacaktır. İnce söylediklerinin yüzde 100’ünde haklı olsa bile bana göre zamanlamadan dolayı söyledikleri külliyen yanlıştır” açıklamasında bulundu.  

DELEGE OLMAK İLE OLMAMAK ARASINDA ÇOK FARK YOK
Parti içi yarışlara ilişkin konuşan Bayır, “Delege olmak ile olmamak arasında çok fark yok. Seçimler iki renk üzerinden gidiyordu, şimdi başka renkler de çıktı. Gökkuşağı gibi oldu, güzel de oldu. CHP’nin tüm üyelerini delege seçimleri süresince sağduyuya davet ediyorum. Kavgalı eve kız vermezler diye meşhur bir laf vardır. İktidara yürüdüğümüz günlerde malzeme vermemeliyiz. Bireysel, ekipsel siyaset yapanlardan ziyade CHP’nin genel siyasetini yapanlar, daha fazla emek verenler, partiye kimin faydalı olacağını ben demeden arayanların göreve gelmesi lazım” dedi.

ÖRGÜT GEREĞİNİ YAPACAKTIR!
Ayrıca il başkanlığı noktasında değişim bekleyip beklemediğini sorulması üzerine açıklama yapan Bayır, “İzmir’deki yapılan seçimlerin tüm Türkiye’ye örnek olması gerektiğini düşünüyorum. Mutlaka ve mutlaka ilçe kongrelerinde çarşaf liste çıksınlar. Blok liste ayrıştırır çarşaf liste birleştirir, yarıştırır. Kim çıktıysa iki ekip harmanlanmış bir yapı oluşturur. Çözüm çarşaf listedir. Özellikle il kongresinde… ‘Dış ilçelerden geliyoruz, gece 02:00’ye adar oy mu kullanacağız?’ diyorlar. 2 yılda bir oluyor, evet gerekirse gece yarısı oy kullanacaksınız. Ayrıca bunun çözümü vardır. İlk gün konuşmalar yapılır, iki güne yayarsınız ikinci gün oy kullandırırsınız. Kaldı ki tüzüğümüz çarşaf listeyi işaret ediyor. Değişim için ise örgütün gereğini yapacağını düşünüyorum. Mevcut arkadaşımız ilk geldiği gibi değil, tecrübe kazandı. En az 3-4 kişinin adının adaylık için telaffuz edileceğini düşünüyorum. Şu ana kadar 2 kişinin adı telaffuz ediliyor. Ama bekleyip göreceğiz. Çarşaf liste ile daha güzel sonuç alınacağını düşünüyorum” diye konuştu.

ERKEN SEÇİME HAYIR DEMEYİZ AMA YATIRIMCIYA FAYDA SAĞLAMAZ
Erken seçim ihtimalini değerlendiren Bayır, “Biz her türlü seçime hazırız. Erken seçim gündeme gelirse partinin genel merkez kadroları karar verir. Hayır demeyiz. Kişisel olarak söylüyorum; Türkiye’nin bu sıklıkla bir kere daha seçime gitmesinin yerli ve yabancı yatırımcıya fayda getirmeyeceğini düşünüyorum. Zamanında yapılması gerekiyor. Yerel yöneticilere halka hizmet için süre verilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.  

 
Hanzade ÜNUZ sordu... EBSO Başkanı Ender YORGANCILAR yanıtladı... Bana 'baba' derler!
 
Torbalı'nın kalbine Ata imzası
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
taklacı osman 26 Kasım 2019 Salı 10:40

yahu bu konuşan vekil siparişle iyi partiye gidien satılık vekil değilmi şimdide yalakalık için çıkmış

Yorumu oyla      4      5  
Ali ihsan 25 Kasım 2019 Pazartesi 21:47

Tacettin bayir i herzaman gercek partili ve tutarli biri sahsi tanimazsam da takdir ettigim biri

Yorumu oyla      4      5  
GAZİEMİR 25 Kasım 2019 Pazartesi 20:57

Gaziemir li olarak ne söylemlerinize nede düşüncelerinize KATILMIYORUM. Chp yi yıllar sonra % 30 ların üstüne çıkaran EFSANE insan Sn. Muharrem İNCE dir. Zaten bu yeni dönemde milletvekillerimisiniz yoksa boş boş oturanlarmısınız anlamış değiliz. Meclis TV yi takip ediyorum maşaallah koltuklar bomboş, tabi bu sözlerim 600 vekil! içinde geçerlidir.

Yorumu oyla      5      5  
TC misafir 25 Kasım 2019 Pazartesi 20:45

Parti içi düşmanlığın boyutlarını hayretle izliyoruz Atatürk'ün mirasını bu kadar madara etmeye hakkınız yok. Tacettin Bayır hakkında bu iddia atılsaydı acaba kendisinin tavrı ne olurdu öyle atıp tutmak kolay.

Yorumu oyla      5      5  
Ersen 25 Kasım 2019 Pazartesi 17:39

Kendisine hiç yakıştıramadım diyorsunuz, buna katılmıyorum. o ta adaylığını korduğu zaman ben eyvah demiştim halk TV milliyetçisi olduğunu biliyordum. ve ben değil yakıştıayı yakıştırmamayı değil Kendisi gibi daha pekçok İnsanlar var orada. CHP bu beşinci kolu kendi içinden ayklamalıdır.. biraz oy kaybedebilir , o tip oylar gelmese de olur., hatta daha iyi olu

Yorumu oyla      4      5  
SAİT EFE 25 Kasım 2019 Pazartesi 16:40

sayın Milletvekili Tacettin Bayır bey.Şimdi cuk diye oturdu,yazmış olduğunuz kitapın detayları bakacak olursak parti içi önceden yaşanmış sıkıntılar ,küskünlükleri yalan yanlış yazdınız ,birde muharrem ince laf söylemişsin.Koca koca adamsınız ayıp ayıp

Yorumu oyla      12      8  
ÖZDE CHPLİ 25 Kasım 2019 Pazartesi 15:58

Sayın Vekilim Tacettin Bey; Öncelikle düşüncelerinize katılmadığımı belirtmek isterim.Sayın Kılıçdaroğlu genel başkan seçilmeden önce verdiği sözü çok çabuk unuttu.Hani CHP'de her şey şeffaf ve demokratik olacaktı.Hadi ilk iki üç seçimdeki yenilgileri acemiliğe verelim.Ki partililer ve seçmen kendisine bu avansı verdi.Genel başkan seçildiği günden bu yana bir kaç küçük il ve ilçe dışında özellikle büyükşehirlerin hiç birinde CHP neden üye bazında ön seçim yapmıyor? Milletvekilliği , Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyelerini Merkez yoklaması ile belirliyor. Böyle olunca Sen ben bizim oğlan , ne ala memleket. Özellikle genel seçim,Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra başarısızlığın özeleştirisini yapacak bir allahın kulu bulunmadığı gibi istatistik oyunları ile yok oyumuzu artırdık gibi abes açıklamalar.Tüm CHP'liler önce kendilerine dürüst olmalıdır.Siyasi partilerim kuruluş amacı madde1: İktidar olmaktır...... Genel merkeze yakın(çok üzgünüm)sizin gibi vekiller bir sonraki seçimi garantilemek için bu tip açıklamalar yaptığınız düşüncesindeyim. Oysa benim SHP zamanından tanıdığım siz Tacettin BAYIR gitmiş , genel merkezin kuyruğuna takılmış bir kişiyi görüyorum. Umarım ben yanılıyorumdur da yapılacak ilçe ve il kongrelerinde ve de Kurultaydaki açıklamalarınızı çok yakından takip edeceğim. Cumhuriyet Halk Partisini İktidar olduğu ve kendi partilisini üzmediği aydınlık günleri hep beraber görmek dileğimle.

Yorumu oyla      17      7  
Selçuklu Partili 25 Kasım 2019 Pazartesi 15:51

Tacettin beyi severim ama selçuk'taki olaya tepkisiz kalmasından kızgınım ama bu konuda doğru söylemiş.

Yorumu oyla      8      12  
Yazık 25 Kasım 2019 Pazartesi 15:25

İl başkanı oldun, sahip çıkmadılar.. aday gösterilmedin.. iyipartiye gecen herkes birinci sıraya yazılırken seni altıya yazdılar, bence büyük hakaretti.. İstifa etmeliydin, kabul ettin.. Şimdi hala bu ekibe yağ peşindesin.. Çapa bu değil sayın vekil..

Yorumu oyla      14      9  
murat 25 Kasım 2019 Pazartesi 15:19

CHP,de delege sisteminden derhal vazgeçilmelidir. Parti üyelerinin ilçe Başkanını, İl Başkanını, Belediye Başkan adayını ve Genel Başkanı seçtiği bir sisteme geçilmeliki hem tam demorasi olsun hemde ilçe başkanlıklarını ele geçiren çeteler devre dışı kalsın.

Yorumu oyla      16      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den CHP yönetimine bir çağrı daha!
'Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü' iddiasını yalanlayan ve ...
CHP’li Kılıç: Aile Psikolojik Danışmanlıkları kurulsun
Son dönemde giderek artan aile içi şiddet, toplumsal çöküntü ve intihar ...
CHP İzmir'den 24 Kasım için özel kutlama
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı 24 Kasım Öğretmenler Günü ...
 
CHP'li Polat: Milli Eğitim, İzmir'de sınıfta kaldı!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir’in ilk ve ortaokullarının ...
Nuray KAYA yazdı... 25 Kasım'ın hikayesi
Nuray KAYA yazdı... 25 Kasım'ın hikayesi
Mehmet KARABEL yazdı... Yandı bitti kül oldu!
Mehmet KARABEL yazdı... Yandı bitti kül oldu!
 
Talat Atilla'dan yeni açıklamalar
CHP'li Muharrem İnce'nin Beştepe'ye giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ...
Kılıçdaroğlu neden 'doğrudur' dediğini açıkladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir CHP'linin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ...
Menemen'de sıra dışı delege seçimi
Menemen ilçesinin 13 merkez mahallesinde delege seçimleri 24 Kasım Pazar ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Emek kutsaldır çünkü...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva